Gość: Kc IP: *.brda.net 03.03.05, 15:56 NIE MA SIE CZYM PODNIECAC...LADNE MIASTO TO KRAKOW NP... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jakies kompleksy jakies kompleksy nad Brdą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 16:00 jakies kompleksy nad Brdą? Komus moze wstyd za "Kc", dawniej znanego jako "jątrzący leszek"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: jakies kompleksy nad Brdą? IP: *.host.ab.edu.pl 03.03.05, 16:20 Masz racje jest przecietne. Ponadprzecietna jest starówka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kc Re: TORUN TO PRZECIETNE MIASTO IP: *.brda.net 03.03.05, 17:46 kompleksy to raczej wy macie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=21146093 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byzydura Re: TORUN TO PRZECIETNE MIASTO IP: *.tvgawex.pl 03.03.05, 18:02 Kc ty przedszkolaku, nie rob siary tutaj i wracaj do domu. na forum bydgoskie lepiej tez nie wchodz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kc Re: TORUN TO PRZECIETNE MIASTO IP: *.brda.net 03.03.05, 18:24 Za ksykowaty jestes zeby mi mowic co mam robic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyżak Re: TORUN TO PRZECIETNE MIASTO IP: *.astro.uni.torun.pl 04.03.05, 11:31 > NIE MA SIE CZYM PODNIECAC...LADNE MIASTO TO KRAKOW NP... Kraków powiadasz. Hmmm. Może wygłoszę herezję, ale Kraków - dokładnie TAK SAMO zresztą jak Toruń jest - ehhhmm, no... aż się boję to napisać - no więc też jest miejscami nie najpiękniejszy. O! Tak bym to ujął eufemistycznie. No bo jeśli pominąć Rynki w obu miastach, głównie deptaki (Grodzka/Szeroka) i w ogóle to, co w obrębie murów, no i oczywiście Wawel, ale to już jest poniekąd odrębna sprawa, to... No właśnie, to co takiego jest w Krakowie, że dech zapiera? Obskurnawe kamienice na Starowiślnej czy na Dietla? Wolne żarty! Okolice dworca PKP? Syf!!! (Mieli tam coś budować, ale g... z tego wyszło.) No OK, Aleja 3 Wieszczów trochę tchnie wielkomiejskością. Ale co jeszcze? No wymień coś, co NIE zostało wybudowane w Krakowie 500 lat temu, a mimo to powala pięknem. A może Nowa Huta Ci się podoba? Albo jeszcze inaczej. Czy widziałeś(aś) kiedyś Kraków "z lotu ptaka"? Ja widziałem. Typowo polskie nie za duże miasto z komunistycznymi blokowiskami, które akurat w Krakowie są wyjątkowo koszmarnie szkaradne. Bo prawda jest taka, że w Polsce nie ma naprawdę pięknych miast. I tyle. Praga, Budapeszt, o - to są piekne miasta. (O Paryżu, Rzymie, Barcelonie wolę nie wspominać - nie ta liga.) A jak chcesz sobie podleczyć bydgoskie kompleksy na punkcie urody miasta, to jedź do Ostrawy w Czechach. Takiego koszmarstwa w życiu nie widziałem!!! Przy Ostrawie to Łódź, Katowice, no i - ehemmm - Bydzia, naprawdę nie prezentują się najgorzej. A jak chcesz sobie na większą skalę podleczyć kompleksy - już nie tylko bydgoskie, ale w ogóle polskie - to polecam W. Brytanię. Oprócz Londynu, tam są same przeciętne miasta. I to nader łagodnie rzecz ujmując... I na koniec: dziękuj Panu Bogu, że w Polsce ostały się takie miejsca jak Kraków czy Toruń. Tego też mogłoby nie być. (Tak jak nie ma Warszawy, takiej jaka była kiedyś, gdy ponoć była nie najbrzydsza.) I co wtedy możnaby pokazać w Polsce zagranicznemu turyście? Chyba tylko żubry w Białowieży. A poza tym zgoda: czy w Toruniu czy w Krakowie czy gdziekolwiek indziej w Polsce w niektóre podwórka lepiej nie zaglądać. Takoż w Bydzi. (Polecam np. ul. Lubelską w Bydzi, parę kroków od Geanta. Tylko dla odważnych.) Pozdrawiam Krzyżak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kc Re: TORUN TO PRZECIETNE MIASTO IP: *.brda.net 04.03.05, 13:09 tak przy ostrawie toruniowi tez raczej nic nie brakuje Ps nie lecze kompleksow, to twoj ziomek zaczal tworzyc watki o toruniu...a ja napisalem to co mysle Ps2 nie ma takiego miasta w ktorym wszystko byloby idealnie, kazdy budynek odnowiony a w krakowie jest wiecej miejsc tych ladniejszych niz brzydszych w przeciwienstwie do eehmee.. torunia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyżak Re: TORUN TO PRZECIETNE MIASTO IP: *.astro.uni.torun.pl 04.03.05, 15:20 Kc napisał(a): > napisalem to co mysle Ja też napisałem to co myślę, że mianowicie WSZYSTKIE miasta w Polsce sa bardzo przecietne w kwestii urody, zadbania etc. Jest parę, co ma całkiem urokliwe starówki. Bardzo małe zresztą. Na czele z warszawską - mniejszą od krakowskiej, gdańskiej i... toruńskiej. Wrocławska, warszawska i gdańska to atrapy. Na tym tle Poznań, Kraków i Toruń są szczęśliwymi wyjątkami. A także Lublin - polecam! To tyle jeśli idzie o starówki. A reszta... No cóż, jak to w Polsce, raczej bida. Co do Krakowa, znam go bardzo dobrze. I bardzo lubię!!! Pomijając jednak to, co wewnątrz plant i Wawel, brzydoty i komunistycznego bezhołowia architektonicznego jest tam co niemiara! Z tzw. zadbaniem też bywa różnie. Nie uważam, żeby Toruń odstawał w tym względzie in minus. I vice-versa, przy całej "miłości" do Krakowa, taki np. Poznań prezentuje się znacznie lepiej. (Chodzi mi o to, co poza starówką.) Ale, oczywiście, rozumiem, że dla Ciebie Toruń to syf. Twoje prawo tak uważać. Tylko zauważ - powtarzam jeszcze raz - że 95% Polski to właśnie taki syf. K. Odpowiedz Link Zgłoś
kardos Re: TORUN TO PRZECIETNE MIASTO 04.03.05, 16:10 ... łącznie z Toruniem. Wyróżnia go tylko starówka - tylko i wyłącznie bo poza tym to SYF jak napisałeś :) I nie mów o Krakowie tak "stawiając" go obok Torunia - Kraków starówkę i Wawel ma 150% ładniejszy niż Toruń ... także prosze bez porównań ;) Odpowiedz Link Zgłoś
incognitto Re: TORUN TO PRZECIETNE MIASTO 04.03.05, 16:19 kardos napisał: > ... łącznie z Toruniem. > > Wyróżnia go tylko starówka - tylko i wyłącznie bo poza tym to SYF jak > napisałeś :) > > I nie mów o Krakowie tak "stawiając" go obok Torunia - Kraków starówkę i Wawel > ma 150% ładniejszy niż Toruń ... także prosze bez porównań ;) hehe niech porównują żadna torunianka sie nie obrazi gdy ktoś napisze, ze jest głupsza od królowej Bony, albo K.Jadwigi:))) Odpowiedz Link Zgłoś
incognitto Re: TORUN TO PRZECIETNE MIASTO 04.03.05, 16:25 > żadna torunianka sie nie obrazi gdy ktoś napisze, ze jest głupsza od królowej > Bony, albo K.Jadwigi:))) bo to znaczy to samo co - mniej mądra :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toruniak Re: TORUN TO PRZECIETNE MIASTO IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 04.03.05, 16:30 To to się włączę do dyskusji. Jedyne co tu madrze powiedziane i obiektywne to to co powiedział Krzyzak. Tak to prawda Torun to tylko Stare Miasto, tak jak Kraków. Co do porównania tych miast to powiem Wam jedno. W ostatnie lato z południa Polski jechała wycieczka rowerowa "szlakiem Wisły" czy cos takiego. I wiecie co mówili oni w Toruniu? "Kraków się umywa" Ja uważam że nasza Starówka jest ładniejsza architektonicznie, krakowska ma więcej zabytków klasy ZERO i jest bardziej reklamowana. To pierwszy wątek jaki zaistniał w tym temacie. Drugi to "Bydgoszczanin mówi, że Toruń to tylka Starówka" To ja skromnie zapytuje, a Bydgoszcz to co? Odpowiedź - Szare, prowincjonalne miasto które się niczym nie wyróżnia i z niczym nie kojarzy. Polskie miasta to tylko Starówki i smierdzące, brudne i ohydne osiedla obok. Żadne polskie miasto nie ma nowoczesnego City z prawdziwego zdarzenia. Bo Polska ma poza Warszawą małe i biedne miasteczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kc Re: TORUN TO PRZECIETNE MIASTO IP: *.brda.net 04.03.05, 16:46 a ta wycieczka rowerowa trafila na grupe dresow?? smieszny ten twoj post jest..torun to miesto jednego miejsca...w krawkowie pieknych i ciekawych miejsc jest 100 razy wiecej niz w toruniu miescie "SKROMNYCH" "niezakompleksinych" ludzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Torunczyk Re: TORUN TO PRZECIETNE MIASTO IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 04.03.05, 18:22 Ja rozumiem ze podoba Ci sie bardziej Krakow. Szanuje ten wybor. Uszanowac moge nawet to ze powiesz ze Twoim zdaniem Torun jest brzydki. To jest TWOJE zdanie. Jednakze nie moge sie zgodzic z calym postem Twoim. Torun - przecietny, Bydgoszcz ponadprzecietna, wspaniala, the best? To ten post sugeruje. Zgodzisz sie chyba z tym co napisalem ze polskie miasta wyrozniaja w Europie/Swiecie tylko Starowki. I jezeli Ci sie nasza nie podoba to rzecz gustu. Ale pozostalym bydgoszczanom sie podoba bo oni tu przyjezdzaja a nie torunianie do Was. Chyba ze sie nie zgodzisz z tym Co do dyskusji Torun czy Krakow. Ratusz mamy najpiekniejszy w Polsce Panorama najpiekniejsza w Polsce Zabytki klasy ZERO - po Krakowie Starowka oryginalna Jak Ci sie nie podoba to w zasadzie nie ma prawa Ci sie podobac zadne polskie miasto. Jezeli uwazasz Krakow za ladniejszy to na pewno nie 100 razy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byd Re: TORUN TO PRZECIETNE MIASTO IP: *.tvgawex.pl 04.03.05, 22:07 po co ku.. torunskie zasmiecacie MIASTOWE FORUM buraki z POWIATU?torun to wioska kurew i cw..i Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kc Re: TORUN TO PRZECIETNE MIASTO IP: *.brda.net 04.03.05, 22:50 to zes sie popisal byd...bucostwem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BYD Re: TORUN TO PRZECIETNE MIASTO IP: *.tvgawex.pl 05.03.05, 09:35 AKURAT TWOJE KU..KIE ZDANIE LATA MI K.DUPY..FRAJERZE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TZGBTŚ Re: TORUN TO PRZECIETNE MIASTO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 10:48 to jak nazwac bydgoszcz!? moze okropne brzydactwo brrrrryyyy, fu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bib torun - beznadzieja !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 08:26 torun - beznadzieja !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BYD Re: torun - beznadzieja !!!!!! IP: *.tvgawex.pl 08.03.05, 13:33 toryun to wsiuny...nie maja 1.tv 2.lotniska 3.galerii 4.multikina zauwazcie,ze w/w sa tylko w miastach...b-szcz,w-wa,k-w...a naklo,barcin czy torun tego nie maja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: torun - beznadzieja !!!!!! IP: 193.26.211.* 08.03.05, 15:28 Jaki poziom takie argumenty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cogito Torun jest prawdziwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 16:48 Gdansk jest przepiekny (glowne miasto)- ale to taki zespol zabawek, prawie wszystko tam jest ( przez wojne) nieprawdziwe Torunskie Stare Miasto jest mniej atrakcyjne wizualnie( co nie znaczy ze nie atrakcyjne- przeciwnie) ale prawdziwe -jak patrze na gotycka sciane to wiem ze stoi 600 a nie 60 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zauroczona Re: Torun jest cudowny,och,ach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 00:49 A ja Wam mówię, że w Toruniu najpiękniejszy jest Zamek Krzyżacki. Istny ósmy cud świata. Coś wspaniałego, aż dech zapiera. Wawel przy nim wygląda niczym zapyziony kurnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byd Re: Torun jest cudowny,och,ach... IP: *.tvgawex.pl 09.03.05, 08:31 zauroczona siedz lepiej buraku na tym zapyzialym rubinkowie albo wrzosach(haha) i swojego wielkiego,garbatego nosa nie wystawiaj! ty buraku,wiem ze nie stac cie biedo na wyjazd do k-wa zamnialam,ze zwracam sie do wiesniary k-w to przeze mnie skrocona nazwa miasta krakowa bambrze)... moze zwroc sie do jakiej opieeki w NASZYM MIESCIE,moze zafunduja tobie wycieczke do k-wa... Odpowiedz Link Zgłoś