mozilla.org 22.03.05, 20:29 co za bzdura...!!! a może w inną stronę pójdziemy i będziemy karac tych, którzy noszą nóż w kieszeni (albo mają w szufladzie w kuchni) za napad z użyciem groznej broni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: spluwa Re: Straż miejska będzie sprawdzała, czy spaceruj IP: *.dip.t-dialin.net 22.03.05, 20:45 nie zapominac przed wyjsciem z domu, o zabraniu buteleczki na siusiu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfa WRESZCIE IP: 212.122.214.* 22.03.05, 20:57 pomysł jest może i groteskowy ale stan chodników, trawników i piaskownic woła o pomstę do nieba czas WRESZCIE zacząć robić z tym porządek - jeżeli właściciele psów nie mają dosyć kultury by posprzątac po swoim psie, to być może takie mandaty zaczną ich tej kultury uczyć ja poszedłbym dalej - w niektórych częściach miasta (np. w niektórych częściach centrum) gdzie nie ma możliwości wyprowadzenia psa - należałoby w ogóle zabronić posiadania psów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plissken Re: WRESZCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 21:24 zabronic ludziom posiadania psów??wez ty sie chlopie porzadnie zastanow zanim cos powiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdalala Re: WRESZCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 23:47 Co to znaczy "nie ma możliwości wyprowadzania psów"? To znaczy,że ulica jest diamentami wyłożona czy w ostateczności tylko szkarłatnym dywanem? Proszę o uściślenie tego terminu. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfa Re: WRESZCIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 07:37 to znaczy, że w promieniu kilkuset metrów nie ma parku czy trawnika, gdzie pies mógłby się załatwić w sposób umożliwiający posprzątanie - za przykład weź okolice ulicy Dworcowej, sienkiewicza, Śniadeckich, i inne okolice w centrum - tu pies może narobic tylko na chodniku - nawet jeśli przy kamienicach są podwórka, to ludzie i tak wolą wyprowadzić te psy na chodnik albo jezdnę i przejśc się nie da problem jak zwykle leży w kulturze ludzi - a nie w braku terenów zresztą niedopuszczalne dla mnie jest też to, że psy paskudzą na trawnikach pod blokami, podczas gdy nieraz kawałek dalej jest jakiś ugór, gdzie nikomu by to nie przeszkadzało - no ale najłatwiej stanąć w klatce schodowej i palić pety a pies nich s..a koło wejścia do tej klatki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty A mnie sie wydaje ze od sprzatania miasta są ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 09:31 NIETYLKO właściciele psów, którzy nb. płacą za psy podatki. Kto jest "ogólnie' odpowiedzialny np. za stan tzw. trawników na naszych blokowiskach ? Zierzeca kupa to w końcu samorozkładajacy sie element srodowiska naturalnego, ma swoja role w ekosystemie. Fakt ze tych kup jest troche za dużo, ale kto ma sprzatać, puszki, butelki, foliowe worki itp ? Tez "psiarze" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubu Podatki to świadczenie nie za coś, tylko danina. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 09:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: A mnie sie wydaje ze od sprzatania miasta są IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 17:48 Gość portalu: qwerty napisał(a): > NIETYLKO właściciele psów, którzy nb. płacą za psy podatki. Kto jest "ogólnie' > odpowiedzialny np. za stan tzw. trawników na naszych blokowiskach ? Zierzeca > kupa to w końcu samorozkładajacy sie element srodowiska naturalnego, ma swoja > role w ekosystemie. Fakt ze tych kup jest troche za dużo, ale kto ma sprzatać, > puszki, butelki, foliowe worki itp ? Tez "psiarze" ? A może ja bym ci zrobił "samorozkładający się element środowiska naturalnego" pod drzwiami, na wycieraczce, co? Troche kultury, osiołki, tu jest miasto, w dodatku w Europie, a nie chlewnia z gnojówką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stach Re: A mnie sie wydaje ze od sprzatania miasta są IP: *.infonet.gda.pl 24.03.05, 12:49 A fe , cóż za argumentacja ? Widac drogi przyjacielu , że malo znasz świat, który nie jest ani idealny ani czysty. A jesli chodzi o odchody to czy ktoś zastanawiał sie ile procent jest autorstwa ludzkiego ? Dla ulatwienia dodam , że są to te w ktorych lubą sie wycierać psy na spacerach ! Martwi mnie jednak coś innego? Straż Miejska zajmie się kupkami, moze zajęłaby się chuligaństwem, wandalizmem lub chociaż zanieczyszczajacymi chodniki pijaczkami lub ćpunami. Zastanawiam się kto uszczesliwia prezydenta tak benalnymi pomysłami? Był już raz taki prezydent który kojarzy się z odchodami psimi, to Stefan Pastuszeski !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gw Re: A mnie sie wydaje ze od sprzatania miasta są IP: *.cm.umk.pl 30.03.05, 08:36 tak sie ci tylko wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reth Re: Straż miejska będzie sprawdzała, czy spaceruj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 21:43 Niech ten półprezydent pomyśli o rzeczywistych problemach naszej Bydzi i niech się weźmie do pracy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spacer Re: Straż miejska będzie sprawdzała, czy spaceruj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 21:50 Gość portalu: Reth napisał(a): > Niech ten półprezydent pomyśli o rzeczywistych problemach naszej Bydzi i niech > się weźmie do pracy!! Tak, zawalone psim gównem chodniki w centrum miasta to żaden problem. Obszczane przez 'pupilki" ściany i płoty, to detal. A czemu tobie nie nawalić tak na wycieraczke. To przeciez 'nic takiego', prawda? An niech ci wielbiciele czworonogów gołymi łapami sprzatają po swoich pupilkach. Może wtedy się kultury nauczą, skoro z domu nic nie wynieśli Odpowiedz Link Zgłoś
mozilla.org Re: Straż miejska będzie sprawdzała, czy spaceruj 22.03.05, 22:05 Gość portalu: spacer napisał(a): > Tak, zawalone psim gównem chodniki w centrum miasta to żaden problem. Obszczane > > przez 'pupilki" ściany i płoty, to detal. A czemu tobie nie nawalić tak na > wycieraczke. To przeciez 'nic takiego', prawda? > An niech ci wielbiciele czworonogów gołymi łapami sprzatają po swoich > pupilkach. Może wtedy się kultury nauczą, skoro z domu nic nie wynieśli nikt w tym wątku nie powiedział, że psie kupy na chodnikach, trawnikach, placach zabaw to piekny widok! karać można na faktyczne przewinienie a nie za mozliwośc jego popełnienia! wydawalo mi sie, ze to oczywistosc. widac mylilem sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chojrak Re: Straż miejska będzie sprawdzała, czy spaceruj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 08:40 co racja to racja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luci Re: Straż miejska będzie sprawdzała, czy spaceruj IP: 82.146.225.* 22.03.05, 21:46 Dombrowicz powinien rozszerzyć ten pomysł na inne przewinienia,np.surowo karać wszystkich przechodniów,którzy nie posiadają przy sobie chusteczki do nosa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Straż miejska będzie sprawdzała, czy spaceruj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 22:04 bardzo dobrze do nasrane jest wszedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strażnik Re: Straż miejska będzie sprawdzała, czy spaceruj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 22:38 To bzdura. Nie róbmy z prawa paieru toaletowego. Ciekawe co powie komendant Kaszubowski strażnikom, jakiej mają użyć podstawy prawnej. Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek Re: Straż miejska będzie sprawdzała, czy spaceruj 25.03.05, 17:51 Gość portalu: strażnik napisał(a): > To bzdura. Nie róbmy z prawa paieru toaletowego. > Ciekawe co powie komendant Kaszubowski strażnikom, jakiej mają użyć podstawy > prawnej. Nic nie powie. Dopiszą jeszcze jedną rubryczkę w sprawozdaniu pt. "ilość sprawdzonych woreczków" i jechane :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Prawdę mówiąc... 22.03.05, 22:43 teoretycznie nie jest to głupie - można ze stuprocentową pewnością stwierdzić że właściciel czworonoga na spacerze wyprowadził go na kupkę (lub siusiu a zresztą co zrobi jak jego przyjacielowi się zachce jednak kupkę?Nic...Nasra komuś na trawnik.Brak woreczka może być karany na tej samej zasadzie jak brak zapiętych pasów w samochodzie)...Inną sprawą jest to że pod względem prawnym nie jest to najszczęśliwsze rozwiązanie :) Skoro jednak straż miejska ma prawo karać ludzi za szczanie po bramach (o kupach nawet nie ma mowy) wszechobecne miny powinno się zwalczać z całą stanowczością...Znam takich co to wychodzą na spacer z pieskiem , woreczkiem i szufelką - i porządek jest , można.A co z "gó..anymi" odkurzaczami które podobno magistrat testował??? Odpowiedz Link Zgłoś
mozilla.org Re: Prawdę mówiąc... 22.03.05, 23:07 ethanak napisał: > teoretycznie nie jest to głupie - można ze stuprocentową pewnością stwierdzić > że właściciel czworonoga na spacerze wyprowadził go na kupkę a jak ktos wraca ze spaceru z pieskiem? co w takiej sytuacji? piesek zrobil co mial zrobic, wlasciciel pieknie po nim posprzatal; wracaja do domu a tu nagle sa zatrzymani, pan musi pokazac woreczek i jest problem ;) no chyba, ze wczesniej nie wyrzucil kupki i tzyma ja w kieszonce hehe mam wrazenie, ze caly ten pomysl jest wart tego, co ma sie znajdowac w woreczku. skoro teraz odpowiednie sluzby nie sa w stanie sprostac zadaniu to czy to sie zmieni tylko dlatego, ze bedzie nowe "prawo"? oczywiscie, ze nie. nawazniejszy zarzut: brak woreczka nie swiadczy o winie wlasciciela psa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Prawdę mówiąc... IP: *.man.bydgoszcz.pl 22.03.05, 23:16 zawsze można mieć przy sobie 2 woreczki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majack Re: Prawdę mówiąc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 23:41 a mój pies ma rozwolnienie, hihihihihihi, to ile mam tych woreczków nosić ? Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek Re: Prawdę mówiąc... 24.03.05, 21:22 Gość portalu: majack napisał(a): > a mój pies ma rozwolnienie, hihihihihihi, to ile mam tych woreczków nosić ? Skoro ma rozwolnienie, to przede wszystkim idź z nim do weterynarza :) Możesz też go uśpić i kupić sobie chomika. Mniejszy kłopot. I wyprowadzać nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majack Re: Prawdę mówiąc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 08:01 Jasne. Uśpić i po problemie. Albo woreczki kazać nosić. To podobne rozwiazanie jak zamiatanie smieci w pokoju pod dywan. Czyli pozorne i odsuwające problem na później. A tu potrzeba rozwiązań faktycznych i skutecznych. Czyli np. stworzenia skanalizowanych punktów gdzie te psie odchody mogą trafić, lub tak jak w Toruniu - zatrudnienie ludzi z odkurzaczami, którzy, jak rozumiem,usuwaja je później do kanalizacji. Jestem jak najbardziej za sprzątaniem miasta, ale z głową. A ten pomysł taki bardziej pod publiczkę, byle by pokazać, że się działa. A, że bez sensu??????? A kogo to obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek Re: Prawdę mówiąc... 25.03.05, 17:57 No proszę. Teraz piszesz rozsądniej. Ten tekst z rozwolnieniem był po prostu denny:) A co do zatrudnienia ludzi z odkurzaczami, to wiesz jak to u nas bedzie wyglądać? Powstanie spółka, której prezesem, wiceprezesem i członkami rady nadzorczej zostaną krewni i znajomi królika, potem wszyscy będą wypłacać sobie pensje i nagrody po kilkanaście tysięcy złotych, a na odkurzacz po prostu zabraknie kasy:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majack Re: Prawdę mówiąc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 23:03 A pomysł sprawdzania woreczków to wg Ciebie jaki jest? Przecież "Polak potrafi" : woreczek dyżurny włożony w dowód osobisty załatwia sprawę, a po psie i tak nie sprzątnie. pozdrówka świąteczne Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek Re: Prawdę mówiąc... 30.03.05, 12:27 Gość portalu: majack napisał(a): > A pomysł sprawdzania woreczków to wg Ciebie jaki jest? > Przecież "Polak potrafi" : woreczek dyżurny włożony w dowód osobisty załatwia > sprawę, a po psie i tak nie sprzątnie. pozdrówka świąteczne Pomysł z woreczkami jest równie „genialny” jak pomysł utworzenia toalet dla psów, autorstwa, o ile sobie przypominam, byłego wiceprezydenta Pastuszewskiego. Tak poważnie, to uważam, że najrozsądniejszym rozwiązaniem byłoby sprzątanie „tego” przez jakąś firmę opłacaną z „psich podatków”. Ale nie taką w której ratuszowi kolesie robiliby kokosowe interesy. Może ogłosić przetarg wśród firm zajmujących się wywozem śmieci na utworzenie takiej „komórki” i tam przekazywać pieniądze z podatków. Ale tak naprawdę, to problemem nie są tu przepisy i chore pomysły naszego prezydenta, lecz podejście do problemu samych właścicieli psów. Pozdrówka po-świąteczne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majack Re: Prawdę mówiąc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 07:28 Ale włascicielom psów trzeba stworzyć warunki do tego by mogli i musieli sprzątać po swoich pupilach. Akurat pomysł psich toalet nie jest najgorszy. Skoro istnieje sieć hydrantów przciwpożarowych, to mogłaby powstać sieć (siatka) punktów, w których psie odchody trafiałyby do kanalizacji. Właściciele psów płacą sporo pieniędzy co roku - myślę, że kilka takich punktów można by co roku tworzyć. Szczególnie w centum miasta. Mieszkałem przez pięć lat w okolicach hotelu "Pod Orłem" i wiem, że psy pojawiją się tam przede wszystkim w parkach. Jeden punkt w każdym parku jeden lub dwa na bulwarze nad Brdą załatwia problem centrum. I wówczas własciciel czworonoga nie miałby wymówki. A firma sprzątająca potrzebna byłaby tam gdzie tej sieci nie byłoby. Bo psia toaleta to nie musi być wielka inwestycja - wystarczy coś na podobieństwo kratki ściekowej (oczywiście znacznie się odróżniającej od deszczowej) i podłączenie do kanalizacji. A psy załatwiają się tam gdzie są przyzwyczajone się załatwiać. Gdy właściciel przyzwyczai psa do złatwianie się na chodniku, to tam pies będzie się załatwiał. Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek Re: Prawdę mówiąc... 31.03.05, 10:06 No widzisz, wpadliśmy w końcu na jakieś sensowne rozwiązanie:) A zaczęło się od psiej sraczki:)))) Miejmy nadzieje, że nasi radni odwiedzają czasami bydgoskie forum. Bo na ich pomysły nie ma chyba co liczyć. Pozdrowionka:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Prawdę mówiąc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 21:54 a w domu to pewnie mamusia sprzątała i obiadek podstawiała a Pan majack mógł sobie bałaganić do woli. Teraz kiedy mamusia nie sprząta to może by inne służby się za to zabrały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majack Re: Prawdę mówiąc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 22:34 W domu mamusia Panu majackowi pokazała gdzie jest kosz na śmieci, i gdzie jest toaleta. I jeszcze Pan majack ten kosz musiał wynosić do smietnika. No i wode po sobie spłukiwać. Tak to jakoś było urządzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Prawdę mówiąc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 23:50 Jasne ! Może i 150 ?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: Prawdę mówiąc... 22.03.05, 23:18 Ano nie świadczy...generalnie możnaby ukarać tylko w przypadku kiedy straż złapałaby kogoś na gorącym uczynku...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Straż miejska będzie sprawdzała, czy spaceruj IP: *.man.bydgoszcz.pl 22.03.05, 23:12 I tak powinno być! jeszcze trochę a będzie można potykać się o psie kupy pochwalam pomysł!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solo Re: Straż miejska będzie sprawdzała, czy spaceruj IP: *.brda.net / *.brda.net 22.03.05, 23:21 tak czy siak, jestem za. Mam dosc tlumaczenia dziecku dlaczego nie moze wejsc na trawnik czy pobawic sie w piaskownicy. Jak juz wejdzie w to, to sprzatniecie tego z butow jest gowniane. Niby za co mamy cierpiec, my, ktorzy mamy nad zwierzetami litosc i nie trzymamy ich w blokowym wiezieniu. Osobiscie poszedlbym w innym kierunku. Niech miasto pomysli nad wyznaczeniem ogrodzonego terenu( moze byc trawnik)w zsiegu kilku blokow tylko dla wyprowadzanych psow. Kazdy wlasciciel ze swoim pupilkiem bedzie mogl tam go puscic luzem .Wtedy bedzie panisko i psisko pod kontrola, a z posprzataniem terenu nie bedzie najmniejszego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majack Re: Straż miejska będzie sprawdzała, czy spaceruj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 23:46 W końcu jakiś w miarę rozsądny pomysł. Bo same "woreczki" nie rozwiazuja problemu. Sprzątasz po psie do woreczka i co dalej????? Do kosza na smieci nie powinieneś wyrzucać, bo to nie jest śmieć, do kratki kanalizacji deszczowej tym bardziej nie wypada. Niesiesz to do domu by tam wrzucic do kanalizacji????????? Sorry, ale w to nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Straż miejska będzie sprawdzała, czy spaceruj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 23:57 Czyli nawiązując do słynnego skeczu Pietrzaka, można by analogicznie stwierdzić, że każdego mężczyznę należy karać za gwałt, bo ma "sprzęt" przy sobie. Nie woreczek czyni kulturę. Jak chcę sprzątnąć, to sprzątnę, nawet kawałkiem walającego się śmiecia wyrzuconego przez "kulturalnego" człowieka. Ale jedna rzecz jest ważna : nie chodzę z psim gówienkiem ( jestem z tych co sprzątają po swoim psie - mam swoj woreczek z papierem toaletowym )do domu, tylko wrzucam je do publicznych koszy na śmieci. Tak, tak ! Bo po to m.in. one są ! I są 1-2 x dziennie oczyszczane. Za to temu miastu płacimy podatki. Za psy też !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majack Re: Straż miejska będzie sprawdzała, czy spaceruj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 07:23 i własnie tu się mylisz!!! Kosze nie są na odpady sanitarne. Za przeproszeniem ludzi kulturalnych i niekulturalnych : gó.. powinno trafić do kanalizacji sanitarnej. Tam jest jego miejsce i po to m.in. buduje się tak kosztowne oczyszczalnie ścieków. Wysypiska smieci nie są przystosowane do utylizacji takich odpadów. I smieszą mnie takie półinteligentne pomysły w czasach gdy tak wiele się mói o segregacji odpadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Straż miejska będzie sprawdzała, czy spaceruj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 22:50 OK ! To przestaję sprzątać po swoim psie. Niech wiem na co idzie mój podatek za psa i niech ci, którzy zbierają pieniadze od paru lat za mojego psa, niech wrzucaja jego kupki do odpowiednich pojemników - zgodnie z zasadami segregacji odpadów. Hurrra !!! Nareszcie ten coroczny haracz za to fantastyczne futerko na czterech łapkach będzie zgodnie z jego przeznaczeniem wykorzystany. Hurrraaaa !!! A propos - moze miasto wreszcie rozliczy sie z tych pieniedzy ? Bo te 200 zl za brak woreczka ( a moja sprawa w co ja zbieram gowienka, moze lubie gola reka ? ) to rozumiem, ze pojdzie do prywatnych kieszeni notabli z ratusza? Bo jak to inaczej rozumiec ? Czyli podatek za psa jest dlatego, ze on oddycha tym zafajdanym bydgoskim powietrzem ? Bo za cos tu placimy, ale za co, skoro nie za zbieranie kupek ? A tak swoja droga kujawsko-pomorskie przoduje w dzieciecej biedzie, a tu mowa o kupkach. Kurcze ! Chyba sa jakies priorytety ! Brawo Panie Prezydencie ! Pan ma pewnie papuzki - nie przemycane przypadkiem i pelny brzuch ? Tylko niech Pan nie proponuje głodnym dzieciom jabłek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Straż miejska będzie sprawdzała, czy spaceruj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 22:58 Rozumiem, że kosze są samosegregujące się ? Widziałeś chłopie co ludzie no nich wkładają ? Z racji tego, ze wrzucam tam psie kupki porządnie zawinięte w papier toaletowy i woreczek - znajdziesz Pan tam : puszki, butelki, całe worki ze śmieciami, bo komuś nie chciało się iść do kontenera, szmaty, wymiociny, plastikowe elementy, martwe ptaki. o, ale jesli się to tak ładnie segreguje ... :))) Brawo pseudoekologu ! Ciekawe jak Ty żyjesz. Zgodnie z naturą. Swoją, he he !!! Ćwierćinteligencie !!! Pozdrawiam ( mimo wszystko ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Straż miejska będzie sprawdzała, czy spaceruj IP: *.man.bydgoszcz.pl 23.03.05, 07:36 Nareszcie władze zobaczyły problem śmierdzących chodników, trawników piaskownic...!!! Tylko skad taki absurdalny pomysł, nie jest to metoda skuteczna. Może by tak właściciele psów sami poczuli sie do sprzatania po swoich pupilkach!?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfa a może wystarczy zacząć karać tych którzy nie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 07:40 sprzątaja po psach przeciez jest taki przepis - bardzo łatwo go wyegzekwować a nic z tym nie robią - gdyby Straż zaczęła dawać mandaty za to, to może ludzie zaczęli by na to zwracać uwagę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleks Re: Straż miejska będzie sprawdzała, czy spaceruj IP: *.fbx.proxad.net 23.03.05, 08:00 Moze najpierw Straz Miejska zajelaby sie osobami spozywajacymi alkohol w miejscach publicznych, kolo sklepow. Istnieje przepis zabraniajacy takich praktyk. Ale oczywiscie latwiej jest zwracac uwage jakies babince, ktora nie moze sie pochylic, by posprzatac po swym przyjacielu, niz narazac sie na obelgi i zabrudzenie przez jakiegos pijaczka. Kupki na trawniku mi nie przeszkadzaja, gorzej z chodnikiem, lepiej z niego zebrac. Najlepiej jednak zajac sie sprawami, krore bardziej przeszkadzaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niwierzący Re: Straż miejska będzie sprawdzała, czy spaceruj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 08:19 Panie Boże pomóc temu prezydentowi ...aby mądrość mu wrócila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piesek buhahahaha!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 08:30 to chyba pryma aprilis!!!!!dobre z woreczkiem hihihihihihih Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIESZKANIEC aA MOŻE BY TAK STRAZ MIEJSKA ZROBIŁA PORZĄDEK Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 08:45 PIJAKAMI W BRAMIE PRZY UL.DWORCOWEJ 55 GDY PODCHODZI DO NICH PATROL TO CHOWAJĄ ALKOHOL W SKRZYNCE ELEKTRYCZNEJ NA KLATCE SCHODOWEJ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahahah Tylko kretyn mógł to wymyslić. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 09:42 Kara ew. moze byc tylko za to ze pies nasra a "Pan" nie sprzatnie, a nie za to czy ktos ma woreczek, czy nie. A jak ma tylko łopatkę i niesie to g... do najblizszego kosza to karalne to jest ? Naczytali sie o Poznaniu, ale tam kara jest za niesprzatniecie a nie za brak...woreczka. A meski "woreczek" nie wystarczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Straż miejska będzie sprawdzała, czy spaceruj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 09:55 Niestety poczynania Dombrowicza świadczą tylko o jego głupocie. Dombrowicz ze względu na swoje niezdrowe zainteresowania tematami związanymi z fekaliami (zaangażowanie w walkę o szczotkę klozetową bydgoskiej Opery, teraz woreczki na psie kupy) powinien nosić miano „gów.ianego” prezydenta, takie określenie jest uniwersalne i opisując jego zainteresowania oddaje też poziom rządzenia. Ale tak zupełnie poważnie, mieszkaniec Bydgoszczy posiadający psa płaci ponad 30 zł rocznie podatku od psa. Z uzbieranych w ten sposób pieniędzy część środków powinna iść na zaangażowanie bydgoskich bezrobotnych w roboty publiczne polegające na sprzątaniu Bydgoszczy, efekt byłby taki, że bezrobotni mieliby zajęcie a miasto byłoby czystsze. Niestety mentalność aparatczyka rodem z PRL wielu decydentom nadal pozwala traktować obywateli jak dojne krowy, którzy to płacąc podatki mają znosić fanaberie bonzów. Dombrowicz już nieraz dał wyraz, że prawo ma w nosie, a teraz chce karać obywateli za nie posiadanie woreczków, czas aby się Pan Dombrowicz udał do lekarza specjalisty i wyleczył z megalomanii i pychy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swiatowiec A jak bywa za granica? IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 23.03.05, 10:50 We Francji na nowej Riwierze, w okolicach Montpellier- ja tam bywam corocznie na wakacjach- trzeba niestety uwazac bo Francja to kraj malych francuskich pieskow. No i te pieski ufryzowane i czasem dumnie wozone pod baldachimem na turystycznym rowerze, one lubia zrobic sobie kupe na chodniku. A wlasciciel co? Nic, udaje ze nie widzi. Ale w Cap d'Agde, gdzie jest moje Palazzo, jest nocna armia arabow i ci pucuja chodniki deptakow wiec jest OK. O Londynie i Nowym Jorku napisze innym razem. W domu klopotow nie mam bo moja kotka, Florencja, robi kupe na ogrodach sasiadow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juriusz Re: Straż miejska będzie sprawdzała, czy spaceruj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 17:09 > (zaangażowanie w walkę o szczotkę klozetową bydgoskiej Opery) Można szerzej prosić??? Bo brzmi interesująco :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Straż miejska będzie sprawdzała, czy spaceruj IP: *.mpn.pl / *.mpn.pl 23.03.05, 10:30 Kiedyś w jednym z programów telewizyjnych był poruszony temat PSÓW i sprzątania odchodów przez ich właścicieli. Okazało się że oprócz worwczków potrzebne są jeszcze pojemniki aby można było je wyrzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strażnik Re: Straż miejska będzie sprawdzała, czy spaceruj IP: *.pascom.net.pl / 83.238.135.* 23.03.05, 11:01 totalna bzdura, pomysłodawca nie ma pojecia o prawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plissken Idzmy jeszcze dalej!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 19:03 Jezeli juz do tego doszło to proponuje zacząc strzelac do bezpanskich psow ktorych przeciez nikt nie pilnuje!Potem trzeba by sie wziąsc za te paskudne gołębie i inne ptaki ktore przeciez tak paskudzą!Mysle ze ogolnokrajowy zjazd strzelcow wyborowych zalatwil by sprawe,moze nie do konca ale jakos na pewno.Aha...no i koty...te paskudne koty.Proponuje zacząc je wylapywac i uzyc w charakterze wabika na psy.Powinno to uproscic i przyspieszyc tą zacną inicjatywe.No a po tym zabralbym sie za parki i male lasy w ktorych jak wiemy czają sie te wredne wiewiorki i czesto mozna w cos przez nie wdepnąc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filemon hehe IP: *.man.bydgoszcz.pl 23.03.05, 19:08 a jaką podstawę prawną ma Straż Miejska do legitymowania obywateli ? a co dopiero do rewizji hehe, zastanówmy się ...zdaje się, że nie ma, ciekawe więc jak to będzie robić. Przy okazji wskazać można, że podobnie jak w przypadku policji, Strażnik musi podać podstawę prawną przystąienia do czynności...ciekawe jaką podadzą. Poza tym, Strażnik jest bardzo ograniczony do legitymowania osó i musi być ściśle określony powód (np. podejrzenie zaistnienia wykroczenia) a tu na jekiej podstawie chce sprawdzać czy mam woreczek (hehe) a czy reklamówka z zakupami to też woreczek ? ...heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luci Re: hehe IP: 82.146.225.* 23.03.05, 23:02 Ciekawe jak się zachowa strażnik,gdy na pytanie o woreczek właściciel psa odpowie mu,że nie używa woreczków,tylko specjalne etui wykonane z drewna hebanowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOY ROZWIĄZANIE JEST PROSTE KUPIĆ ODKURZACZE TAKIE JAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 05:16 W TORUNIU TAM KILKU KLIENTÓW BIEGA CODZIENNIE RANO PO STARÓWCE I SPRZĄTA ODKURZACZAMI GÓ..ONAZYWJA ICH GÓWNIAKAMI!PLUS TEGO TAKI ŻE PARĘ OSÓB MA PRACE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Straż miejska będzie sprawdzała, czy spaceruj IP: *.telsten.com / *.telsten.com 24.03.05, 19:37 A ja jestem za! Na moim osiedlu wszystko wokol jest "ob..ne" przez psy i nie widzialem nikogo kto mialby woreczek i sprzatal.Pisze to jako ostrzezenie dla wlascicieli psow.Mam charakter awanturnika i bede chodzil z aparatem fotograficznym,zbieral "dowody" i donosil na sasiadow.Prawie wszyscy maja psy i nikt nie sprzata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Straż miejska będzie sprawdzała, czy spaceruj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 10:31 Głupota Dombrowicza poraża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Historyjka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 15:36 Dombrowicz powiedział: "Mam jeszcze KUPĘ do zrobienia..." i udał się w stronę WC. Odpowiedz Link Zgłoś