08.05.26, 21:07
pojawiła się w mojej głowie nowa przełomowa myśl. Dla mnie przełomowa , o świecie nie myślę. Jak przewrót kopernikański. To nie była tylko treść. To także idąca za nią bardziej ogólna forma.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Dziś 08.05.26, 21:11
      Jak byłem młodym chłopakiem kupiłem książkę. Ona wydawała mi się wtedy buntownicza i dlatego na nią zwrociłem uwagę, ale ona nie była taka. To była bardzo zawiła rozprawa filozoficzna. Ta książką za mną chodzi w róznych okresach zycia. Nie zrozumiałem jej za grosz wtedy gdy miałem 19 lat , ale intuicyjnie czułem ze ona jest związana z moim życiem. Muszę do niej wrócić.
      • dotera Re: Dziś 08.05.26, 21:13
        to była chyba najbardziej racjonalną ksiązką w historii napisana przez człowieka który był szaleńcem. Była tak racjonalna ze az była nudna momentami, jakby pisał ją księgowy. ALe napisał ją człowiek szalony, na ktorego życiu szaleństwo zaważyło.
    • dotera Re: Dziś 08.05.26, 21:33
      Moje życie jest formą życia Antygony.

Rozumiem z czasem coraz bardziej ze sens był gdzies dawno. W moim życiu, w otoczeniu mojego życia, w dawnych losach cywilizacji w której żyje. Wszystko było gdzieś wcześniej co z wiekiem muszę zrozumieć wbrew instynktowi przetrwania.
    • dotera Re: Dziś 08.05.26, 21:46
      Rzeczywistość ma swoje prawa. Nie tylko te o których uczymy się w szkole. Są też takie które niektórzy widzą w tajemnych sprawkach, a one są najbliżej na widoku jak to możliwe. Za blisko zeby były dostrzeżone.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka