Dodaj do ulubionych

BYDGOSZCZ-BIDGOSTIA

IP: 81.210.119.* 10.04.05, 22:43
Byłem w Rzymie 8 kwietnia. To była szczególna chwila mojego życia. Mieszkam
teraz w Warszawie i byłem z grupą warszawską. Z calego regionu kujawsko-
pomorskiego widziałem tylko Bydgoszcz. Obok mnie na Placu św.Piotra piękna
powiewała piękna flaga Bydgoszczy, z drugiej strony w pewnym oddalenu biała
flaga Solidarności z dopiskiem Bydgoszcz. Wczesniej na Via della
Conciliazione.
Bardzo mnie to wzruszyło.Bydgoszcz potrafi być wdzięczna.
Obserwuj wątek
    • Gość: roro Re: BYDGOSZCZ-BIDGOSTIA IP: *.dip.t-dialin.net 10.04.05, 22:58
      To piekne Pontus !
      widzialem te flage w telewizji;
      bardzo krotko,
      ale , wiem jakie to mile uczucie,
      kiedy cos takiego nastapi.
      Dzieki Papiezowi,
      swiat stanal dla nas otworem,
      za to musimy byc Mu bardzo wdzieczni.
      Pozdrowienia
      roro
      • Gość: Pontus Re: BYDGOSZCZ-BIDGOSTIA IP: 81.210.119.* 10.04.05, 23:15
        Tak, podziekowanie w takim miejscu i w takiej chwili.Wszak Bydgoszcz to teraz
        biskupstwo, a to zobowiązuje. Jestem pewny, że z tej energii narodzi się jednak
        bydgoski uniwersytet i nie będzie słabą niby-uczelnią, ale źródłem wiedzy, siły
        i mądrości, która odmieni miasto nad Brdą. zawsze jak tam jestem czuję, że
        gdzieś tam nad Brdą, na Wyspie Młyńskiej, w cieniu Katedry/Fary czaji się jakiś
        duch piękna i wielkości, który zaraz się objawi i do reszty przemieni to miasto
        i jego mieszkańców, tak aby zajęło miejsce, na ktore zasługuje cierpieniem i
        pracowitością jego mieszkańców.
        • Gość: sonic_br Re: BYDGOSZCZ-BIDGOSTIA IP: *.sympatico.ca 11.04.05, 03:40
          Cos pieknego, mieszkam w Kanadzie i widzialem flage pielgrzymow z Bydgoszczy na
          CNN. Relacja o zalobnikach z Polski wraz z Bydgoska flaga powiewajaca za
          plecami komentatora. Mam ten obraz caly czas przed oczami i dlugo jeszcze
          bedzie...
        • Gość: PIT Re: BYDGOSZCZ-BIDGOSTIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 10:12
          Jeśli Bydgoszcz wykorzysta szanse związane z funduszami unijnymi i Parkiem
          Przemysłowym to może odmienić swoje oblicze.

Zawsze twierdziłem, że potencjalne możliwości Bydgoszczy są bardzo duże, tylko
          mało wykorzystane. Mówiąc potocznie "trzeba się za to miasto wziąć".
    • Gość: maciej Re: BYDGOSZCZ-BIDGOSTIA IP: 193.26.211.* 11.04.05, 08:36
      Faktycznie było to budujące!
      • krotoss Re: BYDGOSZCZ-BIDGOSTIA 11.04.05, 13:30
        mnie buduje również to, że znów po paru latach (o ile wcześniej mnei nie było i mogłem nie widzieć) znów widzę wpisy Pontusa :)
        • Gość: maciej Re: BYDGOSZCZ-BIDGOSTIA IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 11.04.05, 23:27
          Bardzo ładny wpis Pontusa!
          • Gość: Pontus Re: BYDGOSZCZ-BIDGOSTIA IP: 81.210.119.* 12.04.05, 00:38
            Ładny wpis, ale czy myślicie podobnie, jak ja? Bez skupienia i natchnienia nie
            dzieją się sprawy wielkie. Bydgoszczy potrzebne jest wielkie duchowe poruszenie.
            • alan_turing Re: BYDGOSZCZ-BIDGOSTIA 20.04.05, 16:04
              Poruszenie nie tylko Bydgoszczy jest potrzebne. Równiez na tym forum!
            • wielokrotny_recydywista Re: BYDGOSZCZ-BIDGOSTIA 20.04.05, 21:38
              Gość portalu: Pontus napisał(a):

> Ładny wpis, ale czy myślicie podobnie, jak ja? Bez skupienia i natchnienia
              nie
              > dzieją się sprawy wielkie. Bydgoszczy potrzebne jest wielkie duchowe
              poruszenie
              > .
              skupić to ja się potrafię,ale nie mam pojęcia skąd wziąć natchnienie,
              a jak wzbudzić "wielkie duchowe poruszenie" - to już czarna magia.
              • Gość: Pontus Re: BYDGOSZCZ-BIDGOSTIA IP: 81.210.119.* 20.04.05, 22:58
                Ze skupienia zstępuje Duch.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka