Dodaj do ulubionych

propaganda forumowa

19.04.05, 11:29
przyjrzyjmy się trochę propagandzie forumowej -

piętnuje zło , które piętnuje władza , a jednocześnie ich propaganda
tworzy parasol ochronny wokół tych , którzy wydają się nietykalni i
bez żadnych dyskusji są bez skazy - jakikolwiek
zarzut w stosunku do nietykalnych jest równoznaczny
z pomówieniem w słowniku propagandy forumowej .

promują to , co promuje władza - jeśli władza chce
szkoły , oni chcą szkoły , jeśli władza nie chce szkoły ,
oni są przeciw szkole . nieżadko ich pkt widzenie jest
taki sam jak w biuletynie ratuszowym .

chcą likwidacji ósemki , bo niż demograficzny i apelacja -
w szkołach sąsiednich likwidujowanej ósemki mimo
niżu zagęszczone klasy i propozycja zmianowości
41 do 1,5 - normalna ilość uczniów na tę szkołę ma
być osiągnięta za pięć lat , a do tego czasu niech się
tam tłoczą w imię "wspólnego dobra" wszystkich mieszkańców
Bydgoszczy .

niżem demograficznym tłumaczą likwidację ósemki , śmiercią
Papieża natomiast inicjatywę budowy szkoły im. Jana Pawła II .

dlaczego nie nazwać ósemki im Jana Pawła II ?

kim oni są ? domagają się kary , dla tych , co się z nimi
nie zgadzają - czyżby marzą o powrocie dyktatury . piętnują
wypowiedzi forumowiczów chcących podyskutować na forum i
przedstwaić swój , może inny pkt widzenia - nazywają ich
populistami , oszołomami lub socjopatami - przyjrzyjmy się
jednak kim oni są tworząc swoją propagandą odpowiedni fundament
dla niczym nieskremowanego przez monitoring opinii publicznej
działania władz - zwalczać opinię publiczną i zalązki powstającego
pluralizmu ?
Obserwuj wątek
    • Gość: balum Re: propaganda forumowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 11:42
      Sąd apelacyjny tak jak prokuratura w bydgoszczy ma służyć ludziom. Być może nie
      wiesz ale około 70% społeczeństwa żyje poniżej lub na granicy minimum
      socjalnego. Ja wiem że dla ciebie wydanie 80 zł parę razy to nie wydatek, ale
      dla wielu ludzi może to być przeszkoda nie do przebrnięcia.
      Po za tym jesteś osobiście zainteresowany tą szkołą jako że twoje dziecko swego
      czasu tam się uczyło (pisałeś o tym) - dlatego też warto o tym pisać - jako że
      kreujesz się na osobę obiektywną.
      Co do słownictwa które podajesz "populistami , oszołomami lub socjopatami"
      przypomnij sobie że nazywasz ludzi cytuję:
      "nieuku pieprzony"
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=22891867&a=22897827
      czy też betonem
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=22891867&a=22902196
      i jak sądzę to właśnie to choć nie z mojej strony spowodowało takie określenia.
      Obecnie sugerujesz, że osoby które mają inne zdanie od twojego i chcą powstania
      apelacji są na sznurku urzędu miasta. Być nie jesteś w stanie tego zrozumieć
      ale ludzie mogą inne poglady niż twoje.
      W Szczecinie apelacja powstawała 2 lata i podbnie będzie w bydgoszczy. NIe ma
      jednak powodu aby dla grupy osób likwidowano szansę na działanie organów które
      moga służyć ponad 2 milonów osób. I to właśnie jest dyktat mniejszości.
      • unsatisfied6 winny , że się tłumaczysz ? 19.04.05, 11:54
        Gość portalu: balum napisał(a):

> Sąd apelacyjny tak jak prokuratura w bydgoszczy ma służyć ludziom. Być może
        nie
        >
        > wiesz ale około 70% społeczeństwa żyje poniżej lub na granicy minimum
        > socjalnego.

otóż to - a więc sugerujesz , że to ludzie tworzą ten system i przeszkadzają
        władzy w realizacji szczytnych działań mających na celu dobrobyt społeczeństwa ?

> Ja wiem że dla ciebie wydanie 80 zł parę razy to nie wydatek,

skąd masz dostęp do takich informacji ? jakaś tajna agentura ?

> ale
        > dla wielu ludzi może to być przeszkoda nie do przebrnięcia.
        > Po za tym jesteś osobiście zainteresowany tą szkołą jako że twoje dziecko
        swego
        >
        > czasu tam się uczyło (pisałeś o tym) - dlatego też warto o tym pisać - jako
        że
        > kreujesz się na osobę obiektywną.

nie ma obiektywizmu bez "subiektywizmu" i o tym doskonale wiesz - tylko
        osoba zainteresowana może obiektywnie lub subiektywnie odnosić się
        do sprawy - sam fakt , że jest zainteresowana sprawą nie znaczy
        że jest subiektywna , bo nie zainteresowana nie bierze udziału w dyskusji .
        > Co do słownictwa które podajesz "populistami , oszołomami lub socjopatami"
        > przypomnij sobie że nazywasz ludzi cytuję:
        > "nieuku pieprzony"
        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=22891867&a=22897827
        > czy też betonem
        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=22891867&a=22902196
        > i jak sądzę to właśnie to choć nie z mojej strony spowodowało takie
        określenia.
        > Obecnie sugerujesz, że osoby które mają inne zdanie od twojego i chcą
        powstania
        >
        > apelacji są na sznurku urzędu miasta. Być nie jesteś w stanie tego zrozumieć
        > ale ludzie mogą inne poglady niż twoje.
        > W Szczecinie apelacja powstawała 2 lata i podbnie będzie w bydgoszczy. NIe ma
        > jednak powodu aby dla grupy osób likwidowano szansę na działanie organów
        które
        > moga służyć ponad 2 milonów osób. I to właśnie jest dyktat mniejszości.

powtórzę boś głuchy - norma w szkole 41 ma być osiągnięta za pięć lat
        z powodu zamknięcia ósemki - przez pięć lat ma być zagęszczona ponad normę
        przewiedzianą na tę szkołę mimo niżu demograficznego .

w imię dobra narodu budowano koszmar komunizmu ( bo podajesz liczbę 2 mln ) .
        • Gość: balum Re: winny , że się tłumaczysz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 12:30
          Pan zobaczy ile kosztuje bilet w tą i z powrotem do gdańska to wyjdzie pewnie
          80 zł. Dodam, że nie są to informacje tajne a ogólnie dostępne nawet
          telefonicznie. A 2 milony to cały region proszę pamiętać o tym, że być może
          kiedyś musiał Pan korzystać sam z apelacji. Na to że większość rzeczy kojarzy
          się Panu z komunizmem nic nie poradzę.
          • unsatisfied6 z komunizmem kojarzy mi się sitwa 19.04.05, 12:34

> Pan zobaczy ile kosztuje bilet w tą i z powrotem do gdańska to wyjdzie pewnie
            > 80 zł. Dodam, że nie są to informacje tajne a ogólnie dostępne nawet
            > telefonicznie. A 2 milony to cały region proszę pamiętać o tym, że być może
            > kiedyś musiał Pan korzystać sam z apelacji. Na to że większość rzeczy kojarzy
            > się Panu z komunizmem nic nie poradzę.

z komunizmem kojarzy mi się sitwa , nie większość
            • Gość: balum Re: z komunizmem kojarzy mi się sitwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 12:37
              a mnie sitwa kojarzy się z nepotyzmem
              • unsatisfied6 Re: z komunizmem kojarzy mi się sitwa 19.04.05, 12:39

> a mnie sitwa kojarzy się z nepotyzmem

a nie kojarzy ci się z lustrem ?
                • Gość: balum Re: z komunizmem kojarzy mi się sitwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 12:41
                  A Panu ze źwierciadłem ?
                  • Gość: balum Re: z komunizmem kojarzy mi się sitwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 12:43
                    Źwierciadełko powiedź przecie kto jest najbardziej obiektwny i najmądrzejszy na
                    świecie ?
                    • unsatisfied6 masz wątpliwości ? 19.04.05, 12:50

> Źwierciadełko powiedź przecie kto jest najbardziej obiektwny i najmądrzejszy
                      na
                      >
                      > świecie ?

no ty balum jesteś - jakbyś miał wątpliwosci , zapytaj się swojego szefa .

obiektywny tzn ? wysil się balum i powiedz co to znaczy ? w twoim wydaniu
                      to znaczy obiektywnie wspierający ten ład , bo innego nie znasz ?

coś ty takiego obiektywnego na tym forum napisał a jednocześnie takiego
                      nie z pktu widzenia propagandy medialnej tylko z własnych obserwacji ?

ktoś ci dyktuje jak piszesz swoje obiektyne posty , czy korzystasz z gotowców ?
                      • Gość: balum Re: masz wątpliwości ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 13:01
                        To są wyłącznie moje poglądy i mogę je mieć. A żwierciadełko z tego co
                        ustaliśmy to twoja własność - moje jest najwyżej lustro. Co do ładu społeczno
                        politycznego - twój ton kojarzy mi się z tym co odeszło już dawno. W sumie to
                        ciekawe że epoki się zmieniają ale pewien typ osobowości zawsze wypłynie.
                        Powtarzam, że nie masz licencji na mądrość i wszechwiedzę choć może taki ci się
                        wydaje. A ten mentorski ton jaki przybierasz to może był dobry przy tablicy ale
                        na mnie twoje pokrzykiwania nie działają. Nie jestem także w zasięgu twojej
                        kredy czy linijki choć o tym marzysz.
                        • unsatisfied6 coś ty - ja jestem belfrem z powołania 19.04.05, 13:09

> Nie jestem także w zasięgu twojej
                          > kredy czy linijki choć o tym marzysz.

ty jesteś poza moimi marzeniami w sferze nauczania , jesteś przykładem zmory
                          nękającej nauczyciela , który może czegoś nauczyć , ma coś do przekazania .
                          ty jesteś gatunkiem typka , który z jakis tam racji nie chce i nie musi się
                          uczyć - tacy się bardzo sporadycznie też zdarzali , nawet z góry szły dobre
                          rady , by im zaliczyć i nie pytać . muszę przyznać , że nie słucham często
                          dobrych rad .

jesteś obiektywny ?
                          • unsatisfied6 balum do tablicy 19.04.05, 13:14
                            unsatisfied6 napisał:

>
                            > jesteś obiektywny ?
                            >
                            obiektyuwnie oszacuj koszty ścimniania swojego fumfla ethanaka
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=22912045
                            jakie są twoje koszty ściemniania ? ( obiektywnie :)))
                            • Gość: balum Re: balum do tablicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 13:25
                              Jako "typek" nie jestem zdolny do pojęcia twoich nauk objawionych o godzinie
                              13:09. A tym bardziej nie jestem w stanie zrozumieć jak powinien wyglądać
                              najbardziej obiektywny obiektywizm, który to starasz mi się wyłożyć oraz innym
                              osobom na tym forum. Po prostu nie jestem w stanie wchłonąć twoich nauk o
                              wielki.
                              Co do etnaka - nie znam go osobiście ale mogę ci powiedzieć że darzę go
                              sympatią za to co prezentuje sobą na tym forum. Nie powiedziałbym jednak że to
                              mój cytujac za tobą "fumfel".
                              • unsatisfied6 więc rozumiesz dlaczego jesteś zmorą 19.04.05, 13:32

> Jako "typek" nie jestem zdolny do pojęcia twoich nauk objawionych o godzinie
                                > 13:09. A tym bardziej nie jestem w stanie zrozumieć jak powinien wyglądać
                                > najbardziej obiektywny obiektywizm, który to starasz mi się wyłożyć oraz
                                innym
                                > osobom na tym forum. Po prostu nie jestem w stanie wchłonąć twoich nauk o
                                > wielki.
                                > Co do etnaka - nie znam go osobiście ale mogę ci powiedzieć że darzę go
                                > sympatią za to co prezentuje sobą na tym forum. Nie powiedziałbym jednak że
                                to
                                > mój cytujac za tobą "fumfel".

więc rozumiesz dlaczego jesteś zmorą dla belfra z powołaniem - nie odpowiadasz
                                na pytania , nie znasz prostych działań matematycznych , bronisz funflów mimo
                                że z powodu ich uczestnictwa powstają kolosalne straty dla innycb uczestników
                                klasy .

twoja obiektywna odwowiedź na pytanie ile to 1500 x 3000 zł jest nie
                                do przyjęcia . i pewnie masz plecki i dyrcio każe takiemu typkowi
                                dać zaliczenie . nie chcę takiego typka uczyć , bo jeszcze się oduczę
                                tego co umiem .
                                • Gość: balum Re: więc rozumiesz dlaczego jesteś zmorą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 13:45
                                  Jak rozumiem, jeżeli nie odpowiadam tak jak trzeba i nie wyrażam aplauzu
                                  czytając twoje posty to jestem zmorą pedagogiczną. Ciekawe. Mnie się zawsze
                                  wydawało, że to dzieci najbardziej niepokorne, ciekawskie, mające swoje zdanie
                                  zostają kiedyś tam rejewskimi, miłoszami, einstainami. Może jednak teraz coś
                                  się zmieniło - w końcu pedagogika jako nauka czyni milowe postępy.
                                  Niestety na mnie eksperymentów pedagogicznych przeprowadzać nie będziesz.
                                  • unsatisfied6 więcej niż pewne 19.04.05, 13:51

> Jak rozumiem, jeżeli nie odpowiadam tak jak trzeba i nie wyrażam aplauzu
                                    > czytając twoje posty to jestem zmorą pedagogiczną. Ciekawe. Mnie się zawsze
                                    > wydawało, że to dzieci najbardziej niepokorne, ciekawskie, mające swoje
                                    zdanie
                                    > zostają kiedyś tam rejewskimi, miłoszami, einstainami. Może jednak teraz coś
                                    > się zmieniło - w końcu pedagogika jako nauka czyni milowe postępy.

a to co ? ja się pytam o ethanaka i twoją obietwyność a nie o
                                    Einsteina - co mają wymienieni przez ciebie wspólnego z twoim
                                    obiektywizmem ?

odnośnie dzieci niepokornych , ty zaliczając uniwerek ludowy ,
                                    do tych dzieci ewidentnie zaliczyć się nie możesz . niepokorne
                                    dzieci były eliminowane w procesie kształcenia od najmłodzych lat .

> Niestety na mnie eksperymentów pedagogicznych przeprowadzać nie będziesz.
                                    zwłaszcza odnośnie obiekltywizmu twojego i twoich sympatii .
                                    • Gość: balum Re: więcej niż pewne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 14:10
                                      Znajomość problematyki związanej z poziomem nauczania na tzw. przez
                                      ciebie "uniwerkach ludowych" skłania mnie do wyrażenia opinii że sam taki
                                      ukończyłeś jeszcze w mrocznych latach komunizmu.
                                      Co do dzieci - judymem polskiego szkolnictwa jak sądzę nigdy nie byłeś, a
                                      poziom wyrażania się o swoich byłych podopiecznych pozwala wyrazić mi zdanie,
                                      że właśnie takie dzieci próbowałbyś sekować jako pierwsze. To przecież tylko
                                      takie "typki".
                                      Co do obiektywizmu do tego tego trzeba odłozyć na bok mentorski ton i linijkę.
                                      • unsatisfied6 nie generalizuj - nieźle masz pokręcone 19.04.05, 14:15

> Znajomość problematyki związanej z poziomem nauczania na tzw. przez
                                        > ciebie "uniwerkach ludowych" skłania mnie do wyrażenia opinii że sam taki
                                        > ukończyłeś jeszcze w mrocznych latach komunizmu.
                                        > Co do dzieci - judymem polskiego szkolnictwa jak sądzę nigdy nie byłeś, a
                                        > poziom wyrażania się o swoich byłych podopiecznych pozwala wyrazić mi zdanie,
                                        > że właśnie takie dzieci próbowałbyś sekować jako pierwsze. To przecież tylko
                                        > takie "typki".
                                        > Co do obiektywizmu do tego tego trzeba odłozyć na bok mentorski ton i linijkę.

nie rozmawiam z dzieckiem więc nie odnoś tego co tu piszę do ciebie , jak
                                        zachowuję się wobec uczniów .

ty naprawdę masz pokręcone nieźle w swojej kopułce .
                              • unsatisfied6 i obiektywnie rzecz biorąc masz to w d... 19.04.05, 13:46

> Jako "typek" nie jestem zdolny do pojęcia twoich nauk objawionych o godzinie
                                > 13:09. A tym bardziej nie jestem w stanie zrozumieć jak powinien wyglądać
                                > najbardziej obiektywny obiektywizm, który to starasz mi się wyłożyć oraz
                                innym
                                > osobom na tym forum. Po prostu nie jestem w stanie wchłonąć twoich nauk o
                                > wielki.
                                > Co do etnaka - nie znam go osobiście ale mogę ci powiedzieć że darzę go
                                > sympatią za to co prezentuje sobą na tym forum. Nie powiedziałbym jednak że
                                to
                                > mój cytujac za tobą "fumfel".

i obiektywnie rzecz biorąc masz to w d... , że osoba którą darzysz sympatią
                                ( co jest dla mnie oczywistym , że tacy muszą się kochać ) ściamnia za tak
                                wysokie koszty społeczne .
                                • Gość: balum Re: i obiektywnie rzecz biorąc masz to w d... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 13:48
                                  Pomawiasz wiele osób o to czego nie wiesz. To bardzo zła cecha. Nie oceniaj
                                  innych tak aby oni ciebie nie ocenili. Z drugiej strony pewne zawody powinny
                                  się cenić wydając pewne ocenny.
                                  • unsatisfied6 jak to swojsko brzmi 19.04.05, 13:57

> Pomawiasz wiele osób o to czego nie wiesz. To bardzo zła cecha. Nie oceniaj
                                    > innych tak aby oni ciebie nie ocenili. Z drugiej strony pewne zawody powinny
                                    > się cenić wydając pewne ocenny.

jak to swojsko brzmi - pomawiam . wskaż obiektywnie w którym miejscu pomawiam
                                    a w którym zarzucam ethanakowi groźne konsekwencje jego ściemniania .

gdyby ściemnianie ethanaka zaskutkowało , w świetle zainstniałych faktów
                                    przyniosłoby to straty 4500 000zł rocznie - nazywasz to pomówieniem ?

wytłmacz obiektywnie dlaczego ?
                                    • Gość: balum Re: jak to swojsko brzmi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 14:03
                                      Pomówiłeś a także jego o pracę w urzędzie miejskim. A przelicz sobie ile będzie
                                      kosztowało dalsze utrzymywanie sytuacji kiedy apelacji nie będzie w regionie.
                                      To idące w miliony koszty.
                                      Ale co tam moje ważniejsze.
                                      • unsatisfied6 coś nie tak pod kopułką? 19.04.05, 14:11

> Pomówiłeś a także jego o pracę w urzędzie miejskim. A przelicz sobie ile
                                        będzie
                                        >
                                        > kosztowało dalsze utrzymywanie sytuacji kiedy apelacji nie będzie w regionie.
                                        > To idące w miliony koszty.
                                        > Ale co tam moje ważniejsze.

ty chyba nie wiesz co to jest pomówienie , co znaczy obrona własnych
                                        interesów , co znaczy społeczna postawa , co znaczy realizacja ,
                                        planowanie , edukacja - popiedrd... ci się wszystko na wykładach i spotakniach
                                        partyjnych .
                                        • Gość: balum Re: coś nie tak pod kopułką? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 14:17
                                          Nie wiem czemu ciągle wspominasz nieboszczkę partię - uczepiłeś się jej jakbyś
                                          nic innego nie miał powiedzenia interlokutorowi.
                                          Tymczasem ta dyskusja i przynajmniej choć tego oczekuje z twojej strony ma choć
                                          po części przekonać mnie do twoich racji, jadnakże nie dokonasz tego
                                          przyrównując mnie do betonu partyjnego czy do typków. Tutaj konieczne są
                                          argumenty a te znajdują się cytując za tobą "pod kopułką" - co przynam jest
                                          nawet fajnym określeniem.
                                          • unsatisfied6 co ja nowego słyszę ? 19.04.05, 14:21

> Nie wiem czemu ciągle wspominasz nieboszczkę partię - uczepiłeś się jej
                                            jakbyś
                                            > nic innego nie miał powiedzenia interlokutorowi.

co ja nowego słyszę - myślałem , że zmieniła nazwisko .
                                            kiedy był pogrzeb ?

> Tymczasem ta dyskusja i przynajmniej choć tego oczekuje z twojej strony ma
                                            choć
                                            >
                                            > po części przekonać mnie do twoich racji, jadnakże nie dokonasz tego
                                            > przyrównując mnie do betonu partyjnego czy do typków. Tutaj konieczne są
                                            > argumenty a te znajdują się cytując za tobą "pod kopułką" - co przynam jest
                                            > nawet fajnym określeniem.

ja mam cię przekonać ? co za honor mnie z twojej strony spotkał .
                                            • Gość: balum Re: co ja nowego słyszę ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 14:23
                                              Wiedzę na temat jak powinieś mnie przekonać powinieneś mieć "pod kopułką".
                                              • unsatisfied6 a do czego mam cię przekonać ? 19.04.05, 14:27

> Wiedzę na temat jak powinieś mnie przekonać powinieneś mieć "pod kopułką".

jak ty ciągle zmieniasz temat .

muszę powtarzać pytania , na które nie dajesz odpowiedzi .

powtórzmy zatem lekcję - jestem cierpliwy .

1. ile to jest 1500 x 3000 zł?
                                                2. kiedy był pogrzeb nieboszczki partii ?
                                                • unsatisfied6 nsatępny zestaw pytań 19.04.05, 14:33
                                                  unsatisfied6 napisał:

> Gość portalu: balum napisał(a):
                                                  >
                                                  > > Wiedzę na temat jak powinieś mnie przekonać powinieneś mieć "pod kopułką"
                                                  > .
                                                  >
                                                  > jak ty ciągle zmieniasz temat .
                                                  >
                                                  > muszę powtarzać pytania , na które nie dajesz odpowiedzi .
                                                  >
                                                  >
                                                  > powtórzmy zatem lekcję - jestem cierpliwy .
                                                  >
                                                  > 1. ile to jest 1500 x 3000 zł?
                                                  > 2. kiedy był pogrzeb nieboszczki partii ?
                                                  >
                                                  >

1. czy pomówieniem jest , że 1500 x 3000 zł = 4 500 000 zł
                                                  2. czy osoba , która zmieni nazwisko uznana jest za zmarłą ?
                                                • Gość: balum Re: a do czego mam cię przekonać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 14:35
                                                  Jako matematyk jak sądzę jesteś w stanie nawet bez użycia kalkulatora sobie to
                                                  obliczyć. Jeśli chodzi o zgon nieboszczki partii tyle na ten temat wiesz że i
                                                  to pytanie jest retoryczne.
                                                  Ja natomiast zadam ci swoje pytania tj:
                                                  1) Ile kosztuje społecznie praca nauczycieli którzy się do tego nie nadają ?
                                                  2) Kto jest współwinny tego, że obecnie dzieci nie znają choćby tabliczki
                                                  mnożenia ?
                                                  3) Dlaczego jeżeli mamy znaczący niż demograficzny mamy utrzymywać taką samą
                                                  liczbę szkół czy kadry nauczycielskiej ?
                                                  • unsatisfied6 jasio nie przygotował się do lekcji 19.04.05, 14:43

> Jako matematyk jak sądzę jesteś w stanie nawet bez użycia kalkulatora sobie
                                                    to
                                                    > obliczyć. Jeśli chodzi o zgon nieboszczki partii tyle na ten temat wiesz że i
                                                    > to pytanie jest retoryczne.
                                                    > Ja natomiast zadam ci swoje pytania tj:
                                                    > 1) Ile kosztuje społecznie praca nauczycieli którzy się do tego nie nadają ?

nie uczyłem matematyki choć z wykształcenenia nim jestem . uczyłem angielskiego
                                                    i w następnym roku ( gdy już nie pracowałem ) dwóch uczniów z moich klas
                                                    wzięło udział w olimpiadzie tego języka - native teachers uczący w szkole
                                                    preferowali moje klasy ( młodsze ) bo mogli jak twierdzili porozumieć
                                                    się z młodzieżą w języku angielskim .

> 2) Kto jest współwinny tego, że obecnie dzieci nie znają choćby tabliczki
                                                    > mnożenia ?

więc powtarzam , matematyki uczę tylko własne dzieci i dobrze im na razie
                                                    idzie - tabliczkę mnożenie znają .

> 3) Dlaczego jeżeli mamy znaczący niż demograficzny mamy utrzymywać taką samą
                                                    > liczbę szkół czy kadry nauczycielskiej ?

niż demograficzny to inna sprawa , a nienormalny liczebnościowy stan szkoły nr
                                                    41 , który ma się znormalizować po 5 latach to innna sprawa . urzędnicy
                                                    sąsiadujących z ósemką szkół ( bo szukałem szoły dla córki ) , że szkoły
                                                    są przepełnione i nie wiedzą jak upchnąć uczniów z likwidowanej ósemki .
                                                  • Gość: balum Re: jasio nie przygotował się do lekcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 15:02
                                                    NIe odpowiedziałeś mi na moje pytania - potraktowałeś je jako kierowane do
                                                    siebie gdy tym czasem nie były one kierowane do ciebie. Co do 41 sytuacja jak
                                                    sądze jest przejściowa i da się to z biegiem czasu załatwić - zwłaszcza że
                                                    szkół w bydgoszczy nie brakuje.
                                                  • unsatisfied6 więc mają jak w chlewni się tłoczyc 19.04.05, 15:06

> NIe odpowiedziałeś mi na moje pytania - potraktowałeś je jako kierowane do
                                                    > siebie gdy tym czasem nie były one kierowane do ciebie. Co do 41 sytuacja jak
                                                    > sądze jest przejściowa i da się to z biegiem czasu załatwić - zwłaszcza że
                                                    > szkół w bydgoszczy nie brakuje.

z czasem się unormalizuje !!!!

pięć lat będzie produkować buble . pięć lat mają się tłoczyć tam jak
                                                    w chlewni uczniowie z powodu "niżu demografcznego" a później sytuacja się
                                                    unormuje ? zielonego pojęcia nie masz , o czym piszesz .

pięć lat to dla wielu uczniów ich cała eduakcja szkoły podstawej .
                                                  • Gość: balum Re: więc mają jak w chlewni się tłoczyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 15:12
                                                    Mam pojęcie o czym pisze - natomiast ty do końca nie rozumiesz że apelacja to
                                                    nie tylko budynek ale także miejsca pracy, podatki niższe koszty funkcjonowania
                                                    sądownictwa a w końcu nie tracenie całych dni na dojazd w tą i z powortem
                                                    policjantów, świadków, biegłych itd. Pamietaj że każdą kastę urzędniczą w tym i
                                                    na nauczycieli trzeba sie złożyć z podatków a podatki trzeba mieć płacić z
                                                    czego. Ja wiem że wydaje cie się że pieniądze lecą od podatników z nieba ale to
                                                    nie jest prawda.
                                                  • unsatisfied6 widzisz , znowu zmieniasz temat 19.04.05, 14:48

> Jako matematyk jak sądzę jesteś w stanie nawet bez użycia kalkulatora sobie
                                                    to
                                                    > obliczyć. Jeśli chodzi o zgon nieboszczki partii tyle na ten temat wiesz że i
                                                    > to pytanie jest retoryczne.
                                                    > Ja natomiast zadam ci swoje pytania tj:
                                                    > 1) Ile kosztuje społecznie praca nauczycieli którzy się do tego nie nadają ?
                                                    > 2) Kto jest współwinny tego, że obecnie dzieci nie znają choćby tabliczki
                                                    > mnożenia ?
                                                    > 3) Dlaczego jeżeli mamy znaczący niż demograficzny mamy utrzymywać taką samą
                                                    > liczbę szkół czy kadry nauczycielskiej ?

ja ci odpowiedzaiłem , ale ty na żadne moje pytanie nie odpowiedziałeś .
                                                    więc jak mam cię przekonać .

wielokrotnie sam sobie zaprzeczasz , wyrażasz swoje sympatie i antypatie
                                                    a nie odnosisz się do faktów .
                                                  • Gość: balum Re: widzisz , znowu zmieniasz temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 15:04
                                                    A teraz napisz mi jak tłumaczył byś człowiekowi który zarabia 600 - 800 zł że w
                                                    sprawie o wypłatę zaległego wynagrodzenia musi jeżdzić do gdańska z powodu, iż
                                                    dzieci mają dalej do szkoły ? Trzeba brać dwie tej strony tej monety i jak się
                                                    wydaje moja przeważa.
                          • Gość: maciej Re: coś ty - ja jestem belfrem z powołania IP: 193.26.211.* 19.04.05, 13:28
                            Z powołania? Czyjego? Do tego typka tez trzeba umieć dotrzeć!Miałem takiego
                            kolegę, który o słabych uczniach mówił "ścierwo". Też twierdził, że z powołania!
                            • unsatisfied6 nie zrozumiałes mnie kolego 19.04.05, 13:36
                              Gość portalu: maciej napisał(a):

> Z powołania? Czyjego? Do tego typka tez trzeba umieć dotrzeć!Miałem takiego
                              > kolegę, który o słabych uczniach mówił "ścierwo". Też twierdził, że z
                              powołania
                              > !

ja miałem ucznia którego tatuś był na wysokim stanowisku i koledzy włącznie
                              z dyrekcją radzili mi postawianie uczniowi piątki na koniec roku by mu
                              nie zepsuć średniej .

datarcie do tego ucznia było wręcz niemożliwe - on nawet się na zajęciach
                              nie pojawiał i ani ochoty nie miał na ewentualne spotaknie celem weryfikacji
                              jego umiejetności powiedzmy na 3 bym mu mógł postawić z "czystym sercem"
                              pięć .
    • Gość: a_weiro Re: propaganda forumowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 15:12
      odnosnie propagandy na forum:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=22919639
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka