IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 00:31
W programie trzecim polskiego radia dominuje angielsko-języczna sieczka
muzyczna. Trwa to od wielu lat. Nie wiem dlaczego tak jest.
Muzyka "puszczana" w Trójce nie jest absolutnie adekwatna do słowa mówionego
i słuchaczy. Przyklad: 13.05.05. w południowym programie Kuby S. mowa była o
bojkocie występów teatru Balszoj. Zamiast zilustrować lub umilić tę dyskusję
przynajmniej jedną balladą lub romansem rosyjskim to niestety tradycyjnie
przerywnikami muzycznymi dyskusji, była wspomniana angielsko-języczna
sieczka. Po ponad trzydziestu latach słuchania PR 3 polskiego radia,
postanowiłem je bojkotować do czasu, aż pojawią się piosenki i inne formy
muzyczne z Włoch, Czech, Niemiec, Rosji, Hiszpanii i czasami z Polski.
Obserwuj wątek
    • Gość: maciej Re: "Trójka" IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 14.05.05, 00:41
      Jak napisałem, ze to juz nie ta Trójka to mnie totalnie zjechano na tym forum.
      Aktualnie zadna stacja nie ma swojego klimatu wiekszość to totalna szmira rodem
      z USA!
      ps. moze program 1PR!
      • Gość: semeon Re: "Trójka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 00:55
        Niestety PR1 tylko w maju. Ze słowa mówionego pozostają tylko rozmowy
        niedokończone. Trwają niejednokrotnie po kilka godzin i czasami są ciekawe.
        Ostatnio słuchałem o przekształceniach mieszkań ze spółdzielczych na
        własnościowe i potem notarialne.
        • Gość: 2-ka Re: "Trójka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 02:33
          na forum media jest post dot. 3-ki i jej spsienia i wypowiedzi wieluset
          forumowiczów
          • Gość: balum Re: "Trójka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 09:11
            Podobno jest tak, ze muzyka amerykńaska jest tańsza do puszczania i dlatego
            zamiast publicytyki czy polskiej muzyki wszystkie stajcie są podobne do siebie.
            Jednym słowem chała. Swegoczasu trójka była świetna - ale naraziła się
            politykom no i skończyło się - zrobili z niej kolejną stację komercyjną.
      • angoulene Re: "Trójka" 16.05.05, 23:14
        biska jest ok.
    • Gość: Davis Re: "Trójka" IP: 193.19.104.* 14.05.05, 12:44
      Program Trzeci Polskiego Radia jest jedyny w swoim rodzaju. A to dlatego że
      oprócz muzyki jest również komentarz. Wiele audycji na tej stacji jest
      interesujących i godnych wysłuchania. A to że kiedyś "Trójka" była stacją
      niekomercyjną to zależy w dużej mierze od dyrekcji, która jest taka jak nasz
      rząd, czyli zmienia się z dnia na dzień.
    • polynomial "Trujka" 14.05.05, 17:23
      Ostatecznie zakończyłem romans z tą stacją (kilkunastoletni z resztą) po
      zniknięciu z jej ramówki "Powtórki z rozrywki".

Polynomial-C
      • Gość: webciu Re: "Trujka" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.05, 20:40
        "Powtórka" żyje.Owszem zawieszono przez jakis czas jej edycje, ze względu na
        śmierć Papieża, ale dalej można jej posłuchać od pon do czw. o 22.30.Wiem ze
        nie jest to ta sama magia, kiedy zaczynała się o 13.10, ale Andrusa to nie
        rusa....P.s.Warto też posłuchać w niedziele Premiery z Rozrywki.
        A co do muzycznej strony Trójeczki, to cóż.Zaczynam jej słuchać koło 19 bo
        dopiero wtedy wraca jej czar.
    • Gość: torunianka Re: "Trójka" IP: *.petrus.com.pl 14.05.05, 21:22
      sieczka muzyczna jest z tego powodu, że redaktorom nie pozwala się na dobór
      utworów muzycznych; robi to komputer! Ale jak on to robi, to wyższego rodzaju
      wtajemniczenie, którego nie dostąpiłam;)
    • Gość: baba Re: "Trójka" IP: *.tvgawex.pl 14.05.05, 21:36
      A 3 maja w Trójce grali tylko polska muzykę. I to jaką !!!Same dobre !!! Co do
      angielszczyzny muzycznej to podzielam zdanie. Za dużo ! Jeśli są polskie
      utwory, jak się uwezmą, to do znudzenia to samo. Za to słowne audycje są super.
    • Gość: Endengo Re: "Trójka" IP: 83.238.70.* 14.05.05, 22:54
      Podzielam opinie: Trójka potrafi być ciekawa. Niestety, czar wraca dopiero
      wieczorem i w nocy (Minimax, Noc Muzycznych Pejzaży, Lista Przebojów, itp.).
      Ciekawe dyskusje na forum "Radio" z linku "Radio i Telewizja" na tym portalu.
      Zachęcam także do wzięcia udziału w akcji proestacyjnej i konkursie na hasło
      koszulki.
      Szczegóły www.trójka.net
      • Gość: semeon Re: "Trójka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 00:55
        Jeżeli jesteśmy prawie zgodni co do muzycznego oblicza Trójki, to dlaczego nie
        możemy tego zmienić, przecież to jest program PUBLICZNY i powinien być dla nas,
        a nie my dla niego. Może wysyłać do nich protesty? Nec tak pięknie śpiewa,
        Luggi Battisti pięknie śpiewał i są tysiące innych wspaniałych wykonawców na
        przyklad Stare Dobre Małżeństwo, Okudżawa, Żanna Biczewskaja itd, itd, itd. To
        dlaczego my za nasze pieniądze musimy słuchac tej sieczki. Od tego są setki
        komercyjnych stacji radiowych i jak ktoś to lubi to może słuchać do woli, o
        telewizjach muzycznych nie wspominając. Trójka jest bardzo dobrym programem,
        ale MUSI zmienić oblicze muzyczne.
        • Gość: Endengo Re: "Trójka" IP: *.edu.pl 16.05.05, 12:10
          Ponawiam zaproszenie
          Na tym etapie i w tych okolicznościach tylko tyle możemy zrobić
          • Gość: semeon Re: "Trójka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 22:56
            Ja w ciągu trzech ostatnich lat wysłałem do "Trójki" trzy listy papierowe i
            siedem e-mail-i, niestety nigdy nie uzyskałem żadnej odpowiedzi. Listy te
            dotyczyły głównie krytyki strony muzycznej PR3. Brałem też udział we wielu
            dyskusjach na różnych forach i grupach, na ten temat. Niestety ONI są
            nieprzemakalni i niereformowalni.
        • sine.ira Re: "Trójka" 16.05.05, 12:53
          Dodam jeszcze, że wprawiła mnie w niemały szok audycja, którą prowadził
          Sosnowski (wiadomo, jakie tematy porusza). No i ilustracja muzyczna - taka jak
          zawsze, czyli sieczka. Ktoś w tej stacji ma chyba coś z głową.
    • verybraveheart Re: "Trójka" 17.05.05, 01:36
      slucham trojki w worku .. wg mnie to radio bije wszystkie pozostale.. i juz!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka