Gość: pokrzywdzona IP: *.tvgawex.pl 19.05.05, 20:06 pewnie!to banda!to jest mafia!teraz sprawe tak zatuszuja i zrobia winnym tego cykliste!zeby tylko nie wsadzili go do wiezienia za to, ze odwazyl sie jechac rowerem! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kjj Zaczyna sie bydgoski przekładaniec: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 20:28 Zaczyna sie bydgoski przekładaniec: Policja tuszuje sprawe włąsnego pirata, Piotrowska fałszuje, Dombrowicz nic nie robi, Gruszka pije i jezdzi, Gwincinska kloci sie z Rada, Obremski bierze łapówki, Hatka oszukuje podatników... Czy to wszysko prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydgoszczanin Re: Zaczyna sie bydgoski przekładaniec: IP: *.brda.net 19.05.05, 20:37 wracaj na swoje forum podnicac sie hotelem... Ps. nic z tego co napisales nie jest oczywiscie prawda. dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: Policjant potrącił rowerzystę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 20:38 I co pewnie bedzie na cykliste:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: Policjant potrącił rowerzystę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 21:25 Nie wiem jak było w tym przypadku, ale rowerzyści szybko wjeżdżający z chodnika na jezdnię to jest zmora wszystkich kierowców. Podejrzewam, że obydwaj panowie są winni - rowerzysta, bo powinien zejść z roweru przejeżdżając przez jezdnię - a tym jest już wyjazd z tego parkingu ( jeśli w ogóle w tym miejscu jest dozwolona jazda chodnikiem ), a i kierowca samochodu, bo po prostu powinien zachować ostrożność włączając się do ruchu. Istnieje coś takiego jak wina dwustronna ? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 chyba niedokladnie przeczytałeś tekst 19.05.05, 22:36 Gość portalu: Olek napisał(a): > Nie wiem jak było w tym przypadku, ale rowerzyści szybko wjeżdżający z chodnika > > na jezdnię to jest zmora wszystkich kierowców. > Podejrzewam, że obydwaj panowie są winni - rowerzysta, bo powinien zejść z > roweru przejeżdżając przez jezdnię - a tym jest już wyjazd z tego parkingu ( > jeśli w ogóle w tym miejscu jest dozwolona jazda chodnikiem ), a i kierowca > samochodu, bo po prostu powinien zachować ostrożność włączając się do ruchu. > Istnieje coś takiego jak wina dwustronna ? "Jak dowiedzieliśmy się nieoficjalnie, według funkcjonariusza cyklista jadący chodnikiem niespodziewanie pojawił się na drodze wyjazdowej z parkingu. 60- letni mężczyzna po upadku z roweru ma złamany obojczyk, trafił do szpitala. " cyklista jechał chodnikiem i przejeżdżał przez drogę wyjazdową z parkingu . piszesz "zmora wszystkich kierowców" . mam wrażenie , że brak nam kultury jazdy . piesi czekają na łaskę aż któryś się zatrzyma ewentualnie jakiś pieszy "wymusi" pierwszeństwo" na przejściu dla pieszych . żeby wiedzieć co to kultura jazdy , trzeba zobaczyć to za granicami naszego kraju , bo nasza kultura jest trochę inna . w w-wie widywałem nawet chamskie przypadkie jak na polskie standardy kultury jazdy , jak np wystraszenie kobiety na przejściu dla pieszych , ktora wysypała przez to wszystkie zakupy ku radości młodocianych kierowców , albo gdy mnie wyprzedził samochód policyjny , gdy ustępowałem pierwszeństwa pieszym na przejściu dla pieszych . w Bydgoszczy widziałem jak nauczycielka szkoły muzycznej ( gdzie niby uczą kultury , a ona niby uczy przedmiotu humanistycznego ) wymusiła pierwszeństwo przed inwalidą bez nogi na przejściu dla pieszych . zresztą piszę jakby nie wiem do kogo - to przeciż nikomu nie jest obce i nikogo to nie może dziwić - to tylko może szokować obcokrajowców , którzy pierszy raz spotykają się z naszą dziką kulturą - a przecież do obcokrajowców nie piszę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaarl Re: chyba niedokladnie przeczytałeś tekst IP: *.iweb.pl 20.05.05, 08:53 wiem co masz na myśli. W Niemczech czy w Holandii wystarczy, że pieszy bądź rowerzysta zbliży się do krawędzi chodnika, a już samochody się zatrzymują. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 śmiechu warte - "wg naszych informacji..." 19.05.05, 22:16 Gość portalu: pokrzywdzona napisał(a): > pewnie!to banda!to jest mafia!teraz sprawe tak zatuszuja i zrobia winnym tego > cykliste!zeby tylko nie wsadzili go do wiezienia za to, ze odwazyl sie jechac > rowerem! poszkodowany nie ma głosu ? złamał język , czy obojczyk ? "wg informacji" gazety przytoczono cytat policjanta "cyklista jechał za szybko" . prawdę mówiąc ja sam nie widziałem 60 letnich rowerzystów jeżdżących za szybko - ktoś z was widział . to się nazywa brak stornniczości gazety - buhahaha . "nie wiadomo jeszcze kto jest winny" a z treści artykułu wynika , że winny jest niemy ( nie wiem dlaczego jego nie pytano o wersję wypadku ) 60 rowerzysta mknący "za szybko" to pewnie znaczy ponad 10 km/h ? jechał z górki czy pod górkę ? był silny wiatr ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: extremalny_emeryt emeryt jechal 120 km/h IP: 217.96.13.* 20.05.05, 07:46 Niespodziewanie sie pojawil... Hm. Jestem mlody, najwieksza predkosc jaka rozwianlam na rowerze, to 65 km/h (z gorki). Na prostej, w goralu wyposazonym w niezle przerzutki - moze do 50 dociagne. Zastanowmy sie. Emeryt. Pewnie jechal na Wigry3, moze mial 20 km/h. No coz. Predkosc kosmiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: emeryt jechal 120 km/h IP: *.tvgawex.pl 20.05.05, 09:11 Niespodziewanie to moze też pojawić się np. kontroler w autobusie. Bez roweru, nawet górskiego!!! Poczytaj co znaczy słowo "niespodziewanie" a przekonasz się, że to wcale nie znaczy szybko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Policjant potrącił rowerzystę IP: *.tvgawex.pl 20.05.05, 08:42 A ładnie to tak wydawać wyroki siedząc przy komputerze? To jest okrutna polska rzeczywistość. Jak policjant bierze udział w kolizji, to na pewno on winien? Prosze o opamiętanie. Radzę zanim wydacie orzeczenie o winie, pojechać na ten parking i sprawdzić: jaka jest widoczność przy wyjeździe na ulicę, jaki był tor jazdy rowerzysty, w którym miejscu doszło do kolizji itd. To są istotne elementy dla rozpoznania winy! Przeczytałem informację o wypadku i nawet nie pomyślałem o tym, by przypisać komukolwiek winę. Po prostu za mało o tym wiem! Jednak mogę wyrazić opinię o zdecydowanej wiekszości tu piszących: jesteście niesprawiedliwi i pełni nienawiści do niektórych zawodów czy grup społecznych. A porównywanie tego wypadku do sprawy pijackich wyczynów dziecka komuny jest niestosowne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaarl Re: Policjant potrącił rowerzystę IP: *.iweb.pl 20.05.05, 08:50 i już zaczynają kręcić. Jeśli rowerzysta jechał chodnikiem a policjant w niego wjechał samochodem to sprawa jest oczywista!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szeregowiec Re: Policjant potrącił rowerzystę IP: *.tvgawex.pl 20.05.05, 09:07 To był zamach na policjanta!Rowerzysta siedząc na siodełku rozmawiał z kumplem a ten widząc że z parkingu wyjeżdża policjant,który kiedyś go aresztował, poczuł okazje do zemsty i wepchnął kolegę-rowerzystę pod koła samochodu. Sprawa jest oczywista. Winny jest ten kumpel i jak rowerzysta będzie mógł zeznawać to wszystko się wyjaśni. Po co więc ta dyskusja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Policjant potrącił rowerzystę IP: *.tvgawex.pl 20.05.05, 09:41 Niespodziewanie się pojawił. Pewnie przyczaił się za drzewem a potem siup na chodnik. No, ale po chodnikach rowerem nie można jeździć. Do tego pewnie mknął jak szalony, więc sam sobie winny, he he. A policja musi zbadać sprawę. O zgrozo! Tak toczą się w naszym kraju postępowania (czynności). Może wyrok zapadnie za 2 lata? Pozdrawiam rowerzystów, nie dajcie się kierowcom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Policjant potrącił rowerzystę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 10:22 LUDZIE CZYM SIE PODNIECACIE POLICJA I PROKURATURA I TAK LEB TEJ SPRAWIE UKRECI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: Policjant potrącił rowerzystę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 13:11 Holandia, Niemcy, marzy nam się ... Nie o to chodzi jak jest tam. Tam jest dobrze.Tam są dobre przepisy ruchu drogowego. U nas są fatalne, co nie zmienia faktu, że trzeba je przestrzegać. Nie wszędzie można jeździć chodnikiem. Są obostrzenia. I niezależnie od tego czy to nam się podoba czy nie, trzeba postępować wg tych zasad. I dążyć do ich zmiany, a nie tylko narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pynio Re: Policjant potrącił rowerzystę IP: *.mago.pl / *.pl 20.05.05, 15:48 teraz zrobią z tego rowerzysty teroryste z Al Kaidy, który chciał wysadzić komendę, a bohaterski policjant temu zapobiegł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokrzywdz brać się za tych kundli-nie obrazajac czworonogow. IP: *.tvgawex.pl 20.05.05, 18:54 to sa przestepcy...jak moga oni pilnowac porzadku-interweniowac skoro sami na kazdym kroku lamia "prawo"...u nas nie ma prawa...prawo pisza sobie prokuratorzy,policjanci i sedziowie....robia co chca...nie postepuja zgodnie z kodeksem karnym.. zaczac tych drani wypie....lac na zbity pysk!] przyjdzie kryska na matyska.. a co z moim "ulubiencem" yasiem? skuli ogon i siedzi pod stolem komendanta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cziw Re: brać się za tych kundli-nie obrazajac czworon IP: *.tvgawex.pl 20.05.05, 19:50 Koniecznie potrzebny Ci lekarz - dobry lekarz. Ciężki przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokrzywdzona Re: brać się za tych kundli-nie obrazajac czworon IP: *.tvgawex.pl 20.05.05, 20:14 a co psie zafjdany...boisz sie o swoje stanowisko?przyjdzie PiS i was rozliczy....czestochowa, lodz,poznan...nawet bydgoszcz(afera w wojewodzkiej)...a ile jeszcze przed wami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cziw Re: brać się za tych kundli-nie obrazajac czworon IP: *.tvgawex.pl 20.05.05, 20:43 Koniecznie potrzebny Ci lekarz - dobry lekarz. Ciężki przypadek. To już drugi. Epidemia na tym forum? I prosze choc odrobine kultury w wysławianiu się. Taki język automatycznie dyskredytuje powagę wypowiedzi!!! Tak wiec tylko lekarz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokrzywdz Re: brać się za tych kundli-nie obrazajac czworon IP: *.tvgawex.pl 20.05.05, 21:31 nudny jestes w tych swoich zalosnych wypocinach... nie stac cie na cos bardziej ambitnego... oceniam ciebie wg siebie ( wg imbecylu, to jest skrot od według)... tobie jest potrzebny lekarz... potrzebuje dobego lekarza, ale kardiologa... w przeciwienstwie do ciebie biedaku stac mnie na prywatna klinike...takze nie bede musiala dawac tym lapowkarzom... a ty dalej zapier...za te 700 zl na 3 zmiany i siedz cicho... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cziw Re: brać się za tych kundli-nie obrazajac czworon IP: *.tvgawex.pl 20.05.05, 22:00 Pozdrawiam Ciebie i Synka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: brać się za tych kundli-nie obrazajac czworon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 11:45 to jest odpowiedz do cziw; a ty juz chodzisz udawac do lekarza ? musisz bo jak odejdziesz z policji? a na rencie ktora wyludzisz to ozdrowiejesz nie.tak jak wy to robicie.fuj ty paskudzie .twoi kunple tym razem z wroclawia znowu afera wykrecili.to prawda ze jestescie w spoleczenstwie najbardziej skorumpowani i macie najwieksza przestepczosc w waszym resorcie.jaki wstyd.poprostu macie zadobrze ale juz niedlugo bedzie jazda z wami.pisz raport bo tylko na to cie stac.aferzysci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: brać się za tych kundli-nie obrazajac czworon IP: *.tvgawex.pl 21.05.05, 11:56 ty kundlu zafajdany! ty tylko mozesz lizac krocze swoim przelozont\ym i wykonywac ich polecenia... trzeba bylo sie uczyc tepaku!to moze bys awansowal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YAS Re: brać się za tych kundli-nie obrazajac czworon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 12:26 CO TY KUNDLU ZAPYZIALY CHCESZ MIEC DZIECI ? TACY JAK TY NIE MOGA MIEC DZIECI.TY MOZESZ SZCZURY MIEC. Odpowiedz Link Zgłoś