Dodaj do ulubionych

Policjant potrącił rowerzystę

IP: *.tvgawex.pl 19.05.05, 20:06
pewnie!to banda!to jest mafia!teraz sprawe tak zatuszuja i zrobia winnym tego
cykliste!zeby tylko nie wsadzili go do wiezienia za to, ze odwazyl sie jechac
rowerem!
Obserwuj wątek
    • Gość: kjj Zaczyna sie bydgoski przekładaniec: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 20:28
      Zaczyna sie bydgoski przekładaniec:
      Policja tuszuje sprawe włąsnego pirata, Piotrowska fałszuje, Dombrowicz nic nie
      robi, Gruszka pije i jezdzi, Gwincinska kloci sie z Rada, Obremski bierze
      łapówki, Hatka oszukuje podatników...
      Czy to wszysko prawda?
      • Gość: bydgoszczanin Re: Zaczyna sie bydgoski przekładaniec: IP: *.brda.net 19.05.05, 20:37
        wracaj na swoje forum podnicac sie hotelem...
        Ps. nic z tego co napisales nie jest oczywiscie prawda. dziekuje
    • Gość: :( Re: Policjant potrącił rowerzystę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 20:38
      I co pewnie bedzie na cykliste:(
    • Gość: Olek Re: Policjant potrącił rowerzystę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 21:25
      Nie wiem jak było w tym przypadku, ale rowerzyści szybko wjeżdżający z chodnika
      na jezdnię to jest zmora wszystkich kierowców.
      Podejrzewam, że obydwaj panowie są winni - rowerzysta, bo powinien zejść z
      roweru przejeżdżając przez jezdnię - a tym jest już wyjazd z tego parkingu (
      jeśli w ogóle w tym miejscu jest dozwolona jazda chodnikiem ), a i kierowca
      samochodu, bo po prostu powinien zachować ostrożność włączając się do ruchu.
      Istnieje coś takiego jak wina dwustronna ?
      • unsatisfied6 chyba niedokladnie przeczytałeś tekst 19.05.05, 22:36
        Gość portalu: Olek napisał(a):

> Nie wiem jak było w tym przypadku, ale rowerzyści szybko wjeżdżający z
        chodnika
        >
        > na jezdnię to jest zmora wszystkich kierowców.
        > Podejrzewam, że obydwaj panowie są winni - rowerzysta, bo powinien zejść z
        > roweru przejeżdżając przez jezdnię - a tym jest już wyjazd z tego parkingu (
        > jeśli w ogóle w tym miejscu jest dozwolona jazda chodnikiem ), a i kierowca
        > samochodu, bo po prostu powinien zachować ostrożność włączając się do ruchu.
        > Istnieje coś takiego jak wina dwustronna ?

"Jak dowiedzieliśmy się nieoficjalnie, według funkcjonariusza cyklista jadący
        chodnikiem niespodziewanie pojawił się na drodze wyjazdowej z parkingu. 60-
        letni mężczyzna po upadku z roweru ma złamany obojczyk, trafił do szpitala. "

cyklista jechał chodnikiem i przejeżdżał przez drogę wyjazdową z parkingu .

piszesz "zmora wszystkich kierowców" . mam wrażenie , że brak nam kultury
        jazdy . piesi czekają na łaskę aż któryś się zatrzyma ewentualnie jakiś
        pieszy "wymusi" pierwszeństwo" na przejściu dla pieszych . żeby wiedzieć
        co to kultura jazdy , trzeba zobaczyć to za granicami naszego kraju , bo
        nasza kultura jest trochę inna .

w w-wie widywałem nawet chamskie przypadkie jak na polskie standardy kultury
        jazdy , jak np wystraszenie kobiety na przejściu dla pieszych , ktora
        wysypała przez to wszystkie zakupy ku radości młodocianych kierowców ,
        albo gdy mnie wyprzedził samochód policyjny , gdy ustępowałem pierwszeństwa
        pieszym na przejściu dla pieszych .

w Bydgoszczy widziałem jak nauczycielka szkoły muzycznej ( gdzie niby uczą
        kultury , a ona niby uczy przedmiotu humanistycznego ) wymusiła pierwszeństwo
        przed inwalidą bez nogi na przejściu dla pieszych . zresztą piszę jakby
        nie wiem do kogo - to przeciż nikomu nie jest obce i nikogo to nie może
        dziwić - to tylko może szokować obcokrajowców , którzy pierszy raz spotykają
        się z naszą dziką kulturą - a przecież do obcokrajowców nie piszę :))
        • Gość: kaarl Re: chyba niedokladnie przeczytałeś tekst IP: *.iweb.pl 20.05.05, 08:53
          wiem co masz na myśli. W Niemczech czy w Holandii wystarczy, że pieszy bądź
          rowerzysta zbliży się do krawędzi chodnika, a już samochody się zatrzymują.
    • unsatisfied6 śmiechu warte - "wg naszych informacji..." 19.05.05, 22:16
      Gość portalu: pokrzywdzona napisał(a):

> pewnie!to banda!to jest mafia!teraz sprawe tak zatuszuja i zrobia winnym tego
      > cykliste!zeby tylko nie wsadzili go do wiezienia za to, ze odwazyl sie jechac
      > rowerem!

poszkodowany nie ma głosu ? złamał język , czy obojczyk ? "wg informacji" gazety
      przytoczono cytat policjanta "cyklista jechał za szybko" . prawdę mówiąc
      ja sam nie widziałem 60 letnich rowerzystów jeżdżących za szybko - ktoś
      z was widział .

to się nazywa brak stornniczości gazety - buhahaha . "nie wiadomo jeszcze
      kto jest winny" a z treści artykułu wynika , że winny jest niemy ( nie wiem
      dlaczego jego nie pytano o wersję wypadku ) 60 rowerzysta mknący "za szybko"
      to pewnie znaczy ponad 10 km/h ? jechał z górki czy pod górkę ? był silny
      wiatr ?
    • Gość: extremalny_emeryt emeryt jechal 120 km/h IP: 217.96.13.* 20.05.05, 07:46
      Niespodziewanie sie pojawil...
      Hm. Jestem mlody, najwieksza predkosc jaka rozwianlam na rowerze, to 65 km/h (z
      gorki). Na prostej, w goralu wyposazonym w niezle przerzutki - moze do 50
      dociagne.
      Zastanowmy sie. Emeryt. Pewnie jechal na Wigry3, moze mial 20 km/h.
      No coz. Predkosc kosmiczna.
      • Gość: baba Re: emeryt jechal 120 km/h IP: *.tvgawex.pl 20.05.05, 09:11
        Niespodziewanie to moze też pojawić się np. kontroler w autobusie. Bez roweru,
        nawet górskiego!!! Poczytaj co znaczy słowo "niespodziewanie" a przekonasz się,
        że to wcale nie znaczy szybko!!!
    • Gość: baba Re: Policjant potrącił rowerzystę IP: *.tvgawex.pl 20.05.05, 08:42
      A ładnie to tak wydawać wyroki siedząc przy komputerze? To jest okrutna polska
      rzeczywistość. Jak policjant bierze udział w kolizji, to na pewno on winien?
      Prosze o opamiętanie. Radzę zanim wydacie orzeczenie o winie, pojechać na ten
      parking i sprawdzić: jaka jest widoczność przy wyjeździe na ulicę, jaki był tor
      jazdy rowerzysty, w którym miejscu doszło do kolizji itd. To są istotne
      elementy dla rozpoznania winy! Przeczytałem informację o wypadku i nawet nie
      pomyślałem o tym, by przypisać komukolwiek winę. Po prostu za mało o tym wiem!
      Jednak mogę wyrazić opinię o zdecydowanej wiekszości tu piszących: jesteście
      niesprawiedliwi i pełni nienawiści do niektórych zawodów czy grup społecznych.
      A porównywanie tego wypadku do sprawy pijackich wyczynów dziecka komuny jest
      niestosowne.
    • Gość: kaarl Re: Policjant potrącił rowerzystę IP: *.iweb.pl 20.05.05, 08:50
      i już zaczynają kręcić. Jeśli rowerzysta jechał chodnikiem a policjant w niego
      wjechał samochodem to sprawa jest oczywista!!!
    • Gość: szeregowiec Re: Policjant potrącił rowerzystę IP: *.tvgawex.pl 20.05.05, 09:07
      To był zamach na policjanta!Rowerzysta siedząc na siodełku rozmawiał z kumplem
      a ten widząc że z parkingu wyjeżdża policjant,który kiedyś go aresztował,
      poczuł okazje do zemsty i wepchnął kolegę-rowerzystę pod koła samochodu. Sprawa
      jest oczywista. Winny jest ten kumpel i jak rowerzysta będzie mógł zeznawać to
      wszystko się wyjaśni. Po co więc ta dyskusja?
    • Gość: max Re: Policjant potrącił rowerzystę IP: *.tvgawex.pl 20.05.05, 09:41
      Niespodziewanie się pojawił. Pewnie przyczaił się za drzewem a potem siup na
      chodnik. No, ale po chodnikach rowerem nie można jeździć. Do tego pewnie mknął
      jak szalony, więc sam sobie winny, he he. A policja musi zbadać sprawę. O
      zgrozo! Tak toczą się w naszym kraju postępowania (czynności). Może wyrok
      zapadnie za 2 lata?

Pozdrawiam rowerzystów, nie dajcie się kierowcom.
      • Gość: olo Re: Policjant potrącił rowerzystę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 10:22
        LUDZIE CZYM SIE PODNIECACIE POLICJA I PROKURATURA I TAK LEB TEJ SPRAWIE UKRECI.
      • Gość: Olek Re: Policjant potrącił rowerzystę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 13:11
        Holandia, Niemcy, marzy nam się ... Nie o to chodzi jak jest tam. Tam jest
        dobrze.Tam są dobre przepisy ruchu drogowego. U nas są fatalne, co nie zmienia
        faktu, że trzeba je przestrzegać. Nie wszędzie można jeździć chodnikiem. Są
        obostrzenia. I niezależnie od tego czy to nam się podoba czy nie, trzeba
        postępować wg tych zasad. I dążyć do ich zmiany, a nie tylko narzekać.
    • Gość: pynio Re: Policjant potrącił rowerzystę IP: *.mago.pl / *.pl 20.05.05, 15:48
      teraz zrobią z tego rowerzysty teroryste z Al Kaidy, który chciał
      wysadzić komendę, a bohaterski policjant temu zapobiegł
      • Gość: pokrzywdz brać się za tych kundli-nie obrazajac czworonogow. IP: *.tvgawex.pl 20.05.05, 18:54
        to sa przestepcy...jak moga oni pilnowac porzadku-interweniowac skoro sami na
        kazdym kroku lamia "prawo"...u nas nie ma prawa...prawo pisza sobie
        prokuratorzy,policjanci i sedziowie....robia co chca...nie postepuja zgodnie z
        kodeksem karnym..
        zaczac tych drani wypie....lac na zbity pysk!]
        przyjdzie kryska na matyska..
        a co z moim "ulubiencem" yasiem?
        skuli ogon i siedzi pod stolem komendanta?
        • Gość: cziw Re: brać się za tych kundli-nie obrazajac czworon IP: *.tvgawex.pl 20.05.05, 19:50
          Koniecznie potrzebny Ci lekarz - dobry lekarz. Ciężki przypadek.
          • Gość: pokrzywdzona Re: brać się za tych kundli-nie obrazajac czworon IP: *.tvgawex.pl 20.05.05, 20:14
            a co psie zafjdany...boisz sie o swoje stanowisko?przyjdzie PiS i was
            rozliczy....czestochowa, lodz,poznan...nawet bydgoszcz(afera w
            wojewodzkiej)...a ile jeszcze przed wami...
            • Gość: cziw Re: brać się za tych kundli-nie obrazajac czworon IP: *.tvgawex.pl 20.05.05, 20:43
              Koniecznie potrzebny Ci lekarz - dobry lekarz. Ciężki przypadek. To już drugi.
              Epidemia na tym forum? I prosze choc odrobine kultury w wysławianiu się. Taki
              język automatycznie dyskredytuje powagę wypowiedzi!!! Tak wiec tylko lekarz!!!
              • Gość: pokrzywdz Re: brać się za tych kundli-nie obrazajac czworon IP: *.tvgawex.pl 20.05.05, 21:31
                nudny jestes w tych swoich zalosnych wypocinach...
                nie stac cie na cos bardziej ambitnego...
                oceniam ciebie wg siebie ( wg imbecylu, to jest skrot od według)...
                tobie jest potrzebny lekarz...
                potrzebuje dobego lekarza, ale kardiologa...
                w przeciwienstwie do ciebie biedaku stac mnie na prywatna klinike...takze nie
                bede musiala dawac tym lapowkarzom...
                a ty dalej zapier...za te 700 zl na 3 zmiany i siedz cicho...
                • Gość: cziw Re: brać się za tych kundli-nie obrazajac czworon IP: *.tvgawex.pl 20.05.05, 22:00
                  Pozdrawiam Ciebie i Synka!!!
                  • Gość: koko Re: brać się za tych kundli-nie obrazajac czworon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 11:45
                    to jest odpowiedz do cziw; a ty juz chodzisz udawac do lekarza ? musisz bo jak
                    odejdziesz z policji? a na rencie ktora wyludzisz to ozdrowiejesz nie.tak jak
                    wy to robicie.fuj ty paskudzie .twoi kunple tym razem z wroclawia znowu afera
                    wykrecili.to prawda ze jestescie w spoleczenstwie najbardziej skorumpowani i
                    macie najwieksza przestepczosc w waszym resorcie.jaki wstyd.poprostu macie
                    zadobrze ale juz niedlugo bedzie jazda z wami.pisz raport bo tylko na to cie
                    stac.aferzysci.
                    • Gość: p Re: brać się za tych kundli-nie obrazajac czworon IP: *.tvgawex.pl 21.05.05, 11:56
                      ty kundlu zafajdany!
                      ty tylko mozesz lizac krocze swoim przelozont\ym i wykonywac ich polecenia...
                      trzeba bylo sie uczyc tepaku!to moze bys awansowal...
                  • Gość: YAS Re: brać się za tych kundli-nie obrazajac czworon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 12:26
                    CO TY KUNDLU ZAPYZIALY CHCESZ MIEC DZIECI ? TACY JAK TY NIE MOGA MIEC DZIECI.TY
                    MOZESZ SZCZURY MIEC.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka