Dodaj do ulubionych

RADCA - szuka poparcia w WYBORACH

10.06.01, 23:45
Naleze do ugrupowania PRAWO I SPRAWIEDLIWOSC -braci Kaczynskich.

Pragne kandydowac na Posla w Wyborach do Sejmu PRL.

Szukam poparcia oraz zaufania do mojej osoby.

Dziekuje i pozdrawiam serdecznie

Andrzej Kaniecki
Obserwuj wątek
    • Gość: gliniarz Re: RADCA - szuka poparcia w WYBORACH IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.01, 22:33
      Popieram Pana, mam podobne poglądy i wiem co Pan robił i jak walczył o
      sprawiedliwość po wypadku syna.
    • radca Re: RADCA - szuka poparcia w WYBORACH 12.06.01, 21:04
      Bardzo przepraszam,ale i tu pojawil sie " chochlik drukarski."
      Chodzi oczywiscie nie o PRL - lecz o RP.

Za niezamierzonä pomylke bardzo przepraszam i prosze o wybaczenie.

pozdrawiam serdecznie

Andrzej Kaniecki
      • Gość: Jaca Re: RADCA - szuka poparcia w WYBORACH IP: *.atr.bydgoszcz.pl 15.06.01, 15:50
        A do jakiego parlamentu chce pan startować, polskiego czy austriackiego? (sądząc po adresie
        raczej do tego drugiego).
        • radca Re: RADCA - szuka poparcia w WYBORACH 15.06.01, 17:46
          Gość portalu: Jaca napisał(a):

> A do jakiego parlamentu chce pan startować, polskiego czy austriackiego? (sądzą
          > c po adresie
          > raczej do tego drugiego).

Szanowny Jaca.

Jesli wysyla sie pewne informacje np. z Afryki-czy to döwd,ze wysyla je
          Afrykanczyk ?

Jesli informacje,lub korespondencje sä z Austrii -czy to swiadczy,ze koresponduje
          obywatel Austrii ?

Jestesmy tutaj na FORUM polskim. Forum umozliwionym Nam dzieki GAZECIE WYBORCZEJ.
          Oczywiscie jest to GAZETA w Polsce i glöwnymi uczestnikami sä tutaj Polacy.

Gdyby Pan uwazniej czytal wszystkie teksty ukazane w tym FORUM,to nie byloby
          potrzeby zadawania tego pytania-"do jakiego parlamentu "?

W czasach demokracji W Polsce,czlowiek moze przebywac czasowo-gdzie tylko zechce.
          Wazne jest tylko,aby pamietal skäd pochodzi i z kim sie INTEGRUJE.

Mysle ,ze ukazalem tutaj pewne sugestie,oraz wyjasnilem Panskie niezrozumienie.

pozdrawiam Pana serdecznie

Gdyby byly jakies pytania,chetnie postaram sie Panu odpowiedziec.

Andrzej Kaniecki

• Gość: Jaca Re: RADCA - szuka poparcia w WYBORACH IP: *.atr.bydgoszcz.pl 16.06.01, 11:43
            radca napisał(a):

> Jesli informacje,lub korespondencje sä z Austrii -czy to swiadczy,ze korespondu
            > je obywatel Austrii ?

Oczywiscie nie, ale jesli ktos chce startować w wyborach (i to już za trzy miesiące) to powinien
            być tu, w kraju, bo tylko tak można poznać rzeczywisty obraz tego, co się tu dzieje.

> Gdyby Pan uwazniej czytal wszystkie teksty ukazane w tym FORUM,to nie byloby
            > potrzeby zadawania tego pytania-"do jakiego parlamentu "?

Zapewniam pana, że czytam uważnie i dlatego własnie zadałem to ironiczne pytanie
            "do jakiego parlamentu "? Jesli nie wyczuł Pan tej szczypty ironii, no cóż....

> W czasach demokracji W Polsce,czlowiek moze przebywac czasowo-gdzie tylko
            > zechce.

Normalny człowiek - oczywiscie, ale jesli ktos ma ambicje polityczne to powinien
            mieszkać tam, skąd chce być wybrany.

Skoro szuka Pan "poparcia w WYBORACH" to może odpowie Pan potencjalnemu wyborcy na
            jedno pytanie (zaznaczam, że nie dotyczy ono pańskiej osoby, gdyż przebywa Pan w Austrii
            "czasowo"). Mój kuzyn jakies 15 lat temu wyemigrował do USA (nie z przyczyn politycznych).
            Do Polski już nie wróci, podatki płaci Wujowi Samowi, o tym co sie dzieje w kraju nie ma
            zielonego pojęcia. A jednak jak tylko są w Polsce wybory to biegnie do konsulatu i głosuje. Ja
            się
            pytam, jakim prawem on ma wpływ na to, kto będzie tu, w Polsce rządził??
            Przecież jesli dzięki głosom takich jak on jakis politykier zostanie wybrany,
            to ja a nie mój kuzynek odczuje jego rządy na własnej d...

Byłbym rad poznac Pana zdanie w tej sprawie.
            Z poważaniem Jaca

• radca Re: RADCA - szuka poparcia w WYBORACH 16.06.01, 13:48
              Witam Pana.

Sä pewne powody,dla ktörych czlowiek przebywa w röznych miejscach.
              Jesli ktos np. wyjedzie z Bydgoszczy na wies i jest tam pewien okres-to czy on
              nie jest juz Bydgoszczaninem ? Czy taka osoba nie ma juz "prawa" interesowac
              sie losami Bydgoszczy ? Czy jest on juz "tredowaty"?

Otöz nie, drogi Panie.Taki czlowiek moze przestac byc uznany za Bydgoszczanina
              -jesli sie tego wyrzeknie.Odetnie sie calkowicie i nie chce slyszec o swym
              miescie lub ojczyznie.Tak samo jest z wiarä,religiä.

Jesli natomiast tak jak Panski kuzyn-emigrant,zyje i interesuje sie losami swej
              ojczyzny-to nikt nie ma prawa okreslac Go jako obcego.Nikt nie ma prawa
              nakazywac takim osobom ,aby sie usunely w cien.

Innä tu kwestiä jest zmiana obywatelstwa,lub podwöjnego obywatelstwa.
              Tutaj mozna sie zgodzic z pewnymi poglädami.Dwöm Panom nie mozna sluzyc dobrze.

Lecz osoby,ktöre sä Polakami-obywtelami RP ,majä pelne Prawo oraz moralny
              obowiäzek wspöluczestniczyc w zyciu politycznym i gospodarczym Naszego Kraju.

Tak wiec majä prawo Wybierac i byc wybierani.

Pisze Pan o kuzynie-ktöry wybiera "politykieröw" ?

Szanowny Panie,jesli kuzyn wybiera z wlasnej woli,to zapewne wie z jakä partiä
              politycznä pragnie sie utozsamiac.

Jesli wybiera po rozmowach z Panem lub rozmowach rodzinnych-to jest to röwniez
              Wasza zasluga.

Ja nie jestem " za oceanem".Jestem w Polsce czesciej,anizeli niejeden
              "pracownik sezonowy" lub pracujäcy na kontrakcie.

Sprawy Polskie znam,i to bardzo dobrze.Znam röwniez problemy Spoleczne

pozdrawiam Pana

Andrzej Kaniecki

ps.od 17 czerwca bede przebywal w Bydgoszczy.Zapraszam Pana do spotkania
              osobistego lub poprzez internet( prosze spojrzec na nadawce).

kontakt telefoniczny: 373-21-58
    • rhemek Re: RADCA - szuka poparcia w WYBORACH 23.11.01, 14:09
      popiram cie jeszcze raz
    • rhemek Re: RADCA - szuka poparcia w WYBORACH 09.12.01, 13:56
      No to pomagamy mu czy nie?:)))))
      Rhemek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka