radca 10.06.01, 23:45 Naleze do ugrupowania PRAWO I SPRAWIEDLIWOSC -braci Kaczynskich. Pragne kandydowac na Posla w Wyborach do Sejmu PRL. Szukam poparcia oraz zaufania do mojej osoby. Dziekuje i pozdrawiam serdecznie Andrzej Kaniecki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gliniarz Re: RADCA - szuka poparcia w WYBORACH IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.01, 22:33 Popieram Pana, mam podobne poglądy i wiem co Pan robił i jak walczył o sprawiedliwość po wypadku syna. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: RADCA - szuka poparcia w WYBORACH 12.06.01, 21:04 Bardzo przepraszam,ale i tu pojawil sie " chochlik drukarski." Chodzi oczywiscie nie o PRL - lecz o RP. Za niezamierzonä pomylke bardzo przepraszam i prosze o wybaczenie. pozdrawiam serdecznie Andrzej Kaniecki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaca Re: RADCA - szuka poparcia w WYBORACH IP: *.atr.bydgoszcz.pl 15.06.01, 15:50 A do jakiego parlamentu chce pan startować, polskiego czy austriackiego? (sądząc po adresie raczej do tego drugiego). Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: RADCA - szuka poparcia w WYBORACH 15.06.01, 17:46 Gość portalu: Jaca napisał(a): > A do jakiego parlamentu chce pan startować, polskiego czy austriackiego? (sądzą > c po adresie > raczej do tego drugiego). Szanowny Jaca. Jesli wysyla sie pewne informacje np. z Afryki-czy to döwd,ze wysyla je Afrykanczyk ? Jesli informacje,lub korespondencje sä z Austrii -czy to swiadczy,ze koresponduje obywatel Austrii ? Jestesmy tutaj na FORUM polskim. Forum umozliwionym Nam dzieki GAZECIE WYBORCZEJ. Oczywiscie jest to GAZETA w Polsce i glöwnymi uczestnikami sä tutaj Polacy. Gdyby Pan uwazniej czytal wszystkie teksty ukazane w tym FORUM,to nie byloby potrzeby zadawania tego pytania-"do jakiego parlamentu "? W czasach demokracji W Polsce,czlowiek moze przebywac czasowo-gdzie tylko zechce. Wazne jest tylko,aby pamietal skäd pochodzi i z kim sie INTEGRUJE. Mysle ,ze ukazalem tutaj pewne sugestie,oraz wyjasnilem Panskie niezrozumienie. pozdrawiam Pana serdecznie Gdyby byly jakies pytania,chetnie postaram sie Panu odpowiedziec. Andrzej Kaniecki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaca Re: RADCA - szuka poparcia w WYBORACH IP: *.atr.bydgoszcz.pl 16.06.01, 11:43 radca napisał(a): > Jesli informacje,lub korespondencje sä z Austrii -czy to swiadczy,ze korespondu > je obywatel Austrii ? Oczywiscie nie, ale jesli ktos chce startować w wyborach (i to już za trzy miesiące) to powinien być tu, w kraju, bo tylko tak można poznać rzeczywisty obraz tego, co się tu dzieje. > Gdyby Pan uwazniej czytal wszystkie teksty ukazane w tym FORUM,to nie byloby > potrzeby zadawania tego pytania-"do jakiego parlamentu "? Zapewniam pana, że czytam uważnie i dlatego własnie zadałem to ironiczne pytanie "do jakiego parlamentu "? Jesli nie wyczuł Pan tej szczypty ironii, no cóż.... > W czasach demokracji W Polsce,czlowiek moze przebywac czasowo-gdzie tylko > zechce. Normalny człowiek - oczywiscie, ale jesli ktos ma ambicje polityczne to powinien mieszkać tam, skąd chce być wybrany. Skoro szuka Pan "poparcia w WYBORACH" to może odpowie Pan potencjalnemu wyborcy na jedno pytanie (zaznaczam, że nie dotyczy ono pańskiej osoby, gdyż przebywa Pan w Austrii "czasowo"). Mój kuzyn jakies 15 lat temu wyemigrował do USA (nie z przyczyn politycznych). Do Polski już nie wróci, podatki płaci Wujowi Samowi, o tym co sie dzieje w kraju nie ma zielonego pojęcia. A jednak jak tylko są w Polsce wybory to biegnie do konsulatu i głosuje. Ja się pytam, jakim prawem on ma wpływ na to, kto będzie tu, w Polsce rządził?? Przecież jesli dzięki głosom takich jak on jakis politykier zostanie wybrany, to ja a nie mój kuzynek odczuje jego rządy na własnej d... Byłbym rad poznac Pana zdanie w tej sprawie. Z poważaniem Jaca Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: RADCA - szuka poparcia w WYBORACH 16.06.01, 13:48 Witam Pana. Sä pewne powody,dla ktörych czlowiek przebywa w röznych miejscach. Jesli ktos np. wyjedzie z Bydgoszczy na wies i jest tam pewien okres-to czy on nie jest juz Bydgoszczaninem ? Czy taka osoba nie ma juz "prawa" interesowac sie losami Bydgoszczy ? Czy jest on juz "tredowaty"? Otöz nie, drogi Panie.Taki czlowiek moze przestac byc uznany za Bydgoszczanina -jesli sie tego wyrzeknie.Odetnie sie calkowicie i nie chce slyszec o swym miescie lub ojczyznie.Tak samo jest z wiarä,religiä. Jesli natomiast tak jak Panski kuzyn-emigrant,zyje i interesuje sie losami swej ojczyzny-to nikt nie ma prawa okreslac Go jako obcego.Nikt nie ma prawa nakazywac takim osobom ,aby sie usunely w cien. Innä tu kwestiä jest zmiana obywatelstwa,lub podwöjnego obywatelstwa. Tutaj mozna sie zgodzic z pewnymi poglädami.Dwöm Panom nie mozna sluzyc dobrze. Lecz osoby,ktöre sä Polakami-obywtelami RP ,majä pelne Prawo oraz moralny obowiäzek wspöluczestniczyc w zyciu politycznym i gospodarczym Naszego Kraju. Tak wiec majä prawo Wybierac i byc wybierani. Pisze Pan o kuzynie-ktöry wybiera "politykieröw" ? Szanowny Panie,jesli kuzyn wybiera z wlasnej woli,to zapewne wie z jakä partiä politycznä pragnie sie utozsamiac. Jesli wybiera po rozmowach z Panem lub rozmowach rodzinnych-to jest to röwniez Wasza zasluga. Ja nie jestem " za oceanem".Jestem w Polsce czesciej,anizeli niejeden "pracownik sezonowy" lub pracujäcy na kontrakcie. Sprawy Polskie znam,i to bardzo dobrze.Znam röwniez problemy Spoleczne pozdrawiam Pana Andrzej Kaniecki ps.od 17 czerwca bede przebywal w Bydgoszczy.Zapraszam Pana do spotkania osobistego lub poprzez internet( prosze spojrzec na nadawce). kontakt telefoniczny: 373-21-58 Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: RADCA - szuka poparcia w WYBORACH 23.11.01, 14:09 popiram cie jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
rhemek Re: RADCA - szuka poparcia w WYBORACH 09.12.01, 13:56 No to pomagamy mu czy nie?:))))) Rhemek Odpowiedz Link Zgłoś