Dodaj do ulubionych

Bydgoszcz i jej dzielnice... wojny? animozje?

08.06.05, 12:30
Czy w Bydgoszczy wystepuja jakies animozje miedzy dzielnicami (jakies walki slowne czy wrecz
fizyczne)? Nie chodzi mi oczywiscie o walki gangow czy cos w tym rodzaju, ale o zwykla ludzka
zawisc jaka czesto obserwuje sie miedzy TOruniem a Bydgoszcza...?
Obserwuj wątek
    • Gość: :) Jakubskie nie lubi sie z Rubinem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 12:34
      A u was w Toruniu jak to jest? Jakubskie sie nie lubi z Rubinem?
      • bydgosc Re: Jakubskie nie lubi sie z Rubinem 08.06.05, 12:39
        Gość portalu: :) napisał(a):

> A u was w Toruniu jak to jest? Jakubskie sie nie lubi z Rubinem?

nie obraz sie - ale jestes upierdliwy, jestem z Czyzkowka !!!
      • Gość: Wasc Re: Jakubskie nie lubi sie z Rubinem IP: *.studmat.uni.torun.pl 08.06.05, 12:41
        W Toruniu sa dwa obozy - Apatora i Elany. Nie wiem, co za przyglup wymyslil ten
        podzial dawno temu! Wszyscy z zewnatrz sie zastanawiaja, jak moga rywalizowac
        kib(ole)ice druzyn dwoch roznych dyscyplin! A jednak moga, choc wydaje sie to
        dosc dziwne i bezsesnsowne.
    • Gość: twardy czesiek Re: Bydgoszcz i jej dzielnice... wojny? animozje? IP: *.tvgawex.pl 08.06.05, 12:40
      taa ,tylko w małych pipidówach leją się jeszcze na cosobotnich discopolo
      w remizach strażackich.W matropoliach takich jak nasze miasto to się nia zdarza
      od wielu lat...a jak tam u Was w Toruniu,nadal biorą się ci z Rubinkowa za łby z
      tymi z Kaszczorka?
      • sprytnyserek Re: Bydgoszcz i jej dzielnice... wojny? animozje? 08.06.05, 12:46
        Hmm... W sumie rzeczywiscie prawda jest, ze teraz moge spokojnie wracac z buta
        do domu z melanzu o 1 w nocy, idac ulica Kujawska obok browaru i dalej miedzy
        Szwederkiem i Wzgorzem Wolnosci. Czasami zewszad dochodza rozne
        niezidentyfikowane dzwieki, ale nie jest tragicznie;p Dresow tez jakos dziwnie
        malo sie zrobilo...
      • bydgosc Re: Bydgoszcz i jej dzielnice... wojny? animozje? 08.06.05, 12:54
        o losie - nastepny sie uparl ze jestm z Torunia....

• Gość: :) Pseudomieszkaniec Czyzkowka:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 12:42
      Patrzcie torunianin co sie podpisuje bydgosc jak sie wydał

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=24919739&v=2&s=0
      • bydgosc Re: Pseudomieszkaniec Czyzkowka:) 08.06.05, 12:46
        oj nie chce mi sie z toba gadac ... nie bierzesz pod uwage, ze ktos moze krotko mnieszkac na
        czyzkowku i w gruncie rzeczy miec w d... to czy autobusy sa niebieskie czy czerwone, czy jezdzi tam
        58 czy 52 (jak na blonie) - to jest nieistotne dla ciebie .... zacznie byc nieistotne dla mnei
      • bydgosc Re: Pseudomieszkaniec Czyzkowka:) 08.06.05, 12:50
        ale ty mi nie opowiedziales na pytanie kolego:

A Ty jestes z Czyzkowka? TO powiedz jak sie nazywac kierowniczka sklepu na koncu Czyzkowka - tego
        niebieskiego, jak z filmow Bareji...? A moze wiesz, co powstanie na wolej jeszcze ziemi przy
        skrzyzowaniu Karolweska/Nad TOrem?
        • Gość: :) Re: Pseudomieszkaniec Czyzkowka:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 12:52
          Bloki SiMu.

A kierowniczka nie wiem jak sie nazywa a co widziałes ją kiedys moze Kunegunda
          Toruńska
          • bydgosc Re: Pseudomieszkaniec Czyzkowka:) 08.06.05, 12:53
            co bliki SIMu?

Na skrzyzowaniu Karolewska/Nad TOrem!!! kolego...

Tam gdzie stoi poki co dom w stanie surowym, a ktory niedawno jeszcze byl na sprzedaz....

Naprzeciwko szwalni (czy czegos takiego)
      • sprytnyserek Re: Pseudomieszkaniec Czyzkowka:) 08.06.05, 12:57
        Heh, :) - detektyw Kazuro, bydgosc - kosmopolita. Smieszni jestescie ziomy;p
        Moze lepiej wymiencie ze soba adresy mejlowe i prywatnie podyskutujcie;)
        • bydgosc Re: Pseudomieszkaniec Czyzkowka:) 08.06.05, 12:59
          masz racje - dalem sie wciagnac w bezsensowna dyskusje, ale mnie wnerwil i tyle

z drugiej strony to zadna ujma dla mnie by nie byla gdybym mieszkal w toruniu, a bydgoszcz uwazam
          za rownie ladna o lubie to miasto a szczegolnie Antykwariat na Starym Miescie i ten na Matejki
          • Gość: autobus_czerwony Re: Pseudomieszkaniec Czyzkowka:) IP: 83.238.67.* 08.06.05, 13:06
            Masz racje, czasami ciezko sie powstrzymac przed takimi debilnymi prowokacjami,
            a z tymi autobusami to juz koles poplyna, znam osoby ktore nie maja pojecia jak
            sie kasuje bilety i gdzie je mozna nabyc bo nie korzystaja z autobusow od
            lat :) a dotego te kolory, dobre :)))
            A tak na marginesie to slyszalem ze Czyszkowko jest siedziba zmasowanych sil
            polskich Hydraulikow i ma miec bezposrednie polaczenie z Klewkami...
            • bydgosc Re: Pseudomieszkaniec Czyzkowka:) 08.06.05, 13:08
              autobys_czerwony napisal:

Czyszkowko jest siedziba zmasowanych sil
              polskich Hydraulikow i ma miec bezposrednie polaczenie z Klewkami...

Sorry nie rozumiem... (ale zareczam ze jestem z Bydgoszczy i to z Czyzkowka)
              • Gość: autobus_czerwony Re: Pseudomieszkaniec Czyzkowka:) IP: 83.238.67.* 08.06.05, 13:14
                spox, to bylo w kontekscie absurdow tego kolesia od kolorow autobusow
              • Gość: Plagiat Re: Pseudomieszkaniec Czyzkowka:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 13:21
                Faktem jest, że mimi, że autobusy nie sa ani niebieskie (ani tym bardziej
                czerwone) tylko seledynowe, a przerwa pomiędzy "wyciszaczami" jest baradzooo
                spora, to ja wierzę koledze, że jest z Czyżkówka, bo tam są nowiuśkie bloki SIM
                i wiele osób się tam świeżo sporwadziło. Mogą więc pewnych szczegółów jeszcze
                nie kojarzyć, tym bardziej, ze te autobusy są dość wyjątkowe w skali Bydgoszczy.
    • Gość: magda Cała Bydgoszcz nie lubi Fordonu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 13:20
      Cała Bydgoszcz nie lubi Fordonu.
      Obdziera ja ze szkół, nie robi nawet tramwaju - żeruję na nas.
      • bydgosc Re: Cała Bydgoszcz nie lubi Fordonu. 08.06.05, 14:00
        na nas? a to nie jest czesc bydgoszczy przypadkiem?? a mi tam szkoda fordonu bo nawet tam kina nie
        ma (chyba)
        • trendy4 Re: Cała Bydgoszcz nie lubi Fordonu. 08.06.05, 21:19
          Ani tramwaju :-)
    • Gość: waldemar Re: Bydgoszcz i jej dzielnice... wojny? animozje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 13:49
      a ty chłopie z bydgoszczy jesteś ?
      • bydgosc Re: Bydgoszcz i jej dzielnice... wojny? animozje? 08.06.05, 13:59
        nie z Bydgosczzy nie jestem - jesli chodzi o korzenie

Mieszkalem poprzednio na Bloniu, potem na Szwederku a teraz na Czyzkowku - poczytaj to co bylo
        wczesniej... Jezu nastepny sie czepia
        • Gość: autobus_czerwony Re: Bydgoszcz i jej dzielnice... wojny? animozje? IP: 83.238.67.* 08.06.05, 14:02
          :-)
        • Gość: Talon Re: Bydgoszcz i jej dzielnice... wojny? animozje? IP: *.man.bydgoszcz.pl 08.06.05, 14:44
          kpusciska -wyzyny(rulez) Miedzy nami taki ladny wąwóz-były walki byly! Kiedys
          szczytem głupoty bylo przejsc przez graniczna ulice bełzy na "niezbadany"
          teren;-)

Pozdro

• Gość: KolO OKOLE wymiata :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 15:46
            Bo u nas hasło osiedla brzmi: Na Okolu Jest Jak W Kinie
            Światło Gaśnie Wszystko Ginie :)
            No i dlatego Okole rządzi i wymiata ulicami tego świata P.S może nie aż tak
            dosłownie ale mała reklama dla mego osiedla nie zaszkodzi ;)
            • bydgosc Re: OKOLE wymiata :) 08.06.05, 15:49
              haslo: Na Okolu.... podoba mi sie... ta... kiedys chcialem wracac pieszo przez okolo e do domu ale
              kolega odradzil... poza tym nic nie mam do tej dzielnicy..
              • Gość: stef NA największej DZIELNICY.................. IP: *.tvgawex.pl 09.06.05, 09:55
                NA największej DZIELNICY...........najgorzej jest na osiedlu Bajka!!! aha no i
                rzezc jasna na Starym fordonie!! tam to dopiero patologia!!!a poi za tym ok
                najlepsze jest Bohaterów i nad wislą! po za tym KApy i śródmieście okolice
                FAmor są nieciekawe!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka