Dodaj do ulubionych

A słyszeliwy o dotacjach z UNII

27.06.05, 11:18
Prawda jest taka,że w urzędach siedza stare pryki, którzy powinni ustąpić
miejsca młodym, wykształconym ludziom. A teraz faxy w obcych językach
wyrzucane sa do kosza bo nikt nie ma odwagi ze nie zna języka, czy nie zna
sie na sprawach unijnych. Wazne jest to aby wysi4edziec do trzeciej a tzw
międzyczasie skoczyc na zakupy, albo pocztą. Czasem jak sie trafi wyjazd na
szkolenie - to dobrze sie zabawic - od tak to jest unijni radziejowscy
specjalisci, inspektorzy itp
Obserwuj wątek
    • 50v Re: A słyszeliwy o dotacjach z UNII 29.06.05, 01:15
      Bardzo dobrze, został ruszony ciekawy i na czasie temat. Minął rok jesteśmy już
      w Europie i co? oczywiśnie nic po staremu, może to śmieszne młodzi wykształceni
      ludzie znający języki obce szukają zatrudnienia za granicami kraju często
      kosząc trawniki a w urzędach pracują ludzie czesto szkoła ukończona po ciemku
      (licha wieczorówka), nie radzący sobie z nowymi wymaganiami nie wspomnę o
      potrzebie władania jakimś ludzkim europejskim językiem niezbędnym w obecnym
      wymiarze. W kraju wielkie larum zmusza sie ludzi do nauki języków przydatnych,
      chociażby sprawa telefonu alarmowego 112, nikt nie jest w stanie w przypadku
      obcokrajowca udzielić pomocy i to tylko z powodu bariery językowej przy braku
      innych rozwiązań technicznych istniejących w europie tej cywilizowanej, nawet
      niektórzy twierdzą, że to głupota by musieli niepotrzebnie uczyć się na starość
      i słusznie, tyle jest innych zawodów gdzie jest to nie konieczne. Może
      pośpieszyłam się skoro takie problemy w tej naszej Unii i możliwe przyjdzie nam
      przybliżyć się do starego układu. Ale wielka w tej młodej emigracji zarobkowej
      nadzieja , szybko wrócą i zaczną się zmiany tym razem napewno nie daleko idące.
    • radziejowiak Re: A słyszeliwy o dotacjach z UNII 14.03.06, 11:44
      SLYSZALEM ZE NASZ URZAD MIEJSKI NIE ZLOZYL ZADNEGO WNIOSKU ABY OTRZYMAC
      JAKAKOLWIEK POMOC FINASOWA NA ROZWOJ MIASTA...CZYZBY MIASTO NIE POTRZEBOIWALO
      TAKIEJ POMOCY ?
      CZY TEZ NIEKOMPETENTNI SA URZEDNICY?
      • l3 Re: A słyszeliwy o dotacjach z UNII 15.03.06, 19:16
        Kompetentnych pracownikow UM mozna wyliczyc na palcach jedenj nogi :P
        • bekon6 Ja jak o tym wczesniej wspomnialem to 15.03.06, 21:04
          zostalem przez jednego z forumowiczow wysmiany.
        • sauber1 Re: A słyszeliwy o dotacjach z UNII 15.03.06, 21:11
          l3 napisał:

> Kompetentnych pracownikow UM mozna wyliczyc na palcach jedenj nogi :P

To gdzie te kadry wykształconych ludzi w kierunku administracji i zarządzania
          się podziały? tyle już lat minęło od czasu wielkiego zainteresowania tym
          kierunkiem, to już po doktoratach winni być i co mało kompetencji, o co
          chodzi? Trawniki w Holandi koszą, nie chcą we własnym kraju pracować, a może to
          inna przyczyna?
          • alco9 Re: A słyszeliwy o dotacjach z UNII 16.03.06, 08:39
            Albo ja jestem niedodziałany, albo ....
            Czytając post Ani2000costam kompletnie nie wiem o co chodzi!
            Nie, juz jestem pewien - to z wami cos nie tak!
            • sauber1 Re: A słyszeliwy o dotacjach z UNII 16.03.06, 09:12
              Ani chodziło, myśle o to że w urzędach siedza stare pryki, Nie kumają obcych
              języków, nie rozumieją i nie znają życia w krajach sąsiednich będących w Unii.
              Którzy męcząc się w wiellkim stresie czekają na zakończenia pracy, a w
              międzyczasie wyskakują na zakupy. " Czasem jak sie trafi wyjazd na
              szkolenie - to dobrze sie zabawic - od tak to jest unijni radziejowscy
              specjalisci, inspektorzy itp." Ani chodzi o wymianę kadr niedającej sobie rady
              z nowymi wyzwaniami i obowiązkami i zastąpienie ludźmi młodymi dobrze
              wykształconymi. Chyba prościej nie sposób tu ująć i chyba ma w tym co napisała
              dużo słusznych racji,. Nie ma ludzi niezastąpionych i stanowisk dozywotnich.
              • zdzichu333 Re: A słyszeliwy o dotacjach z UNII 16.03.06, 11:41
                To prawda, takie komórki unijne powinny zatrudniać chociaż jednego albo dwóch
                fachowców aby to wszystko działało komunikatywnie. Niestety praktyka jest
                właśnie taka: brak znajomości tematu i języka obcego. Myślę jednk,że to się
                poprawi.
                • lewus12 Re: A słyszeliwy o dotacjach z UNII 29.05.06, 16:10
                  no wlasnie slychac na ulicach tego miasta ze nie zlozylismy ani UM ani UG w Radziejowie ani jednego wniosku o dotacje unijne czy to prawda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka