Gość: Maria IP: *.tvgawex.pl 28.06.05, 17:51 Najlepszy kandydat na Prezydenta RP!! Kulturalny, opanowany, kompetentny. Nie powie złego słowa na swoich rywali. SUPER!! Cieszę się, że podjął dobrą decyzję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maciej Re: Jestem zachwycona Cimoszewiczem IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 28.06.05, 17:55 Też na niego zagłosuję! Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Jestem zachwycona Cimoszewiczem 28.06.05, 17:56 Gość portalu: maciej napisał(a): > Też na niego zagłosuję! - a ja napewno nie zaglosuje na niego,ani nikogo z komunistow radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Jestem zachwycona Cimoszewiczem IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 28.06.05, 17:58 Jasne radcuniu, głosuj na takich Dombrowiczów. I znowu bedziesz obchodził święto narodowe. Który oszołom lepszy Giertych, Kaczor czy Lepper. Masz w czym wybierać! Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Jestem zachwycona Cimoszewiczem 28.06.05, 18:02 Gość portalu: maciej napisał(a): > Jasne radcuniu, głosuj na takich Dombrowiczów. I znowu bedziesz obchodził > święto narodowe. Który oszołom lepszy Giertych, Kaczor czy Lepper. Masz w czym > wybierać! - a jednak wole wybierac i miec mozliwosci wybierania.... napewno nie dokonam wyboru KOMUNISTY chocby prze PAMIEC I SZACUNEK - Tych, ktorym komuna odebrala GODNOSC radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Jestem zachwycona Cimoszewiczem IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 28.06.05, 18:14 A teraz to masz pelna godnosc, szczegolnie jak ludzi traktuje sie jak szmaty. Kopa w d... i z pracy, taka godnosc, na zasadzie, a precz dziadu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xv Re: Jestem zachwycona Cimoszewiczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 18:02 i znowu spoźniony, bo ja chcialem do radcy, a wyszlo inaczej. właśnie radcuniu: jak to jest z tym swietem, które planowałeś obchodzic w kazdą rocznice wyboru KD? No, opowiedz nam cos o obchodach:przesylasz mu kwiaty i laurki, czytasz swoje stare posty i pijesz do lustra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iv Re: Jestem zachwycona Cimoszewiczem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 21:11 oczywiscie lepszy komuch, pierwszy towarzysz, sbek i TW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xv Re: Jestem zachwycona Cimoszewiczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 17:58 a kto cię pyta? Odpowiedz Link Zgłoś
wielokrotny_recydywista Re: Jestem zachwycona Cimoszewiczem 28.06.05, 18:14 zwolennikom kurdupli już pory się trzęsą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja NIE DLA PZPROWCÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 18:20 Boże chroń nas przed byłymi członkami PZPR Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: NIE DLA PZPROWCÓW 28.06.05, 18:21 Gość portalu: ja napisał(a): > Boże chroń nas przed byłymi członkami PZPR - chron nas Boze radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frojnd Re: NIE DLA PZPROWCÓW IP: *.dip.t-dialin.net 28.06.05, 23:39 nie !!!!!!!!!! dla folksdojcerow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: NIE DLA PiSuarow, LPRow I Lepperow! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.05, 18:22 Boże chroń nas przez Kaczorami, Giertychami, Lepperami i kreaturami im podobnymi! Odpowiedz Link Zgłoś
wielokrotny_recydywista Re: NIE DLA PiSuarow, LPRow I Lepperow! 28.06.05, 18:28 władza Boga nie sięga świata polityki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: NIE DLA PiSuarow, LPRow I Lepperow! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.05, 18:35 jak Bog widzi kretynow, ktorzy przywoluja jego nauke to reaguje:-) juz zaczyna zsylac plagi egipskie: tak pokierowal cimoszka, zeby ten kandyduje i robi stracha kaczorowi! Odpowiedz Link Zgłoś
wielokrotny_recydywista Re: NIE DLA PiSuarow, LPRow I Lepperow! 28.06.05, 18:39 teraz rozumiem,to stąd to zamieszanie w szeregach PiC-u? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś fasola Re: NIE DLA SLDOWCÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 18:43 LUDZIE 4 LATA RZĄDÓW SLD NIE DODAŁY WAM ROZUMU??? PRZECIEZ CIMOSZEWICZ TO TEN SAM KOLES CO BYŁ PREMIEREM ZA SLD-PSL CO POWIEDZIAŁ POWODZIANOM TRZEBA BYŁO SIE UBEZPIECZYC TO BYŁY CZŁONEK RZĄDU MILLERA ZWIĄZANY Z CAŁĄ TĄ BANDĄ. I MOZECIE JESZCZE MU UFAĆ??? Odpowiedz Link Zgłoś
wielokrotny_recydywista prywatną nieruchomość ubezpiecza właściciel 28.06.05, 18:55 a nie podatnik, miał rację,że im wytknął brak ubezpieczenia,szkoda tylko,że przepraszał, bo nie było za co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EmPe Re: prywatną nieruchomość ubezpiecza właściciel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 20:04 Facet lekko zróżowiał-botakie są potrzeby chwili.I już się podoba?Już kobitki w majty robią?"każda Polka kocha Olka"?Mówi ze szczękościskiem,często wtrącając amerykańskie eee,żeby nikt nie miał wątpliwości czy nie był na Fullbrighcie!No ludzie dajecie się znowu omamić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca PREZYDENT IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 28.06.05, 21:09 Cóż, a ja zagłosuje pewnie na niego. Nie patrzę na jego przeszłość partyjną tylko na umiejętnośći. Otrzaskany w świecie, bywały, coś znaczy na arenie politycznej świata. A poza tym wcale nie musiał kandydować, przecież tak naprawdę "fucha" prezydenta to żadne kokosy. 5 lat z życia, na celowniku wszystkich. Zero prywatności. Nie zazdroszcze. generalnie z nich wszystkich to - dla mnie - najlepszy kandydat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: PREZYDENT IP: *.tvgawex.pl 28.06.05, 21:31 NAJLEPSZY jest Cimoszewicz!! Reszta - kiepściutko. Zieją tylko nienawiść. Odpowiedz Link Zgłoś
wielokrotny_recydywista Re: PREZYDENT 28.06.05, 22:04 Gość portalu: Maria napisał(a): > NAJLEPSZY jest Cimoszewicz!! Reszta - kiepściutko. Zieją tylko nienawiść nie dlatego,babciu,reszta to plankton Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: PREZYDENT IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.05, 22:05 i Bog zaczyna rzucac plagi egipskie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erem Powodzianie powinni sie ubezpieczyć! IP: *.tvgawex.pl 28.06.05, 22:16 Tak zawyrokował Cimoszewicz jako premier, gdy pokazywano mu tragiczne zniszczenia powodziowe i pytano o pomoc rządu. Ja takiego prezydenta NIE CHCĘ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
wielokrotny_recydywista Re: Powodzianie powinni sie ubezpieczyć! 28.06.05, 22:24 pewnie,że powinni. a co ty jeszcze się nie ubezpieczyłeś? tsunami idzie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronek Re: Jestem zachwycona Cimoszewiczem IP: *.man.bydgoszcz.pl 28.06.05, 22:49 Mario prawdopodobnie jesteś zbyt młoda i nie widziałaś w akcji pana Cimoszewicza w czasach gdy lewica walczyła z tymi którzy zmieniali Polskę z octowej na trochę lepszą, z perspektywami. Długo będę pamietał te jego zaciśnięte usta walące takie teksty, że nóż się otwwierał. Dzisiejszy Cimoszewicz to poza, chcesz to sie nabieraj. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xv Re: Jestem zachwycona Cimoszewiczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 22:50 zacisniete usta walące teksty...Bronku pamietliwy, mogłbys to narysowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronek Re: Jestem zachwycona Cimoszewiczem IP: *.man.bydgoszcz.pl 28.06.05, 22:59 xv, po co mam ci rysować, pewno bedziesz miał(a) okazje sie jeszcze przekonac na żywo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xv Re: Jestem zachwycona Cimoszewiczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 23:09 nie bądź taki Bronku.wal co tam masz na Cimoszewicza i nie pękaj, otworz narodowi oczy, bo go jeszcze wybierze a nie pana Kaczynskiego, który tak chce zrobic Polakom dobrze. Bronku!komuch u bram stoi a łeb mu odrasta. Bronku!bagnet na broń! Ps.ja jestem "on" Znalem kiedyś takiego jednego Bronka.tez był dośc głupi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart nieprzespana noc Kaczora IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.05, 23:21 Od poludnia Kaczory chyba jada na kroplach walerianowych;-) a teraz czeka ich nieprzespana noc, bo nawiedzil ich najgorszy z koszmarow - Morderczy Cimoszek II Moze Kaczor sie ze strachu wycofa? Fajnie by bylo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronek Re: Jestem zachwycona Cimoszewiczem IP: *.man.bydgoszcz.pl 28.06.05, 23:23 Wolę być trzy razy głupim niż raz naiwnym w dodatku czerwonym. Zaoszczędź sobie dyskusji, prowadzi do nikąd. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik kraj ma IP: *.dsl.sndg02.pacbell.net 28.06.05, 23:24 pierwszorzednym kandydatem na prezydenta bylby K A Majka,byly senator.czysty jak krysztal pod kazdym wzgledem.nie kandyduje,moze nastepnym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
hatra Re: kraj ma 29.06.05, 01:16 adalberto3 napisał: > ..wśród innych gwiazd niezwykłą, naród wita Twą decyzję jak wschód słońca po > ciemnej nocy, ... (brakuje mi rymu - dobranoc) Mr Bean Temat postu: "Sierpniowe wspomnienia" Radzę głosować na Elżbietę. Będziemy mieli pierwszy raz kobietę-prezydenta. Może właśnie pod jej władzą coś się w kraju zmieni na lepsze? Do tej pory wybieraliśmy oceniając programy wyborcze Kwacha, Wałęsy czy innych. No i co z tego wyszło? Takie to były inteligentne facety, takie płomienne mowy, niektórzy mieli takie wykształcenia czy jeszcze wyższe. I co? Ano nic. Koryto się zapełniało a majątku narodowego ubywało. Jaki z tego wniosek? Ano taki, że te programy dotychczas panujących nie były warte funta kłaków. Na nic się zdały wykształcenia, płomienne mowy i wzniosłe programy. "Zrobimy z Polski Japonię!" - krzyczał Wałęsa. Nie potrzeba Polsce kwiecistych mówców. To nie da nam dobrobytu! Potrzeba Polsce kogoś, kto bedzie umiał podejmować właściwe decyzje. Jak do tej pory to nie było takiego ani jednego, który podjąby chociaż jedną mądrą decyzję a naród skorzystałby a niej i ludziom żyłoby się dostaniej. Uważam, że należy dać szansę Polsce i głosować na Elżbietę Gawlas. Nie chodzi o 'politykę' - chodzi o przyszłość narodu. Jak do tej pory, dotychczas wybierani okazali się zdrajcami narodu. Należy ich z tego rozliczyć. pzdr... [/code][/list] Forum e-Politicus.net Strona Główna -> Forum polityczne - najciekawsze tematy Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3 ... 261, 262, 263 Strona 263 z 263 Wyświetl posty z ostatnich: Odpowiedz Link Zgłoś
mozilla.org Re: kraj ma 29.06.05, 01:20 witaj hatra ;) długo czekałem ;) prawy.pl/czytaj.php?id=3371&dz=nowosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EmPe Re: kraj ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 01:25 O JEŻU,a cóż to za oszołom? Odpowiedz Link Zgłoś
mozilla.org Re: kraj ma 29.06.05, 01:29 Gość portalu: EmPe napisał(a): > O JEŻU,a cóż to za oszołom? ano kolejny kandydat a właściwie kandydatka do fetoleu pzezydenta rp ;) polecam tez ten link: forum.zaprasza.net/a_y.php?mid=1426& (takie polonijne rozgrywki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hatra Re: kraj ma IP: *.sympatico.ca 29.06.05, 10:42 Z utesknieniem - mozilla - czeka Przyjaciel lub wrog. Moi Przyjaciele - to Umilowani Synowie Wolnej, Suwerennej, Niepodleglej POLSKI ! forum.patriota.pl/viewtopic.php?t=760&postdays=0&postorder=asc&start=315 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hatra Re: kraj ma IP: *.sympatico.ca 29.06.05, 11:43 e-politicus.net "Sierpniowe wspomnienia" prawy.pl 29/06/2005 Obchody 25 rocznicy pierwszej "Solidarności" Niezależne od partii politycznych, administracji państwowej i unijnej ! Trudno uwierzyć, że to już 25 lat. Dni strajku, negocjacje, porozumienie i kilkanaście miesięcy Solidarności - to dla wielu z nas najważniejsze życiowe doświadczenie. Na wywalczonym skrawku wolności budowaliśmy wolną i demokratyczną Polskę. Mieliśmy świadomość ryzyka, siedzieliśmy na wulkanie, ale Solidarność rozszerzała się na wszystkie grupy zawodowe i społeczne, nawet na członków PZPR. Narzucony siłą system rozpadał się. Dzisiaj, kiedy z archiwów PRL zaczyna wyłaniać się prawdziwy obraz siły i zakresu kontrataku systemu komunistycznego na społeczeństwo obywatelskie, w nowym świetle widzimy osiągnięcia Solidarności. Mimo wielu agentów wpływu w najwyższych władzach i tysięcy zwykłych donosicieli, mimo zaangażowania ogromnych sił i środków w tajne operacje, które miały ukierunkować i osłabić Związek, nie udało się Solidarności wmontować w system. Trzeba było 8 lat stanu wojennego, aby oduczyć ludzi demokracji, solidarności i patriotyzmu, wylansować agentów i wyeliminować niezależnych działaczy. Przegraliśmy ze zdradą we własnych szeregach, brutalną przemocą, kłamstwem, podstępem i dezinformacją. W normalnych kategoriach porównania sił i środków powinniśmy przegrać już w strajku, a to, że broniliśmy się tak długo i skutecznie graniczy z cudem. Pamięci o pierwszej Solidarności zniszczyć się nie da, chociaż wciąż podejmowane są próby fałszowania historii. Prawda przekazywana jest dzieciom przez rodziców, ponieważ było to doświadczenie milionów Polaków. Ale to nie wystarcza, bo panująca w mediach cenzura i autopropaganda spowodowała, że Polacy nie widzą związku między sprawą teczek, afer ekonomicznych i sporów politycznych a zdradą Pierwszej Solidarności. Historię najnowszą musimy poznać nie tylko z obowiązku patriotycznego, ale w celu zrozumienia tego, co dzieje się w naszym życiu politycznym. Rocznica Solidarności to święto tych, którzy potrafili dochować Jej wierności, płacąc często za to wysoką cenę. Do uczestnictwa zapraszamy wszystkich, a szczególnie młodych ludzi, którym nie wystarczają informacje podawane w telewizji i prasie. W rocznicę powstania Solidarności chcemy spotkać się, porozmawiać, przypomnieć, zastanowić. Nie mamy pieniędzy, organizacji, dostępu do mediów, ale to już znamy. Nawet w stanie wojennym dzięki ofiarności i samoorganizacji udawały się spotkania, demonstracje, happeningi, wystawy i pokazy filmów. Redakcja magazynu "Obywatel" i niezależna fundacja Instytut Spraw Obywatelskich pomogą nam w sprawach organizacyjnych i zbieraniu pieniędzy. Znamy niezależnych reżyserów, którzy bezinteresownie pokażą nam niepoprawne politycznie filmy objęte cenzurą. Nie planujemy hucznych obchodów, a zorganizowanie chociażby skromnych spotkań pierwszej Solidarności powinno się udać we wszystkich regionach. W Gdańsku planujemy pokazy filmowe, spotkania, dyskusje. Czy będzie poważnie, czy wesoło, skromnie czy wystawnie - będziemy u siebie. Warto to zrobić. Komitet Obchodów 25 Rocznicy Pierwszej Solidarności - maj 2005 Andrzej Gwiazda - Wolne Związki Zawodowe (WZZ), Prezydium Międzyzakładowego Komitetu Strajkowego (MKS), Międzyzakładowy Komitet Założycielski (MKZ), wiceprzewodniczący Krajowej Komisji Porozumiewawczej (KKP), Zarząd Regionu Gdańsk, Komisja Krajowa (KK) Joanna Duda-Gwiazda - WZZ, Prezydium MKS i MKZ, Zarząd Regionu Gdańsk Anna Walentynowicz - WZZ, Prezydium MKS, MKZ Gdańsk Lech Sobieszek - Prezydium MKS, MKZ Gdańsk Stefan Lewandowski - Prezydium MKS, MKZ Gdańsk Jadwiga Chmielowska - Zarząd MKZ Katowice, Zarząd Regionu Śląsko-Dąbrowskiego Ewa Kubasiewicz-Houee - WZZ, Zarząd Regionu Gdańsk Krzysztof Wyszkowski - WZZ Wiesława Kwiatkowska - sekcja historyczna KKP, KK List Otwarty do Parlamentu Europejskiego Informacja Komitetu Organizacyjnego Aktualnych informacji szukaj na www.obywatel.org.pl ************************************************************ Kochani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EmPe Re: kraj ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 01:32 Ja pierniczę,oczom nie widzę,uszom nie słyszę!Chyba pora lulu,oamy czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha SDRP CZY PZPR??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 01:45 Cimoszewicz juz kandydowal w wyborach na prezydenta wtedy co wygrał Wałęsa a wie kto go wystawiło?SdRP czy PZPR? Odpowiedz Link Zgłoś
relatywista.pl Re: Jestem zachwycona Cimoszewiczem 29.06.05, 11:40 Gość portalu: Maria napisał(a): > Najlepszy kandydat na Prezydenta RP!! Kulturalny, opanowany, kompetentny. Nie > powie złego słowa na swoich rywali. SUPER!! Cieszę się, że podjął dobrą > decyzję intencje gospodyni były pewnie inne,ale przy okazji dowie się co ludzie myślą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www A Jasiakiewiczem tez? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 14:13 A Jasiakiewiczem tez? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: wojewoda skasowal Dwirzyno IP: *.telsten.com / *.telsten.com 29.06.05, 22:14 wreszcie ktos odwarzyl sie to napisac ale to dopiero poczatek,mamy nadzieje ze ABW juz dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yty Żałosna sztuczka dla naiwnych-nie chce ale musze.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 22:18 Deberiastener a alguien en cama contigo para aprovechar los amaneceres i mno diego won cimoszewicz el wiwa Havana wont cimoszko. Kuba tez chce by prezydentem został cimoszko, byle nie u nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [B]B Re: Jestem zachwycona Cimoszewiczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 23:50 Droga Mario! Jezeli jestes za bezprawiem, za dalsza ochrona ludzi Milera to wlasnie zapewni kandydat, ktorym jestes oczarowana. Reguly tej gry od poczatku byly znane.Bawia sie opinia publiczna. Kandydat to jedno, a OTOCZENIE to drugie.Przyjrzyj sie, kim otoczyl sie Cimoszewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żona Re: A ja nie jestem zachwycona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 00:27 Niestety, brakuje mu parę centymetrów, jest zbyt statyczny i cały czas każe mi sie zabezpieczać przed, no wiecie... powodzią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hatra Re: Jestem zachwycona Cimoszewiczem IP: *.sympatico.ca 02.07.05, 01:25 Prosze przeczytac wpis na forum Patriota.pl Wybory ciagle nic nie zmieniaja. Tak jak w rodzinie, ktos musi rzadzic. Zeby auto jechalo, nie moze siedziec przy kierownicy 20 kierowcow i kazdy chce jechac w inna strone. mndystrybucja Ludzie, którzy jeszcze nie przestali myśleć coraz powszechniej postrzegają przyszłość Polski w ten właśnie sposób. Narastają powszechne obawy i zniecierpliwienie. Mnożą się spekulacje. Już nie mamy własnego wojska, bo jesteśmy wasalną armią NATO i musimy wykonywać płynące stamtąd instrukcje i rozkazy. Już prawie nie mamy własnego majątku narodowego, bo to co nim było w najlepszej części stało się własnością ponadnarodowych korporacji i żydowskich grup kapitałowych. Już nas wyparto z przemysłu i dogorywa rzemiosło, zabrali sam prawo do szkół i szpitali, po wejściu do UE powoli kończy się polska własność rolna, supermarkety wypierają nas z handlu, a w dalszej kolejności obcy właściciele nieruchomości wyrzucą nas z mieszkań. Polska jest już pod obcym zaborem i to w najgłębszym, także ekonomicznym sensie. Mnożą się pytania: kogo wybrać, na kogo postawić w najbliższych wyborach? Naiwna jest taka ludzka wiara w wybory i w demokrację. Ludzie którzy czytali o tym, jak to czerwony bandzior dogadał się z różowym złodziejem w Magdalence, jak to KOR i tzw. towarzysze-komandosi przechytrzyli partyjny beton z PZPR, ci sami ludzie mimo wszystko sądzą, że System zrezygnuje i ulegnie dlatego, że świadomsi zagłosują inaczej. Czyżby sądzili, że po to tak staranie budowano demoliberalny system i z taką precyzją to wszystko wykonano, żeby to teraz oddać innym? Jeśli ktoś tak naprawdę myśli, to znaczy, że niczego z polityki nie rozumie. Nie po to się zdobywa władze, aby ją oddawać wrogom. Wybory prezydenckie i parlamentarne niczego nie zmienią, gdyż w warunkach socjotechnicznego panowania nad świadomością ogółu i nad procesem elitotwórczym są one tylko sposobem na legitymizację władzy systemu. Najbliższe wybory parlamentarne najprawdopodobniej wygra koszerna PO, która utworzy koalicję z PiS, a prezydentem zapewne zostanie Religa bądź Kaczyński. Niektórzy słysząc o tym, słusznie zatykają sobie uszy i uznają, że wszystko w takim razie będzie stracone. Dla Polski to żadna różnica, czy okrada ją SLD, PO czy PiS. Będzie natomiast bardzo źle, jeśli drogi wyjścia będziemy stale szukać tylko z wyborów na wybory, bo jest to płaszczyzna, na której System jeszcze długo będzie określał czas, miejsce i styl walki, a także wysokość nagrody dla zwycięzcy. Wybory nie zmienią niczego, bo nie zmienią ustroju ani jego priorytetów. Może tylko jedni złodzieje zastąpią drugich; nawet ci którzy jeszcze dziś wydają się uczciwi, zapewne wejdą za nich w te same układy, polubią tę samą grę i podobne z niej profity. Nawet gdyby i niektórzy z narodowców znaleźli się w tym miejscu, bez przygotowania i na marginesie procesu decyzyjnego, Polska w praktyce niewiele by z tego miała, a oni sami też mogliby połknąć haczyk. Każda władza demoralizuje. Nasz cel musi być określony inaczej. Nie możemy walczyć o władze, a dokładniej nie od razu i nie przede wszystkim o władze, dopóki nie możemy jej oprzeć na solidnym elektoracie i ukształtowanej wedle nowych wartości kadrze. Naszym celem winna być walka o świadomość, a naszym narzędziem - Ojczyzna. Zanim wybory będą coś mogły zmienić, musi zaistnieć narodowy, liczący się liczebnie elektorat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyrocznia Precz z czerwonym śmieciem, do szamba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 08:21 tfu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. SOBOTA 2 KWIETNIA g.21.37, DZIŚ 3 miesiące,SOBOTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 08:27 PAMIETAMY Odpowiedz Link Zgłoś