Dodaj do ulubionych

Jestem zachwycona Cimoszewiczem

IP: *.tvgawex.pl 28.06.05, 17:51
Najlepszy kandydat na Prezydenta RP!! Kulturalny, opanowany, kompetentny. Nie
powie złego słowa na swoich rywali. SUPER!! Cieszę się, że podjął dobrą
decyzję
Obserwuj wątek
    • Gość: maciej Re: Jestem zachwycona Cimoszewiczem IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 28.06.05, 17:55
      Też na niego zagłosuję!
      • radca Re: Jestem zachwycona Cimoszewiczem 28.06.05, 17:56
        Gość portalu: maciej napisał(a):

> Też na niego zagłosuję!

- a ja napewno nie zaglosuje na niego,ani nikogo z komunistow

radca
        • Gość: maciej Re: Jestem zachwycona Cimoszewiczem IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 28.06.05, 17:58
          Jasne radcuniu, głosuj na takich Dombrowiczów. I znowu bedziesz obchodził
          święto narodowe. Który oszołom lepszy Giertych, Kaczor czy Lepper. Masz w czym
          wybierać!
          • radca Re: Jestem zachwycona Cimoszewiczem 28.06.05, 18:02
            Gość portalu: maciej napisał(a):

> Jasne radcuniu, głosuj na takich Dombrowiczów. I znowu bedziesz obchodził
            > święto narodowe. Który oszołom lepszy Giertych, Kaczor czy Lepper. Masz w
            czym
            > wybierać!

- a jednak wole wybierac i miec mozliwosci wybierania....
            napewno nie dokonam wyboru KOMUNISTY

chocby prze PAMIEC I SZACUNEK - Tych, ktorym komuna odebrala GODNOSC

radca
            • Gość: maciej Re: Jestem zachwycona Cimoszewiczem IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 28.06.05, 18:14
              A teraz to masz pelna godnosc, szczegolnie jak ludzi traktuje sie jak szmaty.
              Kopa w d... i z pracy, taka godnosc, na zasadzie, a precz dziadu!!!
          • Gość: xv Re: Jestem zachwycona Cimoszewiczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 18:02
            i znowu spoźniony, bo ja chcialem do radcy, a wyszlo inaczej. właśnie radcuniu:
            jak to jest z tym swietem, które planowałeś obchodzic w kazdą rocznice wyboru
            KD? No, opowiedz nam cos o obchodach:przesylasz mu kwiaty i laurki, czytasz
            swoje stare posty i pijesz do lustra?
          • Gość: iv Re: Jestem zachwycona Cimoszewiczem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 21:11
            oczywiscie lepszy komuch, pierwszy towarzysz, sbek i TW
        • Gość: xv Re: Jestem zachwycona Cimoszewiczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 17:58
          a kto cię pyta?
          • wielokrotny_recydywista Re: Jestem zachwycona Cimoszewiczem 28.06.05, 18:14
            zwolennikom kurdupli już pory się trzęsą
            • Gość: ja NIE DLA PZPROWCÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 18:20
              Boże chroń nas przed byłymi członkami PZPR
              • radca Re: NIE DLA PZPROWCÓW 28.06.05, 18:21
                Gość portalu: ja napisał(a):

> Boże chroń nas przed byłymi członkami PZPR

- chron nas Boze

radca
                • Gość: frojnd Re: NIE DLA PZPROWCÓW IP: *.dip.t-dialin.net 28.06.05, 23:39
                  nie !!!!!!!!!!
                  dla folksdojcerow
              • Gość: bart Re: NIE DLA PiSuarow, LPRow I Lepperow! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.05, 18:22
                Boże chroń nas przez Kaczorami, Giertychami, Lepperami i kreaturami im
                podobnymi!
                • wielokrotny_recydywista Re: NIE DLA PiSuarow, LPRow I Lepperow! 28.06.05, 18:28
                  władza Boga nie sięga świata polityki
                  • Gość: bart Re: NIE DLA PiSuarow, LPRow I Lepperow! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.05, 18:35
                    jak Bog widzi kretynow, ktorzy przywoluja jego nauke to reaguje:-)
                    juz zaczyna zsylac plagi egipskie: tak pokierowal cimoszka, zeby ten kandyduje
                    i robi stracha kaczorowi!
                    • wielokrotny_recydywista Re: NIE DLA PiSuarow, LPRow I Lepperow! 28.06.05, 18:39
                      teraz rozumiem,to stąd to zamieszanie w szeregach PiC-u?
                      • Gość: jaś fasola Re: NIE DLA SLDOWCÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 18:43
                        LUDZIE 4 LATA RZĄDÓW SLD NIE DODAŁY WAM ROZUMU???
                        PRZECIEZ CIMOSZEWICZ TO TEN SAM KOLES CO BYŁ PREMIEREM ZA SLD-PSL
                        CO POWIEDZIAŁ POWODZIANOM TRZEBA BYŁO SIE UBEZPIECZYC
                        TO BYŁY CZŁONEK RZĄDU MILLERA

ZWIĄZANY Z CAŁĄ TĄ BANDĄ.

I MOZECIE JESZCZE MU UFAĆ???
                        • wielokrotny_recydywista prywatną nieruchomość ubezpiecza właściciel 28.06.05, 18:55
                          a nie podatnik,
                          miał rację,że im wytknął brak ubezpieczenia,szkoda tylko,że przepraszał,
                          bo nie było za co
                          • Gość: EmPe Re: prywatną nieruchomość ubezpiecza właściciel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 20:04
                            Facet lekko zróżowiał-botakie są potrzeby chwili.I już się podoba?Już kobitki w
                            majty robią?"każda Polka kocha Olka"?Mówi ze szczękościskiem,często wtrącając
                            amerykańskie eee,żeby nikt nie miał wątpliwości czy nie był na Fullbrighcie!No
                            ludzie dajecie się znowu omamić?
                            • Gość: wyborca PREZYDENT IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 28.06.05, 21:09
                              Cóż, a ja zagłosuje pewnie na niego. Nie patrzę na jego przeszłość partyjną
                              tylko na umiejętnośći. Otrzaskany w świecie, bywały, coś znaczy na arenie
                              politycznej świata.
                              A poza tym wcale nie musiał kandydować, przecież tak naprawdę "fucha"
                              prezydenta to żadne kokosy. 5 lat z życia, na celowniku wszystkich. Zero
                              prywatności. Nie zazdroszcze.
                              generalnie z nich wszystkich to - dla mnie - najlepszy kandydat.
                              • Gość: Maria Re: PREZYDENT IP: *.tvgawex.pl 28.06.05, 21:31
                                NAJLEPSZY jest Cimoszewicz!! Reszta - kiepściutko. Zieją tylko nienawiść.
                                • wielokrotny_recydywista Re: PREZYDENT 28.06.05, 22:04
                                  Gość portalu: Maria napisał(a):

> NAJLEPSZY jest Cimoszewicz!! Reszta - kiepściutko. Zieją tylko nienawiść
                                  nie dlatego,babciu,reszta to plankton
                                  • Gość: bart Re: PREZYDENT IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.05, 22:05
                                    i Bog zaczyna rzucac plagi egipskie;-)
    • Gość: erem Powodzianie powinni sie ubezpieczyć! IP: *.tvgawex.pl 28.06.05, 22:16
      Tak zawyrokował Cimoszewicz jako premier, gdy pokazywano mu tragiczne
      zniszczenia powodziowe i pytano o pomoc rządu. Ja takiego prezydenta NIE
      CHCĘ !!!
      • wielokrotny_recydywista Re: Powodzianie powinni sie ubezpieczyć! 28.06.05, 22:24
        pewnie,że powinni.
        a co ty jeszcze się nie ubezpieczyłeś?
        tsunami idzie!!!!
    • Gość: bronek Re: Jestem zachwycona Cimoszewiczem IP: *.man.bydgoszcz.pl 28.06.05, 22:49
      Mario prawdopodobnie jesteś zbyt młoda i nie widziałaś w akcji pana
      Cimoszewicza w czasach gdy lewica walczyła z tymi którzy zmieniali Polskę z
      octowej na trochę lepszą, z perspektywami. Długo będę pamietał te jego
      zaciśnięte usta walące takie teksty, że nóż się otwwierał. Dzisiejszy
      Cimoszewicz to poza, chcesz to sie nabieraj. Powodzenia.
      • Gość: xv Re: Jestem zachwycona Cimoszewiczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 22:50
        zacisniete usta walące teksty...Bronku pamietliwy, mogłbys to narysowac?
        • Gość: Bronek Re: Jestem zachwycona Cimoszewiczem IP: *.man.bydgoszcz.pl 28.06.05, 22:59
          xv, po co mam ci rysować, pewno bedziesz miał(a) okazje sie jeszcze przekonac
          na żywo.
          • Gość: xv Re: Jestem zachwycona Cimoszewiczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 23:09
            nie bądź taki Bronku.wal co tam masz na Cimoszewicza i nie pękaj, otworz
            narodowi oczy, bo go jeszcze wybierze a nie pana Kaczynskiego, który tak chce
            zrobic Polakom dobrze. Bronku!komuch u bram stoi a łeb mu odrasta. Bronku!bagnet
            na broń!
            Ps.ja jestem "on"
            Znalem kiedyś takiego jednego Bronka.tez był dośc głupi
            • Gość: bart nieprzespana noc Kaczora IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.05, 23:21
              Od poludnia Kaczory chyba jada na kroplach walerianowych;-) a teraz czeka ich
              nieprzespana noc, bo nawiedzil ich najgorszy z koszmarow - Morderczy Cimoszek II
              Moze Kaczor sie ze strachu wycofa? Fajnie by bylo...
            • Gość: Bronek Re: Jestem zachwycona Cimoszewiczem IP: *.man.bydgoszcz.pl 28.06.05, 23:23
              Wolę być trzy razy głupim niż raz naiwnym w dodatku czerwonym. Zaoszczędź sobie
              dyskusji, prowadzi do nikąd. Pozdrawiam.
            • Gość: kazik kraj ma IP: *.dsl.sndg02.pacbell.net 28.06.05, 23:24
              pierwszorzednym kandydatem na prezydenta bylby K A Majka,byly senator.czysty
              jak krysztal pod kazdym wzgledem.nie kandyduje,moze nastepnym razem.
              • hatra Re: kraj ma 29.06.05, 01:16
                adalberto3 napisał:

> ..wśród innych gwiazd niezwykłą, naród wita Twą decyzję jak wschód słońca po
                > ciemnej nocy, ... (brakuje mi rymu - dobranoc)

Mr Bean

Temat postu: "Sierpniowe wspomnienia"

Radzę głosować na Elżbietę.

Będziemy mieli pierwszy raz kobietę-prezydenta. Może właśnie pod jej władzą coś
                się w kraju zmieni na lepsze?

Do tej pory wybieraliśmy oceniając programy wyborcze Kwacha, Wałęsy czy innych.

No i co z tego wyszło? Takie to były inteligentne facety, takie płomienne mowy,
                niektórzy mieli takie wykształcenia czy jeszcze wyższe.

I co?

Ano nic. Koryto się zapełniało a majątku narodowego ubywało.

Jaki z tego wniosek?

Ano taki, że te programy dotychczas panujących nie były warte funta kłaków.

Na nic się zdały wykształcenia, płomienne mowy i wzniosłe programy.

"Zrobimy z Polski Japonię!" - krzyczał Wałęsa.

Nie potrzeba Polsce kwiecistych mówców. To nie da nam dobrobytu!

Potrzeba Polsce kogoś, kto bedzie umiał podejmować właściwe decyzje.

Jak do tej pory to nie było takiego ani jednego, który podjąby chociaż jedną
                mądrą decyzję a naród skorzystałby a niej i ludziom żyłoby się dostaniej.

Uważam, że należy dać szansę Polsce i głosować na Elżbietę Gawlas.

Nie chodzi o 'politykę' - chodzi o przyszłość narodu.

Jak do tej pory, dotychczas wybierani okazali się zdrajcami narodu.

Należy ich z tego rozliczyć.

pzdr...
                [/code][/list]

Forum e-Politicus.net Strona Główna -> Forum polityczne - najciekawsze tematy

Idź do strony Poprzedni 1, 2, 3 ... 261, 262, 263 Strona 263 z 263

• mozilla.org Re: kraj ma 29.06.05, 01:20
                  witaj hatra ;) długo czekałem ;)

prawy.pl/czytaj.php?id=3371&dz=nowosci
                • Gość: EmPe Re: kraj ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 01:25
                  O JEŻU,a cóż to za oszołom?
                  • mozilla.org Re: kraj ma 29.06.05, 01:29
                    Gość portalu: EmPe napisał(a):

> O JEŻU,a cóż to za oszołom?

ano kolejny kandydat a właściwie kandydatka do fetoleu pzezydenta rp ;)
                    polecam tez ten link: forum.zaprasza.net/a_y.php?mid=1426& (takie
                    polonijne rozgrywki)
                    • mozilla.org Re: kraj ma 29.06.05, 01:32
                      przaśno, śmieszno, straszno....
                      • Gość: hatra Re: kraj ma IP: *.sympatico.ca 29.06.05, 10:42
                        Z utesknieniem - mozilla - czeka Przyjaciel lub wrog.

Moi Przyjaciele - to Umilowani Synowie Wolnej, Suwerennej, Niepodleglej POLSKI !

forum.patriota.pl/viewtopic.php?t=760&postdays=0&postorder=asc&start=315
                        • Gość: hatra Re: kraj ma IP: *.sympatico.ca 29.06.05, 11:43
                          e-politicus.net

"Sierpniowe wspomnienia"

prawy.pl

29/06/2005

Obchody 25 rocznicy pierwszej "Solidarności"

Niezależne od partii politycznych, administracji państwowej i unijnej ! Trudno
                          uwierzyć, że to już 25 lat. Dni strajku, negocjacje, porozumienie i kilkanaście
                          miesięcy Solidarności - to dla wielu z nas najważniejsze życiowe doświadczenie.
                          Na wywalczonym skrawku wolności budowaliśmy wolną i demokratyczną Polskę.
                          Mieliśmy świadomość ryzyka, siedzieliśmy na wulkanie, ale Solidarność
                          rozszerzała się na wszystkie grupy zawodowe i społeczne, nawet na członków PZPR.
                          Narzucony siłą system rozpadał się.

Dzisiaj, kiedy z archiwów PRL zaczyna wyłaniać się prawdziwy obraz siły i
                          zakresu kontrataku systemu komunistycznego na społeczeństwo obywatelskie, w
                          nowym świetle widzimy osiągnięcia Solidarności. Mimo wielu agentów wpływu w
                          najwyższych władzach i tysięcy zwykłych donosicieli, mimo zaangażowania
                          ogromnych sił i środków w tajne operacje, które miały ukierunkować i osłabić
                          Związek, nie udało się Solidarności wmontować w system. Trzeba było 8 lat stanu
                          wojennego, aby oduczyć ludzi demokracji, solidarności i patriotyzmu, wylansować
                          agentów i wyeliminować niezależnych działaczy.

Przegraliśmy ze zdradą we własnych szeregach, brutalną przemocą, kłamstwem,
                          podstępem i dezinformacją. W normalnych kategoriach porównania sił i środków
                          powinniśmy przegrać już w strajku, a to, że broniliśmy się tak długo i
                          skutecznie graniczy z cudem.

Pamięci o pierwszej Solidarności zniszczyć się nie da, chociaż wciąż podejmowane
                          są próby fałszowania historii. Prawda przekazywana jest dzieciom przez rodziców,
                          ponieważ było to doświadczenie milionów Polaków. Ale to nie wystarcza, bo
                          panująca w mediach cenzura i autopropaganda spowodowała, że Polacy nie widzą
                          związku między sprawą teczek, afer ekonomicznych i sporów politycznych a zdradą
                          Pierwszej Solidarności. Historię najnowszą musimy poznać nie tylko z obowiązku
                          patriotycznego, ale w celu zrozumienia tego, co dzieje się w naszym życiu
                          politycznym. Rocznica Solidarności to święto tych, którzy potrafili dochować Jej
                          wierności, płacąc często za to wysoką cenę. Do uczestnictwa zapraszamy
                          wszystkich, a szczególnie młodych ludzi, którym nie wystarczają informacje
                          podawane w telewizji i prasie.

W rocznicę powstania Solidarności chcemy spotkać się, porozmawiać, przypomnieć,
                          zastanowić. Nie mamy pieniędzy, organizacji, dostępu do mediów, ale to już
                          znamy. Nawet w stanie wojennym dzięki ofiarności i samoorganizacji udawały się
                          spotkania, demonstracje, happeningi, wystawy i pokazy filmów. Redakcja magazynu
                          "Obywatel" i niezależna fundacja Instytut Spraw Obywatelskich pomogą nam w
                          sprawach organizacyjnych i zbieraniu pieniędzy. Znamy niezależnych reżyserów,
                          którzy bezinteresownie pokażą nam niepoprawne politycznie filmy objęte cenzurą.

Nie planujemy hucznych obchodów, a zorganizowanie chociażby skromnych spotkań
                          pierwszej Solidarności powinno się udać we wszystkich regionach. W Gdańsku
                          planujemy pokazy filmowe, spotkania, dyskusje. Czy będzie poważnie, czy wesoło,
                          skromnie czy wystawnie - będziemy u siebie. Warto to zrobić.

Komitet Obchodów 25 Rocznicy Pierwszej Solidarności - maj 2005

Andrzej Gwiazda - Wolne Związki Zawodowe (WZZ), Prezydium Międzyzakładowego
                          Komitetu Strajkowego (MKS), Międzyzakładowy Komitet Założycielski (MKZ),
                          wiceprzewodniczący Krajowej Komisji Porozumiewawczej (KKP), Zarząd Regionu
                          Gdańsk, Komisja Krajowa (KK)

Joanna Duda-Gwiazda - WZZ, Prezydium MKS i MKZ, Zarząd Regionu Gdańsk

Anna Walentynowicz - WZZ, Prezydium MKS, MKZ Gdańsk

Lech Sobieszek - Prezydium MKS, MKZ Gdańsk

Stefan Lewandowski - Prezydium MKS, MKZ Gdańsk

Jadwiga Chmielowska - Zarząd MKZ Katowice, Zarząd Regionu Śląsko-Dąbrowskiego

Ewa Kubasiewicz-Houee - WZZ, Zarząd Regionu Gdańsk

Krzysztof Wyszkowski - WZZ

Wiesława Kwiatkowska - sekcja historyczna KKP, KK

List Otwarty do Parlamentu Europejskiego

Informacja Komitetu Organizacyjnego

Aktualnych informacji szukaj na www.obywatel.org.pl

************************************************************

Kochani.

• Gość: EmPe Re: kraj ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 01:32
                      Ja pierniczę,oczom nie widzę,uszom nie słyszę!Chyba pora lulu,oamy czy jak?
                      • Gość: hahaha SDRP CZY PZPR??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 01:45
                        Cimoszewicz juz kandydowal w wyborach na prezydenta wtedy co wygrał Wałęsa a
                        wie kto go wystawiło?SdRP czy PZPR?
    • relatywista.pl Re: Jestem zachwycona Cimoszewiczem 29.06.05, 11:40
      Gość portalu: Maria napisał(a):

> Najlepszy kandydat na Prezydenta RP!! Kulturalny, opanowany, kompetentny. Nie
      > powie złego słowa na swoich rywali. SUPER!! Cieszę się, że podjął dobrą
      > decyzję

intencje gospodyni były pewnie inne,ale przy okazji dowie się co ludzie myślą
    • Gość: www A Jasiakiewiczem tez? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 14:13
      A Jasiakiewiczem tez?
      • Gość: Zibi Re: wojewoda skasowal Dwirzyno IP: *.telsten.com / *.telsten.com 29.06.05, 22:14
        wreszcie ktos odwarzyl sie to napisac ale to dopiero poczatek,mamy nadzieje ze
        ABW juz dziala.
    • Gość: yty Żałosna sztuczka dla naiwnych-nie chce ale musze.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 22:18
      Deberiastener a alguien en cama contigo para aprovechar los amaneceres i mno
      diego won cimoszewicz el wiwa Havana wont cimoszko.

Kuba tez chce by prezydentem został cimoszko, byle nie u nich.
    • Gość: Kpiny? Kpiny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 09:44
      Kpiny?
    • Gość: [B]B Re: Jestem zachwycona Cimoszewiczem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 23:50
      Droga Mario!
      Jezeli jestes za bezprawiem, za dalsza ochrona ludzi Milera to wlasnie zapewni
      kandydat, ktorym jestes oczarowana.
      Reguly tej gry od poczatku byly znane.Bawia sie opinia publiczna.

Kandydat to jedno, a OTOCZENIE to drugie.Przyjrzyj sie, kim otoczyl sie
      Cimoszewicz.
      • Gość: Żona Re: A ja nie jestem zachwycona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 00:27
        Niestety, brakuje mu parę centymetrów, jest zbyt statyczny i cały czas każe mi
        sie zabezpieczać przed, no wiecie... powodzią
      • Gość: hatra Re: Jestem zachwycona Cimoszewiczem IP: *.sympatico.ca 02.07.05, 01:25
        Prosze przeczytac wpis na forum Patriota.pl

Wybory ciagle nic nie zmieniaja. Tak jak w rodzinie, ktos musi rzadzic. Zeby
        auto jechalo, nie moze siedziec przy kierownicy 20 kierowcow i kazdy chce jechac
        w inna strone.

mndystrybucja

Ludzie, którzy jeszcze nie przestali myśleć coraz powszechniej postrzegają
        przyszłość Polski w ten właśnie sposób. Narastają powszechne obawy i
        zniecierpliwienie. Mnożą się spekulacje. Już nie mamy własnego wojska, bo
        jesteśmy wasalną armią NATO i musimy wykonywać płynące stamtąd instrukcje i
        rozkazy. Już prawie nie mamy własnego majątku narodowego, bo to co nim było w
        najlepszej części stało się własnością ponadnarodowych korporacji i żydowskich
        grup kapitałowych. Już nas wyparto z przemysłu i dogorywa rzemiosło, zabrali sam
        prawo do szkół i szpitali, po wejściu do UE powoli kończy się polska własność
        rolna, supermarkety wypierają nas z handlu, a w dalszej kolejności obcy
        właściciele nieruchomości wyrzucą nas z mieszkań. Polska jest już pod obcym
        zaborem i to w najgłębszym, także ekonomicznym sensie. Mnożą się pytania: kogo
        wybrać, na kogo postawić w najbliższych wyborach? Naiwna jest taka ludzka wiara
        w wybory i w demokrację. Ludzie którzy czytali o tym, jak to czerwony bandzior
        dogadał się z różowym złodziejem w Magdalence, jak to KOR i tzw.
        towarzysze-komandosi przechytrzyli partyjny beton z PZPR, ci sami ludzie mimo
        wszystko sądzą, że System zrezygnuje i ulegnie dlatego, że świadomsi zagłosują
        inaczej. Czyżby sądzili, że po to tak staranie budowano demoliberalny system i z
        taką precyzją to wszystko wykonano, żeby to teraz oddać innym? Jeśli ktoś tak
        naprawdę myśli, to znaczy, że niczego z polityki nie rozumie. Nie po to się
        zdobywa władze, aby ją oddawać wrogom. Wybory prezydenckie i parlamentarne
        niczego nie zmienią, gdyż w warunkach socjotechnicznego panowania nad
        świadomością ogółu i nad procesem elitotwórczym są one tylko sposobem na
        legitymizację władzy systemu. Najbliższe wybory parlamentarne najprawdopodobniej
        wygra koszerna PO, która utworzy koalicję z PiS, a prezydentem zapewne zostanie
        Religa bądź Kaczyński. Niektórzy słysząc o tym, słusznie zatykają sobie uszy i
        uznają, że wszystko w takim razie będzie stracone. Dla Polski to żadna różnica,
        czy okrada ją SLD, PO czy PiS. Będzie natomiast bardzo źle, jeśli drogi wyjścia
        będziemy stale szukać tylko z wyborów na wybory, bo jest to płaszczyzna, na
        której System jeszcze długo będzie określał czas, miejsce i styl walki, a także
        wysokość nagrody dla zwycięzcy. Wybory nie zmienią niczego, bo nie zmienią
        ustroju ani jego priorytetów. Może tylko jedni złodzieje zastąpią drugich; nawet
        ci którzy jeszcze dziś wydają się uczciwi, zapewne wejdą za nich w te same
        układy, polubią tę samą grę i podobne z niej profity. Nawet gdyby i niektórzy z
        narodowców znaleźli się w tym miejscu, bez przygotowania i na marginesie procesu
        decyzyjnego, Polska w praktyce niewiele by z tego miała, a oni sami też mogliby
        połknąć haczyk. Każda władza demoralizuje. Nasz cel musi być określony inaczej.
        Nie możemy walczyć o władze, a dokładniej nie od razu i nie przede wszystkim o
        władze, dopóki nie możemy jej oprzeć na solidnym elektoracie i ukształtowanej
        wedle nowych wartości kadrze. Naszym celem winna być walka o świadomość, a
        naszym narzędziem - Ojczyzna. Zanim wybory będą coś mogły zmienić, musi
        zaistnieć narodowy, liczący się liczebnie elektorat.
    • Gość: wyrocznia Precz z czerwonym śmieciem, do szamba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 08:21
      tfu
    • Gość: a. SOBOTA 2 KWIETNIA g.21.37, DZIŚ 3 miesiące,SOBOTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 08:27
      PAMIETAMY
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka