Gość: Jarek IP: 200.195.224.* 18.09.01, 11:18 No wlasnie - jak??? Mi sie wydaje, ze nie bylo strasznie, ale jeszcze nie mam okazji z nikim tego porownac i obgadac. Dajcie glos - jak bylo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kola Re: Jak wam poszlo na PROBNEJ MATURZE??????!!!!!!!! IP: 10.10.70.* 18.09.01, 11:20 Weroniko! Jak poszło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osielsko Re: Jak wam poszlo na PROBNEJ MATURZE??????!!!!!!!! IP: *.osielsko.sdi.tpnet.pl 18.09.01, 17:58 Nie było tak źle...Matematyka to dla mnie katorga ( jak chyba dla każdego humanisty ), a udało mi się rozwiązać..8,5 zadania! ( z czego to 0.5 na pewno źle :-))) Oczywiście większość brałem "na chłopski rozum" - np. zadanie ze studnią...zamiast ciągiem - poprzez rozłożenie na czynniki pierwsze - cóż za matematyczne określenie :-))) - metr 1- 300, metr 2 - 300+30=330, metr 3 - 330+30=360, metr 4 - 360+30=390...i tak do 15 metra...ale wynik mam na pewno dobry ....! Odpowiedz Link Zgłoś
.weronika. Re: Jak wam poszlo na PROBNEJ MATURZE??????!!!!!!!! 18.09.01, 18:11 no coz... ja zrobilam wszystkie zadania, ale na pewno nie wszystkie dobrze. Osielsko>>jakich nie zrobiles?? Jak dla mnie najgorsze bylo to ostatnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Do Weroniki IP: 10.10.70.* 18.09.01, 18:13 Wiedzialem, ze sobie poradzisz Odpowiedz Link Zgłoś
.weronika. Do Koli 18.09.01, 18:16 To, ze zrobilam wszystkie zadania NIE OZNACZA WCALE, ZE DOBRZE MI POSZLO... Odpowiedz Link Zgłoś
.weronika. Kola! 19.09.01, 20:06 Jednak z maty mam chyba wszystkie zadania dobrze, oprocz jednego>>tego z wielokatem. Tylko, ze na pewno pare punktow "zgubilam" po drodze; w rozwiazywaniu. Bo oni tam jakos dziwnie to rozpunktowywuja(czyli przyznaja punkty). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomek PODAJEMY WYNIKI (prawdopodobne) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.01, 18:09 Zadanie z ciągiem. Mi wyszło, że nie styknie o 150zł. -to zadanie mam na 90% dobrze. Zadanie pierwsze: x=1 i x=3 N należy 1,2,3. przedział zamknięty czy otwarty? Ja zrobilem zamknięty. Zadanie z kantorem!! Kurde, nie wiem czy dobrze! ile Wam wyszło? Zadanie ostatnie- co to ma być? Patrzyłem 10 minut i nic. shit. Zadanie z ciastkami. Jak miało wyglądać to badziewkie równanie? 4p+5n=11,55zł? -tylko tyle? Zadanie z kołem-podziękowałem ( jeszcze tego nie było w szkole!). 2 zadanie- proste jak but! zadanie na monotopniczość- jako tako, ale mam jakieś 30% źle. Ile wam wyszło z tym trojkątem? Odpowiedz Link Zgłoś
.weronika. Re: PODAJEMY WYNIKI (prawdopodobne) 18.09.01, 18:15 Na razie odpowiadam na pierwsze (zaraz bede analizowala dalej): otoz na moje, to powinno wyjsc: (0;4)-a wiec obustronnie otwarty a liczby naturalne spelniajace ta nierownosc to 1, 2 i 3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomek Re: PODAJEMY WYNIKI (prawdopodobne) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.01, 18:18 Rzeczywiście masz racje 0 i 4. Odpowiedz Link Zgłoś
.weronika. Re: PODAJEMY WYNIKI (prawdopodobne) 18.09.01, 18:23 O KANTORZE: sredni kurs marki to 2,0002 czy cos takiego... Kurs nizszy ma tego dnia 30 kantorow. Odpowiedz Link Zgłoś
.weronika. Re: PODAJEMY WYNIKI (prawdopodobne) 18.09.01, 18:26 O CIASTKACH: to rownanie zrobilam tak jak Ty i to jest na 95% dobrze. Ale jeszcze trzeba bylo obliczyc cene 1 ciastka (a moze napoju..?), tyle, ze to juz bylo banalne... Odpowiedz Link Zgłoś
.weronika. Re: PODAJEMY WYNIKI (prawdopodobne) 18.09.01, 18:31 A jakie bylo drugie zadanie?? A to z trojkatem prostokatnym ja zrobilam tak: obliczylam wspolrzedne wektora AB i BC, a potem dlugosc tych wektorow. wyszedl 2 razy pierwiastek z 26, wiec sa rowne. Potem, zeby udowodnic, ze jest to trojkat prostokatny, obliczylam dlugosc AC i podstawilam dlugosci wszystkich bokow do tw. Pitagorasa>>no i wyszlo, ze jest prostokatny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomek Re: PODAJEMY WYNIKI (prawdopodobne) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.01, 19:52 z trojkatem mam cos w tym stylu. Ciasta i napoj proste. Odsetki w banku tez proste. Bardziej opyla sie w tym pierwszym bo 249,99zł w 2 tylko 246,56. miałas tak? Kantor-uff, juz mysłałem, że mam źle. :))))))))) Drugie zadanie było z tym wykresem o maturze z matmy. - rozwiązene. cos chyba 5,56 nie zdało matury. najwiecej zdawało w 1998 roku. jutro angol- bardziej mi odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss CZy to prawda??? 18.09.01, 20:13 Slyszalem w teleekspresie(czy jak to sie tam pisze) ze poszla na ta mature 27mln zlotych jezeli to prawda to ja juz w tym porabanym panstwie dluzej nie ytrzymam chyba, ale coz i tak musze tu zyc... ;((( KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osielsko Re: CZy to prawda??? IP: *.osielsko.sdi.tpnet.pl 18.09.01, 20:19 A ja ( jak wcześniej wspominałem ) wszystko "na chłopski rozum"..Ale - jak widzę - z tego co obliczyłem..... mam podobne wyniki..Hurrrrrrraaaaaa......... Angol??..hmmm...Ja jutro zdaję francuski...będzie jazda..hihihihihihihi.....Jeśli wyjdzie - będzie super, jeśli ZUPEŁNIE zawalę - podziękuję i na prawdziwej Maturze będę zdawał tylko angielski. POWODZENIA JUTRO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gekon PODAJE SWOJE NA 99% POPRAWNE WYNIKI IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.01, 22:35 Zad 1. a)(0;4) - otwarty przedzial, bo ɘ a nie <=0 b) {1,2,3} Zad 2. a) 1998 - 116 zdających b) 2000 - 94,6% zdało c) 5,7% oblało w ciągu 4 lat Zad 3. z 22% VAT 73,2 PLN Zad 4. odsetki250 = 360 PLN; odsetki 246,58 PLN; różnica na korzyść banku 1 - 3,42 PLN? albo obliczcie sobie sami Zad 5. a)4p + 5n = 11,55 b) napoj kosztuje 1,35 PLN Zad 6. a) średni kurs 2,0002 PLN b) 30 kantorów miało niższy Zad 7. Koszt całkowity 7650 PLN - zabraknie 150 PLN Zad 8. dowod byl banalny - wystarczylo obliczyc an i an+1 - potem odjac an+1 - an - sprawdzic znak roznicy - bylo zawsze dodatnie wiec ciag rosnacy Zad 9. dlugosci bokow pierw(26), pierw(26) i pierw(52) - prosty kat naprzeciw najdluzszego boku Zad 10. 16 mozliwych wielokatow Zad 11. a)suma pol 30 jednostek kw. rownanie b)prostej k: y= -0,75x + 6 (mozna bylo udowodnic, ze swa trojkaty sa podobne, skala podobienstwa k=2, a potem to juz proste) Powodzenia na "nowozytnym jezyku obcym" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomek Re: PODAJE SWOJE NA 99% POPRAWNE WYNIKI IP: *.cps.pl 19.09.01, 12:45 No to widzę, że zdałem. :))) Straciałem głupio kilka punktów, ale nie jest najgorzej. Dzis był anglik. W słuchaniu trochę się pogubiłem i 3 text do czytania był dosyć trudny. Też zdam:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Nowy temat IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 19.09.01, 16:54 Ja pieprze,nie macie ,o czym rozmwiac, "a co masz w piatym?" :)))) przestancie sie tak aferowac, te zadania ,w wiekszosci byly b.proste i nie badzcie naiwni- az takiego niskiego poziomu nie zrobia na normalnej maturze,wiec modlcie sie - wy humanisci-jak i ja- aby byla stara, Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: Nowy temat 19.09.01, 17:08 A ile na te bzdury kasy wydano... mi pisano na tablicy9bez zbednych bajerow z kopertami i firmami kurjerskimi) i bylo ok a poziom byl wyzszy-przynajmniej ocenianie surowsze zeby ludziom dac do zrozumienia iz malo jeszcze umieja i musza sie jeszcze uczyc... KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kola Do Kasi i KroTossa IP: 10.10.70.* 19.09.01, 18:04 Zupełnie się z wami nie zgadzam. Sam zdawałem maturę dobrych parę lat temu, ale dokładnie znam zasady nowej matury. Uważam, że jest ona wiele lepsza. Oceniana jest przez ludzi z zewnątrz, więc daje obiektywny obraz umiejętności. Pozwala porównywać poziom szkół. I co najważniejsze - nowa matura zniesie docelowo egzaminy wstępne na studia, a to była zawsze wielka loteria. Wreszcie ludzie przestaną uczyć się pod nauczyciela i pod ocenę. Mówię Wam, podobnie zorganizowana jest matura w Europie Zachodniej i to ma sens. Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: Do Koli... 19.09.01, 18:14 Gość portalu: Kola napisał(a): > Zupełnie się z wami nie zgadzam. Sam zdawałem maturę dobrych parę lat temu, ale > dokładnie znam zasady > nowej matury. Uważam, że jest ona wiele lepsza. Oceniana jest przez ludzi z zew > nątrz, więc daje obiektywny > obraz umiejętności. Pozwala porównywać poziom szkół. I co najważniejsze - nowa > matura zniesie docelowo > egzaminy wstępne na studia, a to była zawsze wielka loteria. Wreszcie ludzie pr > zestaną uczyć się pod > nauczyciela i pod ocenę. Mówię Wam, podobnie zorganizowana jest matura w Europi > e Zachodniej i to ma sens. A czy ja napisalem ze jestem przeciw nowej??? Jestem przeciwko wyrzucaniu pieniedzy w bloto na probna nic wiecej... KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kola Re: Do KroTossa IP: 10.10.70.* 19.09.01, 18:18 A to przeprasza, źle zrozumiałem Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: Do KroTossa 20.09.01, 09:58 Gość portalu: Kola napisał(a): > A to przeprasza, źle zrozumiałem Spox ni ma problima ;-))) KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
.weronika. Do Kasi 19.09.01, 20:09 Nowa mat. to b. dobre rozwiazanie>>nie musisz zdawac maty na rozszerzonym... a wierze, ze na podstawowym bedzie wlasnie taka latwa... Bedzie>>bo na pewno bedzie nowa, a nie stara!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(I hope...) Odpowiedz Link Zgłoś
.weronika. Re: PODAJE SWOJE NA 99% POPRAWNE WYNIKI 19.09.01, 20:01 Niezla pamiec... Odpowiedz Link Zgłoś
.weronika. Re: PODAJE SWOJE NA 99% POPRAWNE WYNIKI 19.09.01, 20:01 To bylo do Gekona. Odpowiedz Link Zgłoś
.weronika. Angielski... 19.09.01, 20:15 Jak dla mnie to byl banalny... Ale potem pogadalam ze znajomymi z innych klas i oni nie byli tacy zadowoleni... A gdy wracacalam do domu, spotkalam "starych kumpli" z podstawowki i oni to juz zupelnie byli zalamani... Dwie dziewczyny stwierdzily wrecz, ze prawie wszystko strzelaly... I, ze writing byl trudy... No cuz... arkusz trzeci byl jak dkla mnie tak totalnie d przewidzenia, ze naprawde nie wiem, z czym mialy problem... Odpowiedz Link Zgłoś
.weronika. Re: Angielski... 19.09.01, 21:26 a jak napisaliscie w 1 arkuszu ostatnia odp. do 3 zadania??jaet to jadyne pytanie, co do ktorego mam watpliwosci, bo pol klasy napisalo, ze to prawda, a reszta klasy napisala, ze falsz. Przy okazji hiper trudna zagadka matematyczna>>>jaka czesc klasy napisala, ze jast to nieprawda??;) Odpowiedz Link Zgłoś
.weronika. Re: Angielski... 20.09.01, 18:20 Znow sama sobie odpowiem (predzej czy pozniej to sie odbije na mojej psychice) >> otoz ta odpowiedz to byla prawda, czyli mam dobrze:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOLA Re: Angielski... IP: 10.10.70.* 20.09.01, 18:24 bRAWOOOOOOOOOOOOOOOOOO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gekon Re: PODAJE SWOJE NA 99% POPRAWNE WYNIKI IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.01, 22:42 .weronika. napisała: > Niezla pamiec... Nie, no daj spokoj - zapisalem z tylu tablic... Ten z 3 klasy niech sie nie chwali - wszystki zadania rozwiazalem w 40 minut - swobodnym tempem... a poza tym w II klasie rozwiazywalismy maturalne zadania - tzn. te ktore maturzysci zdawali w maju (2,5 zadania rozwiazanego to byl standard). Macias! Poczekaj na poziom rozszerzony i wtedy gadaj takie glupoty... Przeciez wy nawet nie tkneliscie rachunku p-stwa, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
.weronika. Re: PODAJE SWOJE NA 99% POPRAWNE WYNIKI 19.09.01, 22:52 Ale jak to zrobiles, ze zapamietales wszystkie wyniki?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gekon Re: PODAJE SWOJE NA 99% POPRAWNE WYNIKI IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.01, 23:33 .weronika. napisał(a): > Ale jak to zrobiles, ze zapamietales wszystkie wyniki?? po prostu to co mi wyszlo na maturze zapisalem z tylu tablic - tzn. na ostatniej stronie - to chyba w miare jasne, nie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
.weronika. Re: PODAJE SWOJE NA 99% POPRAWNE WYNIKI 22.09.01, 11:50 No widzisz! Tak to jest, kiedy sie nie uzywa pieknych opolskich literek jak ęą itd.! Myslalam, ze masz na mysli to, ze spisales wzory z "tylu", tzn. "wielu" tablic, A nie, ze zapisales "z tyłu tablic";P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macia HI IP: 213.77.40.* 19.09.01, 20:41 Nauczycielka dala mi ten test i zrobilem kilka zadan i wydaly mi sie one bardzo latwe .Lczylem zadania 5,6,7,8 oraz 1,2,3 - wiecej nie zrobilem bo w 20 min wiecej nie zdozylem zrobic . :> Macias z 3 klasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jano wroc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.01, 00:37 chyba Was wszystkich zaskoczę - jestem na profilu humanistycznym, ale wprost skręcało mnie ze śmiechu jak rozwiązywałem kolejne zadanka. nawet się specjalnie nie przygotowywałem. zrobiłem wszystkie i to przed czasem (mogę Was zapewnić, że bezbłędnie). przepraszam że się tak przechwalam, ale to był BANAŁ. coś mi tu nie pasuje. zadania były za proste i zbyt zbieżne z przykładami w syllabusie (to się odnosi również do matury z języka obcego). a co Wy o tym sądzicie? Pozdrawia Was maturzysta z Wrocka. Jano. Odpowiedz Link Zgłoś
.weronika. Re: wroc 22.09.01, 11:42 A czy ktos mowi, ze byly trudne?? owszem, byly latwe i typ ten sam, co w S., ale po to jaet S., zeby wiedziec, jakiego typu zadan sie spodziewac;) Odpowiedz Link Zgłoś