Dodaj do ulubionych

Jak wam poszlo na PROBNEJ MATURZE??????!!!!!!!!

IP: 200.195.224.* 18.09.01, 11:18
No wlasnie - jak???
Mi sie wydaje, ze nie bylo strasznie, ale jeszcze nie mam okazji z nikim tego porownac i obgadac.
Dajcie glos - jak bylo?
Obserwuj wątek
    • Gość: kola Re: Jak wam poszlo na PROBNEJ MATURZE??????!!!!!!!! IP: 10.10.70.* 18.09.01, 11:20
      Weroniko! Jak poszło?
      • Gość: Osielsko Re: Jak wam poszlo na PROBNEJ MATURZE??????!!!!!!!! IP: *.osielsko.sdi.tpnet.pl 18.09.01, 17:58
        Nie było tak źle...Matematyka to dla mnie katorga ( jak chyba dla każdego
        humanisty ), a udało mi się rozwiązać..8,5 zadania! ( z czego to 0.5 na pewno
        źle :-))) Oczywiście większość brałem "na chłopski rozum" - np. zadanie ze
        studnią...zamiast ciągiem - poprzez rozłożenie na czynniki pierwsze - cóż za
        matematyczne określenie :-))) - metr 1- 300, metr 2 - 300+30=330, metr 3 -
        330+30=360, metr 4 - 360+30=390...i tak do 15 metra...ale wynik mam na pewno
        dobry ....!
        • .weronika. Re: Jak wam poszlo na PROBNEJ MATURZE??????!!!!!!!! 18.09.01, 18:11
          no coz... ja zrobilam wszystkie zadania, ale na pewno nie wszystkie dobrze.
          Osielsko>>jakich nie zrobiles?? Jak dla mnie najgorsze bylo to ostatnie...
          • Gość: kola Do Weroniki IP: 10.10.70.* 18.09.01, 18:13
            Wiedzialem, ze sobie poradzisz
            • .weronika. Do Koli 18.09.01, 18:16
              To, ze zrobilam wszystkie zadania NIE OZNACZA WCALE, ZE DOBRZE MI POSZLO...
              • Gość: kola Re: Do Weroniki IP: 10.10.70.* 18.09.01, 18:19
                :((
                • .weronika. Do Koli 18.09.01, 18:32
                  Moze nie :((, ale :(
                  • Gość: kola Re: Do Weroniki IP: 10.10.70.* 18.09.01, 20:26
                    To ja na to :((((
                    • .weronika. Kola! 19.09.01, 20:06
                      Jednak z maty mam chyba wszystkie zadania dobrze, oprocz jednego>>tego z
                      wielokatem. Tylko, ze na pewno pare punktow "zgubilam" po drodze; w
                      rozwiazywaniu. Bo oni tam jakos dziwnie to rozpunktowywuja(czyli przyznaja
                      punkty).
    • Gość: Thomek PODAJEMY WYNIKI (prawdopodobne) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.01, 18:09
      Zadanie z ciągiem.
      Mi wyszło, że nie styknie o 150zł. -to zadanie mam na 90% dobrze.

Zadanie pierwsze:

x=1 i x=3

N należy 1,2,3.
      przedział zamknięty czy otwarty? Ja zrobilem zamknięty.

Zadanie z kantorem!!
      Kurde, nie wiem czy dobrze!
      ile Wam wyszło?

Zadanie ostatnie- co to ma być? Patrzyłem 10 minut i nic. shit.

Zadanie z ciastkami.

Jak miało wyglądać to badziewkie równanie?
      4p+5n=11,55zł? -tylko tyle?

Zadanie z kołem-podziękowałem ( jeszcze tego nie było w szkole!).

2 zadanie- proste jak but!
      zadanie na monotopniczość- jako tako, ale mam jakieś 30% źle.

Ile wam wyszło z tym trojkątem?
      • .weronika. Re: PODAJEMY WYNIKI (prawdopodobne) 18.09.01, 18:15
        Na razie odpowiadam na pierwsze (zaraz bede analizowala dalej):
        otoz na moje, to powinno wyjsc:
        (0;4)-a wiec obustronnie otwarty
        a liczby naturalne spelniajace ta nierownosc to 1, 2 i 3.
        • Gość: Thomek Re: PODAJEMY WYNIKI (prawdopodobne) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.01, 18:18
          Rzeczywiście masz racje 0 i 4.

• .weronika. Re: PODAJEMY WYNIKI (prawdopodobne) 18.09.01, 18:23
            O KANTORZE:
            sredni kurs marki to 2,0002 czy cos takiego...
            Kurs nizszy ma tego dnia 30 kantorow.
            • .weronika. Re: PODAJEMY WYNIKI (prawdopodobne) 18.09.01, 18:26
              O CIASTKACH:
              to rownanie zrobilam tak jak Ty i to jest na 95% dobrze.
              Ale jeszcze trzeba bylo obliczyc cene 1 ciastka (a moze napoju..?), tyle, ze to
              juz bylo banalne...
              • .weronika. Re: PODAJEMY WYNIKI (prawdopodobne) 18.09.01, 18:31
                A jakie bylo drugie zadanie??
                A to z trojkatem prostokatnym ja zrobilam tak:
                obliczylam wspolrzedne wektora AB i BC, a potem dlugosc tych wektorow. wyszedl
                2 razy pierwiastek z 26, wiec sa rowne. Potem, zeby udowodnic, ze jest to
                trojkat prostokatny, obliczylam dlugosc AC i podstawilam dlugosci wszystkich
                bokow do tw. Pitagorasa>>no i wyszlo, ze jest prostokatny.
                • Gość: Thomek Re: PODAJEMY WYNIKI (prawdopodobne) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.01, 19:52
                  z trojkatem mam cos w tym stylu.

Ciasta i napoj proste.

Odsetki w banku tez proste.

Bardziej opyla sie w tym pierwszym bo 249,99zł w 2 tylko 246,56.
                  miałas tak?

Kantor-uff, juz mysłałem, że mam źle. :)))))))))
                  Drugie zadanie było z tym wykresem o maturze z matmy. - rozwiązene.
                  cos chyba 5,56 nie zdało matury.
                  najwiecej zdawało w 1998 roku.

jutro angol- bardziej mi odpowiada.
                  • krotoss CZy to prawda??? 18.09.01, 20:13
                    Slyszalem w teleekspresie(czy jak to sie tam pisze) ze poszla na ta mature
                    27mln zlotych jezeli to prawda to ja juz w tym porabanym panstwie dluzej nie
                    ytrzymam chyba, ale coz i tak musze tu zyc... ;(((

KroTosS
                    • Gość: Osielsko Re: CZy to prawda??? IP: *.osielsko.sdi.tpnet.pl 18.09.01, 20:19
                      A ja ( jak wcześniej wspominałem ) wszystko "na chłopski rozum"..Ale - jak
                      widzę - z tego co obliczyłem..... mam podobne wyniki..Hurrrrrrraaaaaa.........
                      Angol??..hmmm...Ja jutro zdaję francuski...będzie
                      jazda..hihihihihihihi.....Jeśli wyjdzie - będzie super, jeśli ZUPEŁNIE zawalę -
                      podziękuję i na prawdziwej Maturze będę zdawał tylko angielski.
                      POWODZENIA JUTRO!
    • Gość: Gekon PODAJE SWOJE NA 99% POPRAWNE WYNIKI IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.01, 22:35
      Zad 1. a)(0;4) - otwarty przedzial, bo ɘ a nie <=0 b) {1,2,3}
      Zad 2. a) 1998 - 116 zdających b) 2000 - 94,6% zdało c) 5,7% oblało w ciągu 4
      lat
      Zad 3. z 22% VAT 73,2 PLN
      Zad 4. odsetki250 = 360 PLN; odsetki 246,58 PLN; różnica na korzyść banku 1 -
      3,42 PLN? albo obliczcie sobie sami
      Zad 5. a)4p + 5n = 11,55 b) napoj kosztuje 1,35 PLN
      Zad 6. a) średni kurs 2,0002 PLN b) 30 kantorów miało niższy
      Zad 7. Koszt całkowity 7650 PLN - zabraknie 150 PLN
      Zad 8. dowod byl banalny - wystarczylo obliczyc an i an+1 - potem odjac an+1 -
      an - sprawdzic znak roznicy - bylo zawsze dodatnie wiec ciag rosnacy
      Zad 9. dlugosci bokow pierw(26), pierw(26) i pierw(52) - prosty kat naprzeciw
      najdluzszego boku
      Zad 10. 16 mozliwych wielokatow
      Zad 11. a)suma pol 30 jednostek kw. rownanie b)prostej k: y= -0,75x + 6
      (mozna bylo udowodnic, ze swa trojkaty sa podobne, skala podobienstwa k=2, a
      potem to juz proste)
      Powodzenia na "nowozytnym jezyku obcym" ;)
      • Gość: Thomek Re: PODAJE SWOJE NA 99% POPRAWNE WYNIKI IP: *.cps.pl 19.09.01, 12:45
        No to widzę, że zdałem. :)))
        Straciałem głupio kilka punktów, ale nie jest najgorzej.

Dzis był anglik.
        W słuchaniu trochę się pogubiłem i 3 text do czytania był dosyć trudny.
        Też zdam:)))))
        • Gość: Kasia Nowy temat IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 19.09.01, 16:54
          Ja pieprze,nie macie ,o czym rozmwiac, "a co masz w piatym?" :)))) przestancie
          sie tak aferowac, te zadania ,w wiekszosci byly b.proste i nie badzcie naiwni-
          az takiego niskiego poziomu nie zrobia na normalnej maturze,wiec modlcie sie -
          wy humanisci-jak i ja- aby byla stara,
          • krotoss Re: Nowy temat 19.09.01, 17:08
            A ile na te bzdury kasy wydano... mi pisano na tablicy9bez zbednych bajerow z
            kopertami i firmami kurjerskimi) i bylo ok a poziom byl wyzszy-przynajmniej
            ocenianie surowsze zeby ludziom dac do zrozumienia iz malo jeszcze umieja i
            musza sie jeszcze uczyc...

KroTosS
            • Gość: Kola Do Kasi i KroTossa IP: 10.10.70.* 19.09.01, 18:04
              Zupełnie się z wami nie zgadzam. Sam zdawałem maturę dobrych parę lat temu, ale dokładnie znam zasady
              nowej matury. Uważam, że jest ona wiele lepsza. Oceniana jest przez ludzi z zewnątrz, więc daje obiektywny
              obraz umiejętności. Pozwala porównywać poziom szkół. I co najważniejsze - nowa matura zniesie docelowo
              egzaminy wstępne na studia, a to była zawsze wielka loteria. Wreszcie ludzie przestaną uczyć się pod
              nauczyciela i pod ocenę. Mówię Wam, podobnie zorganizowana jest matura w Europie Zachodniej i to ma sens.
              • krotoss Re: Do Koli... 19.09.01, 18:14
                Gość portalu: Kola napisał(a):

> Zupełnie się z wami nie zgadzam. Sam zdawałem maturę dobrych parę lat temu, ale
                > dokładnie znam zasady
                > nowej matury. Uważam, że jest ona wiele lepsza. Oceniana jest przez ludzi z zew
                > nątrz, więc daje obiektywny
                > obraz umiejętności. Pozwala porównywać poziom szkół. I co najważniejsze - nowa
                > matura zniesie docelowo
                > egzaminy wstępne na studia, a to była zawsze wielka loteria. Wreszcie ludzie pr
                > zestaną uczyć się pod
                > nauczyciela i pod ocenę. Mówię Wam, podobnie zorganizowana jest matura w Europi
                > e Zachodniej i to ma sens.

A czy ja napisalem ze jestem przeciw nowej??? Jestem przeciwko wyrzucaniu
                pieniedzy w bloto na probna nic wiecej...

KroTosS
                • Gość: Kola Re: Do KroTossa IP: 10.10.70.* 19.09.01, 18:18
                  A to przeprasza, źle zrozumiałem
                  • krotoss Re: Do KroTossa 20.09.01, 09:58
                    Gość portalu: Kola napisał(a):

> A to przeprasza, źle zrozumiałem

Spox ni ma problima ;-)))

KroTosS

• .weronika. Do Kasi 19.09.01, 20:09
            Nowa mat. to b. dobre rozwiazanie>>nie musisz zdawac maty na rozszerzonym... a
            wierze, ze na podstawowym bedzie wlasnie taka latwa... Bedzie>>bo na pewno
            bedzie nowa, a nie stara!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(I hope...)
      • .weronika. Re: PODAJE SWOJE NA 99% POPRAWNE WYNIKI 19.09.01, 20:01
        Niezla pamiec...
        • .weronika. Re: PODAJE SWOJE NA 99% POPRAWNE WYNIKI 19.09.01, 20:01
          To bylo do Gekona.
          • .weronika. Angielski... 19.09.01, 20:15
            Jak dla mnie to byl banalny... Ale potem pogadalam ze znajomymi z innych klas i
            oni nie byli tacy zadowoleni... A gdy wracacalam do domu, spotkalam "starych
            kumpli" z podstawowki i oni to juz zupelnie byli zalamani... Dwie dziewczyny
            stwierdzily wrecz, ze prawie wszystko strzelaly... I, ze writing byl trudy...
            No cuz... arkusz trzeci byl jak dkla mnie tak totalnie d przewidzenia, ze
            naprawde nie wiem, z czym mialy problem...
            • .weronika. Re: Angielski... 19.09.01, 21:26
              a jak napisaliscie w 1 arkuszu ostatnia odp. do 3 zadania??jaet to jadyne
              pytanie, co do ktorego mam watpliwosci, bo pol klasy napisalo, ze to prawda, a
              reszta klasy napisala, ze falsz.
              Przy okazji hiper trudna zagadka matematyczna>>>jaka czesc klasy napisala, ze
              jast to nieprawda??;)
              • .weronika. Re: Angielski... 20.09.01, 18:20
                Znow sama sobie odpowiem (predzej czy pozniej to sie odbije na mojej psychice)
                >> otoz ta odpowiedz to byla prawda, czyli mam dobrze:))
                • Gość: KOLA Re: Angielski... IP: 10.10.70.* 20.09.01, 18:24
                  bRAWOOOOOOOOOOOOOOOOOO!
                  • .weronika. Re: Angielski... 20.09.01, 18:25
                    Dzięks.
        • Gość: Gekon Re: PODAJE SWOJE NA 99% POPRAWNE WYNIKI IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.01, 22:42
          .weronika. napisała:

> Niezla pamiec...

Nie, no daj spokoj - zapisalem z tylu tablic...
          Ten z 3 klasy niech sie nie chwali - wszystki zadania rozwiazalem w 40 minut -
          swobodnym tempem... a poza tym w II klasie rozwiazywalismy maturalne zadania -
          tzn. te ktore maturzysci zdawali w maju (2,5 zadania rozwiazanego to byl
          standard).
          Macias! Poczekaj na poziom rozszerzony i wtedy gadaj takie glupoty... Przeciez wy
          nawet nie tkneliscie rachunku p-stwa, no nie?
          • .weronika. Re: PODAJE SWOJE NA 99% POPRAWNE WYNIKI 19.09.01, 22:52
            Ale jak to zrobiles, ze zapamietales wszystkie wyniki??
            • Gość: gekon Re: PODAJE SWOJE NA 99% POPRAWNE WYNIKI IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.01, 23:33
              .weronika. napisał(a):

> Ale jak to zrobiles, ze zapamietales wszystkie wyniki??

po prostu to co mi wyszlo na maturze zapisalem z tylu tablic - tzn. na ostatniej
              stronie - to chyba w miare jasne, nie? ;)

• .weronika. Re: PODAJE SWOJE NA 99% POPRAWNE WYNIKI 22.09.01, 11:50
                No widzisz! Tak to jest, kiedy sie nie uzywa pieknych opolskich literek jak ęą
                itd.! Myslalam, ze masz na mysli to, ze spisales wzory z "tylu", tzn. "wielu"
                tablic, A nie, ze zapisales "z tyłu tablic";P
    • Gość: macia HI IP: 213.77.40.* 19.09.01, 20:41
      Nauczycielka dala mi ten test i zrobilem kilka zadan i wydaly mi sie one bardzo
      latwe .Lczylem zadania 5,6,7,8 oraz 1,2,3 - wiecej nie zrobilem bo w 20 min
      wiecej nie zdozylem zrobic . :>
      Macias z 3 klasy
      • Gość: jano wroc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.09.01, 00:37
        chyba Was wszystkich zaskoczę - jestem na profilu humanistycznym, ale wprost
        skręcało mnie ze śmiechu jak rozwiązywałem kolejne zadanka. nawet się
        specjalnie nie przygotowywałem. zrobiłem wszystkie i to przed czasem (mogę Was
        zapewnić, że bezbłędnie).
        przepraszam że się tak przechwalam, ale to był BANAŁ. coś mi tu nie pasuje.
        zadania były za proste i zbyt zbieżne z przykładami w syllabusie (to się odnosi
        również do matury z języka obcego).
        a co Wy o tym sądzicie?
        Pozdrawia Was maturzysta z Wrocka. Jano.
        • .weronika. Re: wroc 22.09.01, 11:42
          A czy ktos mowi, ze byly trudne?? owszem, byly latwe i typ ten sam, co w S.,
          ale po to jaet S., zeby wiedziec, jakiego typu zadan sie spodziewac;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka