Gość: ziomek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 15:37 Czemu zakazuje sie pracy pielegniarka skoro one chca to niech tak czynia, przeciez to jest dyskryminacja jednej grupy zawodowej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anka Re: Siostry chcą kontraktów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 15:46 Panie z Izb Pielęgniarskich i Związków zastanówcie się do czego dążycie, przez swój upór pogrążycie w biedzie wszystkie pielęgniarki. Dyrektorzy bedą zmuszeni zatrudnić więcej pielęgniarek na umowę o pracę i zapowiadają, że wiąże się to z obniżeniem placy dla wszystkich pielęgniarek, bo wzrosną koszty zatrudnienia. PODZIĘKUJEMY WAM ZA TO!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miły Re: Siostry chcą kontraktów IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.05, 18:15 w budżetówce to ciągle potrafią się "wykazać"..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: Siostry chcą kontraktów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 13:14 UWAGA: jeśli sprawy nie zostaną załatwione zkorzyścią dla pielęgniarek uroczyście się zobowiązuję, że na znak protestu przestanę chorować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jania Re: Siostry chcą kontraktów IP: *.lubawka.net / *.net 08.08.05, 21:26 kontrakty tak ,ale tam gdzie są one do pełnej reajizacji samodzielnie bez nadzoru i kontroli i za godziwą płacę - czy to możliwe w szpitalu Każda praca powinna być wynagradzana prpoprcjonalnie do dopowiedziałności i włożonegojej nakładu - obciążenia . Jak długo można pracować w stresie bez możliwości odpoczynku (solidnego) 200- 300 godzintygodniowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chloris Re: Siostry chcą kontraktów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 10:14 Ja tez pracuje na kontrakcie ale nie wiecej niz 180h w miesiacu.Gdyby mi dyrektor pozwolil pracowac wiecej to dlaczego nie mialabym skorzystac?Zawsze to lepsze niz zarabiac 700 zl na umowe o prace.To jest niezaplacona harowka.Nie zagladam do portfela lekarzy, ale badzmy sprawiedliwi, kto sie wiecej napracuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobas Re: Siostry chcą kontraktów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 10:47 Nie czaje tego jak pisza ze pielęgniarki kontraktowe pracują 300 godzin a nawet wiecej, mam mame na kontrakcie i wiem ze tak nie jest bo bym chyba jej nie widzial :P hehehehehe ludzie to jest szmieszne nie da sie pracowac tyle. Moja mama pracuje z 216 godzin i jest wypoczeta zawsze! wq.. mnie gadanie 300 a nawet wiecej godzin. Poza tym przynajmniej u mojej mamy w szpitalu jest określona liczba godzin ile moga wypracowac pielegniarki kontraktowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacjent Re: Siostry chcą kontraktów IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 11.08.05, 10:53 w kazdym szpitalu dba sie tylko o lekarzy. pielegniarki to woly robocze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: Siostry chcą kontraktów IP: *.net / 213.17.254.* 11.08.05, 22:48 Lekarze maja wysokie kontrakty i tak biora apielegniarka ma przezyc za 700 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagmara A lekarze biora lapowki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 15:36 A lekarze biora lapowki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: Siostry chcą kontraktów IP: 212.244.173.* 29.08.05, 19:44 Bardzo dziękujemy za takie traktowanie naszej grupy zawodowej w tym chorym kraju ,nie wiem czy nasi politycy zdają sobie sprawe z tego że pielęgniarki będą zdobywać dobre wyksztalcenie w kraju a swoje usługi będą świadczyć za granicą. Nasi przedstawiciele (politycy)pokazali jakimi są patriotami jak bardzo myślą o społeczeństwie i to przed wyborami GRATULUJĘ. Pracuję na kontrakcie z własnej nieprzymuszonej woli i nareszcie mogę rozwijać się zawodowo bo jest mnie na to stać,przez kilka lat zarabiałam 300-zł miesięcznie wychowuję sama dziecko i wtedy nikt się tym nie inetresował czy mam za co żyć,a napewno nie izby pielęgniarskie więc osobiście bardzo dziękuję,wiem co teraz ze mną bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Re: Siostry chcą kontraktów IP: *.visp.energis.pl 01.09.05, 19:18 To bzdura - dlaczego nie wolno pracować pielęgniarce na kontrakcie. Najpierw je namawiano na kontrakty a teraz kiedy włożyły kase w swoje praktyki to nie zakazuje sie im pracować. Tak to już u nas jest ,, z deszczu pod rynne'' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotralchimowicz@ Re: Siostry chcą kontraktów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 21:54 Z wykształceniw jestem mgr pielęgniarstw , jest to dla mnie bardzo dziwne że nie chce się zatrudniać pielęgniarek na kontraktach , Płace dla nas są bardzo złe , bardzo duże wymagania , duża odpowiedzialność pytam się czemu tak jest ? Pozdrawiam Wszystkie koleżanki i kolegów mgr pielęgniarstwa Piotr Alchimowicz Odpowiedz Link Zgłoś