16.08.05, 20:12
prawda należy do tych , co mają władzę - tak było za komuny i tak jest
teraz - jakaś naiwna usłyszała o demokracji i pomyślała , że jest inaczej -
gó.. prawda .
Obserwuj wątek
    • Gość: XYZ Re: PRAWDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 20:15
      a juz myslałem, ze przepadles na amen, ale nadzieja płonna była, bos wrócil jak
      zła melodyjka. Co do prawdy, to - jak wiem - nalezy tez do ciebie, u6. Objawiona
      • unsatisfied6 i tu żeś skłamał 16.08.05, 20:21
        Gość portalu: XYZ napisał(a):

> a juz myslałem, ze przepadles na amen, ale nadzieja płonna była, bos wrócil
        jak
        > zła melodyjka. Co do prawdy, to - jak wiem - nalezy tez do ciebie, u6.
        Objawion
        > a

mimo że walisz prawdą na okrągło - tu żeś skłamał - co do mnie , nigdy tej
        prawdy w tym twoim świecie nie udowdniłem - znaczy że mojej prawdy nie ma ,
        jest tylko moje przekonanie do moich racji .
        • Gość: XYZ Re: i tu żeś skłamał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 20:46
          nie chce mi sie wdawac w dyskusje nt. prawdy absolutnej, subiektywnej,
          obiektywnej, twojej, mojej, jedynej, jakiej jeszcze chcesz. twoje głeboklie
          przekonanie o tym że masz racje jest dozwolone. tyle, ze u ciebie przechodzi ono
          w wartosc samoistną, niepodwazalną, niedyskutowalną. amen. a ja tego nie znoszę.
          tez mi wolno.
          • unsatisfied6 Re: i tu żeś skłamał 16.08.05, 21:09
            Gość portalu: XYZ napisał(a):

> nie chce mi sie wdawac w dyskusje nt. prawdy absolutnej, subiektywnej,
            > obiektywnej, twojej, mojej, jedynej, jakiej jeszcze chcesz. twoje głeboklie
            > przekonanie o tym że masz racje jest dozwolone. tyle, ze u ciebie przechodzi
            on
            > o
            > w wartosc samoistną, niepodwazalną, niedyskutowalną. amen. a ja tego nie
            znoszę
            > .
            > tez mi wolno.

nie czytaj .
            czytaj "prawdę" .
    • Gość: ząb Re: PRAWDA IP: *.tvgawex.pl 16.08.05, 20:33
      Chyba coś pomieszałeś. Do tych co mają władzę należy kłamstwo, które wciska się
      nam jako prawdę. Wzorem był Lenin, który twierdził, że kłamstwo powtórzone 1000
      razy staje sie prawdą /może nie dosłownie, ale z takim sensem/. PRAWDA to nie
      kłamstwo - to PRAWDA !!!
    • urodzony.w.niedziele Re: PRAWDA 16.08.05, 21:55
      Jeżeli twierdzisz,że "prawda należy do tych,co mają władzę",
      to znaczy,że znasz prawdę,a jeżeli znasz prawdę,to znaczy,że władza
      należy do ciebie:)))
    • Gość: balum Re: PRAWDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 22:00
      witam unsatisfied6 bez ciebie to forum było inne. Nie powiem żebym tensknił
      ale lubiłem sobie od czasu do czasu poczytać to co piszesz choć nie zawsze sie
      z tym zgadzałem :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka