Dodaj do ulubionych

KTORA CZESC BYSGOSZCZY LUBISZ NAJBARDZIEJ?

IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.01, 21:37
Wlasnie - ktora? Ja osobiscie okolice Starego Portu,spichrze, tam wedlug mnie
jest najladniej.
Obserwuj wątek
    • Gość: thomek Re: KTORA CZESC BYSGOSZCZY LUBISZ NAJBARDZIEJ? IP: 195.116.244.* 29.06.01, 21:53
      Ja stawiam na stary rynek,Myślęcinek,stary port.
      • Gość: stazysta Re: KTORA CZESC BYSGOSZCZY LUBISZ NAJBARDZIEJ? IP: *.gazeta.pl 29.06.01, 23:16
        Masa takich miejsc (pewnie bede raz po raz zgalaszal nowe :-)
        na poczatek: promenady wzdluz Starego Kanalu miedzy Wilczakiem a Okolem
    • Gość: PPP Re: KTORA CZESC BYSGOSZCZY LUBISZ NAJBARDZIEJ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.01, 23:40
      Niezły jest Stary Port, początek Gdańskiej, Stary Rynek i okolice, bulwar nad
      Brdą. Ciekawy jest spacer bulwarami nad Brdą od kładki oraz aleją spacerową na
      skarpie na Wzgórzu Wolności. Natomiast na Wyspę Młyńską wstydzę się
      przyprowadzać gości (proponuję niektóre kamienice wyburzyć i wybudować od nowa).
      • Gość: krytyk Re: KTORA CZESC BYSGOSZCZY LUBISZ NAJBARDZIEJ? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.01, 14:20
        A jednak Wyspa Mlynska jest dla mnie jednym z najciekawszych zakatkow miasta.
        Jest specyficznie bydgoska (mimo zaniedbanego charakteru). Oczywiscie odrapane
        kamienice nie wygladaja pieknie, mimo to lubie je bardzo, moze za to, ze coraz
        mniej juz w Bydgoszczy miejsc wygladajacych jak w XIX wieku. Lubie tez (ale to
        juz moje osobiste preferencje) Wilczak i Jary, np. ulice Ulanska, Rozana,
        Seminaryjna, Stawowa, Czerwonego Krzyza, wlasnie za ich specyficzny XIX-wieczny
        urok). Poza tym obiektywnie najpiekniej jest chyba w kwadracie Gdanska -
        Oginskiego - Markwarta - Chodkiewicza. Piekne bauhausowskie wille, bazylika,
        sporo dobrej secesji. Bydgoszcz potrafi byc piekna roznym pieknem.
    • grabarz Re: KTORA CZESC BYDGOSZCZY LUBISZ NAJBARDZIEJ? 30.06.01, 00:48
      Widok z Jezuickiej na Fare, zniszczone secesyjne
      kamienice i jeszcze bardziej zniszczone chatki
      "starego" Szwederowa. Ludzie, to jest klimat! Wenecja
      tez miala swoj urok, ale ktos to skopal i zostal tylko
      brod i smrod. Moze kiedys bedzie lepiej.
      • Gość: ehem Re: KTORA CZESC BYDGOSZCZY LUBISZ NAJBARDZIEJ? IP: 10.10.70.* 02.07.01, 16:23
        Hmmm, a co powiecie na miejsca widokowe na gornym tarasie?
        Swietny jest widok na Okole i śródmieście z ulicy Seminaryjnej (na wysokości instytutu chemii ATR)

Wysokie drzewa psują widok z okolic narożnika ulicy Na Wgórze Dąbrowskiego (100 m na wschód od
        wieży cisnień) ale jesienią też świetnie stamtad miasto wygląda.
        Piekną panoramę mamy też z nowych schodów na Szwederowo, koło sądów.

Zaś co do schodów, to niesamowity klimat ma, miała i mam nadzieje że zawsze mieć bedzie uliczka
        Terasy koło liceum nr II
        • grabarz Re: KTORA CZESC BYDGOSZCZY LUBISZ NAJBARDZIEJ? 02.07.01, 18:55
          Wła?cie też chciałem o tym napisać, ale jako? mi umknęło. Z całej skarpy Szwederowa byłby piękny widok na ?ródmie?cie, a chyba najlepszy wła?nie zw Wzgórza Dšbrowskiego, ale te drzewa. No ale co? za co?. Naprawdę nie?le się komponujš z wieżš cisnień i odrapanš Filareckš. A widok zostaje od jesieni do wczesnej wiosny.
          Je?li chodzi o schody oczywi?cie również się zgadzam. I nawet Podgórna jest niezła, choć to tam dostałem nożem...

Go?ć portalu: ehem napisał(a):
          &#62 Wysokie drzewa psujš widok z okolic narożnika ulicy Na Wgórze Dšbrowskiego (100
          &#62 m na wschód od
          &#62 wieży cisnień) ale jesieniš też ?wietnie stamtad miasto wyglšda.
          &#62 Pieknš panoramę mamy też z nowych schodów na Szwederowo, koło sšdów.
          &#62 Za? co do schodów, to niesamowity klimat ma, miała i mam nadzieje że zawsze mie
          &#62 ć bedzie uliczka
          &#62 Terasy koło liceum nr II
    • Gość: PIT Re: KTORA CZESC BYSGOSZCZY LUBISZ NAJBARDZIEJ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.01, 22:26
      Ciekawy jest też widok ze ścieżki spacerowej Wzgórza Wolności oraz dalej - Wyżyn
      • Gość: adek Re: KTORA CZESC BYSGOSZCZY LUBISZ NAJBARDZIEJ? IP: *.ic.net.pl 03.07.01, 09:39
        A był ktoś z Was w Brdyujściu ? Okolice ul.Łowickiej , Wyszogrodzkiej.Naprawdę
        warto. Stara zabytkowa śluza , nowa śluza ,ujście Brdy do Wisły ,starorzecze
        Brdy - naprawdę świetne miejsce na spacer lub przejaźdżkę rowerową.Polecam,sam
        często się tam wybieram na rowerku. Szczególnie śluzy robią wrażenie.
        • Gość: jogi Re: KTORA CZESC BYSGOSZCZY LUBISZ NAJBARDZIEJ? IP: 10.10.70.* 03.07.01, 15:14
          Najpiękniej jest w Janowie. To też Bydgoszcz.
    • Gość: Karwi Re: KTORA CZESC BYSGOSZCZY LUBISZ NAJBARDZIEJ? IP: 192.168.8.* / 217.96.13.* 03.07.01, 15:41
      Wyspa Młyńska i Wenecja Bydgoska - najpiękniejsze zakątki naszego miasta!
    • Gość: Ochman Re: KTORA CZESC BYSGOSZCZY LUBISZ NAJBARDZIEJ? IP: 194.203.162.* 03.07.01, 16:13
      kiedys najbardziej lubilem skrawek nabrzeza Brdy za (wiecznie budujaca
      sie) opera. Zupelnie nie wiem jak tam jest teraz - nie bylem od 9 lat...
    • Gość: Dyb Re: KTORA CZESC BYSGOSZCZY LUBISZ NAJBARDZIEJ? IP: *.dbsch1.nb.home.nl 04.07.01, 10:34
      Trzeba przyznac ze nasze miasto jest piekne, i ma wiele ladnych miejsc , trudno
      jest okreslic ,ktore jest najpiekniejsze . Ja zdecydowanie polecam stary rynek
      , ulice dluga oraz stary port
    • Gość: bob Re: KTORA CZESC BYSGOSZCZY LUBISZ NAJBARDZIEJ? IP: 216.104.228.* 08.07.01, 13:30
      Dla mnie najlepsza jest Wyspa Młyńska. Uzasadnienie chyba nie jest potrzebne.
    • Gość: Amorek Re: KTORA CZESC BYSGOSZCZY LUBISZ NAJBARDZIEJ? IP: *.kabel.telenet.be 10.07.01, 17:02
      Nowy Fordon - ul.Labendzinskiego!
      A dlaczego? Bo tam moi najmilsi przyjaciele mieszkaja!!!
    • Gość: sonia Re: KTORA CZESC BYSGOSZCZY LUBISZ NAJBARDZIEJ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.01, 23:06
      Wyspa Młyńska i Wenecja Bydgoska.
      Ale jeszcze lubię patrzeć na wodę, jak jadę od strony Osowej Góry do miasta -
      prawa strona - tuż przed Bronikowskiego.
      • Gość: Sin Re: KTORA CZESC BYSGOSZCZY LUBISZ NAJBARDZIEJ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.01, 23:19
        Secesja w Śródmieściu, dzielnica "Muzyczna" , siebie jako część tego układu i
        kilka bliskich mi osób .
    • Gość: graga Re: KTORA CZESC BYSGOSZCZY LUBISZ NAJBARDZIEJ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.01, 16:12
      Wenecja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka