Dodaj do ulubionych

Narodowa Polska Opera w Bydgoszczy

12.09.05, 20:53
za Radiem PIK:
Radni sejmiku zaakceptowali propozycję Ministra Kultury, który chce być
współgospodarzem Opery Nova w Bydgoszczy. Oznacza to pieniądze na więcej
premier i prestiż.
Opera Nova będzie teraz mogła posługiwać się nazwą "Narodowa Polska Opera z
Bydgoszczy".

vivat pustynio kulturalna regionu!
Obserwuj wątek
    • Gość: arek wszystko dzieki Marszałkowi, ktory zaproponowal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 20:57
      A to wszystko dzieki Marszałkowi, ktory zaproponowal po jednej instytucji z
      kazdego miasta stolecznego regionu.
      Taka instytucja jest powstajace Muzeum Sztuki Nowoczesnej oraz Opera.
      Chyba nie jest taki zly ten Marszalek.
      • Gość: maciej Re: wszystko dzieki Marszałkowi, ktory zaproponow IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 12.09.05, 21:48
        Jak cos moze byc jak tego nie ma jeszcze. To jakis absurd!
      • Gość: new Homer Opera i Filharmonia SUPER!!! IP: 195.85.209.* 14.10.05, 12:44
        Co to oznacza dla Opery Filharmoni a przede wszystkim dla Bydgoszczy ? Oznacz
        to wiecej imprez kulturalnych wiecej widzow i podniesienie prestizu miasa
        Bydgoszczy Oby tak dalej!!!
    • sealiah Re: Narodowa Polska Opera w Bydgoszczy 12.09.05, 20:59
      Był też materiał w TVB.

Można by krzyknąć SUPER!!!!!
      Tyle trudu włożonego w Operę Nova się opłaciło
    • Gość: znawca tematu Filharmonia Pomorska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 21:12
      ks.sejm.gov.pl:8009/iz4/i-tresc/i10571-1.htm
      Dąbrowski wykazał się wg mnie ignorancją
      ks.sejm.gov.pl:8009/iz4/i-odp/i10571-o1.htm
      • Gość: spokojnie! Moze jeszcze muzeum, gdzie ginęły eksponaty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 21:14
        Moze jeszcze muzeum okręgowe, gdzie ginęły eksponaty?
        • coooler1 Re: Moze jeszcze muzeum, gdzie ginęły eksponaty? 12.09.05, 21:19
          To dobra wiadomość.
          • Gość: maciej Re: Moze jeszcze muzeum, gdzie ginęły eksponaty? IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 13.09.05, 22:07
            Szkoda, ze o Filharmoni zapomnieli tym bardziej, że w niej mnostwo festiwali
            min. Paderewskiego!
    • Gość: foch Re: Narodowa Polska Opera w Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 22:47
      Poczytajcie jak Dąbrowski odpowiedział ! I to ma byc minister kultury?
      • Gość: jaaaa Re: Narodowa Polska Opera w Bydgoszczy IP: *.it-net.pl 14.09.05, 15:19
        GRATULCAJE dla OPERY NOVA!!!Ale wiecie wieśniaki z torunia znowu powiedzą ze to czarna dziura na mapie kraju....Zazdrość.Oprócz pięknej starówki to nie maja tam nic!Ani filharmoniii,ani opery,aniteatru dramatycznego tylko ten zakichany baj pomorski:)hahahah jeszcze raz gratulacje dla nasze opery:)
        • Gość: przypomnienie WPROST pokazal 34 imprezy w T-niu i ZERO w B-czy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 15:26
          To nie "wiesniaki z Torunia", ale obiektywny ranking najwazniejszych imprez w
          kraju WPROST pokazal 34 imprezy w Toruniu i ZERO (!) w Bydgoszczy.
          Tak trudsno sie z tym pogodzic, ze trzeba obrazac sasiadow epitetami?
          • Gość: przypomnienie Re: WPROST pokazal 34 imprezy w T-niu i ZERO w B- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 15:27
            WIK, dodatek Wprost:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=26085245
            • Gość: przypominam Re: WPROST pokazal 34 imprezy w T-niu i ZERO w B- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 15:29
              I jeszcze TO NIE JA PIERSZY ZACZALEM OBRAZAC W TYM TEMACIE.
              ZACZELI BYDGOSZCZANIE, NAZYWAJAC NAS WIESNIAKAMI, STAD MOJE ODNIESIENIE I LINK.

TO NIE JA PIERWSZY ZACZALEM POROWNANIA DO DRUGIEGO MIASTA.

Takie dwie male poprawki, zanim zaczniecie standardowo osmnieszac teraz mnie,
              bagatelizoac WPROST i zupelnie pomijac obrazliwy post bydgoszczanina "jaaaaa",
              czego jestem pewien.
              • Gość: tomas Re: WPROST pokazal 34 imprezy w T-niu i ZERO w B- IP: 82.146.225.* 14.09.05, 21:12
                I to maja byc wiarygodne i subiektywne klasyfikacje? Byc moze Bydgoszcz latem
                nie moze konkurowac z Krakowem czy Wroiclawiem, ale zeby nie wspomniec chocby o
                jedenj imprezie. To kompromitacja dla Wprostu, ktory nie machyba pojecia o tym,
                co sie dzieje w Polsce i dokonuje wybiorczego przegladu roznych imprez.

Ja moge chociazby wspomniec o BIM-ie - tygodniowej imprezie, odbywajacej sie na
                poczatku lipca od kilkudziesieciu lat, z udzialem mlodych muzykow z calego
                swiata. Tak barwnej imprezy z tradycjami wiele miast moze nam pozazdroscic.

A, jak juz mowilem, przeglady imprez malomiasteczkowych (jelenia Gora, Punsk,
                Braniewo, Lubiaz, Elk) zostawmy leczacym swe kompleksy torunianom. Doborowe
                towarzystwo...
            • Gość: Iron Re: WPROST pokazal 34 imprezy w T-niu i ZERO w B- IP: *.chello.pl 14.09.05, 15:31
              O ile pamiętam to chodziło o imprezy w okresie wakacyjnym panie przypomnienie a
              wiadomo że w toruniu jest tego więcej bo jesteście miastem turystycznym. W
              przekroju całego roku imprez jest po równo.
              PS.przypomnienie powinieneś się nazwać wybiurcza pamięć raczej.
              • Gość: przypomnienie Re: WPROST pokazal 34 imprezy w T-niu i ZERO w B- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 15:32
                Tak jak sie spodzieałem - duze bledy popelniam ja, cytujac warszawskie gazety,
                ale o ewidentnym chamstwie twojego ziomka, "jaaaa" -nic, cisza.
                • Gość: :( W Białymstoku jest Filharmonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 17:19
                  W Białymstoku uwzględnili Filharmonię a u nas nie :(
                • Gość: jaaaa Re: WPROST pokazal 34 imprezy w T-niu i ZERO w B- IP: *.it-net.pl 14.09.05, 21:08
                  jaaaa bardzo przepraszam za uzycie slów wieśniak.Ale po co tu we ogole wlazisz??Siedz sobie na swoim forum.A faktow nie zmienisz:opery nie macie,filharmonii nie macie,teatru dramtycznego tez nie macie.Pozdrowienia dla Torunia....
            • Gość: jaaaa Re: WPROST pokazal 34 imprezy w T-niu i ZERO w B- IP: *.it-net.pl 14.09.05, 21:14
              odpowiez mi na pytanie!czy Bydgoszcznia wlaza na Wasze forum i sie chwala opera ,tweatrem.filharmonia i czy sklepami??NIEEEE!!!Wiec po jaka cholere robicie to WY??Macie jakis kompleks?Masz swoje forum to tam sobie pisz!Podales link....Fakt...Taki byl ranking...ale jakos przypadkiem na bydgoskim forum zamiescil go zlosliwy turunianin!!Wynocha z tego forum!!!
              • Gość: maciej Re: WPROST pokazal 34 imprezy w T-niu i ZERO w B- IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 14.09.05, 21:15
                Wprost podawało tylko imprezy wakacyjne, a nie całoroczne. tak więc nie
                denerwuj się. Niektórzy zza miedzy to tacy mali zakompleksieni!
                • Gość: cyycek Re: WPROST pokazal 34 imprezy w T-niu i ZERO w B- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 21:22
                  Słabo się czuję.
                  • Gość: maciej Re: WPROST pokazal 34 imprezy w T-niu i ZERO w B- IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 14.09.05, 21:57
                    Może "czuję się".
                    ps. Pamiętasz film "Daleko od szosy" tam bohater mówił "Panie się częstują"!
    • Gość: maciej Re: Narodowa Polska Opera w Bydgoszczy IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 16.09.05, 15:40
      Przyszły rok dla Opery wreszcie bedzie udany finansowo!
      • Gość: maciej Re: Narodowa Polska Filharmonia w Bydgoszczy IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 12.10.05, 00:40
        • Gość: Nuomi Re: Narodowa Polska Filharmonia w Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 20:48
          Opera otrzymala dzisiaj 25 mln na dokonczenie inwestycji .Gratulacje!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka