Dodaj do ulubionych

Strona internetowa Rulewskiego

IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 21.09.05, 23:38
senator_rulewski.copyrul.com.pl/
Znam czlowieka bardziej niz ktokolwiek z rodakow bydgoskich.
Scislej, od 1969r, kiedysmy sie spotkali w swietlicy wieziennego
obozu dla wykonczonych zolnierzy oraz podchorazych Ludowego Wojska
Polskiego. Byli tam gwalciciele i mordercy ale i tacy rowniez co nigdy
nikomu w zyciu krzywdy nie zrobili. Mam nadzieje ze obaj z Jankiem do
takowych sie mozemy zaliczac. Przyjazn nasza przetrwala owe 36 lat i ja
naprawde nie mam potrzeby dzis podbijac bembenka jakiegos lokalnego polityka w
odleglej Polsce. Ale, ze to jest nim dzisiaj(znowu) Janek to zrobie dzis
wyjatek. Zapraszam na strony kandydata do Senatu III RP. Prawda, ze Jas
Pawelek a i Hania takze, wygladaja wspaniale? Zdradze tu tajemnice: na
chrzciny pierworodnego przywiozlem takie dary: * autentyczny znak naramienny
zolnierza polskiego w Wlk Brytanii co trwal gdy inni padli w katynskich dolach
* carska swinke(zlote 5 rubli), taka sama, jaka pozwolila przetrwac moim
gehenne powrotu na Ojczyzny lono z dalekiej Sowiecji w 1918 r. Liczylem na to
ze to szczesliwe znaki na nowe zycie w Odrodzonej Ojczyznie. Dzis widzac owe
dorodne polskie dzieci wiem, ze sie nie pomylilem. Dajmy szanse tym dzieciom
polskim, one sprawia, ze przyszle pokolenia nie poznaja dawnej, siermieznej
Polski. Dziekuje za uwage.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wojciech nareszcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 23:40
      wszyscy Bydgoszczanie powinni zagłoswać na Janka Rulewskiego!
      • Gość: LPR Re: nareszcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 23:44
        Ma piekna ulotke z wnukami.
        • Gość: fatso Re: nareszcie! IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 21.09.05, 23:55
          Nie, przyjacielu.
          Prawdziwego mezczyzne, tzn nie zniszczonego alkoholem
          jak to zwykle w Polsce bywa, poznasz po jego zdolnosciach
          kreatywnych(a i prokreacyjnych takze). To sa dziedci a nie wnuki
          Rulewskiego.
      • Gość: krzys Re: nareszcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 19:01
        • cyycek Re: nareszcie! 23.09.05, 18:14
          senat to nieporozumienie
    • kell99 Re: Strona internetowa Rulewskiego 22.09.05, 00:05
      ja proponuje wziasc to:
      > Dajmy szanse tym dzieciom polskim, one sprawia, ze przyszle pokolenia
      > nie poznaja dawnej, siermieznej Polski.
      bo www jest siermiezna i tandetnie wykonana..
      szczegolnie to: Optymalizowane: MS IE 6, 1024 x 768, True Color jest lekko
      zalosne...
      • Gość: fatso Re: Strona internetowa Rulewskiego IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 22.09.05, 00:20
        Slusznie Kolego,
        mnie sie wydaje ze Senator(in spe) chcial utworzyc
        strony w kolorze typu Czerwien i Amarant. Wyszly jakies
        kolory prosto od Jack the Ripper. Nie szkodzi. Tresc jest
        czytelna, nawet dla daltonistow.
        • Gość: Roman Re: Strona internetowa Rulewskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 07:56
          Janek,nie darujęCi tego hasła zkąd inąd ładnej ulotki wyborczej!Wystarczyło
          <Czysta polityka>!!! Brudy zostaw komunie.Pozdrawiam!
          • Gość: Romek Re: Strona internetowa Rulewskiego IP: *.net / 213.17.254.* 22.09.05, 10:35
            Już raz zostawił.
    • Gość: Krzyżak Re: Strona internetowa Rulewskiego IP: *.astro.uni.torun.pl 22.09.05, 11:01
      A na tej stronie: "Bydgoszcz, niekwestionowana stolica województwa...".

I po co takie wstawki? Ktoś śmie kwestionować? Kto?
      Czyżby jakiś przytyk pod adresem ustawy o podziale admin. kraju?
      A może Jankowi zaimponował... Kosieniak?

K.
    • Gość: kujawo-pomorzanin Rulewski naszym senatorem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 17:50
      sądzę, że nie ma lepszego kandydata od Jana Rulewskiego. ten człowiek z
      niezwykłym doświadczeniem i solidarnościową przeszłością zasługuje na nasze
      popracie.
      oprócz niego, zagłosuję na Radka Sikorskiego
    • yaraz82 Re: Strona internetowa Rulewskiego 23.09.05, 18:12
      Jan Rulewski do Senatu!
      • Gość: popieram Re: Strona internetowa Rulewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 18:59
        Janek do Senatu
    • Gość: torunianka Re: Strona internetowa Rulewskiego IP: *.petrus.com.pl 23.09.05, 19:35
      Bardzo sympatyczna strona. Chętnie bym zagłosowała, gdybym mogła.
      • Gość: fatso Re: Strona internetowa Rulewskiego IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 24.09.05, 06:02
        No wiec teraz, w ramach Ciszy Wyborczej, cos wrzaskliwego z emigracyjnej
        tzw Sciepy. Tam sie nie chodzi na koturnach i mowi po amerykansku, tak jak sie
        rzeczy widzi. Otoz ta bydgoska strona Senatora(in spe) jak i moje tu wyzej
        wyskoki, wzbudzily pewna polemiczna zawzietosc. Wlasnie odpowiedzialem na
        krytyke po mojejmu, tzn z glana, jak nizej:

Pizzol Fanfaroni wrote:

> x-no-archive: yes
        >
        > fatso wrote:
        >
        >> yared22311@yahoo.com wrote:
        >>
        >>> Solidarity's heirs poised for return
        >>> The political descendants of the Solidarity trade union, which set into
        >>> motion the collapse of communism in Eastern Europe and the end of the
        >>> Cold War, are poised to return to power in Poland for the first time in
        >>> a decade in the political wilderness.
        >>> at www.washtimes.com/world/20050921-095814-9698r.htm
        >>>
        >>
        >> a oto jeden z tych pogrobowcow Solidarnosci.
        >> O dziwo, nie upapral rak bedac przy wladzy albo przy zlobie.
        >>
        >> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=29377700
        >>
        >
        >
        > Fartso, ta "carska swinka" jako akompaniament do polskiego naramiennika
        > to ci sie udala niczym prawdziwemu socjalistycznemu wieprzowi.
        >

Dziekuje, czuje bluesa czy tez nie ale to byl ciekawy moment i ja go mam nagrany
        jako filmik nawet.

* dwoch starych zbojow, bylych ateistow i socjalistow w kosciele, za specjalna
        dyspensa dyskretnego ksiedza na Bloniu bo lokalny nie chcial chrzcic nieslubnego
        dziecka a Jasiu, niczym Hitler, jest ozeniony na wiecznosc tylko z Ojczyzna. Ja
        proponowalem urzadzic chrzest "z wody" na rynku nad Brda i wziasc sobie lokalna
        TV do uwiecznienia tego faktu.

* Poniewaz Jasiu to -jak wie kazdy Swinski Ryj- jest "Fikelman" a ja Honorowy
        Zyd polski, wiec podstawiono mlodych krajowcow za rodzicow chrzestnych, ja bylem
        jedynie atrybutem dodatkowym, mimo przywiezionego papierka na formalna
        prawomyslnosc bo tez kiedys mnie chrzczono ukradkiem w wieku lat 8-miu.

* Matka Fikelmana, stara ok. 90-ki, tez tam paradowala dumnie. Kiedys, stara
        klerykalka i kandydatka na moherowke, podeszla zrozpaczona do mlodego
        arcybiskupa Glempa, nowego Prymasa Polski. Jasia swego ocalic chciala bo wlasnie
        tak wygladalo ze z tego Mokotowa moze sie udac pod szubienice. Glemp jej
        odpowiedzial pryncypialnie: "wrogowi Kosciola pomagac nie bedziemy". Warto
        przypomniec dzis ta scene, gdy ogladamy obrazek Senatora(in spe) sciskajacego
        sie z JPII w Bydgoszczy.

* Po chrzcinach odbylo sie sute polskie przyjecie. Spogladalem ciekawie po
        zebranych Swinskich Ryjach, ciekawie sie zastanawiajac, ktore to zwierzatko sie
        bilo o dary z paczek, jak slyszalem wczesniej z ust opiekuna starszego jasiowego
        bekarta. Paczek, ze nadmienie tu skromnie, jakie ja wysylalem z Brooklynu na
        adres osieroconej przez wieznia rodziny. Przesluchana na okolicznosc mamuska
        "Fikelmana" odparla ze zadnych butow ani futerka nie dostala. No coz, polska
        normalka.

* Oracje przygotowalem na pieknym druku ale ze latwo sie wzruszam to odczytal
        sam Fikelman. Bylo tam wlasnie cos o owym wysmiewanym wyzej
        naramienniku oficera czolgow od Gen.Maczka co nie uzyznil grobow katynskich. A
        takze o swince i jej wartosci bo takie wlasnie monety na pewno ocalily zycie
        jednemu z moich stryjow a pomogly reszcie rodu przetransferowac sie z
        sowieckiego piekla na Ukrainie 1918 r do zgrzebnej ale ludzkiej jednak Korony.
        Wy sie mozecie tu smiac, jw, przeciez jako polskie Swinskie Ryje macie do tego
        pelne prawo. Dla mnie,
        wygnanca i patrzacego wstecz na kilkaset lat poniewierek mego rodu to symbol i
        wyznacznik wartosci, czyli jak pisze na zlotawej w kolorze monecie 1-funtowej,
        Totus et Tutamen w jez.lacinskim. Dlatego tez trzymam w sejfie rulon frankow
        szwajcarskskich niczym jakis Zyd gdanski Mendel. W razie zawieruchy rulon
        chociazby polkne i wio, wista, stary koniu, przed siebie!

No i co teraz, czuje tego bluesa czy tez nie? Grunt ze chlopaczek, Jas Pawelek
        po swym dziadku murarzu( no i jeszcz jeden znany takiego imienia byl ponoc) nam
        wyrosl na medal. Nie sadze aby naramiennik zamienil kiedys na znaczki pocztowe a
        swinke sprzedal bo nie ma co cpac. I o to wlasnie chodzilo!

fatso

• Gość: Anty do fatso Re: Strona internetowa Rulewskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.05, 09:49
          Ale z ciebie fatso "bolszoj hoj".Już nawet nie wypada mówić o twoim
          wypasionym ,świńskim ryju.Po prostu "cisza wyborcza"
          • Gość: fatso Re: Strona internetowa Rulewskiego IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 24.09.05, 10:06
            moze i u was w tej pipidowce nad rzeka Brda.
            U nas, na slynnej emigranckiej Sciepie az wre,
            prawa Swinskich Ryjow nie obowiazuja.
            NB czy w Kosciolku Klarysek, jaki mile wspominam,
            za jasia sie dzis modla?
    • Gość: wybory!!!!!!!!!!!! Jutro wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 21:49
      Wybory juz jutro
    • Gość: WYBORCA TO JUZ DZIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 11:35
      TO JUZ DZIS WYBORY!!!!!!
    • Gość: piootr Re: Strona internetowa Rulewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 11:17
      Panie Janku jak można otaczać się takimi ludzmi jak Pilarski,człowiekiem
      przepędzonym z Osielska,przeklętym w Białych Blotach.Przepraszam ale bezemnie.
      • Gość: fatso Re: Strona internetowa Rulewskiego IP: *.access.uk.tiscali.com 26.09.05, 15:41
        Rozumiem, ze Jasiu nie przeszedl?
        Jasiu, jesli powyzsze przeczytales(ten watek jak i moje cos z zycia
        wspomnienie)- to nie miej przyjacielu do mnie zalu. Powiedzial pewien
        Madry Starozakonny z Hollywood'u kiedys: nie ma czegos takiego jak zla
        publicity. Teraz chyba zrozumiesz, ze ja naplulem na Ske i medale, wybralem
        kraj normalny a nie Kraine Ubu Krola. I nigdy, ani razu tego nie zalowalem!
        Jestem w trakcie walki o czlonkowstwo w Radzie Nadzorczej pewnej Spolki,
        notowanej na LSE. To jest dopiero walka, ktora naprawde wygrac warto.
        Jesli zwycieze to bedzie nam potrzebny czlowiek z glowa na Polske. Robote masz
        zaklepana! Czuj Duch!
        • Gość: lech Re: Strona internetowa Rulewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 16:33
          kolejny wyleczony przez demokracje
          samodzielny komitet wyborczy i burta
          • Gość: fatso Re: Strona internetowa Rulewskiego IP: *.access.uk.tiscali.com 26.09.05, 16:58
            Panie Kolego, byli tacy wolni strzelcy w Polsce co wygrali, np Kzimierz Kutz na
            Slasku. A ja bedac w Bydgoszczy 14 tyg temu na zjezdzie z okazji 40-lecia
            matury, zamowilem sobie do wyjazdu na otwarcie uroczyska u Jasia doskonala
            nowoczesna taksowke. Kosztowalo mnie to 200 zl( z sutym napiwkiem)ale warto bylo
            bo ja przeprowadzilem moj zwykly test na kierowcy owego luksusowego mercedesa.
            No i co?
            Mlody czlowiek, jezdzi dobrym wozem a o Rulewskim nigdy w zyciu nie slyszal.
            Dawniej inaczej bywalo bo znal go kazdy bydgoski taksowkarz-przeciez za czasow
            Burzy i Naporu(polnishe Drang und Sturm-zerznie z Goethego)- Jasiu byl ich
            kolega po fachu!
            Mowil przeciez jakis znany przedwojenny Poeta, ze jesli nie wiedza na pamiec
            lokalni fiakrzy gdzie mieszkamy i o co nam biega to nie powinnismy sie pchac do
            polityki!
            • Gość: torunianka przedwojenni fiakrzy a dzisiejsi IP: *.petrus.com.pl 26.09.05, 18:50
              myślę jednak, że czasy przedwojenne innymi regułami się charakteryzowały. Wtedy
              byli znani i wygrywali ludzie, którzy mieli coś do powiedzenia.

Teraz każdy krzyczy, że jest najmądrzejszy, najpiękniejszy, a ten który ma
              powody do tego, aby stawać w pierwszym szeregu, nie jest w stanie się przedrzeć
              przez mur krzykaczy, bo nie licuje to z jego godnością. I co gorsza, tzw.
              czwarta władza bardziej interesuje się ersatzem niż kruszcem szlachetnym. A to
              czym oni się interesują znajdzie się w kręgu zainteresowania wyborców.

Szkoda, że bydgoscy wyborcy zapomnieli o jednym z najbardziej znanych,
              ciekawych ludzi ze swego środowiska.
              Pozdrawiam

• Gość: ars Re: przedwojenni fiakrzy a dzisiejsi IP: *.chello.pl 26.09.05, 19:20
                zapomnielismy, ze m.in. dzieki takim ludziom jak Jan Rulewski mozemy dzisiaj
                isc do wolnych wyborow.
                Zapytalam mlodziez z rocznika 1981 o Rulewskiego-nie wiedzieli kto zacz.

Smutne.......
                • Gość: fatso Re: przedwojenni fiakrzy a dzisiejsi IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 26.09.05, 21:57
                  Mili Panstwo, Pan Radek Sikorski byl gosciem kiedys w moim domu, w roku burzliwym
                  1981. Dzialo sie to nieopodal Cambridge, gdzie studiowal. Nie wyniosl dobrego
                  wrazenia, podobno co jedynie dorobkiewicza widzial przed
                  soba. Pan Kosma Zlotowski- widzialem jego wirtualna strone- przystojny i nader
                  fotogeniczny to gentleman. Nie watpie rowniez ze ma dobrze poukladane zwoje
                  nerwowe pod kopulka. Nic pko niemu nie mam, nie watpie ze zrobi on dobry uzytek
                  ze swoich walorow. Obaj Panowie, miejmy nadzieje, beda dobrze reprezentowac nasz
                  ojczysty Region w Korony Senacie. Dajmy obu zwycieskim kandydatom tradycyjne 90
                  dni(3 miesiace) na udowodnienie, ze reprezentuja nie tylko fotogeniczny blichtr
                  ale i twarda substancje Narodu Polskiego.
                  Vox populi- vox Dei
                  A Janek Rulewski na pewno sobie w zyciu poradzi. Na pogrzeb starszej Pani
                  "Fikelman" wyslalem przed laty wieniec z napisem: Zawsze Razem. Ja nie zdradzam
                  swoich przyjaciol, nie odwracam sie od tych co przegrali, utracili wplywy, nie
                  dali sie skorumpowac. Jasiu R., towarzysz wieziennej niedoli, mnie nie
                  potrzebuje ale dla malego Jasia i Hani, drzwi w Londynie zawsze beda stac
                  otworem. I w takim sposob czas najwyzszy zakonczyc ten watek.
                  • Gość: Robert Re: przedwojenni fiakrzy a dzisiejsi IP: *.net / 213.17.254.* 27.09.05, 11:29
                    I co twoja propaganda idzie na smietnik,jesteś pospolita szują ktora potrafi
                    tylko obrazać innych ludzi spadaj do tego londynu i nie truj dupy kanalio.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka