Dodaj do ulubionych

Kto się dostał do parlamantu i ile dostał głosów?

27.09.05, 06:57
Tato p. Zemke bardzo zasluzony SB-ek - byl bezlitosnym w tym co robil -
zreszta
nie tylko za komuny zwalczal Polakow ale takze w czasie II wojny swiatowej
jako
kapo - dzieki ktorego donosom nie jadna rodzina zginela z rak niemca...

I takie cos wygrywa z Lechem? :-) no coz G zawsze wyplywa na gore...
Obserwuj wątek
    • Gość: Kuba Re: Kto się dostał do parlamantu i ile dostał gło IP: 212.122.214.* 27.09.05, 10:27
      Zemke urodził się po II wojnie światowej w 1948r.
      • joeb Re: Kto się dostał do parlamantu i ile dostał gło 27.09.05, 20:04
        A ojciec kiedy? i kim byl? i dlaczego zmaina w nazwisku z C na Z ??? No mam
        nadzieje ze tego postu GW nie usunie - bo widac prawda jest cenzurowana tutaj i
        to mocno - jak w Trybunie Ludu.
    • yaraz82 Re: Kto się dostał do parlamantu i ile dostał gło 27.09.05, 10:37
      Pora na poteżny lobbing na rzecz Bydgoszczy :]
      • Gość: lobbing? Re: Kto się dostał do parlamantu i ile dostał gło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 10:43
        Napewno Ciemniak rodem z Torunia siostra marszałka będzie lobbowała,tak jak do
        tej pory , czyli interes rodzinny.
        • Gość: Skuteczna Re: Kto się dostał do parlamantu i ile dostał gło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 18:22
          grazyna-ciemniak.sejm.pl/
    • Gość: smutny Re: Kto się dostał do parlamantu i ile dostał gło IP: *.ab.edu.pl 27.09.05, 10:51
      niestety wyniki pokazuja ze polacy kochaja aferzystow.swiadczyc to moze tylko o jednym.jestesmy narodem debili i analfabetow politycznych.wybor przekretasa jak hatka czy pokornego i poslusznego dziennikarzyny slawka jeneralskiego dobitnie pokazuje jak mysli a moze jak nie mysli nasze spoleczenstwo.wstyd mi za rodakow!!!!!
      • Gość: Kicior Re: Kto się dostał do parlamantu i ile dostał gło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 20:59
        Święta racja. Witold Hatka - kilka spraw w prokuraturze. Jeneralski - jeszcze
        słyszę te jego peany na cześć SLD za czasów, pożal się Boże, Kwiatkowskiego.
        Jak można promować takiego człowieka? On ma chyba sto twarzy, ale żadna nie
        jest jego. I do tego Bestry przywieziony w teczce... Tak trzymać, kochani, a
        Bydgoszcz będzie "kwitła", a ludzie będą żyli dostatniej.
    • Gość: de91 A POSEŁ KŁOPOTEK? IP: 80.51.243.* 27.09.05, 11:14
      sądzę, ze jego radość z tego, iż Rokita nie będzie premierem, deklasuje tego-
      pożal się Boże- polityka, do rangi leśniczego z Borów Tucholskich (nie
      uwłaczając i Borom i leśnikom). Oby w tej kadencji było mniej polityków-
      pajaców, którzy pieknie wyglądają i pięknie się uśmiechają a nawet miejscowi
      nie wiedzą kto to taki i co zdziałał i co ma zamiar dobrego dla społeczeństwa
      zrobić. PSL nadal jest w roli panienki która gotowa jest wskoczyć każdemu do
      łóżka, byle być jak najbliżej koryta? Może z tą butą i pychą oraz wrodzoną
      inteligencją Pan Poseł Kłopotek zdobędzie miejsce lidera....w Big Braderze
    • Gość: aaabbbccc Dziennikarze GW manipulują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 11:19
      Redaktorzy GW albo głupi albo służalcy.
      Największe uznanie wyborców zyskał J.Zemke nie Tomasz Markowski, ale GW nie jest
      wszystko jedno i manipulują jak mogą.
      • Gość: ddd Re: Dziennikarze GW manipulują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 15:26
        tak, do tego mieszają senat i sejm, idąc tym tropem Markowskiego wyprzedził
        Złotowski 59691, Kobiak 55000, Rulewski i wielu innych.... Ale układy i
        układziki dają znać
    • Gość: jaca Głosowałem na kulturalnych ludzi z PiS-u, anie na IP: 80.51.184.* 27.09.05, 13:36
      buraków. Jednak Mojzesowicz dostał się znowu do sejmu. Za cztery lata będzie na
      liście SLD, za osiem - emerytów i rencistów, za 12 - Związku Miłośników
      Koziołka Matołka.
    • Gość: MAŁOROLNY A przecie Kłopotka żal........ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 18:09
    • Gość: asdeq Markowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 18:23
      Markowski dostał 117 tysiecy glosow :)
      • Gość: prawnik Re: Markowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 12:52
        Chyba pomnożonych wielokrotnie.
    • Gość: prawnik kto do sejmu i senatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 12:50
      Fajna dobra stara ekipa na czele z Zemke,Ciemniak i Piotrowską!Czy nie widzą
      jaka była frekwencja i jaką są darzeni sympatią i zaufaniem.No cóż-liczy się
      KASA i to z naszej kieszeni!!!!!
      • Gość: Skuteczna Re: kto do sejmu i senatu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 18:20
        grazyna-ciemniak.sejm.pl/
        • Gość: wypad Re: Ordynacja do du... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 23:45
          Ciemniak zdobyła - śmiechu warte 3 tys głosów i zostaje posłem taką nam komuchy
          przygotowali ordynację wyborczą

Jedyne normalne wybory to wybory do Senatu a tam Wygrał Sikorski prawie 77 tys
          głosów i to jest wynik. O dwa razy przeskoczył komuchów !
          • Gość: Iron Re: Ordynacja do du... IP: *.chello.pl 28.09.05, 23:47
            Wypad wypad. Normalne wybory to wybory do senatu??? Przecież senat powinien byc
            zlikwidowany!!!
          • Gość: One Re: Ordynacja do du... IP: *.telsten.com / *.telsten.com 02.10.05, 20:14
            Jaki to Senator z tego Sikorskiego. Dno i tyle taki kolejny Zwiefka, który nie
            zrobi dal regionu. Co tu pisać widać jak ludzie z naszego okregu znają się na
            polityce glosuja na spadochroniarzy z Wa-wy.
          • Gość: Najbar. Skuteczna Re: Ordynacja do du... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 19:12
            Gość: dokumenty świadczą 02.10.05, 19:03 + odpowiedz

dr Grażyna Ciemniak najbardziej skuteczna, kompetentna , wyróżniona za
            pracowitość wśród 11 posłów (z wszystkich opcji) z Komisji Europejskiej ..

Rozliczam się...

Mija kadencja Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej. Cztery lata temu
            powierzyliście
            mi Państwo mandat Posła na Sejm. Składam moim Wyborcom sprawozdanie z
            dotychczasowej działalności parlamentarnej.

Grażyna CIEMNIAK

- dr nauk chemicznych, specjalista w zakresie zarządzania
            - Poseł na Sejm Rzeczypospolitej Polskiej IV kadencji

- Pracowałam w Komisji Europejskiej, wnosząc duży wkład w dostosowanie
            polskiego ustawodawstwa do prawa Unii Europejskiej ( byłam przewodniczącą 19
            Podkomisji Nadzwyczajnych, sprawozdawcą 25 projektów ustaw w imieniu Komisji
            Europejskiej, Komisji Spraw Zagranicznych oraz Komisji Ochrony Środowiska
            Zasobów Naturalnych i Leśnictwa ( 95 wystąpień jako sprawozdawca ).
            - Reprezentuję Parlament RP w Zgromadzeniu Parlamentarnym Rady Europy
            ( 8 wystąpień plenarnych w ważnych dla Polski debatach, udział w pracach
            Komisji Środowiska, Rolnictwa, Władzach Lokalnych i Regionalnych)
            - Przewodniczę Stałej Podkomisji ds. Funduszy Strukturalnych i Spójności,
            która przyczyniła się do istotnego uproszczenia procedur korzystania z
            funduszy
            europejskich przez samorządy, firmy oraz organizacje pozarządowe, jak również
            przez uczniów i studentów.
            - Pracuję w Komisji do Spraw Unii Europejskiej, opiniującej w imieniu
            Sejmu RP projekty aktów prawnych U E i stanowiska Rządu RP dotyczące Polski
            jako członka Unii Europejskiej (byłam koreferentem i współsprawozdawcą 59
            projektów aktów prawnych Unii Europejskiej ).

Zaangażowana byłam w szczególności w rozwiązywanie najistotniejszych spraw
            Bydgoszczy, regionu i kraju:

- utrzymanie i rozwój produkcji bydgoskich firm co zapobiegło zwolnieniom co
            najmniej kilkuset osób (m.in. Multi Sklejka S.A. Formet S.A., Zakład Badawczy
            Przemysłu Piekarskiego)
            - restrukturyzację, zgodnie z wolą pracowników, Zakładów
            Chemicznych „Zachem”, zatrudniających ponad 1400 osób.
            pozyskanie środków w wysokości ponad 120 milionów złotych, z Funduszu ISPA,
            na realizację przez Spółkę Miejskie Wodociągi i Kanalizacja „Bydgoskiego
            Programu Rozwoju Usług Wodociągowych i Kanalizacyjnych” oraz prawie 400
            milionów złotych z Funduszu Spójności UE na inwestycje ochrony środowiska.
            - utworzenie Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego ( wystąpienie w imieniu Klubu
            SLD)
            - pozyskanie środków dla Szpitala Klinicznego i Szpitala Wojewódzkiego w
            Bydgoszczy na zakup nowoczesnego sprzętu medycznego oraz wsparcie Szpitala
            Miejskiego i pozostawienie go poza strukturą Akademii Medycznej.
            - opracowanie i przygotowanie skutecznej petycji do Parlamentu Europejskiego
            w sprawie leków generycznych co umożliwiło zaoszczędzenie w kraju wydatków na
            leki w wysokości około 1 mld zł rocznie.
            - uzyskanie statusu międzynarodowego portu lotniczego dla Portu Lotniczego
            S.A. w Bydgoszczy.
            - podpisanie porozumienia pomiędzy Zarządem Krajowej Spółki Cukrowej a
            przedstawicielami Związku Zawodowego Cukrowników „Cukrowni Żnin”.
            - niedopuszczenie do likwidacji ogrodów działkowych ( byłam jednym z
            wnioskodawców projektu ustawy o rodzinnych ogrodach działkowych ).

Interweniowałam w prawie 400 sprawach i złożyłam 24 interpelacje,
            skutecznie pomagając wielu osobom w sprawach zatrudnienia, mieszkaniowych
            oraz
            osobistych.
            Wspierałam akcje charytatywne przeznaczając własne środki finansowe
            na warsztaty terapii zajęciowej, PCK, organizacje, fundacje, imprezy
            kulturalne
            i sportowo – rekreacyjne.

Szanowni Państwo,

Rzetelnie i skutecznie wypełniałam mandat Posła na Sejm RP. Służyłam swą
            wiedzą oraz doświadczeniem, angażując się przede wszystkim w ochronę
            środowiska, problematykę związana z członkostwem Polski w Unii Europejskiej w
            tym skuteczne pozyskiwanie funduszy europejskich na inwestycje tworzące
            miejsca
            pracy, w szczególności na rozwój Bydgoszczy i Województwa Kujawsko –
            Pomorskiego.

Dziękuję za wsparcie i wspólpracę

Grażyna Ciemniak

• Gość: ONe Re: kto do sejmu i senatu IP: *.telsten.com / *.telsten.com 02.10.05, 20:09
          A Ty co promujesz stronę BMW???? ;-)
    • Gość: Saul Prawicowa przedwojenna tradycja Bydgoszczy! IP: 69.29.7.* 29.09.05, 02:05
      Uważam, że wynik wyborów jest bardzo dobry dla Bydgoszczy. Najwyraźniej po
      latach wracamy do przedwojennej tradycji prawicowej Bydgoszczy. Z przyjemnością
      odnotowałem poparcie dla PiS i PO na poziomie przekraczającym 52%. To bardzo
      dobry wynik ugrupowań, które uzyskały bezwzględną większość w parlamencie.
      Co więcej warto zaznaczyć, że dwa mandaty senatorskie otrzymują przedstawiciele
      PiS. Do tego miejsce trzecie i czwarte w głosowaniu na senatorów zajęli Kubiak
      (PO) i Jan Rulewski.
      Bardzo mnie to cieszy, tym bardziej że układ SLD-SdPl był bardzo niekorzystny
      dla Bydgoszczy.
      Reasumując:

4 posłów PiS
      3 posłów PO
      1 poseł LPR

2 senatorów PiS

Myślę, że bydgoszczanie sprawiedliwie ocenili "dokonania" postkomunistów.

Na dzień dzisiejszy mamy:
      1. prawicowego prezydenta miasta
      2. dobrą i silną prawicową reprezentację w parlamencie
      3. do tego czekamy na prawicowego wojewodę

To będzię dobry okres dla Bydgoszczy!
      • Gość: Bydgoszczanka Kłopot/ek/ do rozliczenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.05, 07:36
        Pan Kłopotek już niech się lepiej nie wypowiada politycznie.Czas na prokuratora
        w sprawie 35 mln z Agencji Rynku Rolnego wyrzuconych w błoto.I drugi przekręt z
        Biurem Notarialnym żony pana Kłopotka.Wszystkie wnioski rolników o dotacje z
        Agencji Rynku Rolnego musiały przejść przez to biuro.A to konkretne i duże
        pieniądze!To pan Kłopotek jako poseł "załatwił" żonie takie dochody.Niech się
        weźmie do porządnej pracy - brudne ulice i lasy wokół m.Bydgoszczy czekają!!!
        • Gość: Ya Re: Kłopot/ek/ do rozliczenia IP: *.telsten.com / *.telsten.com 02.10.05, 20:12
          Mam pytanko obserwuję naszę lokalną politykę i polityków. O co chodzi z tymi 35
          mln i ARR?? Żona Klopotka to pani Notariusz Wo.....ło. I co ona ma do tego???
          • Gość: Bydzia Re: Kłopot/ek/ do rozliczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 15:58
            Nic nie ma do tego. Znowu odezwał się kroś zawistny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka