Dodaj do ulubionych

dochodowy cmentarz

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 00:46
jak może tak być? żeby ksiądz za wydanie zgody wymiany pomnika na cmentarzu
pobierał opłatę 10% wartości i nie dając pokwitowania, tak jest na cmentarzu
Serca Jezusa w B-szczy,parafia przy Placu Piastowskim
Obserwuj wątek
    • Gość: semeon Re: dochodowy cmentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 01:47
      To naprawdę drobiazg. Spójrz, na przykład, na ..... wpisz sobie co chcesz,
      przykładów są tysiące.
      • Gość: marian Re: dochodowy cmentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 00:23
        To skandal.
        • Gość: aka Re: dochodowy cmentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 20:05
          tak jest na wszystkich cmentarzach parafialnych. miałem podobny przypadek na
          Bielawkach. nikt w Bazylice (zarządcy cmentarza) nie potrafił mi wytłumaczyć z
          jakich przepisów to wynika. coż trzeba płacić, powiedzieli mi, że jak nie
          zapłacę to nie wpuszczą kamieniarzy. państwo w państwie....
          • Gość: ząb Re: dochodowy cmentarz IP: *.tvgawex.pl 15.10.05, 22:05
            Cmentarze parafialne są ich własnościa i od tego terenu muszą płacic podatki,
            opłacać utrzymanie czystosci /np. opróznianie śmietników/, woda, konserwacja
            urządzeń i wiele innych. Z czego na to brać pieniadze? Jakaś forma pozyskiwania
            funduszy musi być. Najlepiej narzekać. Np. do Parku Tatrzańskiego / nasze
            wspólne dobro narodowe/ trzeba płacic każdorazowo i nikt tego tu tego nie
            neguje.
            • Gość: p3 Re: dochodowy cmentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 20:51
              A rachuneczek gdzie????
              • Gość: ząb Re: dochodowy cmentarz IP: *.tvgawex.pl 19.10.05, 09:00
                Gość portalu: p3 napisał(a):

> A rachuneczek gdzie????

Poproś, to dostaniesz! Ludzie płacą, wychodzą a potem narzekają. Dla wielu
                każda okazja jest dobra do narzekań. Ja poprosiłem o rachunek i otrzymałem.
                Zawsze otrzymuję, bo dokumentuję swoje wydatki i jest mi on potrzebny. Jest
                niemal zasadą, że do księży najwięcej pretensji mają Ci, którzy najrzadziej
                albo w ogóle nie praktykują / nie chodzą do kościoła/. Proszę to przeanalizować
                wsród krewnych i znajomych. Na pewno się potwierdzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka