Dodaj do ulubionych

Po wyborach

IP: *.klik.bydgoszcz.pl 23.10.05, 20:29
Śmiech na sali.Gnom skompromituje się szybciutko.Tak jak Wałęsa.Będzie
wiecznie węszył,rozbijał,ogarnie go fobia spisku przeciw sobie.Kaczor to
najlepszy uczeń Wałęsy.Odejdzie w niesławie za 5 lat.Ale ten naród niemądry...
Obserwuj wątek
    • bydgosc Re: Po wyborach 23.10.05, 20:36
      oj duzo racji masz w tym co piszesz
    • Gość: wyborca polka Re: Po wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 20:37
      Mój kandydat zwycięzył!!!!Brawoooo!!! Zwyciężyła prawda !!
      • czwarty.wymiar Zwyciężył umysłowy beton 23.10.05, 20:39
        Gość portalu: wyborca polka napisał(a):

> Mój kandydat zwycięzył!!!!Brawoooo!!! Zwyciężyła prawda !!

Zwyciężył umysłowy beton - głupota na tym świecie zawsze miała się dobrze...
        • Gość: CosBy Re: Zwyciężył umysłowy beton IP: *.chello.pl 23.10.05, 22:57
          czwarty.wymiar napisał:

> Zwyciężył umysłowy beton - głupota na tym świecie zawsze miała się dobrze...

czwarty wymiar - ty złośliwy żelbetonie!!!
      • bydgosc Re: Po wyborach 23.10.05, 20:43
        wspolczuje - wszystkim nam
    • Gość: lipa Re: Po wyborach IP: *.telsten.com / *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 20:39
      Zawsze, gdy jest okazja wybrania kogos, kto patrzy do przodu i nie boi sie swiata, Polacy wybieraja inaczej. Znow wychodzi nasz narodowy charakter. Nie wazne ze bedzie zle, wazne, ze zle jest wszystkim. Do tego bedzie wszystko zmierzac. Znowu tych, ktorzy starali sie cos zrobic w tym kraju reszta ciagnela na dol.Przykre.
      • Gość: marcin Re: Po wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 20:42
        znowu wybralismy komuniste na prezydenta. Ale przynajmniej pedalow nie toleruje - zajeb...
        • Gość: EmPe Re: Po wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 20:47
          Japierniczę-służbo zdrowia-drżyj...Rozpieprzą wszystko to co już wychodziło na
          prostą!
    • Gość: torunianka Re: Po wyborach IP: *.petrus.com.pl 23.10.05, 20:48
      Nie przesadzajcie z tą krytyką.
      "Płacz" w sztabie PO, radość w PiSie.
      Ale obaj zachowują się bardzo przyzwoicie i to jest wygrana.

• Gość: CosBy Re: Po wyborach IP: *.chello.pl 23.10.05, 22:58
        Brawo torunianko - masz u mnie +
    • tytt Re: Po wyborach 23.10.05, 20:48
      niestety..

znowu przegrala ignorancja mechanizmow spolecznych-ten wynik to efekt ciąglego
      dzien w dzien upewniania ludzi kto wygra.. maruderzy nie poszli, mniej
      zdecydowani odpuscili (aa i tak tusk wygra) natomiast elektorat kaczynskiego
      zmotywowany w dodatku na porannych mszach ruszyl w pełnej masie..

zle sie stalo i nie ma o czym mowic.. mozecie tu wykrzykiwac naiwne infantylne
      teksty ze prawda, ze porządek ale tak naprawde wygrały kompleksy, ciasne
      horyzonty, strach i brak elastycznego dostosowywania się do realiow
      wspolczesnego swiata.. najblizsze czekajace nas 5 lat to 5 lat wstecz.. jak nie
      10.. :(
      • czwarty.wymiar Dokladnie tak, tytt... (b/t) 23.10.05, 20:50
      • Gość: semeon Re: Po wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 00:07
        Ten wynik to działanie Tuska w stylu zastąpienia pani Zyty Gilowskiej przez
        nijaką Waltz, która, między innymi, przed komisją sejmową d/s PZU mówiła, iż o
        16.00 obowiązuje inne prawo niż o 20.00. Pani Zyta na pewno nigdy czegoś
        takiego by nie powiedziała. A ludzie widzą, słuchają i wiedzą swoje.
    • kell99 Re: Po wyborach 23.10.05, 20:50
      ojej.. ptasia grypa wlasnie dotarla do polski:( na ta odmiane nie ma szczepionki.

ps. czy polacy wlasnie wybrali sobie wlasnego busha?:)
    • Gość: andrzejjjj LEPPER IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 20:53
      Brawo dla Leppera.
      Lepper zrobi porządek na wsi, poblokuje drogi i bedziemy blagac rolnikow, zeby
      nam swinki i kurcacki sprzedawali.
      Durny naród, durna władza.
      Niech kaczka każe szukac swiniakowi talibów w klewkach.
      Jak mozna robic koalicje ze swirami?
      Wstydze sie polakow
      • Gość: semeon Re: LEPPER IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 00:13
        "Polaków" piszemy z dużej litery- to po pierwsze, a po drugie - to czyżbyś
        uważał się za lepszego człowieka niż ci którzy głosowali na Leppera. Ani LPR,
        ani Samoobrona nie jest dla mnie przykładem do naśladowania i nie zgadzam się z
        głoszonymi przez nich poglądami, ale jako ludzi sznuję ich tak samo jak
        innych. Dużo Nasz Wielki Rodak mówił o tolerancji, ale widać nie do wielu te
        słowa dotarły.
        • tytt Re: LEPPER 24.10.05, 00:25
          Gość portalu: semeon napisał(a):

> "Polaków" piszemy z dużej litery- to po pierwsze, a po drugie - to czyżbyś
          > uważał się za lepszego człowieka niż ci którzy głosowali na Leppera. Ani
          LPR,
          > ani Samoobrona nie jest dla mnie przykładem do naśladowania i nie zgadzam się
          z
          >
          > głoszonymi przez nich poglądami, ale jako ludzi sznuję ich tak samo jak
          > innych. Dużo Nasz Wielki Rodak mówił o tolerancji, ale widać nie do wielu te
          > słowa dotarły.

'nasz' tez piszemy z duzej? wez sie ogarnij czlowieku..
          • Gość: semeon Re: LEPPER IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 00:33
            Jak nie masz nic do powiedzenia to się nie odzywaj.
        • tytt Re: LEPPER 24.10.05, 00:44
          Gość portalu: semeon napisał(a):

> "Polaków" piszemy z dużej litery- to po pierwsze, a po drugie - to czyżbyś
          > uważał się za lepszego człowieka niż ci którzy głosowali na Leppera. Ani
          LPR,
          > ani Samoobrona nie jest dla mnie przykładem do naśladowania i nie zgadzam się
          z
          >
          > głoszonymi przez nich poglądami, ale jako ludzi sznuję ich tak samo jak
          > innych. Dużo Nasz Wielki Rodak mówił o tolerancji, ale widać nie do wielu te
          > słowa dotarły.

to oczywiste! elektorat jest po prostu zroznicowany, na wielu skalach-rowniez
          inteligencji, refleksyjnosci, umiejetnosci abstrahowania, stawiania pytan,
          wyciagania wnioskow etc etc a demokracja na ten jeden jedyny dzien zrownuje
          wszystkich i wszystkim daje jednakowe prawo w decydowaniu o calej wspolnocie..

dodaj sobie do tego kampanie polityczną jako produkt marketingu, tworzoną przez
          inteligentnych wyksztalconych ludzi z wiedzą z zakresu psychologii spolecznej,
          socjologii, dodaj media z ich ogromną opiniotworczą mocą, niestety pozbawioną
          obiektywizmu, upraszczającą wszystko do niezbednego minimum tym bardziej im
          bardziej jest to medium powszechne (jak tv)-na rzeczowe dyskusje i mierzenie
          się z faktami wymuszające na 'mozgu' cos wiecej niz tylko wskazanie A czy B
          pozwalają sobie jedynie np polityka,czyli media ludzi inteligentnych,
          oczytanych, dodaj kosciół z jego dyrektywami co i jak robic bo w istocie to
          jest wlasnie kosciol, dodaj marne zainteresowanie polaków polityką na co
          dzien,z brakiem podstawowej wiedzy z zakresu politologii chocby, ideologii,
          sensu rzadzenia i istnienia systemu partyjnego, dodaj wybiorczą pamiec +
          naturalną nadzieje i chec zmian towarzyszącą kazdym wyborom,która łasa jest na
          kolejne obietnice i proste,czym prostsze tym lepsze ujmowanie rzeczywistosci,
          najlepiej w kategorii zli-dobrzy, biali-czerwoni.. jak sobie to zsumujesz masz
          oto obraz wyboru,tego aktu mamienia spoleczenstwa wolnoscia decydowania o
          sobie, ktora faktycznie sprowadza się do cyklicznych rezygnacji z tejze
          wolnosci, zrzekania się jej co 4 lata na rzecz innych..
          • Gość: semeon Re: LEPPER IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 23:42
            Dziękuję za merytoryczną odpowiedź. Z którą się we większiości nie zgadzam,
            ale cieszę się z takiego głosu, gdyż mogę się nad nim zastanowić, a być może i
            poszerzyć swoje horyzonty. Ale "Polaków" niezmiennie piszemy z dużej litery.
    • Gość: wyborca 2005 Re: Po wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 20:53
      zwyciężył dobry,uczciwy kandydat .Już J.Kochanowski w odprawie
      " Posłów Greckich " nawoływał:
      " o nierządne królestwo i zginienia bliskie, gdzie ani
      PRAWO ani SPRAWIEDLIWOSC ma miejsce ale wszystko złotem kupić trzeba ".
      • Gość: max Re: Po wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 20:54
        napoleona.
        kieszonkowego generała.
        • Gość: donald i religa Re: Po wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 20:58
          Zapraszam na stypę .
          • Gość: CosBy Re: Po wyborach IP: *.chello.pl 23.10.05, 23:00
            Religa to chyba zawału dostanie...
      • czwarty.wymiar Kochanowskiego w ten bajzel nie mieszaj (b/t) 23.10.05, 20:55
        • Gość: byzydura Kacza grypa... IP: *.tvgawex.pl 23.10.05, 21:07
          stwierdzam, ze wybory2005 to byl wspanialy serial komediowy "O dwóch takich, co
          ukradną Polskę"... tylko czemu skonczyl sie tragicznie? :(
          czy wie ktoś ile będę musiał czekac na azyl polityczny w Mołdawii?
          • Gość: do byzydury Re: Brawo Lech Kaczyński.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 21:11
            masz jeszcze Kube ,Białoruś i Koreę Płn.
    • Gość: usa Re: Po wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 21:09
      W USA p.Kaczyński 70 % głosów .
      • czwarty.wymiar Re: Po wyborach 23.10.05, 21:12
        Polacy mieszkający od lat w USA (czy gdziekolwiek indziej) mają kiepskie
        pojęcie o polskich realiach.
        • Gość: gosc Re: Po wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 21:27
          mnie zawsze martwi jak ktos jezdzi po kraju i obiecuje wszystkim wszystko za moje pieniadze. tyle. zycze milej nocy fanom pansta opiekucznego i innym lajzom, ktore nie potrafia o siebie zadbac
        • Gość: usa Re: Po wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 21:28
          a mieszkający w Polsce też mają kiepskie pojęcie ? Po prostu ludzie wybrali
          Polskę bardziej prawą i uczciwą.Tego oczekują.
        • Gość: miły sami ignoranci IP: *.simpull.com / 63.70.62.* 23.10.05, 21:28
          na tym wątku;
        • Gość: CosBy Re: Po wyborach IP: *.chello.pl 23.10.05, 23:01
          Chyba nie powiesz że ok.55 % biorących udział w wyborach nie ma pojęcia o tym co się u nas dzieje?
          • czwarty.wymiar Re: Po wyborach 23.10.05, 23:04
            Gość portalu: CosBy napisał(a):

> Chyba nie powiesz że ok.55 % biorących udział w wyborach nie ma pojęcia o tym
            c
            > o się u nas dzieje?

Chodzi o tych, którzy od lat żyją poza Polską, a nie o wszystkich biorących
            udział w wyborach.
            • Gość: CosBy Re: Po wyborach IP: *.chello.pl 23.10.05, 23:08
              Wiem o co chodzi. Nie musisz mi tłumaczyć.
              Głosowałem na Lecha Kaczyńskiego i nie rób ze mnie kolego ciemnej masy tak jak z wszystkich którzy oddali na Niego głos! Jesteś po prostu BAAAAARDZO stronniczy i złośliwy swoich wypowiedziach. Ale to Twój wybór.
              • alla100 Re: Po wyborach 27.10.05, 13:06
                Odpowiadasz na :
                Gość portalu: CosBy napisał(a):

> Wiem o co chodzi. Nie musisz mi tłumaczyć.
                > Głosowałem na Lecha Kaczyńskiego i nie rób ze mnie kolego ciemnej masy tak
                jak
                > z wszystkich którzy oddali na Niego głos! Jesteś po prostu BAAAAARDZO
                stronnicz
                > y i złośliwy swoich wypowiedziach. Ale to Twój wybór.

czytam w roznych wątkach twoje posty CosBy i mam pytanie do ciebie. Możesz
                napisac dlaczego glosowałes na kaczyńskiego? naprawde, pytam z czystej
                ciekawości.. :)
                • tytt Re: Po wyborach 28.10.05, 08:55
                  cosby:

wszyscy u mnie w parafii glosowali na profesora kaczynskiego!

LOL
    • Gość: Luka Re: Po wyborach IP: *.klik.bydgoszcz.pl 23.10.05, 21:36
      Może i zrobi dekomunizację,złapie kilku złodziei,może kilka afer się wyjaśni (za
      Tuska też prawdopodobnie zostałyby rozwiązane),kilka razy otworzy jakieś
      potrzebne mniej lub bardziej muzeum.Ale co potem,Kaczory?Paraliż decyzyjny znany
      z Warszawy?Wiadomo,że będą wojny na górze i dzielenie.Wszystkie te obietnice o
      IV Rzeczypospolitej i 3 milionach mieszkań to bujda na resorach dobra dla
      tych,którzy trenują umysł tylko od czasu do czasu,tzn.tylko podczas kampani
      wyborczych.Bedziecie,Drogie Kaczki,spędzali czas na walce z gejami i agencjami
      towarzyskimi w Polsce?Król jest nagi,brak pomysłu na zryw gospodarki,będzie
      dreptanie w miejscu i umizgi do Leppera i Rydzyka.Ehhhhh
      • Gość: anka Re: Po wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 21:52
        scenariusz jest analogiczny do aws-uw. PO wytrzyma w rzadzie z 2 lata a potem przestanie firmowac swoim znakiem ksiezycowe pomysly pisu. skonczy sie tak samo jak ostatnio
        • Gość: cembalista [...] IP: *.la-04.cvx.algx.net 23.10.05, 22:13
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • czwarty.wymiar Przestań pieprzyć! 23.10.05, 22:17
            Nie lubię Kaczyńskiego ale to co wypisałeś to zwykłe brednie. Znowu spisek
            żydowski, wszyscy są Żydami... Lecz się
        • Gość: Luka Re: Po wyborach IP: *.klik.bydgoszcz.pl 23.10.05, 22:52
          Jestem tego samego zdania.PO wyjdzie z kabaretu tak jak UW odeszła od
          AWSu.Skończy się totalną kompromitacją i pokazem nieudolności.Powstanie z 10
          kanapowych partyjek,każda o jakiejś równie ciekawej nazwie co PiS.Pojawią się
          "Koła Piastowskie","Ojcowizny","Chleb Codzienny","Partia Zboża i Ziemi","Front
          Prawdziwych Katolików" itp.Poza deklaracjami Kaczyńscy nie potrafią
          nic.Wykonaliśmy potwornym wysiłkiem woli całego narodu wielki krok w tył.
          • czwarty.wymiar Re: Po wyborach 23.10.05, 22:58
            Ciekawe czy zaczną puszczać "oczka" do Andrzeja L. - w końcu więcej ich łączy
            niż dzieli.
            • Gość: liberal Re: Po wyborach IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 23.10.05, 23:38
              przykro mi, ze znowuz wygrala polska glupota...ciemnota, ktorej brak rozumu,
              nie umiejaca samemu rozmyslac, glosujaca tak jak ksiadz na mszy karze!
              sami sie wpakowaliscie w g...., i bedzie ciezko z niego sie wydostac!
              • Gość: balum Re: Po wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 23:51
                Cóż ja już mam dośc wmawiania że złodziej nie jest złodziejem, i że to jest
                dobre że piewszy milion należy ukraśc. Niedofinasowanego sądownictwa, policji,
                karków śmiejących się wszystkim w twarz. Mam także dośc tych ciągłych sukcesów
                gospodarczych które sprowadzają sie do tego że 600 tys polaków wyjechało za
                pracą za granicę a reszta w wiekszosci pracuje za 1000 zł. Nie wiem czy coś się
                zmieni - ale głos na Pis i Kaczyńskiego był głosem spreciwu przeciwko temu co
                się dzieje, wmawianiu że jak ktoś nie mysli jak PO to jest ciemnogrodem i
                wsiunem. Głosem sprzeciwu przeciwko klasie politycznej która ciągle wisi na
                zachodniej klamce a przez wschodnią ciagnięta jest za teczki.
                I przeciwko temu żeby postepowania sądowe w sądzie pracy nie toczyły się po 2,3
                lata.
                To na tyle.
                • Gość: liberal Re: Po wyborach IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 24.10.05, 00:09
                  a ten glos sprzeciwu taki jest inteligentny?
                  tak samo francuzi glosowali przeciwko konstytucji UE, tylko po to ,zeby dac w
                  pysk Chirac'owi
                  tego typu rozumowanie nie jest zbytnio budujace...
                  • Gość: balum Re: Po wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 00:17
                    A czym byłby Tusk abstrachując od tego że prezydent niewiele może.
                    Reprezentował by ten kierunek, jak sądzę trafnie opisałem w poprzednim poście.
                    Ludzie nie są głupi a nasza pseudointeligencja już pokazała jak można zrobic
                    ponad 20% bezrobocie. W Czechach i na Wegrzech wynosi ono 7% a u nas ile ?
                    jeszcze troche to będziemy sadzic tylko ziemniaki. Przejdź się po urzędach
                    kierowanych przez komuchów czy liberałów. Lodówki, komputery, stoły wszystko
                    itd żadnego myślenia pro państwowego.
                    I takich przykładów można dac wiele.
                    • Gość: balum Re: Po wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 00:26
                      Lodówki, komputery, stoły wszystko z zagranicy itd żadnego myślenia pro
                      państwowego.
                • Gość: Luka Re: Po wyborach IP: *.klik.bydgoszcz.pl 24.10.05, 00:15
                  Wybacz mi szczerość ale ktoś kto podpiera się "autorytetem" Radia Maryja i jego
                  dyrektora,uważa swój elektorat za ciemnogród.Nie słyszałeś ojca Rydzyka,który
                  twierdzi,że do Polski w ciągu ostatnich lat rządy sprowadziły kilkadziesiąt
                  (albo kilkaset,już nie pamiętam dokładnie) tysięcy Żydów?To jeden przykład z
                  setek.Korwin ujął to zgrabnie "głos menela spod budki z piwem i głos profesora
                  znaczą niestety tyle samo".Może to niepoprawne politycznie,ale elektorat
                  naprawdę dzieli się na mądry (bez względu na sympatie polityczne) i głupi.Według
                  mnie na Rydzyka i Leppera głosuje ta druga grupa.Coś takiego jak ciemnogród
                  istnieje i gadając lub broniąc takich głupstw jak mówi Rydzyk człowiek zgłasza
                  do niego akces.Kaczor już podziękował Rydzykowi za poparcie.Wystarczający dowód
                  na udowodnienie tezy,że zwolennicy Kaczyńskich to w dużej części zapóźniona
                  cywilizacyjnie ludność ściany wschodniej i duże grono słuchaczek bredni
                  rozgłośni z Torunia?
                  • Gość: balum Re: Po wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 00:23
                    A czym się różni Rydzyk od Urbana czy Milera ? rydzyka należy sznowac za jedną
                    rzecz nie koniecznie zgadzając się z tym co wygaduje. Otóż stworzył on grupę
                    medialną, radio w którym sie jeszcze mówi a nie słucha przez 24 h 15
                    zagranicznych kawałków. Wiem że wielu chciałoby zamknąc tą rozgłośnie ale to
                    jest rozgłąsnia w której politycy nie dopuszczeni w innych mediach moga mówic.
                    To właśnie dzięki czerwonym mamy tak mało stacji radiowych, telewizji.
                    obłożenie koncesjami to cenzura. Zauważ ze tuska było w mediach pełno a gdzioe
                    był Korwin Mikke, Giertych itd. ? Po prostu jest to wygodne i dlatego ta
                    rozgłośnia tak kłuje w oczy.
                    • tytt Re: Po wyborach 24.10.05, 00:53
                      ideologie faszystowskie czy komunistyczne są zakazane przez naszą konstytucje,
                      dlatego nazywa się to ustawa zasadnicza-przyjmuje ad hoc pewne niepodwazalne
                      założenia co panstwu zagraza z samej istoty i dlatego RM i rydzykowe imperium
                      powinno byc uciszone..
                      hitlerowi niestety nikt nie uciął języka za wczasu-wiemy jak sie to
                      skonczylo..wiemy dokladnei wszyscy jaka partia ma wspaniałą wszechpolską
                      ogoloną, tępą i posłuszną zakompleksioną skutecznie indoktrynowaną mlodzieżówkę

poza tym tusk wyraznie odcial sie od poparcia urbana! taki drobny fakcik..
                      • Gość: balum Re: Po wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 08:24
                        Lewackie majaki o faszyzmie zawsze mnie bawią. Nie byli w stanie wykończy
                        rydzyka w inny sposób to trzeba go administracyjnie. Dosyc juz mówienia kto
                        jest dobrym a kto złym polakiem.
                        • tytt Re: Po wyborach 24.10.05, 08:53
                          Gość portalu: balum napisał(a):

> Lewackie majaki o faszyzmie zawsze mnie bawią. Nie byli w stanie wykończy
                          > rydzyka w inny sposób to trzeba go administracyjnie. Dosyc juz mówienia kto
                          > jest dobrym a kto złym polakiem.

LOL

zwolennik kaczynskiego nie moze wzywac do zaprzestania dzielenia polakow na
                          dobrych i zlych! przeczysz samemu sobie..
                          co do majaków-wystarczy miec jako takie rozeznanie w historii i umiejetnosci
                          rozpoznawania analogii..a rydzyka poza wszystkim nalezaloby 'wykonczyc' za
                          wszystkie machloje,za pseudouczelnie na ktora dostaje kaske z panstwa a ktora w
                          istocie jest jak oboz hitlerjugend, za oszustwa skarbowe etc etc..
                        • Gość: liberal Re: Po wyborach IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 24.10.05, 23:08
                          teraz to dopiero mi wstyd byc polakiem; cale szczescie juz dawno wydostalem sie
                          z tego zadufanego w swojej katolickiej potedze kraju, "potedze", z ktorej cala
                          europa sie smieje...chyba tylko polglowki polonii amerykanskiej biora was na
                          serio!
                        • alla100 Re: Po wyborach 27.10.05, 13:18
                          Odpowiadasz na :
                          Gość portalu: balum napisał(a):

> Lewackie majaki o faszyzmie zawsze mnie bawią.

naprawde, masz w takim razie bardzo specyficzne poczucie humoru...

Nie byli w stanie wykończy
                          > rydzyka w inny sposób to trzeba go administracyjnie. Dosyc juz mówienia kto
                          > jest dobrym a kto złym polakiem.

jeszcze parę postów wczesniej mowileś że chcesz państwa prawego! Ale to że
                          rydzyk jest oszustem, złodziejem - właściwie działa jak mafiozo, bo nawet
                          Najwyższa Izba Kontroli nie jest w stanie mu zagrozić, to ci nie przeszkadza.
                          Teraz, gdy poparł kaczora to już w ogole będzie nietykalny. Zaprzeczasz sam
                          sobie! a skoro bronisz rydzyka nawet to nie warto właściwie z tobą dyskutować,
                          bo masz klapki na oczach.
    • Gość: wyborca 2005 Re: Po wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 09:48
      nie chcę wypisywać bzdur i oceniać narodu.Naród wybrał i powtórzyć trzeba za
      p. Rokitą "od dziś Lech Kaczyński moim prezydentem".
      W pełni zgadzam się z wypowiedziami gościa balum.
      • Gość: Luka Re: Po wyborach IP: *.klik.bydgoszcz.pl 24.10.05, 15:11
        W wielu z nas drzemie przekonanie,że naród posiada jakąś wewnętrzną
        mądrość,która zawsze skutkuje najlepszym wyborem i że nie należy dyskutować z
        wyborem narodu.Przecież to bzdura.Naród to zwykli omylni ludzie,podatni w swojej
        masie na manipulację,w dużej części niedouczeni.Wspomniany demokratyczny wybór
        Hitlera to świetny przykład tego zjawiska.Tak więc nie ma co się podpierać
        misyczną siłą i mądrością narodu,bo takiej nie ma.My nie potrafimy się rządzić i
        tyle.I powtórzę to,co podpowiada zdrowy rozsądek-na Rydzyka i Leppera głosują
        ludzie,którzy mają wątłą wiedzę o świecie,ksenofobiczni,przestraszeni i raczej
        mało zaradni.Dlaczego mam się cieszyć,że jakaś ciemna masa rodem z XIX wieku
        narzuciła mi prezydenta ze swoich czasów?Każdy kto traktuje poważnie Radio
        Maryja i Samoobronę niestety nie jest rozsądnym i logicznie myślącym
        człowiekiem.Tak jak nasz nowy prezydent.
    • Gość: tt Niech PIS rozliczy afery w miescie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 12:49
      Niech PIS rozliczy afery w miescie!!!!
      Te wszystkie fałśzerstwa, łapówki itp!
    • Gość: o-moj-boze Re: Po wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 15:24
      No i pieknie-narod wybral, niech narod cierpi...Polska, to jest Polska, jak
      spiewal kiedys znany "artysta"..
      moja wizja jest taka. o.Rydzyk przejmie wszystkie stacje radiowe i telewizyjne,
      w poludnie kazdego dnia bedzie obowiazkowa przerwa w pracy i biegac bedziemy do
      kosciola na aniol panski i wszyscy beda musieli chodzic w moherowych
      beretach..jestem zalamana, brak slow..a tak na powaznie, pan Prezydent tak
      pieknie obiecywal,ale szkoda, ze realizowac to zamierza (o ile wogole bedzie), z
      moich podatkow...ehh, to zycie
      • tytt Re: Po wyborach 24.10.05, 17:12
        ciekawe czy z taka determinacją bedzie rozliczal rowniez imperium rydzyka,
        skarbowe machloje, żenującą szkołę, ktorej MEN sie boi weryfikowac,
        podrzegające do wiecznej nienawiści i jątrzenia niezalezne pseudokatolickie
        media..
        ciekawe czy nadal jako ikona prawa i sprawiedliwości bedzie dążył do
        rozliczenia samoobrony..
        to oczywiscie w obecnych realiach tych żałośnych sojuszów bardzo wątpliwe..
      • Gość: lipa Re: Po wyborach IP: *.telsten.com / 195.205.6.* 24.10.05, 23:19
        Wszyscy placzecie jak dzieci, bo jak dzieci wyborcy Tuska sie zachowuja. Mozecie mowic- moherowe berety, rydzyki, lepperowcy itd. Ale im sie dupy na wybory ruszyc chcialo. A nie nasza super trendowa europejska mlodziez, ktora gdzies ma to co sie dzieje w kraju. Byle poimprezowac, byle wypic i zajarac. Zadna mysl nie skazila ich usmiechnietych mordek. A wyniki sa jakie sa. Bo to pogoda za brzydka, a to za ladna. A to zimno, a to cieplo. A rydzyki, pojda na wybory chocby tornado i tsunami razem wziete nad krajem szalaly.I to jest roznica. jedni czuja sie odpowiedzialni za to co dzieje sie w kraju, a drudzy moze i chcieliby lepiej, ale nic w tym kierunku nie robia. Mam tylko nadzieje, choc pewnie to zludne, ze z tej porazki jakies wnioski zostana wyciagniete.
        • Gość: semeon Re: Po wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 00:00
          Moim zdaniem, bardzo dobra opinia. Poza tym jeden=jeden, niezależnie od tego
          czy ktoś go uważa za ciemnogród, czy za super inteligenta. A swoją drogą to
          publiczne publikatory same są sobie winne, gdyż u nich. albo słyszymy: "musimy
          kończyC, ponieważ czas na reklamy", albo nadają angielsko języczną sieczkę
          muzyczną. A RM tak, czy inaczej, ale jednak rozmawia z ludźmi i sama nadaje
          wiele słowa mówionego, cokolwiek nie powiedzieć o głoszonych, w tych audycjach,
          treściach. Natomiast wszystkie publicystyczne programy w publicznych mediach,
          powinny nosić jeden tytuł: "musimy kończyć". Na przyklad "Puls Trójki"
          kiedyś, jeszcze niedawno, trwał prawie godzinę, a teraz raptem 10 minut, z
          czego prowadząca Beata Michniewicz, trzy minuty poświęca na sformulowania
          typu "musimy kończyć". Jak w tej sytuacji mówić o rzetelnej i merytorycznej
          dyskusji?
    • Gość: ffh Re: Po wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 23:33
      Kaczyński uczniem Wałęsy buhahahahaha
      • Gość: Luka Re: Po wyborach IP: *.klik.bydgoszcz.pl 24.10.05, 23:57
        Choć brzmi to może paradoksalnie,Kaczor naprawdę wydaje się być zdolnym uczniem
        Wałęsy.Jest nieufny,ma tendencję do rozbijania niż grupowania wokół siebie
        ludzi,jego relacje z bratem są dla mnie groteskowe-tylko jemu ufa,tylko z nim
        przez całe życie.Cały czas szuka konfliktów albo jest w opozycji do
        czegoś."Kaczyńscy są idealni na czas walki"-czyje to słowa? ;).Zobaczycie,że już
        niedługo będzie sam jak palec.Taka natura wiecznych rozbijaczy i węszycieli.
        Oprócz tego jest tak jak Wałęsa,nazwałbym to delikatnie,mało elastyczny i dość
        drętwy.O poczuciu humoru i błyskotliwości nie wspomnę...Ponury gość,który nie
        potrafi czerpać z życia przyjemności i radości.
        • Gość: se Re: Po wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 00:04
          Już dawno /przełom XV i XVI wieku/ jeden mądry gość powiedział, że do
          sprawowania władzy potrzeba zupełnie innych ludzi niż do jej zdobywania.
    • Gość: Www a ja się cieszę IP: *.zse.bydgoszcz.pl 27.10.05, 12:52
      Wybór Polaków jest prosty do zrozumienia:
      Nie dla palstelinowej postawy wobec Niemiec i Rosji oraz UE
      Nie dla przekrętasów
      Nie dla żadań zboczonych facetów i zfrustrowanych rozwódek zwanych niesłusznie
      feministkami (nie można na równi stawiać spraw kraju i UE z żadaniami
      zboczeńców. Należy zachować jakąś proporcję)
      W końcu skończy się tolerowanie kiboli i bandziorów ulicznytch którzy policji
      śmieją się w twarz
      Co do PO no to zachowuje się jak rozpieszczone dziecko które jest w mniejszości
      w piaskownicy i dlatego bierze zabawki i idzie do domu. Ci sami ludzie robią to
      samo co robili za rządów AWS - Unia wtedy też zwinęła zabawki.
      Niestety kochani przegrany ma mniej głosu i tyle. A po wynikach widać , że
      przegarali dwukrotnie więc nie ma mowy o przypadku. I nie mówcie że to prez 1/4
      Polaków bo nie głosowali wszyscy. Trudne widocznie nie chcieli by ich głos się
      liczył
      • tytt Re: a ja się cieszę 28.10.05, 09:01
        unia zwijala zabawki od poczatku poniewaz od poczatku rzadowi buzka
        towarzyszyly afery, jedna za druga-przypomnij sobie.. i ujadanie w obrebie awsu
        co najmniej 5 obozow powstalo.. i cudowne reformy za ktore rodacy podziekowali
        wywalajac aws (jak im sie wydalo wtedy) z polityki (a aws po prostu sie
        przeformowal, zmienil nazwe i tyle-polityczna kasta dba o swoj zywot..)

co do stawiania na rowni-nie powinienes stawiac zboczonych facetow (jak
        rozumiem chodzi o gejow) i rozwodek przy kibolach-jesli faktycznie pis poradzi
        sobie z problemem huliganstwa i w ogole z drobna przestepczoscia to wyraznie mu
        pogratuluje! bedzie super! tylko ze do tego trzeba glowy, dzialan systemowych,
        prawnych, kasy kasy kasy a nie prezenia miesni by tacy jak ty-sorry-slepo
        wyrazali teze: skonczy sie panoszenie kiboli..
    • Gość: koliber Re: Po wyborach IP: *.tvp.pl 27.10.05, 15:34
      Ludzie a może tak odwrócimy role.
      Cały czas macie pretensje do PiSu,a przecież ptzrgrani w wyborach zachowują się
      tak jakby ludzie którzy poszli do wyborów to szmaciarze.
      Ja mam dosyć takich uwag,że Pis nie chce wejść w koalicję.
      Nie pozwolę się obrażać,głosowałem na taki a nie inny program dotyczący
      chociażby podatków,ponieważ przy zarobkach nawet na poziomie 3000 złotych każdy
      dostanie w plecy bo odejdą wszystkie ulgi,zaś spowinowaceni z PO bogaci na pewno
      z zarobionej w ten sposób kasy nie zatrudnią nikogo tylko zainwestują w
      nieruchomości za granicą,chociażby w Grecji albo Hiszpani.Tak więc trochę
      pokory,"Ten kto przegrywa na giełdzie nie jest tuzem lecz bankrutem"
      • Gość: owies Re: Po wyborach IP: 83.238.67.* 27.10.05, 15:44
        za to bedziesz mial sniadego kryminaliste jako wicemarszalka, cieniasa o twarzy
        przypominajacej smutny pisuar jako premiera i dwie wzdete kaczki pociagajace za
        wszystkie sznurki do ktorych podpiety jest ojciec dyrektor, tfu....

Czy wy (wyborcy PiSu) jeszcze nie przejrzeliscie na oczy czy glupio wam ze taki
        blad popelniliscie i daliscie sie sprytnie omamic, niedlugo danine w postaci
        owsa do pewnej poslanki juz wam tylko pozostanie nosic :-(

cala europa sie z nas smieje albo co najmniej dziwi (poza albania), a to
        smutne....
        • Gość: Www Re: Po wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 18:32
          a ja myślę że nie wstydzi się Europa tylko lekko boi bo nie będzie już tak
          słodko.
          • Gość: Luka Re: Po wyborach IP: *.klik.bydgoszcz.pl 27.10.05, 20:49
            Polska Kaczorów to mocarstwo,haha.Teraz im pokażemy."Nie będzie tak
            słodko".Koniec z wyzyskiem Unii.Niemcy i Francuzi będą się łasić u stóp
            braci.Wodzowie,prowadźcie na Brukselę!Owies odbija stopniowo wszystkim z owej
            54-procentowej grupy...
            • Gość: liberal Re: Po wyborach IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 27.10.05, 22:31
              cala europa trzesie sie ze strachu..., szczegolnie kaczorskiej grypy!ha, ha,
              ha
              • Gość: Www Re: Po wyborach IP: 195.117.253.* 28.10.05, 08:26
                jak zwykle kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem panowie. Chodzi o to że nie
                będziemy na kpolankach bez dyskusji robić wszystkiego co chcą i niereagować na
                to co robią. Wiadomo, że nie możemy ingerować w ich sprawy ale możemy wyrazić
                twarde stanowisko. Nie tak jak panowie co to tylko interesik włąsny widzą i
                krzesełka w UE.
                • tytt Re: Po wyborach 28.10.05, 09:05
                  czyli proponujesz taką srodkowoeuropejską koree płn?
              • Gość: Www Re: Po wyborach IP: 195.117.253.* 28.10.05, 08:27
                Nie3 chodzi o to żeby tam rządzić ale o to żeby nie dac się rolować
        • Gość: Bobik Re: Po wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 10:18
          Gość portalu: owies napisał(a):

> za to bedziesz mial sniadego kryminaliste jako wicemarszalka

JAKI Z NIEGO KRYMINALISTA? TO ŻE MA JAKIEŚ ŚMIESZNE WYROKI NIE OZNACZA ŻE TAK
          JEST JAK PISZESZ

, cieniasa o twarzy przypominajacej smutny pisuar jako premiera

SPÓJRZ W LUSTERKO..... I CO WIDZISZ??? JAK BYŚ TAK SIĘ MOCNO WPATRZYŁ WSIEBIE TO
          ZOBACZYŁBYŚ NADĄSANEGO PRYMITYWA

i dwie wzdete kaczki pociagajace za wszystkie sznurki do ktorych podpiety jest
          ojciec dyrektor, tfu....

NO TAK, SWOISTEGO POCZUCIA HUMORU TO CI NIE BRAKUJE, ALE MNIE AKURAT TO NIE BAWI

>
          > Czy wy (wyborcy PiSu) jeszcze nie przejrzeliscie na oczy czy glupio wam ze
          taki blad popelniliscie i daliscie sie sprytnie omamic

CHWILKA, TO MEDIA CAŁY CZAS WPAJAŁY, ŻE LEPSZY JEST TUSK, A KACZYŃSKI BYŁ
          MARGINALIZOWANY. POLACY NIE TACY GŁUPI JAK CI SIĘ WYDAJE

> cala europa sie z nas smieje albo co najmniej dziwi (poza albania), a to
          > smutne....

TAAAA.... TACY JAK TY PRZEJMUJĄ SIĘ TYM CO MÓWIĆ BĘDZIE O NAS NP. TAKI
          ŁUKASZENKO, PUTIN, CZY INNY POLITYK "EUROPEJSKI". JA NIE MARTWIŁBYM SIĘ TYM, ŻE
          NIEKTÓRE ARTYKUŁY PRASOWE NA ZACHODZIE PISZĄ BZDURY. ONI PO PROSTU POWIELAJĄ
          NASZE ARTYKUŁY, A CO U NAS MOŻNA WYCZYTAĆ, TO PRZECIEŻ WSZYSCY WIEDZĄ

POZDRAWIAM CIEBIE I WSZYSTKICH CZYTAJĄCYCH. I MAM PROŚBĘ, ZANIM BĘDZIECIE
          OPLUWAĆ BRACI KACZYŃSKICH I CAŁE PIS, TO POMYŚLCIE, CZY NIE WARTO POCZEKAĆ KILKA
          LAT Z OCENĄ, DAĆ IM SIĘ WYKAZAĆ W DZIAŁANIU? MOŻE ZMIENICIE CAŁKOWICIE WASZE
          ZDANIE O TYCH LUDZIACH, CZEGO WAM ŻYCZĘ.
          • tytt Re: Po wyborach 28.10.05, 11:01
            ja proponuje byś poluzował poślady..
            • Gość: Bobik Re: Po wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 11:11
              DZIĘKI "tytt", NIE SKORZYSTAM Z TWOJEJ SEKSUALNEJ PROPOZYCJI
              • tytt Re: Po wyborach 28.10.05, 11:13
                :) czemu, sprobuj, moze pusci ci niezdrowe cisnienie.. moze nawet caps locka
                wylaczysz?
                • Gość: Bobik Re: Po wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 11:19
                  CAPS LOCKA NIE WYŁĄCZĘ, PRZYKRO MI. MOŻE WIELKIE LITERKI PRZEMÓWIĄ BARDZIEJ DO
                  TWOJEJ PUSTEJ GŁÓWKI...
                  • Gość: Luka Re: Po wyborach IP: *.klik.bydgoszcz.pl 28.10.05, 11:39
                    Jeśli Lepper ma tylko "kilka śmiesznych wyroków" to ty Bobik,chłopie, nie
                    rozumiesz co to jest moralność,odpowiedzialność,czym jest dobry przykład
                    władzy.właśnie to jest ta drobna różnica między zwolennikami PO a PiS,którzy
                    mają usta pełne frazesów ale zupełnie nie potrafią swoich zasad wprowadzić w
                    życie.Tutaj nie wystarczy podpierać się encykliką (z całym szacunkiem dla jej
                    autora) albo deklarować,że będzie się katolikiem do końca życia a "stosować"
                    moralność wg upodobań.A tak na marginesie,ludzie niezwiązani z wiarą często
                    kierują się bezwzględnym kodeksem moralnym w odróżnieniu od głęboko wierzących
                    (np.kręgi Radia Maryja) ponieważ nie mogą tłumaczyć ideologią taktyki "cel
                    uświęca środki".Moja rada-mniej sztandarów,nadymania się,kodeksów i klękania
                    przed Rydzykiem,Pobożni Moraliści i Tropiciele Zepsucia z PiS.Więcej zdrowego
                    rozsądku
                    • Gość: wyborca Re: Po wyborach IP: *.man.bydgoszcz.pl 29.10.05, 01:47
                      Luka pisząc o moralności i odpowiedzialności w PO miał na myśli pewnie te osoby związane z tą partią a uczestniczące w aferze mostowej, Złotych Tarasów ,tunelu pod Wisłostradą.Zapomniał wspomnieć o p.Lewandowskim oskarżonym w sprawie Techmy i KrakChemi.P.Schetynie i firmy jego żony.Zaponiał zapytać się p.Tuska gdzie drukuje swoje książki a p.Chlebowskiego jak to było z poprawkami do ustawy o "jednorękich bandytach" nie wspomnę o I.Śledzińskiej -Katarasińskiej,0,24promila.Osoby te są nadal w PO i kierują się bezwzględnym kodeksem moralnym.Do tej ich troski o państwo a raczej o swój zajadle walczą o obięcie ministerswa służb specjalnych a w zasadzie o swoje teczki.Jak dostanie to ministerstwo to w chodzi do rządu.Taki dobry przykład z PO chciałeś POkazać.
          • Gość: Wojtekh Re: Po wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 22:58
            No do czego to doszło żebym musiał przyznać racje panu Babikowi. :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka