Dodaj do ulubionych

Hot-dog z pieczarkami

IP: 216.104.228.* 12.07.01, 16:08
Pamiętacie pierwsze hot-dogi za komuny. Zamiast parówek wpychali w nie duszone pieczarki. Boże, jakie to było
dobre. Czy ktoś jeszcze w Bydgoszczy sprzedaje takie rzeczy. Dajcie znać gdzie. Może gdzieś przetrwały
jeszcze inne tamtych czasów jak np. lody sprzedawane w dwóch płaskich waflach, mleko w butelkach z
kapslem, wyroby czekoladopodobne, itd.
Ach, przeżyć to jeszcze raz.
Obserwuj wątek
    • Gość: Krawczyk Re: Hot-dog z pieczarkami IP: 10.10.70.* 12.07.01, 17:28
      Hot-doga z pieczarkami, takiego samego jak za PRL-u można kupć w budce naprzeciwko LO nr I.
      Prawie takiego samego, bo teraz są w nim rzeczywiście pieczarki, a za komuny był wypełniony po
      brzegi cebulą.
      Smacznego !
    • Gość: demio Re: Hot-dog z pieczarkami IP: *.zapid.com 12.07.01, 17:57
      Hot dogi z pieczarkami robi moja mama. Są o niebo lepsze od tych, które serwowano kiedyś w
      budkach - zapraszam :-)
      A jeśli chodzi o wyroby czekoladopodobne, to cały czas są w sklepach. Serio. Zwróć uwagę na napis
      chocolatelike...To właśnie to.
      D.
      • Gość: bob Re: Hot-dog z pieczarkami IP: 216.104.228.* 13.07.01, 09:15
        Dzięki, byłem już pod I LO. Jeszcze zamknięte, ale już mi ślinka leci.
        Co do chocolatelike (czy jak to się pisze), to przyznasz, że to nie brzmi już tak uroczo, jak wyrób
        czekoladopodobny. Niemniej nie omieszkam poszukać na półkach i spróbować. Może rzeczywiście przypomną mi
        się stare czasy.
    • Gość: Geo Re: Hot-dog z pieczarkami IP: *.bydg.gazeta.pl 13.07.01, 09:34
      No to dalej, zapisywać się na listę!!! ;-)
      Sam wam wydrukuję te naklejki. Może wcześniej ustalilibyśmy treść. Ja proponuję:

JESTEM NA FORUM
      www.gazeta.pl/bydgoszcz

Wielkość max 10x5cm, bo większa wyglądałaby trochę obciachowo. Mam rację?
      pzdr.
      • Gość: Geo Sorki - pomyliłem wątki ;-) (no txt) IP: *.bydg.gazeta.pl 13.07.01, 09:35
        • Gość: bob Re: Sorki - pomyliłem wątki ;-) (no txt) IP: 216.104.228.* 13.07.01, 09:39
          Geo, skoro już tu wpadłeś, wypadałoby trochę posiedzieć i coś powiedzieć. Byle z sensem.
        • Gość: demio ależ nic się nie stało ;-) (no txt) IP: *.zapid.com 13.07.01, 09:43

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka