IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 14:58
Bez komentarza
serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3049213.html
Obserwuj wątek
    • Gość: iv Re: wojewoda IP: *.man.bydgoszcz.pl 02.01.06, 14:59
      no ale to stary art.
      • Gość: ser Re: wojewoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 17:57
        Miejmy nadzieje ze to nie jest prawda bo wtedy do faktow że :
        1. marszalek jest w Toruniu
        2. kompetencje marszalka zwieksza sie kosztem wojewody

dojdzie fakt ze zarowno wojewoda jak i wicewojewoda faktycznie beda torunianami-
        takie "rownouprawnienie" bedzie wszystkim krzykaczom torunskim pasowac....
      • Gość: Gosc Re: wojewoda IP: *.telsten.com / 195.205.6.* 05.01.06, 23:06
        Gdzie szmaciarze z PISu macie swojego wojewode jak dlugo mamy czekac czy wam
        nie jest wstyt ze rzadzi jeszcze komunista wstretny
    • Gość: torunianka Re: wojewoda IP: *.petrus.com.pl 02.01.06, 19:28
      Gość portalu: balum napisał(a):

> Bez komentarza
      > serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3049213.html

Czemu bez komentarza?
      • Gość: Leszek Re: wojewoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 20:57
        To fatalna wiadomość dla Bydgoszczy !!!

Już mieliśmy rektor Śliwkę pochodzącą z Torunia i wiadomo czym to się skończyło.

Teraz trzeba torunianom uważnie patrzeć na ręce.
        • Gość: Leszek Re: wojewoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 21:00
          Byli mieszkańcy Torunia nigdy nie pozbędą się podświadomego sentymentu dla
          swego miasta. I w kluczowych momentach zawodzą - przykładem może być Dombrowicz
          który nie przeciwł się zdecydowanie pochłonięci bydgoskiej AM przez żarłoczne
          UMK.
          • Gość: torunianka Re: wojewoda IP: *.petrus.com.pl 02.01.06, 21:22
            > Byli mieszkańcy Torunia nigdy nie pozbędą się podświadomego sentymentu dla
            > swego miasta. I w kluczowych momentach zawodzą

a byli mieszkańcy Bydgoszczy co w Toruniu osiedli?
            • Gość: semeon Re: wojewoda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 19:36
              A co myślą byli mieszkańcy Torunia co osiedli w Bydgoszczy ?_
              • Gość: torunianka Re: wojewoda IP: *.petrus.com.pl 04.01.06, 23:01
                Gość portalu: semeon napisał(a):

> A co myślą byli mieszkańcy Torunia co osiedli w Bydgoszczy ?

a skądżesz mam to wiedzieć ja, semeonie? Znam wprawdzie parę takich osób, ale dawno ich nie widziałam.
                Wiem tylko z tego wątku co myślą bydgoszczanie o osiadłych w Bydgoszczy torunianach.
                • Gość: semeon Re: wojewoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 21:08
                  E tam, na pewno wiesz, jak zresztą wiele innych rzeczy, spraw, zjawisk, itd,
                  ale po prostu nie chcesz napisać. Oj brzydko.
                  • Gość: torunianka Re: wojewoda IP: *.petrus.com.pl 05.01.06, 21:42
                    a dziękuję za dobre słowo, ale niestety, przeceniasz mnie. Nie mam zdolności telepatycznych, ani też kwalifikacji rzecznika
                    pozdrawiam
    • Gość: wyborca PIS Re: wojewoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 22:27
      Zgadzam się z Leszkiem.Trzeba jeszcze pamiętać o Ciemniak pochodzącej z
      Torunia która nie głosowała przeciwko tzw.fuzji AMB z UMK . Zresztą tak jak
      całe SLD.
      • Gość: Leszek Re: wojewoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 11:56
        Brak sprzeciwu Dombrowicza w kwestii AM - nawet symbolicznego, spowodował, że
        toruńscy propagandysci mogli trąbic wszem i wobec że prezydent Bydgoszczy
        popiera przyłączenie AM do UMK.
        • Gość: Leszek Re: wojewoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 12:01
          A pani Ciemniak z domu Achramowicz - rodzona siostra toruńskiego marszałka to
          kolejny temat rzeka.
          Podsumowując - nigdy osoba mająca silne związki z Toruniem nie będzie w stanie
          w krytycznej sytuacji zawalczyć o bydgoskie interesy.
          • Gość: Ob. dr Grażyna J. Ciemniak Najbar. SKUTECZNA dla Bydgo IP: 82.146.247.* 03.01.06, 13:11
            Dokumenty i Fakty Świadczą PRAWDĘ !!!!!!!!!!!!

dr Grażyna J. Ciemniak

... przyczyniła się m.in. do :

- pozyskania środków w wysokości ponad 120 milionów złotych, z Funduszu
            ISPA na realizację przez Spółkę Miejskie Wodociągi i Kanalizacja „Bydgoskiego
            Programu Rozwoju Usług Wodociągowych i Kanalizacyjnych” oraz prawie 400
            milionów złotych z Funduszu Spójności UE na inwestycje ochrony środowiska.
            - utworzenia Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego ( wystąpienie w imieniu Klubu
            SLD)
            - pozyskania środków dla Szpitala Klinicznego i Szpitala Wojewódzkiego w
            Bydgoszczy na zakup nowoczesnego sprzętu medycznego oraz wsparcie Szpitala
            Miejskiego i pozostawienie go poza strukturą Akademii Medycznej.
            - opracowania i przygotowania skutecznej petycji do Parlamentu Europejskiego
            w sprawie leków generycznych co umożliwiło zaoszczędzenie w kraju wydatków na
            leki w wysokości około 1 mld zł rocznie. .(...) .

Czy KTOKOLWIEK więcej współdziałał dla DOBRA BYDGOSZCZY !!!!!!!!!!!!

..aktualnie dr Grażyna Jolanta Ciemniak decyzją SEJMU pełni
            zaszczytne i prestiżowe funkcje m.in.:

{.. to uznanie za kompetencje,umiejętność współdziałania z LUDŻMI
            pracowitość, uczciwość, odpowiedzialność, rzetelność .. }

- Z-ca przewodn. Komisji do Spraw Unii Europejskiej

- Przedstawiciel Parlamentu RP w Zgromadzeniu Eurośródziemnomorskim

• Gość: ..... Bolek, ciemniaku, ty znowu tutaj??Lekarstwa się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 18:46
              skończyły czubku?
            • Gość: Antoniusz Re: dr Grażyna J. Ciemniak Najbar. SKUTECZNA dla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 21:18
              Skończ człowieku z tym zgromadzeniem eurośródziemnomorskim bo to jest po prostu
              żałosne. Czy ty robisz antykampanie Ciemniakowej? :P
        • Gość: torunianka Re: wojewoda IP: *.petrus.com.pl 03.01.06, 13:40
          Drogi Leszku, czy moje pytanie nie zasługuje na odpowiedź?
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=34284210&a=34304263
          bardzo liczę na kompetentne, obiektywne i rzetelne wyjaśnienie mi skomplikowanych relacji bydgosko-toruńskich
    • Gość: torunianka Re: wojewoda IP: *.petrus.com.pl 03.01.06, 16:40
      balum, może Ty mi rzecz objaśnisz, tak po starej znajomości;)?
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=34284210&a=34304263
      • Gość: tony.soprano Re: to może ja spróbuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 17:57
        Niegdy nie bedziemy mieli zaufania do kolesia z bydłoszczy ,który miałby zostac
        wojewodą.NIGDY!
        Podłoże przeciez znasz....
        Obiektywizm (chociazby) TVB3 równiez.
        Krótko i na temat ,- to bedzie kolejny gostek okradajacy Toruń z tego co
        jeszcze w nim zostało.
        Pytanie.
        Dlaczego wojewoda nie może zostac ktos z Torunia?
        (Bo "koledzy" by sie opluli ze złości?)
        • Gość: torunianka sorry, tony.soprano, to pytanie do baluma IP: *.petrus.com.pl 03.01.06, 18:43
          i od niego oczekuję odpowiedzi, nie od Ciebie.
          I bardzo proszę, abyś, kiedykolwiek wtrącisz się do mojej rozmowy, mówił o tym samym, czyli np. o Bydgoszczy lub ew. Bydzi, co uznaję za miłe zdrobnienie, któregom się nauczyła o samych bydgoszczan.

Pozdrawiam i życzę dobrych myśli w nowym roku
    • Gość: torunianka balum..... IP: *.petrus.com.pl 04.01.06, 19:14
      złamałeś nogę na lodzie, że nie odpowiadasz?
      Pozdrawiam
      • Gość: balum Re: balum..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 21:16
        Noga w pełni sprawna, a co do odpowiedzi po co się powtarzac skoro leszek
        napisał to z czym i ja się zgadzam.
        Acha - wytrzymałem już 4 dni z moim okrutnym noworocznym postanowieniem, a ten
        co na lewym ramieniu mi siedzi ciągle mówi:
        "idź słonko do szafy, idź słonko do szafy...."
        • Gość: torunianka Re: balum..... IP: *.petrus.com.pl 04.01.06, 21:32
          no wreszcie, balum! Już zaczęłam się martwić o Ciebie, więc cieszę się, że nie pomniejszyłeś zapasów gipsu.

Ale moje pytanie pozostaje BEZ odpowiedzi, gdyż ja pytałam, czy można polegać na mieszkańcach Bydgoszczy, którzy zmienili miejsce zamieszkania na Toruń.
          Wiesz, to ważne dla mnie bo spotykam takich i nie wiem czy powinnam to kontynuować.

A w sprawie postanowienia noworocznego, to gratuluję.
          To duża sprawa, gdy się ma pełną SZAFĘ (!?) zapasów;)

To jak, można ufać ludziom z Bydgoszczy mieszkającym w Toruniu?
          • Gość: balum Re: balum..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 23:04
            Tak naprawdę to nie można nikomu ufac. Przekonałem się o tym w dzieciństwie
            kiedy jeden z mikołajów zapewniał mnie w przedszkolu że na gwaiazdkę speni moje
            materialne życznenia. Niestety nie spełnił albo spełnił inaczej. Od tej chwili
            wiem że nawet mikołajom nie można ufac a co dopiero innym.
            • Gość: emil Re: balum..... IP: *.tvgawex.pl 04.01.06, 23:10
              Czytaliście w Pomorskiej jak zbluzgali starego wojewodę Kosieniaka.Za to , że
              szybko dał pieniądze dla bydzi na trasę W-Z.Ta Walenczykowska { pewnie jest z
              Torunia } jak i cała Gazeta Pomorska jest przeciw bydzi , to są dawni
              towarzysze i zobaczcie , że trwają i dalej szkodzą.
              • Gość: xxx Re: do Emila IP: *.man.bydgoszcz.pl 05.01.06, 18:17
                jaka dobra, jakkolwiek mocno przeterminowana ta wojewoda, po prostu wojewoda w
                służbie nadterminowej; wytrzymaj jeszcze te kilka dni; odrobinę umiaru w
                pisaniu bzdur!
                • Gość: emil Re: do Emila IP: *.tvgawex.pl 05.01.06, 22:51
                  podobno buduje się dom , podobno jest się sympatykiem PiS a po cichu sie donosi
                  do SLd , podobno to wszystko już mają w jakiejś gazecie i czekają , ale to
                  chyba nieprawda bo PiS to nie są byli członkowie lecz ludzie bez skazy.
                  • Gość: xxx Re: do Emila IP: *.man.bydgoszcz.pl 06.01.06, 21:17
                    jak taki palant intelektualny jak Ty mógł utrzymać się tak długo...........?
                    powodzenia w pisaniu bzdur!
            • Gość: torunianka Re: balum..... IP: *.petrus.com.pl 04.01.06, 23:11
              tak naprawdę, to nie wiem czy jestem zadowolona z Twojej odpowiedzi.
              No bo jak tak z poczuciem nieufności i podejrzliwości dalej żyć?
              No jak, balum?

Powiedz, że od reguły są jednak wyjątki.
              • Gość: balum Re: balum..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 23:19
                Nie ma wyjątków nawet dla mikołaja i trzeba z tym życ.
                • Gość: torunianka Re: balum..... IP: *.petrus.com.pl 04.01.06, 23:24
                  czy Ty zawsze taki prawdomówny jesteś, balum?

Wpadam w rozpacz czarną, przestaję wszystkim wierzyć i zapadam w zmrok. Ale przedtem pocieszę się czarną masą.
                  Buona notte
                  • Gość: balum Re: balum..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 23:29
                    O no maniana czekolada, maniana czekolada
                    • Gość: torunianka czekolada = magnez = rozjaśnienie IP: *.petrus.com.pl 05.01.06, 19:26
                      balum, zgnębiona Twoim wyjaśnieniem, że nikomu wierzyć nie można, wzmocniłam skołatane serce i nerwy pokaźną dawką magnezu i jest rezultat, nie tylko doraźny!

Otóż doszłam do wniosku, że skoro nikomu wierzyć nie można, to i Tobie wierzyć też nie mogę, a zatem da się obalić Twą tezę, że nikomu wierzyć nie można.

No i co Ty na to?

• Gość: semeon Re: czekolada = magnez = rozjaśnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 21:41
                        Ty zastosowałaś dowód "nie wprost", a kolega Balum dowód "wprost". Inaczej
                        mówiąc on posłużył się kwatyfikatorem ogólnym mając na myśli kwantyfikator
                        szczegółowy, a Ty odwrotnie. Tak, czy owak zawsze pozostaje domino.
                        • Gość: torunianka domino IP: *.petrus.com.pl 05.01.06, 21:45
                          od dominacji oczywiście;)
                          • Gość: semeon Re: domino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 21:57
                            Nie, od dowodu indukcyjnego, który najczęściej ilustrowany jest właśnie za
                            pomocą domina.
                            • Gość: torunianka Re: domino IP: *.petrus.com.pl 05.01.06, 22:11
                              jednak w tym względzie pozwolę sobie mieć odmienne zdanie, gdyż zgodnie z tematem "wojewoda", rzecz musi polegać na dominacji, a nie indukcji. Nie można bowiem eksperymentów przeprowadzać na wojewodzie, szczególnie, iż tego o którym mowa nie ma.

No to jak można eksperymentować na kimś/czymś czego nie ma????

A dominacja jest!
                              • Gość: balum Re: domino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 22:35
                                Co do teorii dominacji oraz indukcji trudno mi się wypowiadac. Gdyż po pierwsze
                                domonacja kojarzy mi się
                                a) z dominem
                                b) z dominacją w związku
                                po drugie
                                a) z indukcją elektromagnetyczną o której słyszałem ale nie wiem co to.
                                Tak więc powinniście mówic (a w zasadzie pisac) do mnie językiem prostym,
                                zrozumiałym dla mnie i dla reszty gminu. Bo wy inteligencja jak mniemam
                                powinniśta nieśc kaganek oświatowy nawet jeśli ma to byc kaganek oświatowy
                                toruński :)
                                Swoją drogą kaganek oświatowy kagankowi oświatowemu nie równy.
                                • Gość: torunianka kaganek IP: *.petrus.com.pl 05.01.06, 23:19
                                  gdzieś się znowu zapodziałeś balum i wracasz jak już wszystko jasne jest;)

zaś w sprawach poruszonych przez Ciebie to wg mnie wygląda to tak:
                                  - dominacja to dom i nacja
                                  - związki powinny być partnerskie

o indukcji też nie słyszałam, tylko intuicyjnie odpowiedziałam. Bliższa mi raczej jest dedukcja niż indukcja, bo dedukcji od Sherlocka Holmesa się uczyłam i oczywiście samego Dra Watsona. Alem jeszcze nie wydedukowała czemu doktor mniej ważny od zwykłego obywatela, nie wiadomo nawet czy magistra.

A z kagankiem to raczej uważać trzeba, bo łacno przemienić się może w kaganiec, a wtedy nie ma zmiłuj sie.

Choć miło mi usłyszeć akceptacje dla wątku torunskiego:)
                                  To jak zaakceptujecie wojewodę z Torunia, to zgodzę się zostać kuratorem od kaganków:)))
                                  • Gość: torunianka Re: kaganek IP: *.petrus.com.pl 06.01.06, 17:20
                                    oczywiście, gdy trzeba się juz konkretnie wypowiedzieć to, jak było do przewidzenia, balum znowu nabrał wody w usta;)

no to na początek niosę ten kaganek oświatowy (nie toruński lecz krajowy!) bez zobowiązań;)
                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=34532837
                                    • Gość: semeon Re: kaganek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 18:40
                                      Niech już będę tym kagańcem. W matematyce /algebrze/ rozróżniamy trzy rodzaje
                                      przeprowadzania dowodów. Pierwszy to "wprost" -jeżeli "a" to "b", drugi
                                      to "nie wprost" - jeżeli nie "a" to "b" i trzeci - dowód indukcyjny -
                                      jeżeli "a" i "b" to "c". To tak w dowolnym skrócie i dużym uproszczeniu.
                                      • Gość: torunianka Re: kaganek IP: *.petrus.com.pl 06.01.06, 20:19
                                        semeonie, jak widzę, Ty sprowadzasz wszystko do matematyki, a twierdzenia moje raczej z gatunku logiki (ostatecznie może być indukcyjnej;)

A w logice nie wszystko jest tak proste, co obrazuje historyjka o indyku Bertranda Russella, która wygląda następująco: od wyklucia się z jajka indyk jest co dzień karmiony przez człowieka. Przez indukcję, czyli drogą obserwacji faktów (przesłanek)indyk dochodzi do wniosku, że skoro był karmiony przez 360 dni, w kolejnych dniach powinien także otrzymać jedzonko. Ale dzień kolejny to sobota, w którą robią z niego rosół (indyk myślał o niedzieli, a w sobotę mu łeb ucięli;)

No i cała logika bierze w łeb.

A liczby też zawodne są, bo jak można się dowiedzieć od nauczycieli na lekcjach to 2+ 2 = w przybliżeniu 4 i nie sposób im nie przyznać racji bo jak do 2 tys. zgromadzonych na koncie dorzucisz kolejne 2 tys. i wybierzesz je po kilku miesiącach to czy na pewno będziesz miał 4???

pozdrawiam
                                        • Gość: balum Re: kaganek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 22:13
                                          Droga torunianko należy odróźnic indukcję indyczą od indukcji ludzikiej czy
                                          nawet konsumenckiej bo kazda żądzi się swoimi prawami nie do końca zrozumiałymi
                                          dla stron że tak powiem tego łancucha gastronomicznego.
                                          Podbnie jak należy odróźnic indukcję bydgoską od indukcji toruńskiej.
                                          • Gość: torunianka wiedziałam IP: *.petrus.com.pl 06.01.06, 22:45
                                            że dobre słowo w kierunku toruńskim chwilową tylko słabością było, spowodowaną tymi przyrzeczeniami noworocznymi.

Nic nowego pod słońcem:(

• Gość: torunianka zamiast wojewody IP: *.petrus.com.pl 06.01.06, 22:49
      będzie trzeci premier, a właściwie wicepremier, a właściwie wicepremierka
      cóż, gdzie się dwóch kłóci, tam trzeci korzysta;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka