Gość: jaś fasola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 21:27 A drogi osiedlowe takie jak Łąkowa,oraz Chojnicka kiedy ? Przejście Łąkową to normalny koszmar :-( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maciej Re: Czas wielkich inwestycji drogowych IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 06.01.06, 21:41 A kiedy Gdańska i Focha? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bydgoszczanin Re: Czas wielkich inwestycji drogowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 22:47 Co to za harmonogram?????Facet na piwku sobie pogadał z drogowcem i KIT wciska i zarobił wierszówką na coś mocniejszego.A co drogami gruntowymi???? Dlaczego nie dotrzymano terminu na np:ul.Działdowskiej gdzie obiecywano połowę roku 2005 potem w liście do mieszkańców DOMBROWICZ przepraszał i obecał koniec roku a roboty daleko w polu!!!!! O innych gdzie można przejść tyko w kaloszach ani słowa.To jest HARMONOGRAM ha ha ha ha ha???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Czas wielkich inwestycji drogowych IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 09.01.06, 09:25 A może nie tylko wylotówki na Brzozę i Osielsko ale i inne. Droga do Solca jest chyba najgorsza. Znowu pełno dziur i nawet super autem nie radzę jechać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOŁO Re: Czas wielkich inwestycji drogowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 21:41 I oto powód przenosin II ligowego Kujawiaka do Bydgoszczy, to taki offset czy Co ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Czas wielkich inwestycji drogowych IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 06.01.06, 21:43 Hydrobudowa to chyba inwestycje w MWiK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOŁO Re: Czas wielkich inwestycji drogowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 22:10 Macieju nie bądz najwny, albo nie chroń Dombrowicza, my nie jesteśmy ślepi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Czas wielkich inwestycji drogowych IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 06.01.06, 22:38 Ja Dombrowicza to mam ... w wielkim ... Mnie intersuje Focha i Gdańska, bo za często moje auta dostają w dupę na tych wybojach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Czas wielkich inwestycji drogowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 23:18 słabe auta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Czas wielkich inwestycji drogowych IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 08.01.06, 11:51 Jeżeli Toyota to słabe auta? Poszukaj lepsze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolodia Re: Czas wielkich inwestycji drogowych IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.06, 18:31 maciej to największy spamer i klakier Dombrowicza, chory gość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Czas wielkich inwestycji drogowych IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 08.01.06, 19:42 Ruska swołocz na forum! ps. jeżeli byś uważnie śledził kacapie to forum, to byś wiedział, że ja optuję za Bydgoszczą. Kto jako prezydent nie ma znaczenia, ważne aby w moim mieście było coraz lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart maciej to największy spamer i klakier Dombrowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 15:38 Gość portalu: Wolodia napisał(a): > maciej to największy spamer i klakier Dombrowicza, chory gość Potwierdzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: maciej to największy spamer i klakier Dombrow IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 10.01.06, 17:17 Oczywiście adminku, spamerze Ubeku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Czas wielkich inwestycji drogowych IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 06.01.06, 21:42 To zdjęcie to akurat roboty przy węźle w Stryszku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarecki Re: Czas wielkich inwestycji drogowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 21:56 coś mało informacji wyszperali ci dziennikarze....a przydałby sie konkretny harmonogram, kiedy która droga bedzie budowana i asfaltowana, mówie tutaj między innymi o tych "remontach głównych ulic" bo Focha to napewno miała być w tym roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny Re: Czas wielkich inwestycji drogowych IP: *.tvgawex.pl 06.01.06, 22:36 Czytałem plan inwestycyjny Bydgoszczy na 2006 rok. Wspomniano w nim o przebudowie Gdańskiej do Chodkiewicza, ale nic nie ma o ul. Focha! Ma być również przygotowana wstępna dokumentacja Węzła Wschodniego... Wyzwolenia będzie przebudowana od Bydgoskiej do Pelplińskiej - Andersa-Pelplińska - bedzię kosztować ok. 500.000 zł, Andersa-Bydgoska - 4,5 mln zł. Ciekawe czy oprócz Gdańskiej wyremontują jeszcze gdzieś torowiska tramwajowe - ostatnio tramwaje zaczęły jeździć wyjątkowo wolno - szczególnie na Fordońskeij przy Kablu i przez Babią Wieś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Czas wielkich inwestycji drogowych IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 06.01.06, 22:40 Kiedyś pisali, ze Wyszyńskiego ma być remontowana, a nie dywanik wylewany! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janas NIE SLUCHAJCIE ICH - mnie posluchajcie! :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 23:05 Dziwny ten harmonogram i troche niekompletny. Zainteresowanych odsylam do ostatniego numeru "W droge" w Gazecie Pomorskiej z 3 Stycznia 2006. Dostepna jest wersja elektroniczna na stronie: www.pomorska.pl -> Dodatki -> Auto -> Tytul artykulu: "Jedziemy w nowy rok" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Talon o rety! IP: *.man.bydgoszcz.pl 07.01.06, 00:43 cholera focha to juz sie chyba nigdy nie doczekam... Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Faktycznie - wiele cennych informacji... 07.01.06, 02:38 Wreszcie ktoś napisał jak ma wyglądać S5 w obrębie od Kamiennej do "zabrdzia"..No i remont przejść pod rondem Jagiellonów o które parę osób się dopominało.Wygląda to na jednak zaplanowaną akcję...Tylko faktycznie brakuje Focha...A to już brzydko bo dobrze by było jakby spiąć to w czasie z dokończeniem Opery i parkingiem wielopoziomowym przy Operze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michu Re: Czas wielkich inwestycji drogowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 01:18 oj wiem ;> Bo sam mieszkam obok :> Ale jak narazie chociaz ta przeniczna zrobili ze mozna dojsc w miare do sklepu. A po reszte informacji proponuje spytac Rady osiedlowej przy Strazy Miejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dodo Re: Czas wielkich inwestycji drogowych IP: *.w80-9.abo.wanadoo.fr 07.01.06, 08:34 A wiec jedna droga wylotowa na Gdansk zostanie calkowiecie zamknieta, a na drugiej zamkna pas/pasy ruchu. I nie bedzie korkow?!Oni naprawde w to wierza czy swiadomie wciskaja kit? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny Re: Czas wielkich inwestycji drogowych IP: *.tvgawex.pl 07.01.06, 12:35 Część samochodów, tj. autokary i tity pojadą do Gdańska objazdem - Fordońską i Wyzwolenia :P hyhyhyhyhy !!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozon Re: Czas wielkich inwestyxji Dombrowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 13:12 Gratuluję Prezydentowi miasta -widać, że prowadzi przemyślaną politykę, a nie tam takie łapu capu jak za rządów Sldowskich, które tylko robiły remonciki pod kolegów i lokalne ich spółeczki. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan Re: Czas wielkich inwestyxji Dombrowicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 13:52 Tez gratuluje ,zaluje tylko ze plany dot.ostatiego roku kadencji.Nie wiem czy ludzie to docenia.Trzeba bylo zaczac nieco wczesniej.Trymam kciuki za twoje powodzenie Kostku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Czas wielkich inwestycji drogowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 16:49 Rozbiorą wiadukt na Gdańskiej?!? Wybrażacie sobie ile będzie teraz wypadków na skrzyżowaniu przed Osielskiem? Dojazd w stronę Niemcza i do Myślęcinka będzie tragiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
milk_sam Re: Czas wielkich inwestycji drogowych 07.01.06, 22:41 Gość portalu: greg napisał(a): > Rozbiorą wiadukt na Gdańskiej?!? Wybrażacie sobie ile będzie teraz wypadków na > skrzyżowaniu przed Osielskiem? Dojazd w stronę Niemcza i do Myślęcinka będzie > tragiczny. No ale jeśli nie remontowanie wiaduktu na ul. Gdańskiej grozi katastorfą to chyba nie ma wyjścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pleple Re: Czas wielkich inwestycji drogowych IP: *.net / 212.122.214.* 08.01.06, 00:49 A ja sie ciesze. Marudzenie nic nie da. Trzeba zacisnac zeby i oczekiwac. Bedzie o.k. ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Czas wielkich inwestycji drogowych IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 08.01.06, 11:54 Lepiej sierdzielic sie z wiaduktu niz przeczekac utrudnienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oa Re: Czas wielkich inwestycji drogowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 19:51 bardzo proszę o kawiorową, ani przejść, ani przejechać.może by sie tak zająć ulicami osiedlowymi, gdzie tez mieszkają ludzie, płacący podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elessar Domborowicz=Jasiakiewicz IP: 212.75.114.* 09.01.06, 08:55 Domborowicz=Jasiakiewicz tak samo kończy kadencję i niech go tak samo ocenią wyborcy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Domborowicz=Jasiakiewicz IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 09.01.06, 09:29 Notable znowu myślą tylko o sobie. Mieszkają poza Bydgoszczą i jeżdżą w kierunku Osielska i Brzozy to muszą mieć dobre drogi. A co z tymi którzy pracują w Bydgoszczy a dojeżdżają z Solca. Nowotoruńska to tragedia i nie radzę się wybierać nawet super autem. Kiedy o nas ktoś pomyśli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Domborowicz=Jasiakiewicz IP: *.telsten.com / *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 10:55 Ja,z uporem maniaka,wracam do tematu trasy "nr 5".Dlaczego jest prowadzona przez miasto? czy nie lepiej i pewnie taniej dokonczyc obwodnice poludniowa do trasy gdanskiej?Komu potrzebny jest wiadukt do lotniska z ktorego korzysta kilkadziesiat osob tygodniowo.To jest zachcianka wielkomiejska.Nasze international lotnisko z jedna linia lotnicza.Ludzie zejdzcie na ziemie.Inwestycje maja sluzyc wiekszosci mieszkancow a nie jakiejs malej grupie wybrancow.Moim zdaniem trasa W-Z powinna miec bezwzgledny priorytet,bo miast zatyka sie,juz nie tylko w godzinach szczytu.Setki kilometrow uliczek wewnatrz dzielnic mieszkalnych to polne drogi.Mieszkancy Fordonu nie maja czym dojechac po ludzku do centrum.Totalna katastrofa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aparat_cyfrowy Re: Domborowicz=Jasiakiewicz IP: *.spedpol.com.pl / *.spedpol.com.pl 09.01.06, 12:02 I właśnie emerycie jesteś w błędzie. Dlaczego ? Ponieważ bardzo wiele projektów, które dostapiły zaszczytu realizacji było wykonywanych bez spojrzenia w przyszłość. Wąskie ulice, fabryki w centrach miast czy drogi krajowe o standardzie drogi powiatowej ... Dziś może na lotnisko przyjeżdża kilkadziesiąt -jak piszesz - osób lecz za lat 5 lub 10 bedą ich setki lub tysiące. Z tego powodu dla każdego projektanta posiadającego umiejętność spojrzenia w przyszłość mam uznanie. PS Co do innych Twoich uwag to podzielam je w znacznym stopniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Domborowicz=Jasiakiewicz IP: *.brda.net 09.01.06, 15:43 nic dodac, nic ujac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Domborowicz=Jasiakiewicz IP: *.telsten.com / 195.205.6.* 10.01.06, 10:10 Ja nadal nie jestem przekonany do slusznosci budowy trasy nr5 przez miasto.To nie jest rozwiazanie perspektywiczne.Obwodnica jak sama nazwa mowi powinna objezdzac miasto a "walic" przez jego srodek.Co do wiaduktu na lotnisko to nie twierdze,ze jest on calkowicie zbedny.Twierdze,ze on teraz nie jest potrzebny wobec pilniejszych potrzeb o ktorych piszecie(waskie uliczki itd). Co do atrakcyjnosci naszego lotniska to musze wam powiedziec,ze probowalem leciec do W-wy i stracilem dalsze polaczenie z W-wy,bo samolot nie przylecial po nas do Bydgoszczy.Potem wracajac do Polski wykupilem przelot z W-wy do Bydgoszczy(bylo w cenie biletu)i nic z tego,bo z "przyczyn technicznych" musialem jechac pociagiem.Teraz juz nawet nie probuje tylko siadam do pociagu do W-wy.Nikt nawet nie powiedzial przepraszam,nie powiadomil,czekalem jak glupek na lotnisku krajowym.Pozniej nie chcieli mi wydac mojego bagazu,bo ma inne przeznaczenie i poleci dalej(do Bydgoszczy sic!),a samolotu nie bylo.Mam dosyc takich "atrakcji".Ten wiadukt moze poczekac do czasu,gdy naprawde to bedzie lotnisko internatinal a nie lokalny pas startowy dla amatorow atrakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Domborowicz=Jasiakiewicz IP: *.brda.net 10.01.06, 18:29 > Co do atrakcyjnosci naszego lotniska to musze wam powiedziec,ze probowalem > leciec do W-wy i stracilem dalsze polaczenie z W-wy,bo samolot nie przylecial a jaki to ma zwiazek a atrakcyjnoscia lotniska??? gadamy zeby po prostu gadac...moja racja jest bardziej mojsza od twojszej tak??..pomysl troche kolego zanim cos napiszesz Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: Czas wielkich inwestycji drogowych 10.01.06, 10:01 Mam nadzieję że wszystko rozpocznie się i skończy bez opóźnień... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Czas wielkich inwestycji drogowych IP: *.telsten.com / *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 10:24 Ja tez cieszylbym sie,gdyby wszystko odbylo sie bez opoznien.Mam jednak wiele watpliwosci jak chociazby to,ze nikt nie mowi o dobudowie drugiego pasa ruchu na trasie W-Z.To jest niezbedne,zeby ta trasa nie zamienila sie w kolejna waska uliczke.Juz teraz tak sie dzieje w godzinach szczytu.Skrzyzowania z Gdanska,z Sulkowskiego i inne blokuja ruch przez oczekujacych na skret w lewo.Tam jest miejsce na 3-4 samochody a czeka 10-15.Rondo na Wyszyskiego jest za male i samochody skrecajace w lewo,w kierunku Sulkowskiego,blokuja ruch na wprost na Kanmiennej.Takich uwag mozna zrobic wiele,coz kiedy to nie poskutkuje.odpowiedz jest jedna "brak pieniedzy".To juz jest nudne i nie bardzo wierze w to.W rama ch akcji wyborczej to tez mozna zrobic panowie politycy. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zet Re: Czas wielkich inwestycji drogowych 10.01.06, 10:27 Gość portalu: Emeryt napisał(a): > Ja tez cieszylbym sie,gdyby wszystko odbylo sie bez opoznien.Mam jednak wiele > watpliwosci jak chociazby to,ze nikt nie mowi o dobudowie drugiego pasa ruchu > na trasie W-Z. "Dokończenie trasy W-Z to nie wszystko. Kierownictwo zarządu dróg już myśli o pozyskaniu funduszy na poszerzenie Kamiennej. Ta ulica znakomicie odciąża Fordońską, ale w godzinach szczytu też się blokuje. Strach pomyśleć, co by było, gdyby przejazd przez miasto odbywał się tylko Fordońską. - wyjaśnia Roman Dembek, dyrektor Zarządu Dróg Miejskich i Komunikacji Publicznej w Bydgoszczy." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Czas wielkich inwestycji drogowych IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 10.01.06, 15:02 Kto by spodziewał się, ze bydgoszczanie tak majetny naród i tyle maja aut! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIT Re: Czas wielkich inwestycji drogowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:00 To planowane inwestycje, które mają być dofinansowane z UE (i funduszy norweskich) w planach wieloletnich UM w Bydgoszczy i u sąsiadów zza Wisły. Oczywiście, plany wieloletnie są modyfikowane co roku, więc mogą dojść nowe inwestycje, lub zmienić priorytety. Kwoty są orientacyjne. Można ściągnąć z portali www.bydgoszcz.pl i www.torun.pl BYDGOSZCZ 2006-2007 -Wyposażenie Bloku operacyjnego w Szpitalu Miejskim, 3,5 mln, z UE 1,5 mln -Termomodernizacja szkół - 16,0 mln zł, z UE 13,2 mln -Przystosowanie ośrodków Bydgoskiego Ośrodka Rozwiązywania Problemów Alkoholowych, Terapii Uzależnień i Współuzależnień oraz Profilaktyki do efektywniejszego działania na polu szeroko rozumianej profilaktyki uzależnień wśród dzieci i młodzieży 2,6 mln zł, z UE 2,2 mln -Renowacja obiektów dziedzictwa kulturowego na terenie Wyspy Młyńskiej w Bydgoszczy 11,44 mln, z UE 9,68 mln -Budowa infrastruktury rekreacyjnej Wyspy Młyńskiej i jej najbliższego otoczenia w Bydgoszczy, 21,32 mln zł, z UE 15,05 mln -Green Keys-zieleń miejska jako klucz do zrównoważonego rozwoju miasta, 0,29 mln, z UE 0,21 mln 2007-2008 -Utworzenie integracyjnych ogólnodostępnych stref rekreacji dziecięcej w Bydgoszczy, 0,9 mln, z UE 0,7 mln -Budowa linii tramwajowej w ul. Kujawskiej wraz z przebudową Zbożowego Rynku 69,7 mln zł, z UE 46,8 mln 2008 -Przebudowa ul. Toruńskiej od Ronda Toruńskiego do ul. Babia Wieś -Rewitalizacja historycznej substancji Miasta Bydgoszczy w rejonie ulic: Chocimskiej, Pomorskiej, Artyleryjskiej 2009 -Budowa ul. Granicznej od ul. Grunwaldzkiej do dworca PKP wraz z przeprawą mostową -Przebudowa i zagospodarowanie terenów w okolicy dworca kolejowego Bydgoszcz Główna -Budowa Węzła Wschodniego -Budowa ul. Nowochemicznej -Budowa drugiej jezdni ul. Kamiennej od ul. Sygnałowej do ul. Sułkowskiego 2010-2011 -Tramwaj do Fordonu, 200 mln zł, z UE 150 mln TORUŃ 2006-2007 -Trasa Średnicowa Podgórza (od ul. Poznańskiej do ul. Łódzkiej), 32,0 mln zł -Monitoring wizyjny miasta, 1,35 mln zł, z UE 0,43 mln -Adaptacja budynku warsztatowego na salę gimnastyczną dla ZSM i LO XIII przy ul. Targowej 36/38, 5,4 mln zł, z UE 3,8 mln -Rozbudowa i modernizacja Specjalistycznego Szpitala Mejskiego, ul. Batorego, 2,5 mln zł, z UE 0,34 mln 2007-2008 -Połączenie drogowe węzła Kluczyki z Trasą Średnicową Podgórza (odcinek drogi krajowej nr 15), 12 mln, z UE 9 mln -ul. Trakt Leśny oraz ul. Olimpijska (od ul. Szosa Lubicka do ul. Konst. 3 Maja), 10 mln zł, z UE 7,5 mln -Specjalistyczny Szpital Miejski - budowa budynku bloków operacyjnych, 18 mln zł, z UE 6,5 mln -Zagospodarowanie Osady Leśnej Barbarka, 7,3 mln zł, z UE 3,3 mln 2008 -Przebudowa płyty nośnej mostu im. Marszałka Józefa Piłsudskiego, 16,4 mln zł, z UE 16,2 mln -Przebudowa wiaduktu Armii Krajowej i połączenie drogowe z Trasą Średnicową Podgórza, 55 mln, z UE 41,2 mln 2009 -Nowy most przez Wisłę w ciągu drogi krajowej nr 15, 470 mln, z UE 408 mln -ul. Olimpijska (od ul. Szosa Lubicka do ul. M. Skłodowskiej Curie z torowiskiem tramwajowym), 30,5 mln zł, z UE 22,9 mln -Przebudowa ul. Szosa Chełmińska (od ul. Bema do granicy miasta), 32,2 mln zł, z UE 24,2 mln -ul. Aleja 700 lecia od Alei Jana Pawła II do ul. Szosy Chełmińskiej, 17,4 mln zł, z UE 12,6 mln -Rewitalizacja terenów po-przemysłowych - "Młyny Toruńskie", 20 mln zł, z UE 15 mln -Budowa Hali Widowiskowo - Sportowej przy ul. Bema, 30 mln zł, z UE 15 mln Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIT Re: Czas wielkich inwestycji drogowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:11 Oczywiście do tego trzeba dodać inwestycje, na które miasta otrzymały już dofinansowanie i właśnie realizują (2006-2007): BYDGOSZCZ -trasa W-Z: 84 mln zł, z UE 42 mln -wzmocnienie drogi nr 5 12 km, 25 mln zł, z UE 20 mln -Rewitalizacja Wyspy Młyńskiej, 4,5 mln zł, z UE 2,5 mln -Bydgoski Program Renowacji i Rekultywacji Istn. Systemu Wod.-kan., 564 mln, z UE 400 mln TORUŃ - przebudowa Szosy Lubickiej, 63 mln zł, z UE 47 mln - przebudowa Szosy Bydgoskiej, 13 mln, z UE 10 mln - przebudowa ul. Olsztyńskiej, 21 mln, z UE 15 mln - rewitalizacja Rynku Nowomiejskiego, 1,7 mln z UE - odbudowa infrastruktury transportu publicznego, 8 mln zł, z UE 4 mln - Rozwiązanie gospodarki odpadami, 58 mln, z UE 37 mln Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIT Re: Czas wielkich inwestycji drogowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:15 Plus inwestycje GDKKiA: BYDGOSZCZ -trasa S5 Bydgoszcz-Białe Błota 15 km 2006-2007, 220 mln zł -trasa S5 Świecie-Bydgoszcz, od 2008 r. -wzmocnienie drogi nr 5 do Poznania TORUŃ -autostrada A1, od 2007 (?) -wzmocnienie drogi nr 10 do Warszawy -wzmocnienie drogi nr 1 do Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
komandos14 Re: Czas wielkich inwestycji drogowych 18.01.06, 10:02 Chciałbym tylko aby zrobili Nakielską, Gdańską, Focha, Jagiellońską..... Tylko tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
kzkgop_rulez a kiedy tramwaje dojadą na dworzec?? 17.01.06, 14:24 chyba dopiero wtedy,jak centrum bydzi stanie sie jednym wielkim korkiem.Tramwaje stały się sposobem na rozładowanie ruchu ulicznego w wielu miastach zachodnich Niemczech.My nie mozemy w koncu sciągnąć z zachodu czegoś dobrego? nasz układ linii tramwajowych powstal pod koniec lat 50 ubiegłego wieku-co zrobiono przez ten czas? zamknięto linie na dworzec PKP :I Bez szybkiego tramwaju do Fordonu oraz wybudowania dojazdu do dworca pkp nasza komunikacja bedzie wygladała jak wyglada dzisiaj,a nawet jeszcze gorzej.Wymiana taboru autobusowego i tworzenie potworków w stylu 77,co jezdzi tak,jakby chcial,a nie moze na pewno nic nie da Odpowiedz Link Zgłoś
komandos14 Re: a kiedy tramwaje dojadą na dworzec?? 17.01.06, 14:59 Nasza komunikacja będzie lepsza jak całą Bydgoszcz zburzy się i wybuduje od nowa! Odpowiedz Link Zgłoś