Gość: troll
IP: 212.122.214.*
10.01.06, 15:40
Cytat z portalu:
"Jestem przyszłym lekarzem...możecie na mnie psy wieszać...
Powiklania, błędy i komplikacje są, były i będą zawsze!!!
Na te nakłady na ochronę zdrowia w Polsce to mamy wspaniałe rezultaty. Sądząc po brakach kadrowych z roku na rok będą niestety gorsze.
Zrozumcie kochani pacjenci!
1. Lekarze to ludzie. Nie Bogowie. Ludzie są omylni. Czynnik ludzki. Zmęczenie, przepracowanie, olewanctwo, nieuctwo i tak dalej.
Są lekarze wybitni, dobrzy, przeciętni, partacze. Według rozkładu krzywej Gaussa.
W Polsce oszukuje się Was, mówiąc ze się należy i że wina jest po naszej, wyłącznie naszej stronie. To propaganda. Wina tego bałagnu leży pośrodku.
Są żli lekarze, żle traktujący swoje obowiązki. Sa lekarze przepracowani i tak dalej.
Są żli politycy którzy mówią Nam że nam się Należy natychmiast, Na najwyższym poziomie i za darmo. Zrozumcie- nie da się!!!!
Wspolczesna medycyna to koszty. Byle operacja zerwanych więzadeł krzyżowych kolana kosztuje nawet kilkanaście tysięcy złotych.
Zrozumcie - nakłady na ochronę zdrowia w Polsce - pomijając fakt że są zbyt małe do potrzeb- bo płacimy za mało a wymagamy luksusów- to na dodatek są źle zarządzane. Są rozkradane na każdym etapie - od urzędników po nieuczciwych lekarzy kończąc.
Wszyscy krzyczą że jest źle i nic z tym nie da się zrobić na chwilę obecną. Myslicie kategoriami socjalizmu. Mafia urzędniczo-profesorsko-ordynatorska, zusy i nfz smieją się Nam w twarz.
Ja chciałbym pracować w normalnych warunkach. Nie chodzi mi tutaj o nie wiadomo jakie uposażenie. Chciałbym procedur medycznych, nadzoru - żeby były jasno sprecyzowane schematy leczenia za które płaciłby ubezpieczyciel.
Nie zanosi się jednak na to że takie schematy będą wprowadzone. Bo drodzy pacjenci -gdyby miało tak być - to po pierwsze - leczenie było by skuteczniejsze, tańsze i co najwązniejsze - nie można było by ukraść!!!
Tak, nie można było by KRAŚĆ...a w chwili obecnej- mętna woda a w mętnej wodzie łatwiej o połów ryb...
Wspólczuje ludziom płacącym wielkie zusowskie haracze i składki na nfz - stojacym w tej samej kolejce co cwaniaczek zarejestrowany jako bezrobotny bez prawa do zasiłku a pracujący na czarno.
Rozumiem waszą gorycz - bo jesteście okradani a państwo - czyli My zmusza Was do płacenia co miesiąc wielotysięcznych kwot w zamian za co NIC nie dostajecie. Nie macie zasu na chorowanie i leczycie się prywatnie....
Zrozumcie jednak- ze szeregowy lekarz nie ma na to wpływu.
Zacznijmy zmieniać wszystko od siebie. My lekarze od nie przepisywania antybiotyków bez wskazań, wymuścmy konkurencje żeby była możliwość kontroli- bo dopóki jest reglamentacja po socjalistycznemu to nic dobrego z tego nie będzie...
~redurgitatio, 10.01.2006 13:09"
Sa jednak normalni ludzie na tym swiecie...