Dodaj do ulubionych

Ranking sklepów komputerowych

05.02.06, 22:09
Dla mnie no. 1 jest sklep komputerowy Pana Mariusza P. "AGMAR"
Jak dla mnie to jedyny sklep w naszym miasteczku gdzie moge się zaopatrzyc w
tanie akcesoria komputerowe.
Co do własciciela i jednoczesnie kierownika tej firmy (Pomiana) "jest bardzo
słowny" ale z realazacja bywa róznie nalezy wziąść zapas około trzech dni.
Personel sklepu: to ten mały blondynek za ladą to nie wie o co w ogóle chodzi.

Odnosnie pozostałych dwóch sklepów nie wypowiadam sie poniewaz tam sie nie
zaopatruje
Obserwuj wątek
    • captain.picard Re: Ranking sklepów komputerowych 06.02.06, 13:01
      Chyba kolego na glowe upadles, a z mozgu latryna Ci sie zrobila! ;-D Nidy wiecej
      zakupow w tym sklepie! Nawet po koperty na plyty tam nie wejde! Na razie nie
      bede sie tutaj rozpisywal (chyba, ze zajdzie taka potrzeba i bede mial wiecej
      czasu) dlaczego tak mowie, ale powiem, ze nazwa tego sklepu powinna brzmiec
      "PRZYJDŹ JUTRO" - tak jak i chyba wszystkich sklepow tego typu w Radziejowie.
      Szczescie, ze ma sie samochod i gdy trzeba raz na jakis czas wiekszy zakup
      zrobic, to mozna podjechac do Torunia badz Wloclawka i jeszczd przy okazji
      zalatwic pare innych spraw.
      • soltysradziejowa Re: Ranking sklepów komputerowych 21.06.06, 15:30
        captain.picard napisał:

> Chyba kolego na glowe upadles, a z mozgu latryna Ci sie zrobila! ;-D Nidy wiece
        > j
        > zakupow w tym sklepie! Nawet po koperty na plyty tam nie wejde! Na razie nie
        > bede sie tutaj rozpisywal (chyba, ze zajdzie taka potrzeba i bede mial wiecej
        > czasu) dlaczego tak mowie, ale powiem, ze nazwa tego sklepu powinna brzmiec
        > "PRZYJDŹ JUTRO" (...)

Warto by ten temat odświeżyć!
        Owy właściciel renomowanej firmy nadal ma swoje tradycyjne przyzwyczajenia.
        Oto od jakiegoś czasu usiłuje załątić pewną rzecz w tym sklepie i zgadnijcie co
        słyszę?......
        tak .... dokładnie... wysublimowane...
        PRZYJDŹ JUTRO!!!
        I tak oto chodzę "przyjdź jutro"- tylko, iż ten koleś nie wie, iż tę moją sprawe
        już załatwiłem i tylko jak jestem przypadkiem na ul. Brzeskiej wpadam do sklepu
        aby posłuchac tego słynnego PRZYJDŹ JUTRO w orginale!
        Ach.. nie zamierzam mu wspominać o moim małym sekrecie.... a jak załatwi to ja
        powiem mu PRZYJDĘ JUTRO! (kasy nie mam przy sobie itp)

Choć musze przyznać chłopowi to, iż ma tanie akcesoria do komuterów!
        • staszek-boryna Re: Ranking sklepów komputerowych 21.06.06, 15:36
          No może powolny to on jest ale grzeczny. A czasem warto poczekać bo sie
          bardziej człowiek ucieszy. PRZYJDŹ JUTRO ma swój sens
    • gwinter Re: Ranking sklepów komputerowych 06.02.06, 13:01
      Dla mnie to zajebisty jest sklep KERADA! Lepszego nie było i nie będzie!
    • big-cock-tajl Re: Ranking sklepów komputerowych 06.02.06, 15:35
      Ja tam też jestem za KERADĄ ten kolo wytłumaczy, spokojnie nie wciska lipy
      tylko rzeczowo próbuje wybrnąć z sytuacji. Numer 1 na naszym informatycznym
      terenie! Zajebisty jest ten sklepik!
    • ziutas_ole Re: Ranking sklepów komputerowych 06.02.06, 16:48
      Jakoś tak było że co komputerowe to szybko sie w Radziejowie zmyło. Były rózne
      sklepy: Kiermaszy, Pomian, Kołeś z tym Wawrzynikiem co w Energetyce robi i nic
      im dobrego nie wychodziło. Myśle, że acją jest, że kolega ze sklepu Kerada wie
      jak to robić.
      • 50v1 Re: Ranking sklepów komputerowych 06.02.06, 23:24
        Gdyby mnie ktoś zapytał co o tym sądze, długo bym musiał się zastanowić co do
        Kerada to tak, nie wciska koleś lipy i niczego na siłę, potrafi uczciwie
        doradzić i uważam jest "słowny" o drugim przybytku jakoś nie potrafię ujać w
        ramy słownie, jakoś tam dziwnie nigdy nie wiadomo kto sprzedaje, kogo się
        zapytać, raz miałem taki przypadek chciałem w telefonie podretuszować GPS (ze
        zrozumiałych względów) odsyłano mnie od jednego do drugiego dopiero koło
        targowiska stojący wytatułowany gostek dał mi namiary(trochę się cykałem bo w
        samochodzie dzieciaki bawiły się kamerą), też chyba solidna firma i szybko w
        miesiąc załatwiłem sprawę, a może tylko mi się tak wydaje, człowiek w gorącej
        wodzie kompany chciałby jak w europie załatwić sprawę od ręki ale wątroba nie
        mięso. Swoją drogą to dobrze że takie sklepy istnieją i jak ktoś wyżej
        powiedział można zawsze podskoczyć jak ma czym. A tak miało być pięnie miast
        chwalić swoje (swoich) to szukamy jak na psa kija, taka przewrotna natura
        człowiekam a może trochę zasdrościmy jak ktoś inny potrafi szybciej i sprawniej
        zarobić trochę grosza. Kiedyś Ktoś bardzo mądry i wykształcony powiedział: "nie
        starajny się odbierać innym starajmy się też mieć tyle" Mieć a miedź i znowu:
        kto nie ma miedzi ten w domu siedzi a po ulicach mkną takie eleganckie laski aż
        u uchu strzyka i czy Ziutas nie miał racji?
        • big-cock-tajl Re: Ranking sklepów komputerowych 07.02.06, 09:21
          Ziutas racje ma wiadomo!
    • zdzichu333 Re: Ranking sklepów komputerowych 09.02.06, 13:12
      Tak ten sklep Kerada spełnia moje wymagania.
      • goth2 Re: Ranking sklepów komputerowych 28.02.06, 15:42
        Ja postawię na Pomiana, ponieważ jakby nie patrząc jest najtańszy a na tym mi
        najbardziej, zalezy że jest gburowaty i niesłowny to fakt trzeba wziąć poprawkę
        a zresztą przecież to Burak z Piotrkowa więc się nie dziwcie;)

Kreda jest niesamowicie droga różnice pomiędzy Pomianem a Kredą są bagatelnie
        wysokie w kredzie płacisz zawsze za produkt 30% więcej niż u pomiana, pozatym
        czy pan sprzedający w Kredzie jest aż tak uczciwy i dobry i wszystko
        tłumaczy???, Nie wydaję mi się, zauważcie jedno, że ładny kit dajecie tam sobie
        wciskać z miłą oprawą, ale, za jaką cenę!!!

Wolę czekać tydzień dłużej i mieć taniej

Jest jeszcze jeden sklep komputerowy w Radziejowie na rynku po starym sklepie
        odzieżowym Wypijów „Bajka” czy jakoś tak, koleś, co tam sprzedaje nie ma
        ZIELONEGO pojęcia o komputerach, pozatym zgrywa cwaniaka a wysłowić się nie
        umie CENY zmieniają się u niego z chwili na chwilę???? , i jest najdroższy w
        swoim fachu na Radziejowskim rynku komputerowym nie polecam współpracy bo może
        skończyć się źle dla konsumenta

Jedynie, kogo mogę pochwalić za nie wciskanie kit i niesamowitą SZCZERĄ obsługę
        to SKLEP Motoryzacyjny pana Mielcarka człowiek wyjdzie do samochodu popatrzy
        doradzi i powie nie kupuj tej części zespawaj i będzie grało Mega Sprzedawca!!
        (żeby tak było u tych Ceber- Kanciaży)

Pozdr……..
        • gwinter Re: Ranking sklepów komputerowych 02.03.06, 11:01
          W sumie dobrze prawisz ale co do Kerady to chyb sie z tobą nie zgodzę. Ale co
          do Mielcara to i owszem. Sklep roku!
    • jyr Re: Ranking sklepów komputerowych 14.03.06, 23:53
      No !!
      Koleś . Ale liznołeś Pomianowi dupsko :)
      • big-cock-tajl Re: Ranking sklepów komputerowych 15.03.06, 11:46
        Hehe, jyr! Piątka! Pozdro!
      • l3 Re: Ranking sklepów komputerowych 15.03.06, 19:34
        Bedzie mial rabat 1% na koperty do plyt :P
    • zdzichu333 Re: Ranking sklepów komputerowych 15.03.06, 14:12
      A gdzie drodzy forumowicze tak naprawdę kupili by nowy komputer. Chodzi mi o
      sklepy w Radziejowie. Bo ja już naprawdę nie wiem na który sklep się zdecydować
      a będę musiał kupić niedługo nowy komputerek. poradzćie państwo jak sobie
      samemu.
      • l3 Re: Ranking sklepów komputerowych 15.03.06, 19:45
        No napewno nie w Radziejowie :P
        • zdzichu333 Re: Ranking sklepów komputerowych 16.03.06, 11:47
          Hmm, dziękuję bardzo!
          • gwinter Re: Ranking sklepów komputerowych 17.03.06, 08:18
            Jedź Zdzisław do Torunia albo Bydgoszczy do Media Marktu. Mnóstwo sptrzętu.
            Chyba w życiu tyle nie widziałeś. Poza tym są np. sklepy VOBIS barzdo dobre.
            Fachowe.
            • manson3 Re: Ranking sklepów komputerowych 17.03.06, 11:11
              A ja bym tutaj polemizował czy tak naprawdę jest w MediaMarkt tanio?, Byłem
              niedawno i nie wydaje mi się aby ceny był super promocyjne jeżeli chodzi
              oczywiście o części komputerowe, fakt faktem kto potrafi złożyć sobie kompa zna
              się na częściach i konfiguracjach to sam sobie rakietę skleci za niedużą
              kasę:):), polecam przed kupnem kompa jeżeli ktoś się nie zna poradzić się
              fachowca, ponieważ np.: u pana Buraka Pomiana można gówno kupić za niezłą kasę
              (wciśnie wam taką kichę) oczywiście jak wyczuje że się nie znacie na sprzęcie,
              i niestety ale i w dużych miastach wam gówienko wcisną jak wyczują frajera, i
              tak samo zrobi pan w Kredzie, i wszyscy inni ponieważ na tym też polega ich
              zarobek:), Ja osobiście składam sobie kompy sam kupuję części w różnych
              miejscach (oby najtaniej)np.: u Pomianka który wie ze do środowiska frajerów
              komputerowych się nie zaliczam co wiele razy poczuł jak mu oznajmiłem ze
              przypuszczalną zamówioną część może sobie wsadzić w D..uu ponieważ mówił mi 200
              a chce 230 (wal się na ryj:) a w większości jest z nim tak ze trzeba czekać
              trochę ale jak przywiezie to pyta się „ile to ja mówiłem za to?” On mówił 200 a
              j mu mówię 180 i za 180 mam, trzeba umieć z Gadem postępować i przedewszystkim
              oduczyć Buraka, aby mówił wszystkim na ty:), kupuję również dużo części na
              Aukcjach jak i w większych miastach, nie biorę nigdy pod uwagę dwóch sklepów w
              Radziejowie „Kredy” ponieważ jak wspomniałem przepłacać nie mam zamiaru!!, i
              tego sklepu „bajt” tam bym nawet u tego Buraka wkrętaka nie kupił:) płyty
              zwykłe kupuję u pana „Dziedzica” na rynku ponieważ sztuka kosztuje u niego 60gr
              co w Radziejowie jest najlepszą ceną za zwykłą najtańszą płytkę,
              A tak w ogóle to oni wszyscy są kanciarze i partacze, polecam jak już ktoś
              wogóle nie ma zielonego pojęcia ruszyć do większego miasta i wypytać się co i
              za ile i przedewszystkim skonfrontować ceny i Gabaryty sprzętu z innymi sklepami
    • ant0n Re: Ranking sklepów komputerowych 17.03.06, 11:07
      Boze! Tylko nie do Vobisu! (czy Optimusa)! Zdzieraja kase za swoje logo a laduja
      do srodka badziew. Tak samo Media Markt, Reale, Tesco i Geanty. Nie kupujcie
      sprzetu w tych miejscach - szczerze odradzam!
      • goth2 Re: Ranking sklepów komputerowych 17.03.06, 11:17
        Zgadzam się w 100% z Masonem i Antonem, ponieważ sklepy firmowe powyżej
        wymienionego typy pakują kichę do środka za wielką kasę i przylepiają na to
        naklejkę, która wiele kosztuje ludzie opamiętajcie się!!!!!! to są złomy za
        wielką kasę!!!!!

• zdzichu333 Re: Ranking sklepów komputerowych 17.03.06, 11:45
        To gdzie warto kupować?
        • zdzichu333 Re: Ranking sklepów komputerowych 17.03.06, 12:08
          A więc "Kerada" nie i "Pomian" nie. To gdzie ja mogę kupić ten sprzęt. Kiedyś
          były też sklepy Pana Kołeckiego Andrzejka i Pana Krzysia Kiermasza. Pewnie u
          nich było lepiej? Podobno dostarczaniem sprzętu zajmował się albo zajmuje tkże
          Wasyl czyli Pan Tomek Wawrzyniak. Czy polecili by państwo tego Pana. Proszę o
          poradę bo prawde mówiąc to wolę kupić na miejscu w Radziejowie bo chciałbym
          popierać miejscowy handel a i z gwrancją łatwiej bo na miejscu.
          • bekon6 Re: Ranking sklepów komputerowych 17.03.06, 12:15
            Radze cos kupic przez nata albo poradzic sie Mirka Zdzichowskiego to prawdziwy
            expert i obeznany w fachu. dobrze z nim sie robi interesy. Polecam
    • zdzichu333 Re: Ranking sklepów komputerowych 17.03.06, 12:39
      Mówi Pan, że Zdzichowski. Chyba wiem który. Dobra zapytam go. Dziękuję bardzo.
      • manson3 Re: Ranking sklepów komputerowych 17.03.06, 13:23
        Chłopie tylko nie do Wasyla to Kanciarz i Hazardzista prędzej ci tego kompa w
        jednorękiego bandytę pogoni niż dostarczy do chałupy pozatym to informatyk
        zaoczny miałem z nim nie raz doczynienia i za wielkiego pojęcia to on nie ma,
        Pojęcie to on ma jak 300 zł w rzucić w maszynę Nie polecam w całej rozciągłości
        Wasyla nikomu.

Mirek jest Bardzo w porządku i bardzo dobrze się zna na kompach jego polecam,
        ponieważ nie raz mi pomógł 100% informatyk i uczciwy przedewszystkim chłop!!!

A co do pana Kiermasza co miał kiedyś sklep w którym było dość drogo i wielu
        się nabrało na jego wysokie ceny, i zarozumialstwo. Myśli ze wszystkie rozumy
        zjadał, bo zaocznie z przymusu skończył gdzieś na wsi informatykę nie
        poleciłbym nikomu współpracy z nim nawet jak z nauczycielem w ZSM

Mym skromnym zdaniem cały ten sklep ratował jeden Bardzo dobry informatyk-
        elektronki Wejet który potrafi naprawić wszystko i jest bardzo miły
        komunikatywny i szczery 100% sprzedawca jak i informatyk, 100% rzetelność 100%
        uczciwości

Natomiast pracował tam jeszcze jeden taki pajac z Bródką co teraz w gminie robi
        też jako informatyk to nieziemski ciołek jak można był zatrudnić
        człowieka „Niemowę” który nie dość ze nie potrafił nic ciekawego powiedzieć ani
        zachęcić, to po wejściu do tego byłego sklepu był zawsze obrażony na cały
        świat ze klient przyszedł ja „dzień dobry” a on patrzy w ten monitor cioł był
        to na maxa

A co do tego sklepu naprzeciwko Klasztoru, co prowadził ten Kołeś i sprzedawcą
        tam ten pseudo panko-metal „Rodzyn”, który nie jednego w tym mieście oszukał i
        nabił w bambuko na komórce czy czymkolwiek, „Rodzyn” kiedyś i tak trafi za te
        kanty i kłamstwa i największą klatę w Radziejowie i te dwa telewizory, co nosi
        pod pachami na kogoś, kto mu pokaże, co to znaczy uczciwość. Ten sklep to był
        jeden wielki kant i niespłacone długi.
    • kinga010 Re: Ranking sklepów komputerowych 17.03.06, 13:53
      ?
      • zdzichu333 Re: Ranking sklepów komputerowych 20.03.06, 16:07
        Panie Mansonie dziękuję za informację. Tobym się ładnie wkopał gdyby nie to
        forum i rady forumowiczów. Jednak to forum to nie tylko rozrywka ale rózniez
        praktyczne zastosowanie. Toś mnie Pan zdziwił troche. Czyli Wasyla pan odradza
        i te dawne sklepy K.Kiermasza i A.Kołeckiego też by Pan odradził i Kerade i
        Pomiana i Rodzyna - a myslałem, że chłopak w porządku. No patrzcie Państwo.
        czyli, że przypuszczalnie w ten czy inny sposób straciłbym ciężko zarobione i
        zaoszczędzone pieniążki. Całe szczęście, całe szczęscie...
        Pan Bekon i pan polecacie M.Zdzichowskiego. pan jeszcze mówi o jakimś Wejecie.
        Kto to jest Wejet?
        Pozdrawiam
        • sauber1 Re: Ranking sklepów komputerowych 20.03.06, 22:09
          Slepy to przeżytek, zamieszchła historia, teraz tylko przez internet, alegro
          albo w w firmach MLM najlepiej wejść w posiadanie upragnionych wynalazków
          cywilizacyjnych, czy taniej nie wiem ale obsługa miła "uczciwa" i "zetelna".
    • kinga010 Re: Ranking sklepów komputerowych 21.03.06, 09:09
      ?
      • zdzichu333 Re: Ranking sklepów komputerowych 28.06.06, 14:07
        Czy coś się zmieniło na rynku radziejowskim rynku komputerowym na lepsze?
    • sauber1 Re: Ranking sklepów komputerowych 28.06.06, 14:43
      latryna_suchego napisał:

> Dla mnie no. 1 jest sklep komputerowy Pana Mariusza P. "AGMAR"
      > Jak dla mnie to jedyny sklep w naszym miasteczku gdzie moge się zaopatrzyc w
      > tanie akcesoria komputerowe.
      > Co do własciciela i jednoczesnie kierownika tej firmy (Pomiana) "jest bardzo
      > słowny" ale z realazacja bywa róznie nalezy wziąść zapas około trzech dni.
      > Personel sklepu: to ten mały blondynek za ladą to nie wie o co w ogóle chodzi.
      >
      > Odnosnie pozostałych dwóch sklepów nie wypowiadam sie poniewaz tam sie nie
      > zaopatruje
      >
      Myślę że każdy sklep jest dobry, a czym tańszy tym lepszy, ale nawet jakby za
      grosze rozdawano to i tak tłumów nie ujrzysz, "mediamarkt nie dla idiotów"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka