Dodaj do ulubionych

mamy-egoistki :)

10.02.06, 22:26
Od razu wyjaśniam: nie chodzi mi o złe mamy tylko o dobre mamy z dobrym
poziomem egoizmu. Bo mocno wierzę w to, że matka zadowolona, szczęśliwa etc
to lepsza matka. Zachęcam do wpisywania co robimy z tego dobrego egoizmu dla
siebie.
Obserwuj wątek
    • wieloszka Re: mamy-egoistki :) 10.02.06, 23:04
      nic niestety:( ale mam silne postanowienie poprawy-wyrywać się z domu bez
      dzieci i zrobić coś dla siebie (ew. męża), może angielski, wspólny wypad na
      basen...mmmm marzenia
      • basiamroz5 Re: mamy-egoistki :) 08.06.06, 11:00
        Mam podobne marzenia jak TY. Jestem egoistką, ale poczucie obowiązku sprowadza
        mnie na ziemię. Oby nam się udało! Pozdrawiam Ksantypa
    • jusiadyk Re: mamy-egoistki :) 11.02.06, 12:25
      A ja z moimi dwoma psiapsiółkami, które nie mają dzieci wybieram się dziś do
      Węgliszka na koncert Martyny Jakubowicz! A Jędrek zostanie z tatą i będą
      robić "tata goni" (pisałam w ajlepsza zabawka - chwila dla mamy).
      • keitii1 Re: mamy-egoistki :) 11.02.06, 14:28
        A moje psiapsiółki niestey nie mogą zostawić swoich pociech z tatusiami:(
        To może w ramach tego zdrowego egoizmu jakieś spotkanie(kawa) emam w mieście
        tym razem bez naszych pociech ?
        Pozdrawiam :)
      • andzina Re: mamy-egoistki :) 05.03.06, 15:13
        Ja też byłam na tym koncercie! Był rewelacyjny, prawda? Mały był w tym czasie z
        mężusiem, babcia niestety nie mogła :( a szkoda, bo chcielismy po koncercie
        skoczyc gdzies na piwko... (bylam z siostrą, jej mężem i kumpelą) a tak gnałam
        do domciu zmienic mężą (jechał do pracy). Ale i tak było świetnie!
        pozdrawiam
    • sylaba_01 Re: mamy-egoistki :) 12.02.06, 13:20
      Ja w weekendy oddaję ster tatusiowi: od 7 rano ma dyżur z dzieckiem, mama się wysypia. Poza tym wyjścia na aerobik i na solarium (mmmmmmmm, bardzo lubię).
      • mama_idalki Re: mamy-egoistki :) 12.02.06, 18:35
        O, ja też! :) JAk tylko mogę dziecko zostaje z tatą, a mama szaleje na
        Strzeleckiej lub w solarium :) A teraz wybieramy się na nocny maraton
        romansideł do Multikina :)
        • katarynka_s Re: mamy-egoistki :) 12.02.06, 23:02
          Ja tez dla siebie "wynegocjowalam" aerobik, staram sie chodzic 2 razy w tygodniu
          ale różnie to bywa. Jeżdzę do Sport Factory, ale ostatnio zinteresowaly mnie te
          zajecia z dziecmi na Strzeleckiej - głosno o tym na forum. Może sie z malym
          wybierzemy.
          Keitii1, to spotkanko na mieście to bardzo fajny pomysł; ja chetnie.
          Pozdrawiam
        • basiamroz5 Re: mamy-egoistki :) 08.06.06, 11:06
          Mój mąż już nieraz zostawał z Kizią (Maja ma 8 lat), bo studiów mi się
          zachciało. Ale teraz po ich skończeniu, szukam pracy, bo też chcę zarabiać,
          pobyć między ludźmi i jakieś "waciki" kupić za własne zarobione ciężka pracą
          pieniążki. Na Strzeleckiej byłam dwa razy, ale komplikacje poporodowe
          (posiusiwanie), nie dają mi szans na skakanie z instruktorką. Zazdroszczę Ci.
          Moja miłość nie lubi romansideł, więc do kina nie chadzam z nim, tylko z córką
          na bajki! Pozdrawiam Ksantypa
    • luca28 Re: mamy-egoistki :) 13.02.06, 10:39
      ja wyrwałam się na studia podypl. tylko raz w miesiącu ale jest różnica. I
      zamierzam dołączyć do grona emem na areobiku. Spotkanie w mieście czemu nie?

pozdr
    • jusiadyk Re: mamy-egoistki :) 13.02.06, 11:01
      1)ufff...a już myslałam, że tylko ja jestem mamą-egoistką a tu widzę inne mamy
      tez robią coś dla siebie. I bardzo dobrze! I tak trzymać!
      2) spotkanie na mieście bez dzieci - jestem za, u mnie najbardziej wchodzą w
      grę weckendy i widze że u innych mam chyba też bo do dzieci sa wtedy tatowie
      3)widzę, że Strzelecka robi się coraz bardziej popularna. A co wy na to, żeby
      umówić się kiedyś na wspólny aerobik dla mam z dziećmi (jest w piatki o 16.30
      jeśli mnie pamięć nie myli)aerobik forumowy?
      • mama_idalki Re: mamy-egoistki :) 13.02.06, 11:36
        Jestem za! Zarówno pkt 2 jak i 3!
      • luca28 Re: mamy-egoistki :) 13.02.06, 13:28
        ja też jestem za ale mogę tylko w ten piatek przyszły odpada a nastepne to
        jeszcze nic nie wiadomo
        co do kawy to podpisuje się obiema rekami

pozdr
        • keitii1 Re: kawa w piątek o 18 ? 13.02.06, 22:37
          Witajcie widzę że mój pomysł z kawą się spodobał bardzo mnie to cieszy tylko
          jestem ciekawa jak będzie z jego realizacją. W takim razie podajcie przybliżoną
          godzinę np w piątek i zobaczymy co z tego wyjdzie. Napewno nie wszystkim będzie
          pasowało bo to jest oczywiste,że trudno zgrać jakiś idealny termin. Mi pasuje
          dowolny dzień po godz.18 tylko muszę wcześniej męża uprzedzić aby nic nie
          planował na ten dzień. To może w piątek o 18?
          Na aerobik też sie chętnie wybiorę.
          Pozdrawiam mój nr gg 4152247
          • luca28 Re: kawa w piątek o 18 ? 14.02.06, 10:26
            ja niestety pasuje w tym tygodniu pomyliły mi się zajęcia w szkole okazało się
            ze są już w tym tygodniu a nie za dwa. Ale później jestem za.
            • natalya20 Re: kawa w piątek o 18 ? 14.02.06, 13:06
              mi spotkanie w piatek i przyszlym tyg nie pasuje bo wyjezdzamy
          • loola74 Re: kawa w piątek o 18 ? 14.02.06, 18:15
            A ja zeby poprawic frekwencje to chcialam powiedziec że mi ten piątek o 18
            pasuje i bardzo chętnie, a takze pasują mi propozycje Jusi (z nowego watku) a
            szczegolnie te bez dziecka - no co, miala byc mama-egoistka!! ;)

Pozdrawiam
            Lula
    • jusiadyk Re: mamy-egoistki :) 14.02.06, 16:46
      uwaga - założyłam specjalny wątek żeby się umówić!
    • jusiadyk Re: mamy-egoistki :) 21.02.06, 13:45
      Chciałabym iść na galerię bezdomną do muzeum ale tio chyba tylko tydzień trwa i
      nie zdążę. Każdy dzień zajęty a że idę w czwartek do teatru to głupio mi znowu
      Jędrka gdzieś do kogoś wysyłać. Hmmm..jest sens iść z nim?
      • mama_idalki Re: mamy-egoistki :) 21.02.06, 14:11
        Jak byłam, to dużo osób było z dziećmi.. Jeśli da Ci obejrzeć, to idź :) No,
        chyba, że naprawdę nie masz kiedy, to mogę pogadać z Tomkiem, żeby wpuścił Cię
        jak muzeum będzie już zamknięte :)
    • jusiadyk Re: mamy-egoistki :) 22.02.06, 21:08
      No więc poszłam dzisiaj na galerię bezdomnych i bardzo jestem zadowolona.
      Widziałam piate przez dziesiąte bo wzięlam Jędrka ze sobą ale i tak jestem
      zadowolona no bo ja jestem zadowolona jak się gdzieś kulturalnie wybiorę. A
      jutro idę do teatru i jest super. (Ale z drugiej strony: naczynia do mycia
      czekają, śmieci czekają, ciuchy do poprasowania czekają ale dzisiaj nic mi sie
      nie chce. Dzisiaj mam lenia)
    • jusiadyk Re: mamy-egoistki :) 05.03.06, 12:16
      Wyczytałam na stronie internetowej Sephory, że można w sklepie Sephory umówić
      się na jakiś dzień i godzinę na wykonanie makijażu przez wizażystkę i jest to
      bezpłatne, niezobowiązujące i nie trzeba kupować ich kosmetyków. Taka polityka
      marketingowa. Myślę, że umówię się jak tylko będę miała czas. Fajne co?
      • kaya77 Re: mamy-egoistki :) 06.03.06, 13:02
        chętnie też zrobię sobie taki mmakijaż. Może wybierzemy sie razem? fajnie by
        było
    • jusiadyk Re: mamy-egoistki :) 07.03.06, 13:50
      A ja mam zaległy urlop do wykorzystania i wezmę sobie 3 dni tego urlopu i
      półtora dnia spędzę z Jędralskim a drugie półtora sama sobie spędzę. I pojadę
      sobie do Poznania i pójdę na ten makijaż do Sephory i może z koleżanką na jazz
      do Eljazzu i na aerobik sobie pójde i może do solarium. Ale się rozmarzyłam. A
      w ogóle to należy mi się, jak widzę, tytuł forumowej egoistki bo mam tu
      najwięcej wpisów. Chociaż Luca z tym prezentem dla siebie tez jest niezła!
      • jusiadyk Re: mamy-egoistki :) 26.03.06, 15:32
        Ze wstydem donoszę że z moich planów nic nie wyszło i jak miałam 5 dni
        zaległego urlopu tak mam nadal :(
    • jusiadyk Re: mamy-egoistki :) 16.03.06, 20:51
      Poskarże się: ostatnio mi nie wychodzi być egoistką: a to mąż chory a to
      dziecko przeziębione, żadnej babci pod ręka nie ma...a zatem rasowa egoistka
      musi niestety z dzieckiem w domku siedzieć jak już z pracy wróci :( A co u Was?
      • luca28 Re: mamy-egoistki :) 17.03.06, 08:30
        a ja mam wyrzuty sumienia. Mój mąż też jest chory siedzi na zwolnieniu a ja
        musiałam w tym tygodniu troche dłużej popracować. W związku ztym obraził sie,
        że że nawet pochorować w spokoju nie może :)))

pozdr
    • jusiadyk Myslowitz 25.03.06, 23:52
      Na początku kwietnia będzie w Bydzi koncert Myslowitz. Tak się biję z myslami:
      iść - nie iść. Ktos się wybiera?
      • luca28 Re: Myslowitz 27.03.06, 09:12
        a kiedy będzie ja uwielbiam Myslovitz mój maż zreszta też chyba trzeba bedzie
        zrobić losowanie kto pójdzie
        • loola74 Re: Myslowitz 27.03.06, 17:57
          2 kwietnia o 19.00
          kino Orzeł
    • loola74 a mi to sie marzy koncert... 27.03.06, 18:08
      mi sie marzy koncert Marii Peszek, ale niestety trasa koncertowa nie obejmuje
      Bydgoszczy, ani nawet Torunia! Sie chyba tej grypy ptasiej wystraszyla.... ;))
    • luca28 koncert 06.04.06, 13:13
      jusia i jak tan koncert byłaś?

Dziś jest koncert w mózgu zespołu pogodno
      • loola74 Pogodno 06.04.06, 14:04
        Ja dzis ide na Pogodno!
        Luca, bedziesz?
        • luca28 Re: Pogodno 06.04.06, 14:20
          niestety mój mąż jedzie dziś wieczorem na pogrzeb swojego dziadka a ja nie mam
          co zrobić z Olgunią w dodatku mam dziś na głowie dwóch oglądających mieszkanie.
          Mały sajgon mówie ci.

pozdr
    • jusiadyk Re: mamy-egoistki :) 22.04.06, 00:00
      Od dłuższego czasu nic egoistycznego się nie działo w moim życiu. Nawet moi
      Rodzice zapomnieli o moich imieninach. Ale teraz się poprawiam. Jutro na 2
      godzinki wyskakuję z kumpelą "na miasto" bez dziecka. A w drugiej połowie
      maja....jade z mężulkiem bez dziecka na 3 dni do Gdyni i będę w tym czasie na 4
      przedstawieniach ("Matka", "Tiramisu", "Absynt" i "Chicago" dla rozluźnienia).
      ale będzie laba!
      • loola74 Re: mamy-egoistki :) 22.04.06, 12:19
        Wiesz co, zazdroszcze ci nie tylko tych teatrów ale i organizacji - 3 dni w
        Gdyni a 4 sztuki zaliczy, bestia!

ps. nie potrzebujecie przypadkiem przyzwoitki? ;)
    • loola74 Janerka 14.05.06, 20:20
      a moze jakas 'egoistyczna' mama wybiera sie w piatek do Mozgu na Janerke?
      bo ja tak :)

Pozdrawiam
      Lula
      • luca28 Re: Janerka 15.05.06, 08:33
        chętnie bym poszła ale mam wtedy szkołę niestety ale w innym terminiechętnie

pozdr
    • jusiadyk Re: mamy-egoistki :) 15.05.06, 21:57
      Żałuję, że mnie nie będzie. Bardzo chętnie poszłabym na Janerkę. Może następnym
      razem...No i dobrze, że w razie następnego razu miałabym z kim bo mój mąz
      twierdzi, że Janerka to smęty.
      • natalya20 Re: mamy-egoistki :) 16.05.06, 15:59
        ja wczoraj siedzialam 4 godziny u fryzjera:)
        • luca28 Re: mamy-egoistki :) 16.05.06, 16:37
          i jak efekty?
    • mapi75 Re: mamy-egoistki :) 17.05.06, 20:50
      ooo!!! o Janerce też myślałam, loola idziesz?
      • natalya20 Re: mamy-egoistki :) 17.05.06, 21:09
        a efekty bez rewelacji:(
      • loola74 Re: mamy-egoistki :) 17.05.06, 22:23
        ide ide! bilety mam juz zarezerwowane (bo słyszałam ze niekoniecznie to bedzie
        masówka, znaczy niekoniecznie ile przyjdzie tyle wejdzie), tesciowa na ten
        wieczor zaklepana, wiec obowiązkowo ide :)
        • loola74 Re: Janerka 21.05.06, 15:27
          Koncert był swietny! (trzeci koncert Janerki na ktorym byłam)
          Mam zdjęcie z Lechem i mam zdjęcie z Bożeną :)
          • jusiadyk Re: Janerka 21.05.06, 22:24
            No bardzo ładnie, bardzo, super, że byłaś i koncert udany. Hmmm....żeby Ci nie
            psuć dobrego humoru to ja tu nie napiszę na czym byłam w teatrze. Napisze w
            poście "teatr".
    • jusiadyk Re: mamy-egoistki :) 09.06.06, 10:24
      Wczoraj miałam wieczór egoistki. Jarka i Jędrka nie było a ja skoczyłam na
      aerobik spalający do Ani, a potem: wanna, "Music" Heya (znalazłam, Lola,
      znalazłam!), wszystkie kosmetyki, winko, ciasteczka (no przecież spalałam),
      papierosek (nie palę), "Twój styl" (Kasia -zainspirował mnie Twój blog)i było
      fajnie, nawet włoski trochę pofarbowałam, nóżki wydepilowałam. O 22 byłam
      świeża, nowa i pachnąca. Miło tak czasem...
      A w ogóle to jeszcze robię coś egoistycznego: robię remont a mój mąż jest
      bardzo zajęty ostatnio więc go za dużo nie pytam jakie by chciał kafelki, nie
      będę mu przecież głowy zawracać takimi drobiazgami i...hmmm...wiem, że mu się
      nie spodoba za bardzo ale mi się podoba. Może jak zobaczy te intensywnie
      zielone ściany u Jędrka to się trochę wkurzy ale nie moja wina, że jak wraca do
      domu to jest ciemno a tam nie ma światła i jemu się wydaje że te ściany nie są
      tak intensywne. Ale w sobotę już je zobaczy za jasnego. Ciekawe co powie. No bo
      na łazienkę to sie trochę wkurzy.
      • jusiadyk Re: mamy-egoistki :) 22.06.06, 10:00
        Chciałam bardzo otwarcie donieść, że po prostu mam dobry gust i smak i tyle!
        Powoli kończę remont, Jędruś zachwycony swoim pokoikiem, małż na zieleń w
        pokoju Jędrusia nie plumkał a łazienką jest zachwycony. Ot, dekoratorką winnam
        zostać i tyle. Jak wszystko skończę to na kawkę zaproszę, cobyście mnie w
        samozadowoleniu poparły, tylko jeszcze....drzwi nie mam. Ale to moja wina, bo
        się nie mogłam zdecydować jakie chcę.
        • luca28 Re: mamy-egoistki :) 22.06.06, 10:05
          tylko jeszcze....drzwi nie mam

na cóż szewc bez butów chodzi :))))
    • jusiadyk makijaż 12.06.06, 09:39
      W Galerii jest drogeria Douglas. Mają tem teraz jakiś program "Spotkanie z
      pięknem". W poszczególnych dniach wykonują makijaże kosmetykami m.in. Shiseido,
      Dior. Można się umówić na konkretny dzień i godzinę, robią masaż twarzy i
      makijaż. Wszystko całkowicie gratis i bez zobowiązań. Kto chce niech zadzwoni
      tam 052/3466695 lub się po prostu wybierze i umówi.
    • luca28 a ja ostatnio nic :(((((( 19.07.06, 15:53

• loola74 Re: a ja ostatnio nic :(((((( 21.07.06, 12:57
        jak to? to z piwka z kolezanka na starym rynku nic nie wyszlo? czy moze to nie
        bylo w ramach tych pobudek...
        • luca28 Re: a ja ostatnio nic :(((((( 21.07.06, 13:14
          wyszło wyszło ale ten post był przed tym wyjściem :)
    • jusiadyk Re: mamy-egoistki :) 21.07.06, 10:54
      A ja byłam z mamą i bratową w Poznaniu w IKEI (mebelki do kącika dla dzieci w
      firmie i dla Jędrusia, wazoniki) i w Starym Browarze (2 bluzeczki i stanik jak
      na mnie szyty a to rzadkość)i w Coffe Heaven (mama stawiała). I było bardzo
      fajnie. I mój zdrowy egoizm znów został podbudowany.
      • natalya20 Re: mamy-egoistki :) 21.07.06, 19:20
        a ja jutro ide pierwszy raz do fryzjera do zareby, zobaczymy jakie beda efekty:)
        • andzina Re: mamy-egoistki :) 21.07.06, 19:43
          ale tu dziś ruch :) ja w ramach odstresowania wybieram się we wtorek na piwko z
          koleżanką, na stary rynek, a co!
    • wieloszka Re: mamy-egoistki :) 22.07.06, 08:25
      u mnie niestety z egoizmem cieniutko!!! ale to brak możliwości podrzucenia
      podwójnego potomstwa, obecnie na medal forumowej zdrowej egoistki zasłużyła
      Jusiadyk:))) brawo dla tej pani, jest dla mnie od teraz wzorem do
      naśladowania:) no i ten pomysł z kinem w toruniu, no super:DDD
      • jusiadyk Re: mamy-egoistki :) 23.07.06, 22:28
        No co Ty na wzór to ja się nie nadaję bo za szeroka w biodrach jestem :)
        • natalya20 Re: mamy-egoistki :) 24.07.06, 19:19
          ja chcialam doniesc ze z fryzjerki jestem bardzo zadowolona-strzygla mnie pani
          gosia:)
        • andzina Re: mamy-egoistki :) 24.07.06, 19:23
          Justyna a w których biodrach? bo jak w tych co ja widziałam, to... chyba
          duuuużo wtedy wypiłam :) chyba, że masz jeszcze jakies biodra w domu i jak
          wychodzisz to je zostawiasz. jak tak to po prostu ich nie noś ;)
          • jusiadyk Re: mamy-egoistki :) 24.07.06, 20:23
            Żeby to było takie proste, że je w domu zostawiam to bym jeszcze brzuchol
            zostawiła a za to jakies dodatkowe piersi sobie wzięła. A o ilościach które
            wypiłas to ja się nie wypowiadam ;)
            • andzina Re: mamy-egoistki :) 24.07.06, 21:38
              No nie... zaczynam naprawdę zastanawiac się nad własnym wzrokiem... bo bioder
              pod kiecką mogłam nie widziec, ale brzucha też nie widziałam , więc na pewno w
              domu został. tylko go Justyna dobrze przed małżem schowaj - niech w niewiedzy
              błogiej, jak i ja trwa ;)
    • jusiadyk Re: mamy-egoistki :) 08.08.06, 22:16
      Jak na mnie to już dawno nie byłam egoistką. Dzisiaj po prostu nie wytrzymałam.
      dostałam w pracy taka porcję energii (pozytywnej i negatywnej ale ta dobra na
      początek a zła na koniec dnia), że po prostu NIE MOGŁAM wrócić do dziecka bo
      bym k...(autocenzura) dostała. Na szczęście mama zgodziła się go wziąć i nawet
      dzis u niej śpi. A że byłam w Toruniu to wracając zatrzymałam się w galerii
      pomorskiej, kupiłam spódnice w Quisque za 30zł, zjadłam lody, wróciłam do domu
      i poszłam spać. Teraz wstałam ale za chwile czytam i znów ide spać. Może mało
      ambitne ale potrzebne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka