Dodaj do ulubionych

Nowy Projekt FOCUS - SZKARADZTWO!!!!!!!!

14.02.06, 11:40
Nie przypominam sobie żeby podano do publicznej wiadomości informację o
zmianie projektu. Taka inwestycja tylko oszpeci centrum! A jakie są założenia
elewacji od strony Bazyliki i Ogińskiego?

www.parkridge.pl/pl/index.php-menu=projekty&m=2&co=4.htm
Obserwuj wątek
    • b_weirdo Teraz sie buduje z blachy falistej i plastiku. 14.02.06, 11:43
      Teraz wszystko sie buduje z blachy falistej i plastiku
      • br594 Re: Teraz sie buduje z blachy falistej i plastiku 14.02.06, 12:06
        Cieszymy się oczywiście , że "życzliwi" sąsiedzi tak troszczą się o wygląd
        naszego miasta. Pewnie dlatego, że to jedyny tak wielki obiekt w regionie.
        Uspokajam się myślą, że ta troska to z życzliwości bo przecież nie z zawiści. :)
        • jan996 Re: Teraz sie buduje z blachy falistej i plastiku 14.02.06, 12:19
          Na jakiej podsatwie twierdzisz, ze załozyciel watku ispan jest z Torunia?
          Bo Bydgoszczanie wszyscy chwala?
          A moze jakies przewrazliwienie, uczulenie na Torun?
          • br594 Re: Teraz sie buduje z blachy falistej i plastiku 14.02.06, 12:52
            No proszę uderz w stół a nożyce.............
            Uczulenie na Toruń? Nie żartuj. Co miasto ma do tego. Problem to niektórzy jego
            mieszkańcy na forum, kórzy chcą leczyć swoje kompleksy kosztem większego
            sąsiada.
    • ka_zet Re: Nowy Projekt FOCUS - SZKARADZTWO!!!!!!!! 14.02.06, 11:43
      Wygląda podobnie do poprzedniego projektu, z dokładnością do tego wysokiego
      kawałka z lewej strony...
      • zonc Re: Nowy Projekt FOCUS - SZKARADZTWO!!!!!!!! 14.02.06, 14:00
        Biednego ispanka importowali do Torunia :) z pewnoscia Bydziak z krwi i
        kosci... dziciaczki :P historii forum nie znaja :)ehh ehh :)

Projekt ten u gpry jest aktualny i nie rozni sie zbytnio od pierwszego!! Te
        nizej ispanie to koncepcje... (ten 2 to juz z pewnoscia).

Postaram sie cos dowiedziec...

PS. piszesz moze na jakims forum o architekturze?
        • br594 Re: Nowy Projekt FOCUS - SZKARADZTWO!!!!!!!! 14.02.06, 14:39
          zonc! A może to Ty jesteś nie w temacie. Chodzilo mi podszywacza zza miedzy
          b_weirdo. Mam nadzieję,xe to "dzieciaczki" nie do mnie kierowałeś. Przyszedłem
          na świat w latach 60-tych. Druga sprawa to to,że ispan trochę przesadza.
          Myślę,że dzięki Focus Park ta część miasta zmieni oblicze na korzyść.
          • ivica Re: Nowy Projekt FOCUS - SZKARADZTWO!!!!!!!! 14.02.06, 14:55
            podejrzewam ze zoncowi nie chodzilo o metryke a o staz forumowy. wszak sam zonc
            ledwo co niedawno zaczal sie golic:)
            • br594 Re: Nowy Projekt FOCUS - SZKARADZTWO!!!!!!!! 14.02.06, 15:03
              jeśli chodzi o staż na forum, to też już ładny czas tu goszczę. Mimo wszystko
              zonc chyba bardziej udziela się na SkyscraperCity niż tu
              • ivica Re: Nowy Projekt FOCUS - SZKARADZTWO!!!!!!!! 14.02.06, 15:07
                teraz tak....
                kiedys (pod starym nickiem) nie :)
              • zonc Re: Nowy Projekt FOCUS - SZKARADZTWO!!!!!!!! 14.02.06, 22:45
                br594 napisał:

> jeśli chodzi o staż na forum, to też już ładny czas tu goszczę. Mimo wszystko
                > zonc chyba bardziej udziela się na SkyscraperCity niż tu

PRZEPRASZAM :) poprostu mnogosc podszywaczy mnie dobija... myslalem, ze na
                ispana krzyczysz :) Ostatnio na to forum nie mam sil... Radca i spolka dobijaja
                mnie do reszty ;\ wole jednak skyscrapercity :) Za dzieciaczki przepraszam :)
                panoszy sie tu kilku takich co mysla, ze rzadza forum :) Nawet nie pamietaja
                typow pokroju Ojro, Genuine, tyciarka wlasciwego :) lisiczki czy elodii...
                jejku ilu jeszcze moge wymieniac... wtedy gdy kazdy byl soba! A pisze z
                pewnoscia dluzej niz Pan :) wychowalo mnie to forum :) (ivica z zarostem nie
                przesadzaj to juz pare lat :P ) bylo mnie tak duzo, ze przekroczylem piekna
                liczbe 8 tys postow :)
      • d_weirdo [...] 14.02.06, 14:01
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • kell99 Re: Nowy Projekt FOCUS - SZKARADZTWO!!!!!!!! 14.02.06, 15:24
        ka_zet napisał:

> Wygląda podobnie do poprzedniego projektu, z dokładnością do tego wysokiego
        > kawałka z lewej strony...

I tak wyglada. Szczegolnie te bannery reklamowe kola po oczach, wyglada troche
        jarmarczno. Gdyby mialo to stanac na Kapusciskach czy w Fordonie, to nikt by nie
        mial watpliwosci. Ale tak jak w przypadku Astorii, wkleja sie nowoczesna
        szkarade wg mnie nie pasujaca do ciekawej zabudowy centrum.
        Myslalem, ze docelowo miasto pozbedzie sie dworca pks (modernizacja - wlasciwie
        wyburzenie, bo tam nie ma co modernizowac, albo przeniesienie w bardziej
        atrakcyjne dla pasazera miejsce).

Mysle, ze miasto stac na wiecej, miasto stac na zmuszenie inwestora by stworzyl
        cos co moze byc nowoczesne i byc w pewnym sensie symbolem nowej Bydgoszczy. To
        co powstaje to kolejny masowo wykorzystywany wzor, ktory (wraz z supermarketami)
        moze za kilka lat byc tak 'piekny' jak bloki z wielkiej plyty.
        • ka_zet Re: Nowy Projekt FOCUS - SZKARADZTWO!!!!!!!! 14.02.06, 15:29
          kell99 napisał:

> Myslalem, ze docelowo miasto pozbedzie sie dworca pks (modernizacja - wlasciwie
          > wyburzenie, bo tam nie ma co modernizowac, albo przeniesienie w bardziej
          > atrakcyjne dla pasazera miejsce).

Ale dworzec PKS nie jest miasta :)
          PKS ma zamiar coś przy nim nadłubać, ale wynosić się nigdzie nie ma zamiaru.
          A bardziej atrakcyjne dla pasażera miejsca zasadniczo nie istnieją (nie,
          przeniesienie go koło PKP to nie jest dobry pomysł).

>
          > Mysle, ze miasto stac na wiecej, miasto stac na zmuszenie inwestora by stworzyl
          > cos co moze byc nowoczesne i byc w pewnym sensie symbolem nowej Bydgoszczy. To
          > co powstaje to kolejny masowo wykorzystywany wzor, ktory (wraz z supermarketami
          > )
          > moze za kilka lat byc tak 'piekny' jak bloki z wielkiej plyty.
    • generallo Nowy Projekt FOCUS -NOWOCZEŚNIE ! ! ! 14.02.06, 15:14
      Mylisz się "Focus Park"
      będzie nowoczesnym obiektem,
      który ożywi wasze centrum :)
      ja już niecierpliwie czekam
      na jego otwarcie :)
      • d_weirdo Re: Nowy Projekt FOCUS -NOWOCZEŚNIE ! ! ! 14.02.06, 17:31
        ja tez czekam na jego otwarcie.
        Chciałbym kupić toś najtanszego.Może reklamówke.
    • ispan SZKARADZTWO!!!!!!!! 14.02.06, 21:34
      Mogę zainteresowanym przesłać pierwotne wizualizacje centrum , a wtedy zobaczycie czym się różni ten projekt.

O gustach się nie dyskutuje, ale w moim guście to spaprali zupełnie pierwotne koncepcje! Mieliśmy szansę na piękniejsze centrum, teraz będziemy mieli nijakie:/

Zonc, mam nadzieje ze sprawdzasz swoja skrzynkę:)
      • czwarty.wymiar Re: SZKARADZTWO!!!!!!!! 15.02.06, 16:51
        ispan napisał:

> Mogę zainteresowanym przesłać pierwotne wizualizacje centrum ,

To ja poproszę.
        • ispan mówisz i masz:) ntxt 15.02.06, 18:02
          • czwarty.wymiar Re: mówisz i masz:) 15.02.06, 18:13
            Dzięki.
            Zmiany faktycznie są... na gorsze niestety.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka