Forum   liść laurowy

liść laurowy

(18 wyników)
  • wczoraj obgotowałam (od momentu wrzenia jeszcze 20 min.) gąski... ostygły i na noc poszły do lodówki.... dziś chcę marynować grzyby... i mam pytanie... grzyby przelewać ciepłą wodą czy takie chłodne z lodówki pakować w słoiki?? już się z lekka ociepliły w temp. pokojowej są mniej więcej... znów zagotować??? zalewać będę oczywiście wrzącą zalewą
  • Za radą jakiejś dobrej duszy zrobiłam w ubiegłym roku ogórki kiszone do słoików, zalewając je wrzątkiem. Wyszły przepyszne. Za żadne skarby nie mogę sobie przypomnieć ilości soli na litr wody. Może ktoś mi pomoże....
  • Ze dwa-trzy lata temu wpadł mi w ręce przepis na pasztet z kaczki, z wątróbkami drobiowymi, porto i sokiem pomarańczowym. Robiłam go kilka razy, bo był rewelacyjny. Właśnie zabrałam się za odnalezienie tego przepisu w ramach przygotowań przedwielkanocnych i niestety przepadł. Może ktoś ma ten przepis? Musiał być w Pordaniku Domowym, albo czymś podobnym. Szukałam w necie, ale nie znalazłam.
  • czy macie moze wyprobowany przepis na zalewe do papryki marynowanej, ale lagodnej? chodzi mi przede wszystkim o proporcje ocet spirytusowy czy winny? jakie przyprawy? wszystkie dotychczas kupowane przeze mnie sa zbyt ostre
  • ile ich dodac? kiedys tak jak znalam 1-2, ogladajac z ciekawosci kuchnie afryki tamtejszy kucharz wrzucalac garstke jego powiedzial ze 1 listek to tak jakby nic nie dodac, od wtedy daje wiecej np.na 2l conajmniej 6(srednich) i smakowo nie szkodzi, wiec robie tak do dzisiaj mozliwe ze ktos ma wiecej praktyki i wiecej na ten temat napisac, p
  • Potrzebny mi jest przepis na ozory wołowe w sosie chrzanowym, musztardowym lub chrzanowo-musztardowym. O ile możliwe to tak dokładnie od A-Z.Obiecałem żonie,że wszystko wykonam sam. Nie wierzy, ale przy Waszej pomocy przygotuję ozorki ibędą pyszne. Tak myślę.
  • Czy zna ktoś prosty przepis i smaczny na żołądki. Mam w zamrażarce i nie chcę wywalać. Proszę o pomoc.
  • nei wiecie moze? teraz tyle pysznej papryki a zima nic, jak mozna ja zakoserwowac i nie tylko octem?
  • No wiadomo można zaduszankę,prażonkę itp., wariantów tysiące.Czy ktoś ma jakieś inne pomysły.
  • Pierwsze w życiu podejście do dyni zrobiłam. Dynia mała, bo trzykilowa. Postanowiłam zrobić zupę-krem. Z braku rozsądnego przepisu było na wyczucie. Rozgrzałam olej w garnku, wrzuciłam dużą pokrojoną cebulę i trzy ząbki czosnku (przekrojone tylko). Posmażyłam chwilę, wrzuciłam pół dyni (obranej, wypestkowanej i pokawałkowanej, rzecz jasna). Zalałam wrzątkiem do połowy wysokości, dorzuciłam kawałek imbiru w kawałeczkach, trochę garam massali, kuminu, mielonej kolendry i kardamonu, oraz p...
  • Ucieklo mi. Czy znacie przepis na smaczny kapusniak, ale bez zeberek czy tez boczku? Bardzo prosze o pomoc. Wyszukiwarka na niewiele sie zdala. Z gory dziekuje!
  • oczekuje z niecierpliwoscia pozdrowienia dla smakoszy rybek
  • Mam trochę zamrożonych łbów z dorsza i innych ryb. Chciałabym zrobić rosół rybny, taki, w którym pływają pulpeciki z mielonego mięsa ryby, jadłam kiedyś na Helu i na Mazurach takie cudo i było przepyszne. Czy ktoś dysponuje przepisem na taką zupę ? z góy dzięki
  • potrzebuję przepisów rodem z Mechico :) czy ktoś może mnie wesprzeć i podzielić się na forum swoimi sekretami tejże kuchni??
  • Jak zrobic wywar z warzyw ?Dziekuje
  • wegetariański żurek albo biały barszcz - bardzo proszę o WYPRÓBOWANY przepis, bo chcialabym zrobić na święta, a dotychczasowe próby - w najlepszym razie jadalne. Mogę zresztą zrobić dwie wersje tzn dodać do jednego tę nieszczęsną białą kiełbasę, ale bardzo mi zależy na tym wegetariańskim. Żeby był PYSZNY. Z góry pięknie dziękuję.
  • tak mnie naszło po zapachach na klatce schodowej, szukam dobrego przepisu
Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?