Gość: mat76 IP: *.tpnet.pl / *.multipc.com.pl 25.11.02, 22:19 Oglądaliście dziś na TVP 1 ten dokument???Ciekawe rzeczy:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JotZet Re: Imperium Ojca Rydzyka IP: 213.77.40.* 26.11.02, 14:11 Szególnie intresująca była ostatnia scena filmu,w której o.Rydzyk gdy dowiedział się ile kosztuje helikopter który chciał kupić powiedział:"Biedna Polska!" Ciekawe co to miało oznaczać?Może biedna Polska bo znów pieniądze częsci jej obywateli którzy płacą na Radio Maryja będzie zostaną przeznaczone na nowy pojazd dla ojca dyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś
oti Re: Imperium Ojca Rydzyka 26.11.02, 17:28 w tvp same takie madre i ciekawe rzeczy mowia widac wrocila kadra z przed lat nie wiem czy ktos pamieta reportaz z przed lat kiedy to dziennikarze tvp ujawnili druga twarz św pamięci ks. Jerzego okazalo sie - jak pokazala telewizja - ze duchowny byl niemal drugim Binladenem - na plebani mial wszelka bron i amunicje !!! nie widze w tym reportazu kszty profesjonalizmu chociaz by z tego powodu dziwie sie ze wszyscy tak sie nim przejeli - myslicie ze skarbówka w rekach tych ktorzy od zawsze walczyli z kosciolem przeoczyla by taki problem ja nie placenie podatków ??? szkoda gadac - ciekaw jestem ile czasu potrwa jeszcze odchwaszczanie ludzkich umyslow, tak aby byli w stanie sami analizowac informacje i odrozniac dobre od zlego zwlaszcza ze dalej maci sie na kazdym kroku... Odpowiedz Link Zgłoś
oti Re: Imperium Ojca Rydzyka 26.11.02, 17:34 a slyszalem ze i sanchedryn wybiórczy na jutro cos przygotowal !? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eryk Re: Imperium Ojca Rydzyka IP: *.net.bialystok.pl / 10.102.3.* 02.12.02, 16:54 oti napisał: > w tvp same takie madre i ciekawe rzeczy mowia > widac wrocila kadra z przed lat > nie wiem czy ktos pamieta reportaz z przed lat > kiedy to dziennikarze tvp ujawnili druga twarz > św pamięci ks. Jerzego > okazalo sie - jak pokazala telewizja - ze duchowny > byl niemal drugim Binladenem - na plebani mial > wszelka bron i amunicje !!! > > nie widze w tym reportazu kszty profesjonalizmu > chociaz by z tego powodu dziwie sie ze wszyscy > tak sie nim przejeli - myslicie ze skarbówka w > rekach tych ktorzy od zawsze walczyli z kosciolem > przeoczyla by taki problem ja nie placenie podatków ??? > szkoda gadac - ciekaw jestem ile czasu potrwa jeszcze > odchwaszczanie ludzkich umyslow, tak aby byli w stanie > sami analizowac informacje i odrozniac dobre od zlego > zwlaszcza ze dalej maci sie na kazdym kroku... Porównując ks.Jerzego do Rydzyka,to tak jakbyś porównał oko do dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Imperium Ojca Rydzyka IP: *.atr.bydgoszcz.pl 05.12.02, 16:53 dobrze ze chociaz helikopter kupuje a nie samolot!!!!!!!!!!!!!!!! ale wierni dadzą kasę, przeciez zalezy im na tym zeby o. Rydzyk podrózowal bezpiecznie!!!!! moze zamiast helikoptera zasponsoruje obiady w szkolach dla biednych dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
oti Re: Imperium Ojca Rydzyka 26.11.02, 20:23 www1.gazeta.pl/kraj/1,34308,1173791.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CSsR Re: Imperium Ojca Rydzyka IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.02, 20:45 Oświadczenie prowincjała Warszawskiej Prowincji Redemptorystów Po obejrzeniu filmu wyemitowanego przez 1 pr. TVP w ramach cyklu "Miej oczy szeroko otwarte" nie jestem zaskoczony kolejnym wrogim atakiem telewizji publicznej na Radio Maryja. Wyrażam moje ubolewanie, że w cywilizowanym państwie prawa, jakim chce być nasza Ojczyzna, stosuje się nieetyczne metody w celu zniesławienia konkretnej osoby, jak również wspólnoty, oraz rani wielomilionową rzeszę wierzących Polaków. Program ten uwłacza wszelkim zasadom etyki dziennikarskiej. Twórcy programu i ci, którzy zgodzili się na jego emisję, potwierdzają, że Radio Maryja jest solą w oku tych, którzy chcieliby losy tego świata układać według swoich egoistycznych interesów. Jestem pełen współczucia dla mojego zakonnego współbrata, który stał się aktywnym narzędziem w zniesławieniu dyrektora Radia Maryja ojca Tadeusza Rydzyka i własnej rodziny zakonnej oraz Rodziny Radia Maryja. Polecam w mojej modlitwie wszystkich, którzy świadomie przyczynili się do naruszenia dobrego imienia redemptorystów i słuchaczy Radia Maryja. o. Zdzisław Klafka CSsR Odpowiedz Link Zgłoś
ochman Re: Imperium Ojca Rydzyka 27.11.02, 11:46 "Z tego, co słyszeliśmy, jest to donos medialny - powiedział kardynał Glemp" "Wyrażam moje ubolewanie, że w cywilizowanym państwie prawa, jakim chce być nasza ojczyzna, stosuje się nieetyczne metody w celu zniesławienia konkretnej osoby, wspólnoty zakonnej i rani wielomilionową rzeszę wierzących Polaków. Program ten uwłacza wszelkim zasadom etyki dziennikarskiej." "akcja wymierzona w dobre imię Radia Maryja i jego dyrektora ojca Tadeusza Rydzyka" "świadomie zaplanowana akcja propagandowa wymierzona w Kościół katolicki w Polsce oraz prawa ludzi wierzących" itd., itp. Poniewaz zyjemy w panstwie prawa, istnieja mechanizmy obrony przed niesluszna krytyka - wystarczy podac autorow reportazu do sadu, publicznie udostepnic dane o finansach i w ten sposob oczyscic swoje imie. Jezeli chodzi o "donos medialny", to dziennikarze sa miedzy innymi po to zeby swoim czytelnikom/sluchaczom/widzom o takich sprawach mowic (cze Watergate byla takze wg. kard. Glempa donosem medialnym?) Odpowiedz Link Zgłoś
oti Re: Imperium Ojca Rydzyka 27.11.02, 12:51 sad miejmy nadzieje bedzie - poczytaj sobie posty jeszcze raz + zastanow sie czym sie rozni donos od przedstawienia podejrzen sprawa jest jasna ze dla ludzi dla ktorych np kamil durczok jest omnibusem to i tak nie ma znaczenia jak to powiedziano - tak jak i sam fakt czy powiedziano prawde... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caro Re: Imperium Ojca Rydzyka IP: 217.97.236.* 27.11.02, 15:28 To jeszcze nic co pokazala TVP. Ciekawsze bedzie, jak wyjdzie ze Rydzyk i Lepper sa wspierani i finansowani przez miedzynarodowy instytut z siedziba w Rosji.Poczytajcie Najwyzszy Czas Korwina Mikke.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oti Re: Imperium Ojca Rydzyka 27.11.02, 21:11 fakty.interia.pl/news?inf=329182 dosc ciekawe informacje np na temat ojca narratora - tego co sie tak pocil na filmie widze ze ktos tam oliwy dolewa - instytut w rosji - oliwa leci ale jest zjelczala i sie nie chce palic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wamal Re: Imperium Ojca Rydzyka IP: *.proxyplus.cz / 192.168.0.* 02.12.02, 14:30 Byliście wewnątrz Radia Maryja, w serwerowni, albo w studiu?? Ja byłem, AT&T mogłaby pozazdrościć sprzętu. A zresztą i tak nie uwierzycie... Odpowiedz Link Zgłoś
oti żart ? 02.12.02, 17:23 widzialem w RM i w AT&T czy to zle ??? jezeli ktos sie troszke orientuje w sprawie to rzekl by ze to dobrze i solidnie czy lepiej kupowac przestarzaly nie koniecznie tani sprzet ?? jezeli jest to zarzut to osmiesza on kogos kto go stawia. jaki sprzet ma RMF, Zet i inne ogolnopolskie stacje ??? najpierw pomyslec - potem pisac ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minusik Re: żart ? IP: 64.119.104.* 02.12.02, 18:14 > najpierw pomyslec - potem pisac ! Wlasnie. Czy napisal, ze to zle? Stwierdzil tylko fakt. Dla niektorych jezeli post nie zaczyna sie od pochwalnych piesni o Ojcu Dyrektorze to znaczy, ze jest zly i autor nie myslal. Odpowiedz Link Zgłoś
oti Re: żart ? 03.12.02, 15:56 Gość portalu: minusik napisał(a): > > najpierw pomyslec - potem pisac ! > Wlasnie. Czy napisal, ze to zle? Stwierdzil tylko fakt. > Dla niektorych jezeli post nie zaczyna sie od pochwalnych > piesni o Ojcu Dyrektorze to znaczy, ze jest zly i autor > nie myslal. ufff... jezeli ma sie sklonnosci do paplania co popadnie bez powodu to sie zgazam ale zazwyczaj nie rzuca sie tematu bez powodu i celu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Imperium Ojca Rydzyka IP: proxy / *.cable.net.co 03.12.02, 15:50 www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=1255 Odpowiedz Link Zgłoś
oti Re: Imperium Ojca Rydzyka 03.12.02, 16:03 Gość portalu: Ted® napisał(a): > <a href="www.nie.com.pl/main.php? dzial=akt&id=1255"target="_blank">www.n > ie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=1255</a> to wszystko wyjasnia - tzn nie odnośnie sprawy RM tylko ciebie chlopku - od razu trzeba bylo napisac ze fascynuje cie prasa kanalizacyjna i perwersyjno bluźniercza - tak sie prosto poprostu odkryć ?! myślalem że masz coś do powiedzenia - a skoro twoj umysl chlonie prosto z urbanowego szmatławca no to sorki - rozczarowałem sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Imperium Ojca Rydzyka IP: proxy / *.in-addr.btopenworld.com 03.12.02, 16:17 a ja sie nie zawiodlem, zanim otworzylem watek juz wiedzialem kto i co, taki jestes 'alleluja i do przodu' oczywisty <cytat>znowu nie widze mózgu - widze ciemnosc</cytat> oti© Odpowiedz Link Zgłoś
oti Re: Imperium Ojca Rydzyka 05.12.02, 21:37 zdarzaja sie sytuacje gdy czlowiek napotyka na swojej drodze zwyklych jankow ktorzy wyprowaja sobie flaki aby pokazac swoj watpliwy poziom i glebie dna swoich idei - nic sie nie odpowiada - bo nie ma sensu - ale fajnie sobie pomyslec o tym ze ktos tyle pracy wlozyl zeby kogos opluc i fajnie miec satysfakcje ze nasze poglady nie cisna nas tak mocno na mozg powodujac napady takiej histerii chcial bym tym samym zniechecic bardzo dojrzalego i pelnego rozwagi tedzika daj sobie chlopcze spokoj przestan pisac posty i podpisywac sie o. Tadeusz bo nie dorastasz temu czlowiekowi do piet, a mnie napewno nie sprowokujesz juz lepiej pisz sobie posty o swoich problemach seksualnych i czytaj sobie swoj żurnal "nie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Imperium Ojca Rydzyka IP: proxy / *.cable.net.co 06.12.02, 08:58 Rzucajcie jak najczęściej, systematycznie ziarna zwątpienia do jego myślenia o sekcie, ale nie bądźcie natrętni. bądź pozdrowion, Synu o.Tadeusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bydgoszczanin Papież pochwalil Radio Maryja w Toruniu. C-SPAN-PL IP: *.stmnca.adelphia.net 03.12.02, 21:19 Papież pozdrowił Radio Maryja PAP Pozdrawiając biorących udział w tradycyjnej południowej modlitwie wiernych papież Jan Paweł II zwrócił się po polsku do słuchaczy Radia Maryja. "Pozdrawiam pielgrzymów z Polski, także tych, którzy łączą się z nami w modlitwie poprzez telewizję i Radio Maryja. Szczęść Boże!" - powiedział papież. Jan Paweł II w podobnych słowach zwrócił się do Polaków także w ubiegłą niedzielę, ale wtedy tylko ogólnie wymienił odbiorców radia i telewizji. Watykan nie skomentował zarzutów kierowanych pod adresem Radia Maryja przez polską telewizję i prasę, a włoskie media nie podały na ten temat żadnej informacji. Papież w wygłoszonym wcześniej po włosku przemówieniu, poprzedzającym tradycyjną wspólną modlitwę w południe, nawiązał do rozpoczynającego się nowego roku liturgicznego. wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=347260 Popieraj Radio Maryja! Ponadto podejmij akcję obywatelską: C-SPAN jest kanałem “obiektywnej” informacji tv w Waszyngtonie w USA. Możnaby go otworzyć natychmiast w Polsce dla dyskusji narodowej o zaletach i wadach UE p-r-z-e-d zaplanowaniem referendum o UE. Zob. C-SPAN.org Przestań narzekać i skrzyknij grupę organizatorów kanału “obiektywnej” informacji tv, jak np. C-SPAN-PL w Polsce. Pieniadze niechaj przymusowo dadzą przedsiębiorstwa telewizyjne w Polsce - na wzór amerykańskiego kanału tv/radio C-SPAN. Możesz zadzwonić do C-SPAN. Faxować możesz w języku polskim. Oni maja tłumaczy. Możesz poprosić ich o przyjazd na zrobienie dla ich programu kwestii anektowania Polski przez UE. Jeżeli mieszkasz w kraju, zrobisz to dla siebie, Ty bedziesz tam żył, a masz tylko jedno życie. Jeżeli nie chcesz życ w Polsce, to od razu pakuj swoje manatki i nie zawracaj tu głowy swoim narzekaniem i oburzeniem. Liczy się tylko akcja. Masz komputer, to na co czekasz? Do dzieła: Zadzwoń do Susan Bundock, International Producer C-SPAN, Washington Tel.(202) 626-7978 Jeżeli jest zajęta, to zostaw numer swojego telefonu i czas, w którym ona może oddzwonić. Powołaj się na sytuację, że postkomuniści obsiedli media w Polsce i istnieje wobec tego pilna potrzeba raportowania w obiektywny sposób problemów anektowania Polski, lub nie przez UE; że w kwietniu-maju 2003 będzie szczytowe nasilenie dyskusji narodowej, a Polacy, którzy zasłużyli się prezydentowi Reaganowi w obaleniu komunizmu i “the evil empire” (“imperium zła”), cytując jego słowa, nie mają pomimo pomocy udzielonej Ameryce raz jeszcze względnie obiektywnych mediów do odbicia w reportażach opinii narodu polskiego, który winien w prawdziwie demokratyczny sposób zdecydować o swojej przyszłości. Kto pierwszy rozwinie inicjatywę, ten może zostanie przedstawicielem C-SPAN na Polskę. Na początek Forum ISI: www.innestrony.pl/forum/ mogłoby slużyć jako pierwsza inicjatywa współpracy z C-SPAN, skąd Polacy posiadjący komputery czerpaliby informacje organizacyjne, programowe i merytoryczne. TELEFON C-SPAN: Główny numer/Main Number: (202) 737-3220 Linia dla zwolenników Partii Republikańskiej/Washington Journal: Republicans (202) 585-3880 Linia telefonicznea dla zwolenników innych partii/Washington Journal: Others (202) 585-3882 E-MAIL C-SPAN email addresses: Propozycje transmisji publicznego zdarzenia, jakie uważasz za warte pokazania. Events: Suggest a public event that you think C-SPAN should cover. events@c-span.org Radio: rozmawiaj z producentami/Washington Journal: Contact the Producers C-SPAN Radio: radio@c-span.org Book TV: booktv@c-span.org |||| Bez Twojego zamówienia C-SPAN nie może przyjechać do Polski. |||| Odpowiedz Link Zgłoś
reggie Re: Papież pochwalil Radio Maryja w Toruniu. C-SP 06.12.02, 00:10 Cóż, czego można się spodziewać po mieszkańcach robotniczego miasta, jakim jest Bszcz, o wybitnie czerwonym rodowodzie? Podchwyciliście jak szczury ten temat, z uporem lepszem sprawy staracie się atakować Ojca Dyrektora, który jest jedyną latarnią w ciemnościach, światłem w tunelu dla wszystkich Katolików w kraju, jestem dumny z faktu, że w niedalekim Toruniu przebywa i tworzy historię wielki Polak, przewodnik duchowy i opoka w tym trudnym czasie. Allelluja Ojcze, nawet w Bydgoszczy, miescie czerwonej zarazy są prawe jednostki, wierzymy w Ciebie Ojcze, nie poddawać się, Allelluja i do przodu, kłamstwo ma krótkie nogi, prawda wyjdzie na jaw, winni takiego skandalizującego stalinowskiego, kanalowego bękarta dziennikarstwa zostaną surowo ukarani. Odpowiedz Link Zgłoś