aladowi.juz.dziekujemy 01.03.06, 20:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fanfaroni Re: Konflikt w SM "Zjednoczeni" 02.03.06, 08:34 Coś z gospodarnością w tej spółdzielni musi być nie tak jak trzeba. Dla przykładu SM Budowlani ociepliła juz niemal wszystkie (a może juz wszystkie) swoje bloki. W SM Zjednoczeni ocieplono tylko szczyty bloków i to chyba ponad 10 lat temu a przez ten czas wszyscy lokatorzy płacą na fundusz remontowy. Odpowiedz Link Zgłoś
people50 Re: Konflikt w SM "Zjednoczeni" 02.03.06, 08:44 Tak faktycznie,bydgoskim spółdzielniom mieszkaniowym daleko do Sm Budowlani. Zobaczcie jak wyglądają ich bloki , i czynsze też nie są wysokie w stosunku do innych .Mam tam rodzinę to wiem !Chyba rada nadzorcza i zarząd potrafią tam normalnie współpracować ! Tacy "Zjednoczeni" powinni brać przyklad Odpowiedz Link Zgłoś
btz_fan przekrętasy siedza na ciepłych stołkach! 02.03.06, 08:43 Kolejny zarzut to niegospodarność. Byli członkowie zarządu, którzy zostali zwolnieni z pracy przez radę, teraz walczą przed sądem o odszkodowania. Ich zdaniem postąpiono niezgodnie z prawem. - przekrętasy siedza na ciepłych stołkach! Odpowiedz Link Zgłoś
pik45 Dno 02.03.06, 08:55 Ci dwaj panowie to niestety zwykli krętacze. Przez półtora roku tak narozrabiali, że cofnęli spółdzielnię o 10 lat wstecz. W latach 1998-2004 ocieplono całkowicie 26 budynków, w dużej części 6 oraz szczyty w ok. 40 budynkach. Do tego zmodernizowano instalacje gazowe w całej spółdzielni, wymieniono grzejniki, wstawiono zawory termostatyczne, dofinansowano wymianę kilku tysięcy okien, wymieniono pokrycie dachowe w ok. 100 budynkach i wiele wiele innych robót. O połowę zmniejszono zużycie energii cieplnej. Dla zdobycia popularności..nowie docieplają tylko budynki i wymieniają drzwi wejściowe. Poza tym nic innego się nie robi. Niech nie wstawiają ludziom kitu. Odpowiedz Link Zgłoś
simon_f1 Re: Dno 03.03.06, 18:34 W ubiegłym roku ocieplano bloki "Zjednoczonych" na Podchorążych. 5 zwykłych czteropiętrowych, trzyklatkowych bloków. Rusztowania zaczęto stawiać dokładnie 16 sierpnia, roboty trwały do... grudnia!!!!! Patałachy!!!!! Zanim firma zatrudniona przez spółdzielnię zaczęła roboty, już złomiarze pokradli im fragmenty rusztowań... A robotnicy i tak dalej zostawiali drabiny z chodnika na pierwszy poziom rusztowań na noc - pewnie żeby ułatwić złodziejom dostęp do naszych mieszkań. A nawet jak potem zaczęli je chować, to i tak jakieś gn..e łazili po rusztowaniach. A my przez ponad 1/3 roku(!) żyliśmy w obawie, czy nam ktoś nie wlezie w nocy przez okno czy balkon do mieszkania... I jeszcze coś: kolejny raz potwierdza się, że czego się politycy nie tkną, to sp....... Odpowiedz Link Zgłoś
neronek1 a co z cenami za C.O !! 02.03.06, 11:04 mieszkam na podchorążych zawsze miałem nadpłatę co roku a wtym niedopłata i to az 300zł !!! w mieszkanie są 4 kaloryfery i jedna osoba zawsze chuśtało tylko 1 kaloryfer i to na 2-3 coś nie pasi gdyż wymieniali stare na nowe elektroniczne odczytniki a jak je wymieniali to nie spisywali danych mówili mi ze tąróżnicę pofyją koszty Spółdzielni ??? dziwne ! Odpowiedz Link Zgłoś