memphisbelle1 02.03.06, 20:10 mozna miec sentyment do radziejowa ale obiektywnie patrzac to miasto umiera i nic nie wskazuje ze bedzie lepiej,wladze to banda bolszewikow,ludzie nie maja zadnych perspektyw na normalne zycie czyli ogolnie szambo! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kolo964 Re: miasto umiera od dawna 02.03.06, 22:10 dłużyzna, nic się nie dzieje! Wegetacja. Radziejów umrze śmiercią naturalną. Jeszcze trochę to nawet prcy żadnej nie będzie. Jedynie w Urzędzie Miasta (ale tam pracują w większości ludzie, że tak powiem z poza granic Radziejowa), US, (podatki trzeba płacić), co tam jeszcze zostanie ....??? Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: "szambo"???!!! 03.03.06, 00:38 "szambo" to słowo ostatnio jest dość kontrowersyjne, wystarczy śledzić wydarzenia - smutne fakty. Ale jest też nadzieja ładne młode dziewczyny, uczennice nie skąpiące urodą i wdziękami potrafią podobać się ludziom i cieszyć oko. Skoro sam Rzecznik Praw Obywatelskich ma się zainteresować taką formą dyskryminacji człowieka już w czywilizownym kraju Europy do dlaczego by nie ożywić trochę tego naszego umierającego miasteczka, gdzie ostatnio nie lubi się bolszewików i podatki "muszą" ludziska płacić, receptę na normalne życie też już przedstawiono - tylko co to i dla kogo znaczy NORMALNE ? Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichu333 Re: "szambo"???!!! 15.03.06, 16:17 Miasto nie jest w najlepszej kondycji ale to jest wina przeróżnych czynników, w tym społecznego. Ten stan budował się wiele lat. Mam nadzieję jednak, że wszystko jeszcze odrodzi sie i nastąpi prawdziwy rozkwit Radziejowa. Przecież przezył on juz niejedną tragedię i jakoś istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: miasto wcale nie umiera 15.03.06, 16:28 zdzichu333 napisał: > Miasto nie jest w najlepszej kondycji ale to jest wina przeróżnych czynników, w tym społecznego. Ten stan budował się wiele lat. Mam nadzieję jednak, że > wszystko jeszcze odrodzi sie i nastąpi prawdziwy rozkwit Radziejowa. Przecież > przezył on juz niejedną tragedię i jakoś istnieje. Nasze miasto jak wiele innych podobnych miasteczek w kraju żyje sobie tak powoli i spokoju nic ważnego się nie dzieje, może tylko wraz ze społeczeństwem się starzeje i na cud nie ma co liczyć trzeba się do tego dostosować albo w świat wyjechać ale czy to coś zmieni? A może tylko tak narzekać sie przyzwycziliśmy? Panie Zdzichu wymyśl pan coś co by ruszyło i pobudziło do rozkwitu, kiedyś szpital był powodem zmian na lepsze, dobre i tyle co zyskaliśmy ale kto to dziś pamięta? Odpowiedz Link Zgłoś
bekon6 A ja tam nie lubie nihilistow 16.03.06, 08:16 Wszystko zle nie dobre ogolnie beznadzieja. Oczywiscie ze w naszym miescie sa glebokie braki ale nie mozna i zapominac o pozytwnych aspektach w tym miescie. np. czy nikt nie zdaje sobie sprawy ze nasz stadion w Radziejowie to nie jeden II ligowy klub w Polsce by pozazdroscil, prosze pojezdzic po polsce i popatrzec takich argumentow moglbym potac jeszcze kilkadziesiat Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: A ja tam nie lubie nihilistow 16.03.06, 08:56 Bardzo ładnie, szukamy takich obiektów więcej, a są napewno: 1. Stadion klasy II Ligi. 2. Deptak (schody na Tadku)prawie jak w Paryżu. 3. ................. szukamy dopisujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichu333 Re: A ja tam nie lubie nihilistow 16.03.06, 11:42 jest jeszcze wiele miejsc i rzeczy na przyzwoitym poziomie. Wystarczy uważnie się przyjrzeć. prawdą jest jednak, że przeważa szarość i bylejakość. Smutna prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
radziejowiak Re: A ja tam nie lubie nihilistow 16.03.06, 12:40 Panie Zdzichu masz Pan racje...jako przyklad naszej szarosci dodam niechlubny barak na ulicy Wyzwolenia do ktorego spedzono ludzi i polecono im tam mieszkac ..bo moze nie stac ich bylo na czynsz w bloku ...jest juz xxi wiek a ludzie sa tak okropnie traktowani. Dziwie sie tez strazakom zawodowym ze dopuscili ten barak do zamieszkania przez ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
bekon6 Re: A ja tam nie lubie nihilistow 16.03.06, 13:32 3 Szpital- zadko miasto o takiej ilosci mieszkancow ma taki duzy szpital raczej sa to przychodznie np Gniewkowo 4 Obwodnica wkolo Radziejowa Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: A ja tam nie lubie nihilistow 16.03.06, 16:56 bekon6 napisał: > 3 Szpital- zadko miasto o takiej ilosci mieszkancow ma taki duzy szpital raczej > > sa to przychodznie np Gniewkowo > 4 Obwodnica wkolo Radziejowa 5. ładne kolorowe stacje benzynowe 6. Biedronka też ładnie się prezentuje i nadaje charakter misteczku. i lecimy dalej, bardzo prosze..7 Odpowiedz Link Zgłoś
ziutka2000 Re: A ja tam nie lubie nihilistow 16.03.06, 17:27 Prosze nie zapominac o lesie.O kazdej porze roku ladnie.Cisza i spokuj,dobre miejsce do odreagowania stresöw codziennych.Kiedys to trzeba bylo uwazac bo cisze zaklucal "$P Nebus"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bekon6 Re: A ja tam nie lubie nihilistow 16.03.06, 17:34 7. Wzorowo opracowana mapa drogowo-informacyjna dla przyjezdnych kierowcow 8. Nowe, czyste i zadbane przedszkola i szkoly Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: A ja tam nie lubie nihilistow 16.03.06, 18:56 bekon6 napisał: > 7. Wzorowo opracowana mapa drogowo-informacyjna dla przyjezdnych kierowcow > 8. Nowe, czyste i zadbane przedszkola i szkoly 9. coraz to lepsze oznakowanie dróg (mały problem do biedronki zwłaszcza dla zjezdzajacych z drogi i niesmaczna pułapka dla nietutejszych) Odpowiedz Link Zgłoś
kolo964 Re: A ja tam nie lubie nihilistow 16.03.06, 22:17 7. dojazd do Biedronki, chodzi mi o te dzuirska w jezdni i brak chodnika Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: A ja tam nie lubie nihilistow 16.03.06, 23:22 kolo964 napisał: > 7. dojazd do Biedronki, chodzi mi o te dzuirska w jezdni i brak chodnika Kolo jest nachlany chyba i nie bierzemy jego wypowiedzi pod uwagę, albo czegoś nie jarzy 7. bardzo ładną fontanne w brzydkim sąsiedctwie 8. bardzo ładne stylowe lampy uliczne Odpowiedz Link Zgłoś
bekon6 Re: A ja tam nie lubie nihilistow 17.03.06, 08:15 9. Kilka zabytkow historycznych w miescie i okolicach w tym 2 koscioly 10. Oczyszczalnia sciekow wraz z ciagala rozbudowa sieci sciekowo-kanalizacyjnej Odpowiedz Link Zgłoś
bekon6 Re: A ja tam nie lubie nihilistow 17.03.06, 08:19 Przepraszam powinno byc " z ciagła" Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Miasto budzi się ze snu zimowego 21.03.06, 12:03 Wraz w wiosną i ludzie jacyś weselsi i przyjemniejsi, ąż chce się żyć Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: A ja tam nie lubie nihilistow 18.03.06, 22:08 bekon6 napisał: > 9. Kilka zabytkow historycznych w miescie i okolicach w tym 2 koscioly > 10. Oczyszczalnia sciekow wraz z ciagala rozbudowa sieci sciekowo- kanalizacyjne > j 11. dwa ładne pomniki T.K. i J.P.II Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: miasto umiera od dawna 21.03.06, 00:57 kolo964 napisał: > Kinga jak zwykle swoje... Daj człowiekowi spokój, niech przywyknie po tak długiej nieobecności, taki znak jest dość wymowny, ale o tym jutro.......... Odpowiedz Link Zgłoś
big-cock-tajl Re: miasto umiera od dawna 21.03.06, 07:30 Pewno, jak bedzie chciała Kinga cos nam oznajmić to sie odezwie. Odpowiedz Link Zgłoś
flesh08 Re: miasto umiera od dawna 21.03.06, 22:45 witam wszystkich.na poczatekpozdrowienia dla wszystkich i fajnie poczytac czasem te forum i powspominac stare czasy.ale to prawda,bedac w miescie raz na jakis czas, spostrzegam ze umiera.przypomina mi stara,przesluchana za duzo razy plyte.ale plyty,ktora mimo ze jest zdarta,zawsze sie po nia siegnie!! Odpowiedz Link Zgłoś
radziejowiak Re: miasto umiera od dawna 22.03.06, 13:42 ciekawe sa tu wypowiedzi ale jak zuwazyliscie to co jest wymienione sa to obiekty i instytucje wykonane juz dawno , szkoda ze nie ma nic nowego i od 4 lat w Radziejowie nie powstalo nic nowego ,nie wybudowano ani jednego mieszkania ,nie powstala zadna firma ktora moglaby zatrudnic chocby kilka osob Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: miasto budzi sie do życia 01.04.06, 11:44 Wszyscy narzekają na brak pracy ale już nie długo skończą się laby, w związku z uruchomieniem kopalni węgla brunatnego pod Radziejowem, zmieni się oblicze tej martwej krainy, ściągną ludzie z różnych ston kraju (za chlebem), a wtedy ruszy cała infrastruktura będzie potrzeba wielu rąk do pracy, nawet tych miejscowych, trochę żal skończą się zasiłki i dla miasta będzie lepiej i więcej kasy, Nareszczie odżyjemy i nie będziemy musieli psioczyć na los. Odpowiedz Link Zgłoś
ska.54 Re: miasto budzi sie do życia 01.04.06, 16:49 A ja słyszałam, że kopalnia soli! Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: miasto budzi sie do życia 01.04.06, 16:52 ska.54 napisała: > A ja słyszałam, że kopalnia soli! Pożyjemy, zobaczymy? Odpowiedz Link Zgłoś
ska.54 Re: miasto budzi sie do życia 01.04.06, 17:27 a następnym punktem, który możemy wymienić przy nowościach Radziejowa jest "Arkadia" (chociaż to nie zasługa miasta), przecież już od tak dawna Radziejów wałęsał się po okolicznych wsiach z weselnymi gośćmi!!! Lokal super! Odpowiedz Link Zgłoś
prywatny2005 Re: miasto umiera od dawna 09.04.06, 09:21 co wy pieprzycie jak się chce to można tu całkiem nieźle żyć więc nie gadajcie głupot!! Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: miasto umiera od dawna 09.04.06, 11:45 prywatny2005 napisał: > jak się chce to można Jasne że można, tylko komu by się chciało? Większość już się przyzwyczaiła do takiego biadolenia. Wszędzie dobrze gdzie Nas nie ma. Niejednych można zrozumieć ale to tylko mały odestek jakieś 80 proc., łatwo policzyć dochody (na uwadze mam tych najmniej zarabiających) i porównać z kosztami utrzymania, aż się zastanawiawiam zkąd ludzie kasę biorą by przetrwać (tu mam na uwadze ludzi niepracujących). Ale jak się chce to zawsze można, jak nie w ten to w inny sposób. Sam się zastanawiam co to znaczy w inny sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
kolo964 Re: miasto umiera od dawna 09.04.06, 12:23 tylko nie mów prywatny że miasto się rozwija, robimy jeden krok do przodu, a potem dwa do tyłu. Spójrz prawdzie w oczy - w Radziejowie się nic nie dzieje! Jak się samemu, prywatnie jakieś imprezki nie zrobi, to inaczej wegetacja! Odpowiedz Link Zgłoś
lewus12 Re: miasto umiera od dawna 14.06.06, 19:46 nasze miasto zyje i zyc bedzie Odpowiedz Link Zgłoś