Gość: policstraż IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.02, 14:39 Co sądzicie o współpracy tych instytucji, którą zostawić a którą rozwiązać może obie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
radca Re: POLICJA tak - STRAŻ MIEJSKA nie 14.12.02, 14:54 Gość portalu: policstraż napisał(a): > Co sądzicie o współpracy tych instytucji, którą zostawić a którą rozwiązać > może obie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uwazam,ze POLICJA musi byc, tak jest w kazdym Panstwie.To nie podlega watpliwosci.Lecz natomiast zlikwidowalbym tutaj STRAZ MIEJSKA.Pieniadze ktore do tej poty przeznacza sie na STRAZ MIEJSKA - przekazalbym dla POLICJI. Policja powinna byc dofinansowana oraz bardziej skuteczna.Mam tutaj na mysli PATROLE oraz natychmiastowe reakcje w dzialaniach.W Austrii ,jesli auto jest zle zaparkowane i blokuje lub tarasuje wjazd lub przejscie - dzwoni sie na Policje.Policjanci zjawiaja sie natychmiast, wlanczaja "niebieskie swiatlo" i wzywaja pojazdy - by takie auto odstawic na PARKIN STRZEZONY.Oczywiscie oplata za to wszystko bedzie wyceniona wlascicielowi auta. Do czego jeszcze tak potrzebna jest STRAZ MIEJSKA ? MOze za malo posiadam informacji na ten temat ? Moze dobrze jak chodza po kilku w tych swych mundurach i czapkach z daszkiem ? Wydaje mi sie,ze sa to w sumie pieniadze - wyrzucane w bloto. Powinnismy sie stac bardziej - SPOLECZENSTWEM OBYWATELSKIM. radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jesssss Re: POLICJA-STRAŻ MIEJSKA IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.02, 18:17 może mi ktoś powie co tak naprawdę robi straż po za tym że nakłada blokady na koła i spradza porządek jakie maja jeszcze uprawnienia , jestem za tylko i wyłącznie policją ale jak musi byc straż to niech ktoś nią odpowiednio rządzi że by pracowali dla nas Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: POLICJA-STRAŻ MIEJSKA 22.12.02, 16:29 MOze ktos sie orientuje, co tak naprawde robi Straz Miejska ? radca Odpowiedz Link Zgłoś