lajo1 05.04.06, 11:02 express pisał ostatnio o jakiejś aferze ze studiami z informatyki na jakiejś prywatnej uczelni - wie ktoś cos więcej? matura coraz bliżej, zainteresowany jestem... Gdzie warto uderzyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
2grzegorz Re: informatyka w bydgoszczy 05.04.06, 12:46 Aktualnie żadna bydgoska niepubliczna uczelnia nie ma prawa prowadzić kierunku studiów informatyka - zobacz na stronie Ministerstwa www.mein.gov.pl/szk-wyz/wykaz/niepan_1.php#BYDGOSZCZpozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
darek445 Jedyna informatyka w regionie jest w Tniu na UMK 05.04.06, 14:37 Jedyna informatyka w regionie jest w Toruniu na UMK, a uczelnie prywatne, tym bardziej z aferami podaruj sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
campenile Re: Jedyna informatyka w regionie jest w Tniu na 05.04.06, 14:40 Pytanie było, czy informatyka jest w Bydgoszczy, to po jakiego wyjeżdzasz z tym UMK? Odpowiedz Link Zgłoś
studentcb Re: Jedyna informatyka w regionie jest w Tniu na 05.04.06, 17:14 Skoro mój temat to moze taka mała dygresja. Studia informatyczne licencjackie, które kończą się tytułem inżyniera, są na UKW. Ta uczelnia nie posiada w danym kierunku studiów magisterskich. Odpowiedz Link Zgłoś
lajo1 Re: Jedyna informatyka w regionie jest w Tniu na 05.04.06, 22:15 licencjackie czy inzynierskie? to chyba nie to samo? licencjat zdaje się że jest na UMK. Odpowiedz Link Zgłoś
lajo1 Re: Jedyna informatyka w regionie jest w Tniu na 06.04.06, 00:17 jest, jest: www.mat.uni.torun.pl/studia/programy/inf_stac_1st_progr.pdf to raczej jest matematyka z elementami informatyki, niż informatyka - ja niechcę na matematykę! Odpowiedz Link Zgłoś
zepsuta.lodowka Re: Jedyna informatyka w regionie jest w Tniu na 06.04.06, 16:25 kupa wiary w zarzadzie i niecale 50 tys zl zebrane w ciagu ponad roku? STOWARZYSZENIE ODBUDOWY Bydgoskiej FONTANNY POTOP W sklad Zarzadu Stowarzyszenia wchodza: Zygmunta Mackiewicz - prezes Elżbieta Nowak - wiceprezes Rajmund Kuczma - wieprezes Stefan Pastuszewski - sekretarz Wojciech Lech - skarbnik Janusz Bałdyga - czlonek zarzadu W slkad Komisji Rewizyjnej wchodza: Bogumila Krakowska Wlodzimierz Zielinski Romuald Klimu potrzeba jeszcze dziesieciu do rewidowania? Odpowiedz Link Zgłoś
lajo1 Re: informatyka w bydgoszczy 07.04.06, 14:24 no to w końcu gdzie na tą informatykę??? Odpowiedz Link Zgłoś
anilek_swiety Re: informatyka w bydgoszczy 07.04.06, 14:49 Zalezy co chcesz po tej informatyce robic. Nie daj sie zwiesc haslami, popatrz zawsze jaki jest program studiow i czego tam ucza. Najlepsi polscy informatycy, pracujacy np dla Microsoft NIE SA PO INFORMATYCE. Odpowiedz Link Zgłoś
kell99 Re: informatyka w bydgoszczy 07.04.06, 15:17 anilek_swiety napisał(a): > Zalezy co chcesz po tej informatyce robic. Nie daj sie zwiesc haslami, > popatrz zawsze jaki jest program studiow i czego tam ucza. Najlepsi polscy > informatycy, pracujacy np dla Microsoft NIE SA PO INFORMATYCE. A skad wiesz, ze najlepsi informatycy pracuja w microsofcie?;) Poza tym, czy microsoft polska zajmuje sie czymkolwiek innym jak sprzedaza? Odpowiedz Link Zgłoś
lajo1 Re: informatyka w bydgoszczy 07.04.06, 16:41 nie wiem, co będę robił po informatyce. co do microsoftu - różnmie mówią... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda1978 Re: informatyka w bydgoszczy 07.04.06, 16:50 to zalezy co chcesz robic. -jesli chcesz byc programista to najlepiej - WMiI UMK -jesli chcesz byc informatykiem stosowanym - WFAIS UMK (ale tu bedzie troche fizyki, ale jak chcesz znac dobrze techniki pomiarowe to w sam raz, ale kierunek nazywa sie fizyka techniczna, tytul mgr inz) -jesli chcesz byc teleinformatyki, to zdecydowanie najlepiej WTE ATR, tu z kolei jest duzo elektroniki w necie sa programy studiow, zapoznaj sie z nimi, pomysl co ci sie podoba i wiedz ze nie musisz tego robic do konca zycia;-) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś