Gość: agnes IP: *.telsten.com / 10.20.8.* 29.12.02, 23:04 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dz Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.03, 21:51 rocznik 79 :) przez pierwsze cztery lata. Wychowawczyni chyba p.Komorowska pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomas Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: *.telsten.com / 10.20.8.* 02.03.03, 01:06 Moja wychowawczyni to pani Bernasiak, super babka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arcio Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: *.bsb.com.pl 28.04.03, 07:26 ja też chodziłem do SP 21. Kto pamięta takich belfrów ? Łukaszewicz, Drynia, Maciąg, Rak, Wrona, Bona, Gomol, Garczyński, Ptasznik, Orłowska, Redos, Grela, Dworski hm.... a może ktoś wie kto to był p. Kazimierczak i czego uczył ? he,he,he... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELIK Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: 212.160.117.* 06.05.03, 14:06 to były czasy odległe.Uczyłam się jeszcze w starym budynku SP21 i oczywiście Wronę pamiętam bardzo doskonale.Ukończyłam budę w 1981. Pozdrawiam Wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda P. 1976 Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 15:36 Konczylam SP 21 w 1991, ale dawno. Bylo super! Klasa 8d Odpowiedz Link Zgłoś
szakaszwili Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno 07.05.05, 17:54 Hej Magda! Ja też kończyłem w 91 i też 8d. Klasa Lewandowskiej? Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
ebs1976 Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno 13.04.06, 10:41 Potwierdzam, że było super moja klasa to 8C, (rocznik 1976), a w tym roku 30- stki sie posypały ;) Odpowiedz Link Zgłoś
siudmy7 Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno 09.10.06, 20:38 witam widziałem twojego posta na forum gazety.pl(szkolne wspomnienia)z kwietnia i przypadkiem trafiłas na mojom klase 8c rocznik 1976 sp21, czyzby to pisała emilia borkowska , odpisz to sie tez przedstawie jak nie zgadniesz przed tem(login) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda P. Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 15:33 Jestem rocznik 76. Kazimierczak matmy uczył, Orłowska to była super chemica i szkolna laska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaleś Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.04, 10:21 Drynia jest najleprza i pogadasz!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wimi Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: gateway.d* / *.mofnet.gov.pl 03.08.04, 10:37 witaj w klubie - przez drynię to do dzisiaj zostało mi kilka zmarszczek więcej których nabawiłam się na jej lekcjach historii (ale na szczęście ze sprawdzonego źródła wiem, ze wyjechała do warszawy, w-f z dworskim to była poezja - a kazimierczak był moim wychowawcom i uczył matmy jeszcze w trzeciej klasie,z twojego grona tylko maciąg mnie nie uczyła ale z tego co pamiętam chyba uczyła polskiego lub matmy - potem matmy uczyła mnie cieślińska - wspaniały człowiek, nie mogę jednak nic dobrego powiedzieć o ostatniej polonistce - jakoś na o... )ciągle romansowała ze straszewskim) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wimi Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: *.com / 83.238.66.* 26.05.06, 14:21 witaj w klubie - przez drynię to do dzisiaj zostało mi kilka zmarszczek więcej > których nabawiłam się na jej lekcjach historii (ale na szczęście ze > sprawdzonego źródła wiem, ze wyjechała do warszawy, w-f z dworskim to była > poezja - a kazimierczak był moim wychowawcom i uczył matmy jeszcze w trzeciej > klasie,z twojego grona tylko maciąg mnie nie uczyła ale z tego co pamiętam > chyba uczyła polskiego lub matmy - potem matmy uczyła mnie cieślińska - > wspaniały człowiek, nie mogę jednak nic dobrego powiedzieć o ostatniej > polonistce - jakoś na o... )ciągle romansowała ze straszewskim) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziama Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: 81.15.215.* 05.08.04, 23:47 ja chodziłam do 21 i pamiętam te nazwiska. Pani dRynia : zapiszcie : punt pierwszy, punt drugi.... Pan Dworski : rzucał we mnie kluczami od szatni, bo nie miałam siły rzucać piłką lekarską.... Gomol: BOSKI!!!!! Napisałam w pracy klasowej : wiem , ze nic nie wiem!!!! Odpisał : Wiesz bardzo dużo!!! I.... Postawił 5!!!!! Kocham go!!!! Miałam lekcje fizyki we wtorki o 10;00 rano. W tym czasie leciał w telewizji film dla drugiej zmiany: Jak zdobywano dziki zachód. Zamiast lekcji - OGLĄDALIŚMY FILM!!!! jako jedna z nielicznych miałam video w tamtych czasach.... Za dobry film - stawiał dobre oceny na klasówkach. Wzywał mnie do odpowiedzi - mówiłam - mam w domu RAMBO III i pytał kogo innego. Nie zapomnę mu tego do końca życia!!!! Pozdrawiam Ps. Dzis mam 30 lat ( rocznik 74) Chodziłam do VIII a, wychowawców mieliśmy co chwilę innych.... Klasa okropna pod względem zachowania.... W VIII klasie nikt nas nie chciał - wychowawcą była Pani Pedagog Szkolna - Pani Domachowska ( o ile dobrze pamiętam nazwisko) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: 62.233.197.* 09.05.03, 17:02 to jaa też sie przyznaje do skończenia SP 21 :) 3 pierwsze lata w starym budynku, a reszta w nowym... i nauczycieli wymienionych pamietam... ale i tak najlepszą nauczycielką była pani Osmańska... pozdrawiam... :) Odpowiedz Link Zgłoś
szakaszwili Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno 07.05.05, 17:57 Gość portalu: jaa napisał(a): > to jaa też sie przyznaje do skończenia SP 21 :) 3 pierwsze lata w starym > budynku, a reszta w nowym... i nauczycieli wymienionych pamietam... ale i tak > najlepszą nauczycielką była pani Osmańska... pozdrawiam... :) Cze jaa! Tu Cię też można znaleźć? Boję się otworzyć puszkę ;) A Osmańska mmmm... the best! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zorro Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: 165.170.128.* 24.02.06, 21:40 Co tm sie dzieje? Dlaczego nie piszecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: *.telsten.com / 10.20.8.* 10.05.03, 14:47 Konczylam szkole w 1992. Wychowawcą byla p. Łabuś. Oczywiscie, ze pamietam p. Garczynskiego, p. Orłowska, p. Michalik. Milo powspominac szkolne czasy... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: *.proxy.aol.com 17.08.03, 22:47 pamietacie jole solinska??(nauczanie poczatkowe) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rufus Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.03, 02:36 Chodziłem chodziłem, rocznik 1977, kończyłem w 1992. Ech to były czasy, zapraszam moich dawnych współtowarzyszy niedoli do rozmów. Wychowaczyni pani Konieczna. Poza tym Garczyński, Redos, Orłowska, łezka mi się kręci w oku. Jak ktoś chce pogadać zapraszam: alcest1@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda P. rocznik 1976, kl. 8d, wychow. H.Lewandowska IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 15:41 Czy jest ktos z klasy Lewandowskiej, rocznik 1976, ukonczylismy podstawówke w 1991r. Odezwijcie sie! Co u Was słychać? Kto juz zaobrączkowany, kto jeszcze wolny chodzi, a kto juz ile ma dzieci? Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Re: rocznik 1976, kl. 8d, wychow. H.Lewandowska IP: GBPLPROXY:* / *.pepsico.plusnet.pl 07.10.03, 16:51 no to jaa też rocznik 76... to piekne czasy były... :) :) a jaa jestem z 8f, a wychowawców to sporo mieliśmy... Orłowska, Maciąg, Osmańska przez rok... ale się działo wtedy nieźle... :) a kontakt mam z niewieloma osobami... jakoś tak się rozeszło... pozdrawiam... jaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha z klasy wyżej jestem IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 15:45 Hi! Jestem z klasy wyżej, ale kojarzę waszą klasę, bo pewnie chodziłeś z Monią Walczak, Podgórską, Kominem itd. Jak super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rufus Re: z klasy wyżej jestem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 15:48 dokładnie...z nimi. Ach fajne czasy to były, a dziś? większość już żony ma lub mężów i dzieci...ja jeszcze nie! Odpowiedz Link Zgłoś
papaja001 rocznik 75? 07.12.05, 21:50 jest tu ktos z rocznika 75? moze jakies spotkanie? 8d - co z Wami? aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: rocznik 75? IP: 82.177.111.* 08.12.05, 10:13 pozdrawiam, czekam na spotkanko byłej 8d. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: *.proxy.aol.com 07.09.03, 14:44 kto uczyl ciebie od 1-3 klasy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda P. Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 15:31 Ja chodziłam, ale kiedy to było. Skończyłam podstawówkę w 1995r. Chodziłam do 8d, naszą wychowawczynią była Halinka Lewandowska (historii uczyła). Jeszcze pamiętam plastyke z Baranowskim, ten to był jajcarz. Polski z Libiszewską, ta to tylko dzieci nauczycieli lubiła. Matma z Wyszkowską, nerwową. O rany i fizyka z, jak mu tam było, Garczyński, postrach wszystkich. Podstawówka była suuuuuuuuper!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taaa... Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 01:07 A matematyka nie była z Poziemską? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: *.pepsico.plusnet.pl 09.09.03, 10:35 no taaak... wcześniej nie przedstwaiłem się do końca... jak kończyłem w 91 roku to byłem w 8f... a Orłowska była moja wychowawczynią... :) a Garczyński z + i - to był koleś... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G.W Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: 150.247.46.* 10.09.03, 21:48 kto pamieta Rykowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.03, 00:38 ja pamietam jak czerwona bryka podjechal,to byly czasy jak byl jeszcze bardzo znany,ja chodzilem do 8e wych byla p.Bialecka.qrde ale tam fajnie bylo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amelia Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: 195.117.239.* 11.09.03, 12:41 Kończyłam w 1993 ...troche czasu juz upłynęło, ale mile wspominam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: *.telsten.com / *.telsten.com 13.09.03, 11:19 Konczylam szkole w 1992. Było super! Zawsze miło wspominam pania Bernasiak - nauczanie początkowe. Mieszkam i pracuje w Poznaniu, ale często odwiedzam Bydgoszcz. Tu tez zagladam czasami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rufus Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 11:35 A pamiętacie jak Baranowski ciągnął za włosy i stawiał kilka pał na jednej lekcji? A pamiętacie lekcje prowadzone przez Garczyńskiego (3minusy pała, 3 plusy - piona), ile razy zdarzało się że było głośno na lekcji a On cichutko zadał pytanie, i pytał każdego nie powtarzając ani razu :) albo ZPT z Redosem? ten też był fajny, jak podniecał się jakimiś tam nowinkami. albo taka baba co uczyła ruska- jak ona się nazywała? chodziła w takich bamboszach z fioletowym pomponem. ale ona była zła, brrrrrrr. Pozdrawiam wszystkich absolwentów 21. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: GBPLPROXY:* / *.pepsico.plusnet.pl 07.10.03, 16:45 słyszałem, że Garczyński nie zyje... to prawda??????????????????? :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 22:27 To prawda... Widziałam nekrologi w gazetach... To był jeszcze młody człowiek... Przykro nam wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.S Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: 5.4R* / *.kodak.com 14.10.03, 17:55 Kiedy zmarl Garczynski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 15:51 Dowiedzialam sie o śmierci naszego fizyka z nekrologu w gazecie. Nie pamietam dokladnej daty - na pewno wrzesień 2003. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rufus Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 15.10.03, 16:10 Wielka strata. Uczcijmy to minutą ciszy. Pozostał żal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ali Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: 5.4R* / *.kodak.com 12.11.03, 18:43 Co nowego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: *.awacom.net 26.11.03, 19:30 8c koniec 1987 pozdrawiam wszystkich a w szczególności wych.pana Gomola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: 5.5R* / *.kodak.com 31.12.03, 16:15 A moze by tak nauczyciele cos napisali>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: 81.210.54.* 03.02.04, 16:41 eee... pewnie nie potrafią się posługiwać netem... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: 5.5R* / *.kodak.com 05.02.04, 20:52 potrafia, potrafia sie poslugiwac netem nauczyciel ZPT w latach 1981 - 1986 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruśniak Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.04, 10:34 Oj kidy to było ?? pani Pisarek jeszcze tam uczy ?? to była kobieta zwałowa heheheh pozdrowienia dla wszystkich ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: gateway.d* / *.mofnet.gov.pl 03.08.04, 11:09 cz odezwał się P. Redos czy też P. Gomol ? ZPT uczyła tez P. Henke ale jej nie podejrzewam ? Odpowiedz Link Zgłoś
madziafaka Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno 18.03.05, 21:44 Czyżby Leszek Szkotak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel ZPT Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: 5.5R* / *.kodak.com 06.12.05, 20:43 Czy ten nowy budynek jeszcze stoi? Ponoc zamykaja w Bydgoszczy szkoly podstawowe....czasem milo sie zadumac, dawno nie bylem w Polsce...kto to jest madziafaka?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))))) Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: 5.5R* / *.kodak.com 31.03.04, 20:53 Co tam....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: 5.5R* / *.kodak.com 13.08.04, 23:33 Nie Redos nie Gomol ten trzeci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaleś Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.04, 10:50 jest tam ktos z 81 rocznika z kl. C?? Czy my sie kiedys razem zobaczymy czy nie?? Kiepy!! hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wk Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: gateway.d* / *.mofnet.gov.pl 03.08.04, 11:37 szukam kogoś z rocznika 88 - najlepiej z klasy Straszewskiego co się z wami dzieje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 12:17 ja kończyłam w 96 r. klasa 8d, wych. p. Michalik; jak ktoś też z tej klasy to odezwijcie się Odpowiedz Link Zgłoś
chylasty Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno 17.09.04, 10:23 ABSOLWENT 1985R WYCHOWAWCA PANI OD ZPT. CZEKAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 01:09 to taka pani od historii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: *.com / 83.238.66.* 26.05.06, 13:41 ja kończyłam w 96 r. klasa 8d, wych. p. Michalik; jak ktoś też z tej klasy to > odezwijcie się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELIK Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: *.pkt.pl 17.09.04, 13:55 to były cudowne beztroskie lata.Chodziłam do tej strasznej budy, ale patrząc z perspektywy czasu ten budynek rodzi pewne sentymenty.Obecnie obok tej szkoły stoi nowa, ale to co się działo w starej napewno nigdy nie będzie w żadnej innej szkole. Jestem z rocznika 1964 i obecnie mieszkam na M. Konopnickiej tak więc niedaleko i czasami wybieram się na spacer z psem. Zatrzymuję się przed budynkiem i czuję zapach tamtych lat i słyszę gwar dzieciaków na dziedzińcu..........ech......ile to już lat. pozdrawiam Ela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELIK Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: *.pkt.pl 17.09.04, 14:02 to były cudowne beztroskie lata.Chodziłam do tej strasznej budy, ale patrząc z perspektywy czasu ten budynek rodzi pewne sentymenty.Obecnie obok tej szkoły stoi nowa, ale to co się działo w starej napewno nigdy nie będzie w żadnej innej szkole. Jestem z rocznika 1970 i obecnie mieszkam na M. Konopnickiej tak więc niedaleko i czasami wybieram się na spacer z psem. Zatrzymuję się przed budynkiem i czuję zapach tamtych lat i słyszę gwar dzieciaków na dziedzińcu..........ech......ile to już lat. Jeżli jest kotś z rocznika 1970 to proszę o kontakt (kl.8b): dontsch@poczta.fm pozdrawiam Ela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel ZPT Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: 5.5R* / *.kodak.com 21.09.04, 23:35 oj milo, milo powspominac tamte czasy..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: *.egb.pl 17.11.04, 14:25 hehe.. ja też jestem 1976 i chodziłem do 8d. Wychowawczyni p. Lewandowska. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malla Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 19:15 21 konczylam w roku 2000 (chyba...) wiec wspomninia mam w miare swieze chociaz i tak juz zamglone. pamietam lekcje z pania krzysztoszek i jej zlote rady na kazda okazje(coz teraz juz hyba moge powiedziec ze dosc srednio sie do nich stosujemy), matematyke z pania pawlak, pozniej z pania rak (pozdrawiam) i moja ulubiona historie z pania rozycka:) aha i geografie z adamczyk: pytala ostro i z kazda lekcja coraz trudniej bylo zapanowac nad nerwami ale co sie nauczylam to mi do dzis zostalo. pozdrawiam pana Łabusia i pączki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olaf Re: A kto z was chodził do SP 21 na Wzgórzu Wolno IP: *.kodak.com 17.03.06, 15:35 Piszcie, piszcie kochani.... Odpowiedz Link Zgłoś