Gość: Ted³ IP: *.arcor-ip.net 03.01.03, 17:46 A moze juz to zrobili? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: trist Re: Czy czarni przejma wladze w Polsce? IP: *.lomac.net / 10.0.0.* 03.01.03, 18:16 czy chodzi mianowicie o "Afroamerykanow"? Pozdrawiam od Kapitana Zbika, ktory czuwa Czuwaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #kasia Re: Czy czarni przejma wladze w Polsce? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 03.01.03, 19:58 ooo trist jak milo Cie znowu widziec.. odzywalys sie czesciej.. BTW: Czy ma ktos jakies materialy o logistyce?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Czy czarni przejma wladze w Polsce? IP: 198.138.227.* 03.01.03, 21:19 Gość portalu: Ted³ napisał(a): > A moze juz to zrobili? juz przejeli w USA w latach 50-tych nie ogladales facetow w czerni ? Odpowiedz Link Zgłoś
radca "ciemne charaktery i my " 03.01.03, 21:48 O czarnych i ciemnych charakterach " CZARNY CHLEB I CZARNA KAWA CZARNE ROWNIEZ NASZE SNY CO ZOSTANIE GDY ZEJDZIEMY W TEJ CIEMNOSCI JUZ NA PSY ? " radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ispan Re: 'ciemne charaktery i my ' IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 03.01.03, 21:52 radca napisał: > O czarnych i ciemnych charakterach > > > " CZARNY CHLEB I CZARNA KAWA > CZARNE ROWNIEZ NASZE SNY > CO ZOSTANIE GDY ZEJDZIEMY > W TEJ CIEMNOSCI JUZ NA PSY ? " > > radca Widzę, że kolega też w piątkowy wieczór się trochę nudzi... Próbuję czytać na projekt, ale co stronę klikam "odśwież". Oj nie dobrze już ze mną. Chyba nie uzależnienie?! Z taką prędkością nauki to się do letniej sesji z egzaminami nie wyrobię:( > Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: 'ciemne charaktery i my ' 03.01.03, 22:04 Nie,nie :))) nie nudze sie w piatkowy wieczor. Nie wiem tylko czy chodzi o pisanie na forum ? - czy tez o "wiersze " ?Akurta tak sie sklada,ze posiadam "podzielnosc uwagi".W takie wieczory wykonuje trzy czynnosci jednoczesnie ( moze 4 ? ). - ogladam TVN lub TV-POLONIA - siedze przy komputerze ( za nim jest widoczny telewizor :) - popijam sobie kawke , zajadac ciasto - uczestnicze rowniez w domowych dyskusjach :))) Jesli natomiast chodzi Ispanie o te "wierszyki" ? Moge pisac - "jak z rekawa" i to pod kazda sytuacje :) pozdrawiam radca ps. "przy sobocie " ( piatku ) - po robocie " Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: 'ciemne charaktery i my ' 03.01.03, 22:07 dodam moze do poprzedniego postu :) Na nude trzeba miec czas.Ja tego czasu nigdy nie mam za wiele, a wiec nie wiem - co to jest ta "nuda " :) radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ispan Re: 'ciemne charaktery i my ' IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 03.01.03, 22:14 Nie, nie miałem na myśli wierszyka. Przez ostatnie dwie godziny to tylko ty i ja się co jakis czas odzywamy. J Resztę forumowiczow na imprę wywiało. Niestety w pokoju nie mam telewizora i nic mi się w ekranie nie odbija:( Mam do wyboru: albo ślęczeć nad książką albo co chwilę klikać Forum. tym bardziej, że współlokatorzy nadal na wyjeździe. A wierszyk jest calkiem przyjemny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: 'ciemne charaktery i my ' IP: 198.138.227.* 03.01.03, 22:23 Gość portalu: ispan napisał(a): a ja sobie smarze RedHata 8.0 na jednej maszynie i patrze na drugiej co ludziska na forum pisuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ispan Re: 'ciemne charaktery i my ' IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 03.01.03, 22:27 Gość portalu: polonus napisał(a): > Gość portalu: ispan napisał(a): > > a ja sobie smarze RedHata 8.0 na jednej maszynie i patrze na drugiej co > ludziska na forum pisuja Ale co to jest RedHata 8.0? Chodiz o Red Hota Chilli? a 8.0 to co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: 'ciemne charaktery i my ' IP: 198.138.227.* 03.01.03, 22:33 Gość portalu: ispan napisał(a): > Gość portalu: polonus napisał(a): > > > Gość portalu: ispan napisał(a): > > > > a ja sobie smarze RedHata 8.0 na jednej maszynie i patrze na drugiej co > > ludziska na forum pisuja > Ale co to jest RedHata 8.0? Chodiz o Red Hota Chilli? a 8.0 to co? piszac RedHata mialem na mysli RedHat-a, co to: najpopularniejsza za oceanem dystrybucja Linuxa, ostatnia wersja ma wlasnie taki numer :) tylko nie pytaj mnie co to Linux bo pomysle ze sobie ze mnie jaja robisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ispan Re: 'ciemne charaktery i my ' IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 03.01.03, 22:37 Gość portalu: polonus napisał(a): > Gość portalu: ispan napisał(a): > > > Gość portalu: polonus napisał(a): > > > > > Gość portalu: ispan napisał(a): > > > > > > a ja sobie smarze RedHata 8.0 na jednej maszynie i patrze na drugiej > co > > > ludziska na forum pisuja > > Ale co to jest RedHata 8.0? Chodiz o Red Hota Chilli? a 8.0 to co? > piszac RedHata mialem na mysli RedHat-a, co to: najpopularniejsza za oceanem > dystrybucja Linuxa, ostatnia wersja ma wlasnie taki numer :) > > tylko nie pytaj mnie co to Linux bo pomysle ze sobie ze mnie jaja robisz :) Taki ze mnie komputerowiec, że znam linuxa tylko z opowiadań. hehe! Red Hata i tak mi nic nie mówi. I raczej nie chcę w to wnikać. Na razie jestem zadowolony z możliwości złomu jaki posiadam:) Ważne że Word, Excel i internet jest. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: 'ciemne charaktery i my ' IP: 198.138.227.* 03.01.03, 22:48 Gość portalu: ispan napisał(a): > Taki ze mnie komputerowiec, że znam linuxa tylko z opowiadań. hehe! Red Hata i > tak mi nic nie mówi. I > raczej nie chcę w to wnikać. Na razie jestem zadowolony z możliwości złomu jaki > posiadam:) Ważne że > Word, Excel i internet jest. i tak trzymaj, linuxa nie jest latwo polubic albo trza byc crazy albo nie miec wyjscia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tedeka Re: 'ciemne charaktery i my ' IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.01.03, 04:35 pewnie ted bedzie rano załamany ze jego "ambitny" wątek na psy zszedł że o redhatach pisane a nie o jego największej obsesji, zamiast sie gupotami zajmowac napisalibyscie cos na ksieży - jak tak można nie podchwycić podniety teda połinteligenta z manią przesladowczą !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a on tak cierpi za miliony pokrzywdzonych przez kościół nieświadomych rodaków !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: 'ciemne charaktery i my ' IP: proxy / *.cable.net.co 04.01.03, 11:23 Gość portalu: tedeka napisał(a): > pewnie ted bedzie rano załamany ze jego "ambitny" wątek na psy zszedł że o > redhatach pisane a nie o jego największej obsesji, zamiast sie gupotami > zajmowac napisalibyscie cos na ksieży - jak tak można nie podchwycić podniety > teda połinteligenta z manią przesladowczą !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > a on tak cierpi za miliony pokrzywdzonych przez kościół nieświadomych > rodaków !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! uff, ilez tu uczucia wyglada mi to na kolejny atak komunistycznego betonu na o.Tadeusza przesadziles, tez niezbyt go lubie ale "połinteligent z manią przesladowczą"? - zaprawde powiadam ci: niegrzeczne to i niesprawiedliwe Odpowiedz Link Zgłoś
da.killa Re: 'ciemne charaktery i my ' 04.01.03, 10:44 Gość portalu: polonus napisał(a): > i tak trzymaj, linuxa nie jest latwo polubic albo trza byc crazy albo nie miec > wyjscia :) Czy to znaczy że jestem crazy??? (Mandrake 8.2) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Czy czarni przejma wladze w Polsce? IP: proxy / *.cable.net.co 04.01.03, 10:51 Gość portalu: Ted³ napisał(a): > A moze juz to zrobili? witam imiennika ® ci nie wyszlo? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyga Re: Czy czarni przejma wladze w Polsce? IP: *.firma / 192.168.20.* 04.01.03, 17:35 Nie wiadomo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted³ Re: Czy czarni przejma wladze w Polsce? IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 06.01.03, 21:04 pytasz czy mi ® nie wyszlo?Nie chcialem zeby wychodzilo.½ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Czy czarni przejma wladze w Polsce? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 08.01.03, 22:01 Gość portalu: Ted³ napisał(a): > pytasz czy mi ® nie wyszlo?Nie chcialem zeby wychodzilo.½ tym bardziej witam imiennika :) a na zadane pytanie odpowiadam panu hrabiemu - nie, czarni nie przejma wladzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Czy czarni przejma wladze w Polsce? IP: 198.138.227.* 09.01.03, 15:21 Gość portalu: Ted® napisał(a): > Gość portalu: Ted³ napisał(a): > > > pytasz czy mi ® nie wyszlo?Nie chcialem zeby wychodzilo.½ > > tym bardziej witam imiennika :) > > a na zadane pytanie odpowiadam panu hrabiemu - nie, czarni nie przejma wladzy a za to przejma ja liberalni-czerwoni ulzylo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Czy czarni przejma wladze w Polsce? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 09.01.03, 17:10 Gość portalu: polonus napisał(a): > a za to przejma ja liberalni-czerwoni > ulzylo ? czerwoni nie moga byc liberalni z zasady chyba nie chciales nazwac ekipy lesia m. liberalami? bo wtedy z pewnoscia by mi ulzylo (ze smiechu ;) a serio, ulga to ani czerwoni ani czarni (w gruncie rzeczy niewiele sie roznia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ochman Re: Czy czarni przejma wladze w Polsce? IP: 62.190.181.* 09.01.03, 17:18 Gość portalu: Ted® napisał(a): > a serio, ulga to ani czerwoni ani czarni (w gruncie > rzeczy niewiele sie roznia) ale zostaje pytanie kto lepszy: rozowy czy szary? (wbrew pozorom bardzo serio) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Czy czarni przejma wladze w Polsce? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 09.01.03, 17:39 Gość portalu: ochman napisał(a): > Gość portalu: Ted® napisał(a): > > > a serio, ulga to ani czerwoni ani czarni (w gruncie > > rzeczy niewiele sie roznia) > > > ale zostaje pytanie kto lepszy: rozowy czy szary? > (wbrew pozorom bardzo serio) to zalezy do czego owo mialoby sluzyc? ;) nie bardzo widze mozliwosc porownania - brak definicji albo zbyt wiele definicji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ochman Re: Czy czarni przejma wladze w Polsce? IP: 62.190.181.* 09.01.03, 18:40 Gość portalu: Ted® napisał(a): > nie bardzo widze mozliwosc porownania - brak definicji > albo zbyt wiele definicji Fakt, natomiast niedlugo zmieni sie to na proste "tak" lub "nie" (beda na pewno "tak, ale" lecz czy ktokolwiek bedzie ich traktowal powaznie?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Czy czarni przejma wladze w Polsce? IP: 198.138.227.* 09.01.03, 21:18 Gość portalu: Ted® napisał(a): > Gość portalu: polonus napisał(a): > > > a za to przejma ja liberalni-czerwoni > > ulzylo ? > > czerwoni nie moga byc liberalni z zasady to ciekawe musze miec inna definicje liberala niz ty :) bo z tego co widze nasi czerwoni byliby bardzo liberalni gdyby nie silne naciski ze strony tak nielubianych przez ciebie czarnych ktorych potrzebuja wiec zachowuja pozory przyzwoitosci... > a serio, ulga to ani czerwoni ani czarni (w gruncie rzeczy niewiele sie roznia) tak jak video sie od pralki nie rozni :) a madry od idioty :) alez ty nie lubisz tych czarnych tak jak ja czerwonych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ispan Liberałowie rządzącymi? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 09.01.03, 21:36 Racją jest, że ani czerwoni ani czarni nie są liberałami. Oba obozy prowadzą/dzili prosocjalną politykę gospodarczo-społeczną. Różnicami są przede wszystkim: - przeszłość i korzenie, - nienawiść wobec zeszłego systemu - stosunek do kościoła, aborcji, rodziny itp. Obydwa obozy NIE PROWADZĄ liberalnej polityki gospodarczej! Przyczyniają/nili się do: - dużego fiskalizmu i nadal zwięksoznego (83% MSP finansuje swoje inwestycje z zysku własnego; 94% (!!!!) MSP rozlicza się na zasadzie PIT (skomplikowany z wysokimi stawkami);. MSP to 99,8% ogólu przedsiębiorstw!!!!!!!!!!!!! - nadmiernych praw pracowniczych, socjalnych - gmatwania i komplikowania prawa zwiększjącego rolę państwa jako organu rozstrzygającego w sytuacjach ostatecznych (i jak tu prowadzić inwestycje, czy działalność gospodarczą przy takich możliwościach interpretowania przepisów?) - obciążanie firm zbędną biurokracją i przepisami zwiększającymi obowiązki i koszty - rozdawanie kiełbas wyborczych i , co gorsza, częste ich wdrażanie w życie:( i wiele więcej...! Do bani z takimi liberałami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ochman Re: Liberałowie rządzącymi? IP: 81.5.147.* 10.01.03, 00:38 ispan, bracie, nie mieszaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ochman Male wyjasnienie IP: 62.190.181.* 13.01.03, 11:51 Chodzilo mi o Polonusowa definicje liberala: "liberalek to wielki suporter pedziow, aborcji, wychowania bezstresowego i wszelkich swobod obyczajowych, mowi sie powszechnie ze spoleczenstwo amerykanskie (to miejscie) jest liberalne i to wlasnie ze wzgledu na wolnosci obyczajowe a nie gospodarcze :) bo mowi sie ze spoleczenstwo wiejscie jest konserwatywne a maja te same swobody gospodarcze" Wiec zamiast zastanawiac sie nad polityka spoleczno-gospodarcza elit wystarczy zbadac czy: - lubia pedziow (i ich orgie) - wycinaja kobietom sila zycie poczete - bija dzieci Czyz to nie duzo prostsze niz Twoje dywagacje? ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
tytt Dużo głupsze! 13.01.03, 14:38 Prostsze też,ale takie ujęcie wynika z ubogiej perspektywy świata,gdzie wszędzie można stosować poznawcze uproszczenia! Prościej acz głupiej! Odpowiedz Link Zgłoś
tytt Re: Liberałowie rządzącymi? 13.01.03, 04:23 Zgadzam się w 100%!! Jakkolwiek można zauważyć,iż nasza socjaldemokracja zapomina nieco tak naprawdę o polityce socjalnej.. Fakt-daleko im do liberalizmu gospodarczego, natomiast społecznego-całkiem blisko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Czy czarni przejma wladze w Polsce? IP: proxy / *.cable.net.co 10.01.03, 09:34 Gość portalu: polonus napisał(a): > Gość portalu: Ted® napisał(a): > > > Gość portalu: polonus napisał(a): > > > > > a za to przejma ja liberalni-czerwoni > > > ulzylo ? > > > > czerwoni nie moga byc liberalni z zasady > to ciekawe musze miec inna definicje liberala niz ty :) nic nowego, u ciebie czesto jest inaczej zdefiniowany swiat, i dlatego pewnie wiele nieporozumien niby rozmawiamy o tym samym a jednak nie niepotrzebnie kladziesz nacisk w kazdej definicji na kwestie moralnosci i wiary (i kto tu ma obsesje? ;)-gospodarka!! z encyklopedii fragment def. liberalizmu: "nadrzędność jednostki nad społeczeństwem, wolność człowieka, prawo do zdobywania własności, swoboda działalności gospodarczej, ograniczenie roli państwa, prawa natury jako normy regulujące życie wszystkich ludzi, podział władz ze ścisłym wyodrębnieniem jej kompetencji, tj. stosowanie praw, rządzenie i wykonywanie sprawiedliwości" skoro juz uscislilismy pojecie powtorz jeszcze raz, ze ekipa lesia m. tu pasuje i kladziesz mnie na lopatki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus :) IP: 198.138.227.* 10.01.03, 14:53 Gość portalu: Ted® napisał(a): > nic nowego, u ciebie czesto jest inaczej zdefiniowany > swiat, i dlatego pewnie wiele nieporozumien > niby rozmawiamy o tym samym a jednak nie moze ale to mozna powiedziec o kazdym nie spotkalem jeszcze osoby w 100% obiektywnej kazdy jest w conajmniej 20% subiektywny a niektorzy nawet w 90% > > niepotrzebnie kladziesz nacisk w kazdej definicji na > kwestie moralnosci i wiary (i kto tu ma obsesje? > ;)-gospodarka!! kazdy ma jakas, ty masz widoczny problem na punkcie "czarnych", nigdy ministrantem nie bylem ale paru "czarnych" w moim zyciu spotkalem i to byli jedyni nietechniczni ktorych podziwiam i wzbudzili moj szacunek :) > > z encyklopedii fragment def. liberalizmu: > "nadrzędność jednostki nad społeczeństwem, wolność > człowieka, prawo do zdobywania własności, swoboda > działalności gospodarczej, ograniczenie roli państwa, > prawa natury jako normy regulujące życie wszystkich > ludzi, podział władz ze ścisłym wyodrębnieniem jej > kompetencji, tj. stosowanie praw, rządzenie i wykonywanie > sprawiedliwości" piekna definicja rzeczywiscie lesiu jej nie spelnia, coz ja urzywam tej powzechnie urzywanej w USA czy liberalek to wielki suporter pedziow, aborcji, wychowania bezstresowego i wszelkich swobod obyczajowych, mowi sie powszechnie ze spoleczenstwo amerykanskie (to miejscie) jest liberalne i to wlasnie ze wzgledu na wolnosci obyczajowe a nie gospodarcze :) bo mowi sie ze spoleczenstwo wiejscie jest konserwatywne a maja te same swobody gospodarcze Wiec ty mi tu TED z encyklopedia nie wyjezdzaj jak czlwiek do ciebie po dobroci :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: afe:) IP: proxy / *.cable.net.co 10.01.03, 15:30 znow odwracasz kota juz ci kiedys udowodnilem, ze to raczej ty masz problem z czarnymi a ty znow swoje (jako kobieta juz bylbym w ciazy :) jedyny problem jaki mam z czarnymi to o.tadeusz ktory wyciaga kase od babci ktorej potem brakuje na oplacenie rachunkow, i jest to problem finansowy czy zauwazyles, ze to nie ja jestem autorem tego watku? autor zapytal o przejecie wladzy i wydaje mi sie, ze chodzilo mu o wladze polityczna a nie o wladze dusz (a ty o pedziach, obsesja jakas? ;) definicja liberalizmu jest jedna swiatowa, nie ma amerykanskiej, moze byc jedynie potoczna wynikajaca z niezrozumienia i do takiej sie caly czas odnosisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus kto odwraca kota ogonem :) IP: 198.138.227.* 10.01.03, 17:00 Gość portalu: Ted® napisał(a): > juz ci kiedys udowodnilem, ze to raczej ty masz problem z > czarnymi pierwszy raz slysze aby mi to udowodnijl??? jedyne co pamietam ze mielismy dyskusje w tym temacie i zarzucilem ci ze masz problem z KK broniles sie jak mogles proponowalem ci nawet ze poszukam ci watki twojego autorstwa (bylo ich sporo) pokazujac ze naprawde cie to meczy i masz cos do czarnych, o ile pamietam wyscofales sie z dyskucji, ale zupelnie niepamietam abys ty mi kiedykolwiek udowanial ze to ja mam z nimi problem, wiec kto odwraca kota ogonem w sposob jawny? > jedyny problem jaki mam z czarnymi to o.tadeusz ktory > wyciaga kase od babci ktorej potem brakuje na oplacenie > rachunkow, i jest to problem finansowy co babcie robia ze swoimi pieniedzmi to niczyja tylko ich sprawa i nie kupuje czerwonej i liberalnej propagandy ze potem nie maja na zaplacenie rachunkow bo gdyby nie mialy to by nie daly na RM, problem w tym ze jestesmy wolnym krajem z manipulowana prasa a RM mowi co chce, czesto rzeczy bardzo niewygodnie a ze finansuje sie sama (poprze te ciemne babcie) to ciezko ja zamknac, wiec atakuje sie tych co ja finansuja (nie, nie bylem nigdy sluchaczem RM, ale smieszy mnie ta tania nagonka bez faktow, pelna pomowien na czarnych czy RM), a jeszcze jedno nigdy nie zauwazylem ze masz problem z RM, raczej widzialem ze masz problem z "czarnymi" w ogolnosci... i zostaw babcie w spokoju one daj ana RM ja kupuje drogie klocki audio, kazdy m aprawo wydawac swoja kase na co chce i to niczyj biznes, co by cTed powiedzial jak by ci babcie zaczely mowic na co masz wydawac swoja kase? > autor zapytal o przejecie wladzy i wydaje mi sie, ze > chodzilo mu o wladze polityczna a nie o wladze dusz i dokladnie tak to odebralem i dlatego specjalnie odwrocilem kota ogonem aby to odwrocic w smiech, co mialem napisac autorowi ze go pogrzalo ze ulegl zbiorowej histerii ze padl ofiara czerwonej manipulacji majacej na celu osabienie KK oglupienie i laicyzacje spoleczenstwa ktore bez silnych nog moralnych bedzie latwiejsze do manipulacji, autor to dobrze wie, a jesli nie to ciul z nim ? > (a ty) o pedziach, obsesja jakas? ;) posiedzialbys w USA kilka lat tez wytworzylby ci sie niesmak w tym temacie :) > > definicja liberalizmu jest jedna swiatowa, nie ma > amerykanskiej, moze byc jedynie potoczna wynikajaca z > niezrozumienia i do takiej sie caly czas odnosisz coz twoja jest piekna enyklopedyczna ale niestety populacja (co najmniej ta co mnie otacza) rozumie to inaczej, dam ci przyklad, kazdy informatyk wie ze hacker to gosc wibitnie dobry, posaidajacy ogramna wiedze w zakresie sieci/protokolow i wykorzystujacy ja w celach poznawczych, zas craker to gosc rowniez wybitnie dobry ale wykorzystujacy ta wiedze do malicious activity, i teraz wise guy powiedz mi ilu ludzi urzywa slowa craker gdy mowi o wlamaniu sie do sieci komputerowej: none, TV, radia gazety wszyscy urzywaja slowa hacker w niewlasciwym znaczeniu, Ted twoja rada odeslac ich wszytkich do encyklopedii a moze dostosowac sie do powszechnie rozumianego znaczenia slowa hacker i pieprzyc encyklopedie??? jaka twoja rada? Wiec pozwolisz ze bede rozumial slowo liberal/hacker tak jak to rozumie populacja, bo widzisz o ile zdaje sobie sprawe ze sam juz za genaral public urzywam slowa hacker niewlasciwie to niestety nie zdaje sobie sprawy ze slowa liberal urzywam nie wlasciwie (tak jak genarel public nie encklopedia) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: kto odwraca kota ogonem :) IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 10.01.03, 19:12 alez mi przykrosc sprawiles juz nie mowisz wlasnym glosem, kompletnie ci te czarne okulary przyslonily rozsadek, a minelo raptem pol roku mylisz RM z kosciolem, co wybacz przy szacunku jaki zywie dla niektorych wybitnych postaci kosciola jest dla nich obraza prosze wpisz kosciol w wyszukiwarke i zobacz ile razy pojawi sie polonus a ile ted - jest mi naprawde przykro, ze swoje ukryte problemy probujesz przykryc zwyklym klamstwem www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=54&w=2792087&a=2812047 a babcia byla moja wiec problem finansowy okazal sie moj, i gadanie ze zmanipulowana starsza osobe nalezy pozostawic sama ze swoim problemem nietrafione czarna manipulacja EOT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: kto odwraca kota ogonem :) IP: 198.138.227.* 10.01.03, 19:31 Gość portalu: Ted® napisał(a): > alez mi przykrosc sprawiles a rowniez > juz nie mowisz wlasnym glosem, ??? > kompletnie ci te czarne okulary przyslonily > rozsadek, to samo moglbym powiedziec ze tobie niechec do "czarnych" przyslaniaja rozsadek... tak rozmawiajac do nieczego nie dojdziemy > mylisz RM z kosciolem, co wybacz przy szacunku jaki zywie dla niektorych > wybitnych postaci kosciola jest dla nich obraza wibitnych np Glemp :), bo z tego co slyszalem to wiekszosc biskupow popiera RM a naleza do kosciola, za to grupka tych co nie popiera (mniejszosc) jest naglasniana, how convinient i przedstawiana jako zdanie kosciola? nie przyszlo ci do glowy ze moze Ty, wszechwiedzacy Ted padasz ofiara manipulacji? > prosze wpisz kosciol w wyszukiwarke i zobacz ile razy pojawi sie polonus a nie mydlij mi oczu nie przypominam sobie abym kiedykowiek zalozyl jakikolwiek watek o kosciele za czy przeciw w przeciwnienstwie do ciebie, regularnie cos cierpisz do czarnych (nawet to okreslnie jest w zabarwieniu obrazliwe i sugeruje twoj stosunek), jedynie jak widze te wierudne bzdury to zabieram glos bo to moj psi obowiazek jako katolika, choc to dzis tak niemodne nienowoczesne sredniowieczne... wiec nie zaciemniaj mi to Ted, pokaz mi watek o tej tematyce zalozony przeze mnie.. nie mozesz znalezc biedaku? bo ja ci moge znalez zalozene przez ciebie... > <a href="www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=54&w=2792087&a= > 2812047"target="_blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=54&w=27 > 92087&a=2812047</a> a nie link to kolejnego idiotycznego watku o jakims kryzysie wiary polonusa > a babcia byla moja wiec problem finansowy okazal sie moj, i gadanie ze > zmanipulowana starsza osobe nalezy pozostawic sama ze swoim problemem > nietrafione rozne osoby z mojej familly tez daja i im sie nie przelewa i jakos w problemy finansowe nie wpadly ? ze Kowalski nie przemyslal i kupil auto ktorego potem nie mogl spacic nie znaczy ze firma Ford jest winna glupocie Kowalskiego i jest z gruntu zla... > > czarna manipulacja jestes tak przesiakniety ta swoja nienawiscia do "czarnych" ze przestajesz widziec jasno, tak jak pisalem strasznie cie to meczy, jestes rozdarty tak naprawde nie jestes szczesliwy w tym twoim ateizmie co slchac i widac... bo gdybys byl pewnien to nie wracalbys jak bumerang to tematu, ja jestem przekonanym highendowcem i mam w dupie ze 99.9% kowalskich nie wierzy w highend, twoja brak wiary jest niestety bardzo plytki, rozczarowujesz mnie jako ateista, znalem naprawde lepszych atesitow... wspolczuje i zycze wiecej pogody ducha, pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ispan ale ja tak ,,, 10.01.03, 19:45 ...lubie jak filip czasem... Tym bardziej, że trzeba bylo dac upust negatywnym emocjom podczas pisania glupiego raportu o MSP na 30 stron... Łee! a w ogole to całkiem ciekawa dyskusja. chyba przeczytam jeszcze raz bo tak w 3/4 się zgupiłem i nie wiem kto jest kto... :) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® doktorze polonusie IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 10.01.03, 19:45 bardzo prosze o tyle razy obiecywany dowod Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: doktorze polonusie IP: 198.138.227.* 10.01.03, 22:14 Gość portalu: Ted® napisał(a): > bardzo prosze o tyle razy obiecywany dowod www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=54&w=2712104http://www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=54&w=2713798 www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=54&w=2835791&a=2835791&v=2 you are welcome (niestety znalazlem tylko kilka), alez ty bracie naplodziles tych watkow w przeszlosci, faktycznie marginalna jest ilosc zwiazana z domniemanymi tematami, wiekszosc jest trudno powiedzeic o czym czekam na te zalozone przezemnie w domniemanym temacie profesorze Ted. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: doktorze polonusie IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 15.01.03, 17:24 Gość portalu: polonus napisał(a): > Gość portalu: Ted® napisał(a): > > > bardzo prosze o tyle razy obiecywany dowod > <a href="www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=54&w=2712104htt > p://www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=54&w=2713798"target="_blank > ">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=54&w=2712104www2.gazet > a.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=54&w=2713798</a> > <a href="www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=54&w=2835791&a= > 2835791&v=2"target="_blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html? f=54& > w=2835791&a=2835791&v=2</a> > > you are welcome (niestety znalazlem tylko kilka), alez ty bracie naplodziles > tych watkow w przeszlosci, faktycznie marginalna jest ilosc zwiazana z > domniemanymi tematami, wiekszosc jest trudno powiedzeic o czym czekam na te > zalozone przezemnie w domniemanym temacie profesorze Ted. polonus:"faktycznie marginalna jest ilosc zwiazana z domniemanymi tematami" najpierw rozstrzelamy a potem zapytamy za co polonus:"jestes tak przesiakniety ta swoja nienawiscia do "czarnych" ze przestajesz widziec jasno, tak jak pisalem strasznie cie to meczy, jestes rozdarty tak naprawde nie jestes szczesliwy w tym twoim ateizmie co slchac i widac...bo gdybys byl pewnien to nie wracalbys jak bumerang to tematu," powiedz lustereczko ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: kto odwraca kota ogonem :) IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 10.01.03, 19:48 ks. prof. Jozef Tischner ujal to kiedys w swojej ksiazce tak: "Niedawno bylem swiadkiem, jak jeden z biskupow strofowal swojego podwladnego za wspieranie Radia Maryja. Ten bronil sie, mowiac, ze tak nakazuje mu glos sumienia. W odpowiedzi uslyszal, ze oprocz sumienia trzeba miec jeszcze rozum." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: kto odwraca kota ogonem :) IP: 198.138.227.* 10.01.03, 20:05 Gość portalu: Ted® napisał(a): > ks. prof. Jozef Tischner ujal to kiedys w swojej ksiazce tak: > "Niedawno bylem swiadkiem, jak jeden z biskupow strofowal swojego podwladnego > za wspieranie Radia Maryja. Ten bronil sie, mowiac, ze tak nakazuje mu glos > sumienia. Ted a co jest wazniejszego niz sumienie > W odpowiedzi uslyszal, ze oprocz sumienia trzeba miec jeszcze rozum." czyli czytaj polityczna corectness Co do dowodow poszukam ci w poniedzialek, bo job is missing me :) ale ty poszukaj mi watkow o "czarnych" o RM o KK zalozonych przeze mnie (powodzenia) Odpowiedz Link Zgłoś
ispan znowu smażysz linuxa?na linuxie? ups! 10.01.03, 20:22 Czy może Hata 58? 66? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: znowu smażysz linuxa?na linuxie? ups! IP: 198.138.227.* 10.01.03, 22:16 ispan napisał: > Czy może Hata 58? 66? :) smazenie to pikus, configuracja to prawdziwa zabawa :) Odpowiedz Link Zgłoś
tytt Re: :) 13.01.03, 04:26 Gość portalu: polonus napisał(a): > Gość portalu: Ted® napisał(a): > > > nic nowego, u ciebie czesto jest inaczej zdefiniowany > > swiat, i dlatego pewnie wiele nieporozumien > > niby rozmawiamy o tym samym a jednak nie > moze ale to mozna powiedziec o kazdym nie spotkalem jeszcze osoby w 100% > obiektywnej kazdy jest w conajmniej 20% subiektywny a niektorzy nawet w 90% > > > > > niepotrzebnie kladziesz nacisk w kazdej definicji na > > kwestie moralnosci i wiary (i kto tu ma obsesje? > > ;)-gospodarka!! > kazdy ma jakas, ty masz widoczny problem na punkcie "czarnych", nigdy > ministrantem nie bylem ale paru "czarnych" w moim zyciu spotkalem i to byli > jedyni nietechniczni ktorych podziwiam i wzbudzili moj szacunek :) --> to już wiadomo skąd ta puścizna w głowie:po prostu pusty plecak przygód! > > > > z encyklopedii fragment def. liberalizmu: > > "nadrzędność jednostki nad społeczeństwem, wolność > > człowieka, prawo do zdobywania własności, swoboda > > działalności gospodarczej, ograniczenie roli państwa, > > prawa natury jako normy regulujące życie wszystkich > > ludzi, podział władz ze ścisłym wyodrębnieniem jej > > kompetencji, tj. stosowanie praw, rządzenie i wykonywanie > > sprawiedliwości" > piekna definicja rzeczywiscie lesiu jej nie spelnia, > coz ja urzywam tej powzechnie urzywanej w USA czy liberalek to wielki suporter > pedziow, aborcji, wychowania bezstresowego i wszelkich swobod obyczajowych, > mowi sie powszechnie ze spoleczenstwo amerykanskie (to miejscie) jest liberalne > > i to wlasnie ze wzgledu na wolnosci obyczajowe a nie gospodarcze :) bo mowi sie > > ze spoleczenstwo wiejscie jest konserwatywne a maja te same swobody gospodarcze > > Wiec ty mi tu TED z encyklopedia nie wyjezdzaj jak czlwiek do ciebie po > dobroci :) Odpowiedz Link Zgłoś
tytt Re: Czy czarni przejma wladze w Polsce? 13.01.03, 04:18 polonus nie rozróżnia nietylko tych terminów!!! Gdybyś poczytal inne wątki.. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus liberalek madralinski :) IP: 198.138.227.* 13.01.03, 16:19 tytt napisał: > polonus nie rozróżnia nietylko tych terminów!!! alez ten polonus niewedukowany... moze litosciwy wszechwiedzacy liberalem mnie oswieci swa watpliwej wartosci madroscia :) > Gdybyś poczytal inne wątki.. :D to co? czy urzywasz slowa hacker we wlasciwym kontekscie czy self-madry czlowieku wiesz czym sie rozni DVD-R od DVD+R, moglbym mnozyc do wieczora ale wiem znam to nasienie ktorej jedyna madroscia jest znajomosc poprawna definicja libarala i duma z bycia nim, a jesli chodzi o konkratna wiedze to wiatr hula jak po polach PGR-u wiec odpusc sobie swoj ton wyzszosci, bo jestes smieszny Odpowiedz Link Zgłoś
tytt Re: liberalek madralinski :) 15.01.03, 20:04 Gość portalu: polonus napisał(a): > tytt napisał: > > > polonus nie rozróżnia nietylko tych terminów!!! > alez ten polonus niewedukowany... > moze litosciwy wszechwiedzacy liberalem mnie oswieci swa watpliwej wartosci > madroscia :) > > Gdybyś poczytal inne wątki.. :D > to co? > > czy urzywasz slowa hacker we wlasciwym kontekscie > czy self-madry czlowieku wiesz czym sie rozni DVD-R od DVD+R, --> czy ty uważasz,że twoja wiedza techniczna poprawia twój obraz na tyle,że nietylko się go nie wstydzisz,ale i czujesz się dumny? Zanadto? Sęk w tym,że nikt tu z tobą nie dyskutuje o wypalaniu płyt DVD! 'get my point"' > moglbym mnozyc do wieczora ale wiem znam to nasienie ktorej jedyna madroscia > jest znajomosc poprawna definicja libarala i duma z bycia nim, a jesli chodzi o > > konkratna wiedze to wiatr hula jak po polach PGR-u --> ustaliliśmy już,że znasz się tylko na konkretach natomiast nie ustaliliśmy o ile sobie przypominam,że ja nie mam konkretnej wiedzy! Czyżby znowu jakieś konfabulacje? > wiec odpusc sobie swoj ton wyzszosci, bo jestes smieszny --> jaki ton wyższości? Coś cie znowu zabolało i wydaje ci się,że to przeze mnie.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tytt Re: Czy czarni przejma wladze w Polsce? 13.01.03, 04:17 Ty znowu swoje! Wiecznie uciemiężone dziecie libertynizmu.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_bydgoszczanin Re: Czy czarni przejma wladze w Polsce? 10.01.03, 22:32 Chłopie oni to już dawno zrobili popatrz sobie chociażby na Rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan serce Re: Czy czarni przejma wladze w Polsce? IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 13.01.03, 00:14 to na pochybel czarnym! Odpowiedz Link Zgłoś
oti Re: Czy czarni przejma wladze w Polsce? 14.01.03, 17:38 prawdziwy_bydgoszczanin napisał: > Chłopie oni to już dawno zrobili popatrz sobie chociażby na Rydzyka maniacal depression ?? Odpowiedz Link Zgłoś
internet12 Re: Czy czarni przejma wladze w Polsce? 14.01.03, 23:57 460 czarnych posłów i 100zakonnic w senacie, na czele rządu jakiś Glemp a przezydenta sami wybiorą. To nasza przyszłość ale nie w różowych kolorach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Czy czarni przejma wladze w Polsce? IP: 198.138.227.* 15.01.03, 14:48 internet12 napisał: > 460 czarnych posłów i 100zakonnic w senacie, na czele rządu jakiś Glemp a > przezydenta sami wybiorą. To nasza przyszłość ale nie w różowych kolorach narazie mamy pareset czerwonych i kilkudziesiecu oszolomow (nie wiem co gorsze), wiec moze skup sie na tym co mamy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Czy czarni przejma wladze w Polsce? IP: w3cache.fordon.INTELINK.pl:* 15.01.03, 16:02 Przede wszystkim mamy za mało kobiet w rządzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Czy czarni przejma wladze w Polsce? IP: 198.138.227.* 15.01.03, 22:16 Gość portalu: mi napisał(a): > Przede wszystkim mamy za mało kobiet w rządzie! jesli mnie przekonasz ze bylaby mniejsza korupcja gdyby byly bede glosowal za kobietami:) Odpowiedz Link Zgłoś