Dodaj do ulubionych

polecana knajpa

15.05.06, 09:26
było o obskurnych lokalach to terach o polecanych. Ja polecam:

1 pub - London na Długiej (ale chyba zmienił nazwę dawno nie byłam) fajny
kilmat i świetni barmani
2. kawiarnia - oczywiście SOWA i Asia (ale to dzięki naszym spotkaniom)
3. restauracja - Ogniem i Mieczem (koło stadiony Polonii)

a wy co polecacie?
Obserwuj wątek
    • sylaba_01 Re: polecana knajpa 15.05.06, 21:02
      O tak, Ogniem i Mieczem, mniam :)
    • mapi75 Re: polecana knajpa 15.05.06, 21:41
      tak Sowę też lubie. Fajny jest manekin na Focha,tak mówią znajomi,mnie w bydgoszczy nie udało mi sie tam jeszcze pójść, ale w Toruniu jest rewelacyjnie, naleśniki pycha. W Starym porcie jedzonko również niezgorsze, ach aż sie rozmarzyłam
      • luca28 Re: polecana knajpa 16.05.06, 08:06
        byłam w Manekinie naleśniki rewelacyjne pycha. Polecam zwłaszcza te zapiekane
    • jusiadyk Re: polecana knajpa 15.05.06, 21:58
      Dodam jeszcze naleśnikarnię Smok nad Eljazzem i Pierogarnię Sami swoim na rogu
      Starego Rynku. Bardzo dobre jedzonko jest tez w karczmie Rzym w Pawłówku ale
      bardzo drogie.
    • luca28 a bbyłyście w Dolce Vita? 16.05.06, 08:07
      mój małżonek ma w niedziele urodziny i myślałam żeby go zaprosić do tej knajpy.
      • katarynka_s Re: a bbyłyście w Dolce Vita? 16.05.06, 11:12
        byłam w Dolce Vita, bardzo fajna restauracja, smaczne jedzenie (kuchnia włoska),
        generalnie polecam! Ceny jednak nie należą do niskich :-(
      • jusiadyk Re: a bbyłyście w Dolce Vita? 16.05.06, 12:07
        ZAprosiłam mojego męża do dolce vita na jego 30-te urodziny. Wszystko fajnie,
        jedzenie dobre, obsługa pierwsza klasa ale...za kolację z 1 drinkiem dla 2 osób
        zapłaciłam prawie 150zł.
        • luca28 Re: a bbyłyście w Dolce Vita? 16.05.06, 12:26
          no to już wiem, ze musze wybrać inną knajpe (i też na 30 urodziny:)
    • loola74 Re: polecana knajpa 16.05.06, 12:24
      A ja bardzo lubie Chate Myśliwską w Osielsku. Często tam jadamy.
      • natalya20 Re: polecana knajpa 16.05.06, 15:52
        to chaty mysliwskiej wybieralam sie w niedziele ale wszystko bylo zarezerwowane
        na komunie....ale sie wkurzylam bo tak mialam ochotke:)
        dla mnie karczma rzym na poczatku miala lepsza karte, nie mniej mam do tego
        miejsca wielki sentyment:)
        ogniem i mieczem nie lubie
        villa calvados- rewelacja, pyszne jedzenie, i ze ja tam trafilam dopiero
        niedawno przez p[rzypadek!!!
        dolce vita pyszna cebulowa i rosolek, ceny wysokie i nastawione ogolnie na
        turystow i obcokrajowcow,
        IQ- pyszny cammenbert i koktajl z krewetek, pizza i shagetti tez niczego sobie
        winiarnia- tez mam sentyment, spedzilsimy tam mnustwo wieczorow, fajny klimat i
        dobra obsluga...najlepszy zurek jaki jadlam:)
        niedawno bylismy w soplicy w myslecinku, bardzo dobra karta rozsadne ceny i
        pyszne jedzenie
        stary port- jakos sie zepsul, nic ciekawego, kiedys bylo smaczniejsze jedzonko
        stpka- najlepsza karkowa jaka w zyciu jadlam i ceny nie za wysokie
        wenecja- ladnie ale taka nijaka karta(przynajmniej jak ostatni raz tam bylam)
        kurczaka z frytkami sama moge zrobic
        do posiedzenia to bylam ostatnio w pub olimp i bylo calkiem fajnie...no i nie
        moge zapomniec o cytadeli...tam sie poznalismy:)
        ostatnio jadlam rewelacyjna pieczarkowa w green way!!!

• luca28 Re: polecana knajpa 16.05.06, 16:36
          chyba wszędzie byłaś.

gdzie jest villa calvados?
        • jusiadyk Re: polecana knajpa 16.05.06, 22:27
          No właśnie: gdzie jest villa calvados i gdzie cytadela? A do zadowolenia z
          green waya też się przychylam. Koktajle i ciastko marchwiowo-serowe. (Jak moja
          bratowa urodziła wcześniaka to się głowiłam co ona u mnie będzie jadła bo to
          karmiąca wcześniaka wegetarianka, no i właśnie w green wayu jej czasem jeść
          kupowałam).
          • natalya20 Re: polecana knajpa 17.05.06, 21:13
            no moj maz jest wielicielem dobrek kuchni i zarelko dla niego to podstawa:)
            dlatego wiekszosc niektore restauracje odwiedzamy regularnie, ajak nie idziemy
            nigdzie to on gotuje, uwielbia to...tylko czasem taniej nam wyjsc do knajpy bo
            on takie zakupy robi....robi je "na glodnego" i wkoszyku laduje wszystko na co
            akorat ma ochote...a nastepnego dnia juz nie....
            villa calvados istnieje od dwoch lat:) bylam w szoku bo jako ze dosyc czesto
            chadzamy do restauracji to tam trafilismy przez przypadek jak szlismy do piotra
            skargi do jakiejs wloskiej, myslelismy ze to jest to. jest to taka willa na
            rogu skargi, od razy za palcem wolnosci, zdaje sie ze jest tam tez letni
            ogrodek. zdziwilam sie ze sie za bardzo nie reklamuja, a jedzenie maja bardzo
            dobre, ogromny wybor dziczyzny i owocow morza:) najedlismy sie tam(lagodne
            okreslenie) jak dzikei swinki:)
            • loola74 Re: polecana knajpa 17.05.06, 22:29
              Tam sie kiedys miesciła taka firma z materiałami poligraficznymi (papiery,
              folie...), Mars sie zwała czy jakos podobnie.
              • natalya20 Re: polecana knajpa 21.05.06, 21:39
                bylismy ze 3 dni temu w chacie mysliwskiej i bardzo sie rozczarowalam. taklie
                jakies nijakies tlowkowe jedzenie(mi tak wslanie smakowalo) no i nie ma juz
                tego grilla ktory stal kiedys w wejsciu, z tego to byly pysznosci, jak wzielam
                karkowke z grilla to do tej ze stopki sie nie umywa...tak wiec nie polecam,
                totalna klapa, na pewno juz sie tam nie pojawimy
                • natalya20 Re: polecana knajpa 16.09.06, 17:57
                  bylam w 2 nowych miejscach wiec moge napisac:
                  zetka-winiarnia, troche ciasno, bardziej nowoczesnie niz u sowy, jedzenie
                  wspaniale!!! zurek az wzielam sobie na wynos do domu
                  tradycyjna- usiedlismy na tarasie i wszystko byloby ok gdyby nie krzyki
                  rozbawionych dziewczyn z pabu na dole, jedzenie faktycznie tradycyjnie
                  przyrzadzone ale jest w nim cos ciekawego, ja jadlam zeberka, byly troche
                  podduszone do tego kapucha i ziemniaczki ktore byly pyyycha, na piersze wzielam
                  zurek w chlebie ale nie smakowal mi bo ja lubie inny zurek, co nie znaczy ze
                  byl niedobry, co wzial moj to nie pamietam, pamietam ze na pierwsze wzial
                  pikantne skrzydelka, to bylo 12sztuk za 15 zl, w zupelnosci starcza na cale
                  danie i byly przeprzeprzepyszne!!!! dlla mnie rewelacja i bardzo je polecam!!!
                  w tym co otworzyli w myslecinku bylam juz dosyc dawno i mieli tam wtedy tylko 3
                  dania, bez rewelacji, za smaczne to nie bylo, drugi raz tam raczej ni
                  pujde...no chociaz podobno teraz jest juz normalna karta wiec moze cos sie
                  zmienilo:) justyna juz wie jaka ja jestem wybredna co do jedzenia:) a jeszcze o
                  cenach, w zetce ciut taniej niz u sowy, a w tradycyjnej tak normalnie jak w
                  restauracjach, kieszeni nie powinno zrujnowac, a w srodku abrdzo przyjemnie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka