Gość: ispan IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 20.01.03, 18:06 www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,1276999.html Gorąco polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jasio4 Re: Genialny artykuł - 'Polak maruda' 20.01.03, 21:05 Wystarczy poczytac polowe (a moze i wiecej) watkow na forum a okaze sie, ze artykul to doskonala charakterystyka spoleczenstwa. Cale tabuny roznych unsatisfieds kraza po Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Genialny artykuł - 'Polak maruda' 20.01.03, 23:48 artykul wydaje sie bardzo interesujacy i warto byloby go przeanalizowac. Dzis niestety juz nie zdaze go dokladnie przeczytac - moze jutro ? radca Odpowiedz Link Zgłoś
reeeyo Re: Genialny artykuł - 'Polak maruda' 22.01.03, 08:41 ...eeetam artykuł i po co... i tak jutro będzie padać... Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: Genialny artykuł - 'Polak maruda' 22.01.03, 09:33 jasio4 napisał: > Wystarczy poczytac polowe (a moze i wiecej) watkow na > forum a okaze sie, ze artykul to doskonala > charakterystyka spoleczenstwa. Cale tabuny roznych > unsatisfieds kraza po Polsce. A jeszcze więcej jasiów . Jaś przeczy sam sobie . Tabuny unsatisfieds w Polsce , kontra tabuny satisfieds w rządzie . Rażąca dysproporcja . Gdzie tu reprezentatywność ? Odpowiedz Link Zgłoś
jasio4 Re: Genialny artykuł - 'Polak maruda' 22.01.03, 14:33 > A jeszcze więcej jasiów . Uff, ulzylo? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: Genialny artykuł - 'Polak maruda' 22.01.03, 09:42 Sam artykuł w świetle naszej rzeczywistości jest nielogiczny . Mówi wyraźnie o braku reprezentacji w rządzie . Masy niezadowolonych rządzonych kontra masy zadowolonych w rządzie . Jest to zaprzeczeniem demokracji . w naszym rzadzie plagituje sie zachowania polityków amerykańskich , którzy mogą mieć powody do zadowolenia . Nasi jeżeli takie maja , to naprawdę świadczy , że mozna w naszym kraju robić co się chce bez żadnych konsekwencji , jęzeli tylko ma się wsparcie partyjne . Przeraża mnie zwłaszcza tryskajacy optymizm Millera . Mdli mni się chce jak przypomnę sobie jego wizerunek z naszym byłym prezydentem Bydgoszczy i jego referencje ( nic nie warte , swiadczące dobrze o stosunkach kolesiów w rzadzie a nie o dbałości o naród ) . Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: Genialny artykuł - 'Polak maruda' 22.01.03, 09:52 Sam arykuł swiadczy jest tylko nst. świadectwem niebezpieczego zjawiska w Polsce . Przedstawia jeden pkt. widzenia . A gdzie masy profesorów , ekspertów i analityków poprzednio . To chłop musiał im powiedzieć , że 25% to za mało . Później okazało się , że 40% to dobry krok do przodu . Tych profesorów nie ma ? a może ich media nie chcą . Jeżli ci nie ma to niech rządzi chłop , bo potrafi liczyć . Są , niech im się też pozwoli mówić . Niech Olejnik nie mówi o tych co przeciwko , z tymi co za . Niech też ich zaprosi do swojego programu . Bo to nie dyskusja , a propaganda . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Pomarudze na 40% IP: proxy / *.in-addr.btopenworld.com 22.01.03, 11:17 a jeszcze w 2001 roku byla mowa o 100% doplatach nastepnie nasz kanclerz odniosl sukces negocjacyjny i mamy az 40% ktore jak sie okazuje w propagandzie rzadowej jest niesamowitym wynikiem taki jest mniej wiecej sposob informowania o unii i o tym co nas czeka, nic dziwnego ze procent eurosceptykow jest wiekszy nizby to wynikalo z bogoojczyznianych fobii - niedoinformowanie i propaganda sukcesu (a kto lubi kiedy traktuja go jak idiote) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unsatisfied Re: Pomarudze na 40% IP: *.bydg.pdi.net 22.01.03, 11:58 Gość portalu: Ted® napisał(a): > a jeszcze w 2001 roku byla mowa o 100% doplatach > nastepnie nasz kanclerz odniosl sukces negocjacyjny i > mamy az 40% ktore jak sie okazuje w propagandzie rzadowej > jest niesamowitym wynikiem 2001 100 % 2002 na dwa miesiace przed zamknięciem rozmów 25% > niedoinformowanie i propaganda sukcesu (a kto lubi kiedy > traktuja go jak idiote) Ja tego nie lubię ale uwielbiają to euro lunatycy . Odpowiedz Link Zgłoś
jasio4 Re: Pomarudze na 40% 22.01.03, 14:32 G > 2001 100 % > 2002 na dwa miesiace przed zamknięciem rozmów 25% > Sukcesem byloby 0% ale coz, warto pomazyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usnatisfied Re: Pomarudze na 40% IP: *.bydg.pdi.net 22.01.03, 21:14 Jasio ,powiedz coś bardziej dowcipnego . Odpowiedz Link Zgłoś
jasio4 Re: Pomarudze na 40% 22.01.03, 21:52 > Jasio ,powiedz coś bardziej dowcipnego . Twoje niezadowolone jestestwo i tak nie przyjeloby do wiadomosci tego, ze najlepiej nie doplacac do czegos co sie nie oplaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unsatisfied Re: Pomarudze na 40% IP: *.bydg.pdi.net 23.01.03, 09:01 jasio4 napisał: > > > Jasio ,powiedz coś bardziej dowcipnego . > > Twoje niezadowolone jestestwo i tak nie przyjeloby do > wiadomosci tego, ze najlepiej nie doplacac do czegos co > sie nie oplaca. Wiec oglądłeś to z Kiepskim , co ziemniaki na poletku sadził ? Dobre , nie ? Możesz pomyśleć czasami . Rolnictwo się nie opłaca ?! Ja jeszcze moge zrozumieć , że Tobie się nie opłaca albo mi . Ale tak wogóle się nie opłaca ?! Odpowiedz Link Zgłoś
jasio4 Re: Pomarudze na 40% 23.01.03, 14:28 > Wiec oglądłeś to z Kiepskim , co ziemniaki na poletku > sadził ? Dobre , nie ? > O czym piszesz? Cos z TV? Nie ogladam nic w TV. > Możesz pomyśleć czasami . Rolnictwo się nie opłaca ?! ... > Ja jeszcze moge zrozumieć , że Tobie się nie opłaca > albo mi . Ale tak wogóle się nie opłaca ?! Jezeli zajmuje sie nim 30% spoleczenstwa to nie. Nie oplaca sie. Dlaczego nikt nie ma odwagi powiedziec, ze Polski nie stac na sztuczne utrzymywanie 30% tych co Zywia i Bronia? Doplaty to kolejne latanie dziur z naszej kieszeni. Wiem, wiem, doplaty w takiej czy innej postaci sa wszedzie ale dotycza kilku % spoleczenstwa ktore przy dzisiejszym stanie agrotechniki starczy na wyzywienie pozostalych 95%. Po cholere te idiotyzmy z rzepakiem w baku itp? pozdrawiam mianowany przez Unsutisfied komuch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ochman Re: Pomarudze na 40% IP: 81.5.147.* 23.01.03, 14:39 jasio4 napisał: > Jezeli zajmuje sie nim 30% spoleczenstwa to nie. Nie > oplaca sie. Dlaczego nikt nie ma odwagi powiedziec, ze > Polski nie stac na sztuczne utrzymywanie 30% tych co > Zywia i Bronia? Doplaty to kolejne latanie dziur z naszej > kieszeni. Wiem, wiem, doplaty w takiej czy innej postaci > sa wszedzie ale dotycza kilku % spoleczenstwa ktore przy > dzisiejszym stanie agrotechniki starczy na wyzywienie > pozostalych 95%. Dokladnie. Odwagi nie ma, bo na ulice wyjada kombajny. Ale predzej czy pozniej i tak do tego dojdzie. Szkoda tylko marnowanego czasu :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: Pomarudze na 40% 23.01.03, 21:01 jasio4 napisał: > > > Wiec oglądłeś to z Kiepskim , co ziemniaki na poletku > > sadził ? Dobre , nie ? > > > > O czym piszesz? Cos z TV? Nie ogladam nic w TV. > > > Możesz pomyśleć czasami . Rolnictwo się nie opłaca ?! > ... > > > > Ja jeszcze moge zrozumieć , że Tobie się nie opłaca > > albo mi . Ale tak wogóle się nie opłaca ?! > > Jezeli zajmuje sie nim 30% spoleczenstwa to nie. Nie > oplaca sie. Dlaczego nikt nie ma odwagi powiedziec, ze > Polski nie stac na sztuczne utrzymywanie 30% tych co > Zywia i Bronia? Doplaty to kolejne latanie dziur z naszej > kieszeni. Wiem, wiem, doplaty w takiej czy innej postaci > sa wszedzie ale dotycza kilku % spoleczenstwa ktore przy > dzisiejszym stanie agrotechniki starczy na wyzywienie > pozostalych 95%. > > Po cholere te idiotyzmy z rzepakiem w baku itp? > > pozdrawiam jesteś w stanie sobie wyobrazić reakcję rynku pracy , gdy raptownie wg Twojej koncepcji natychmiastowych zmian dadatkowych 25% społeczeństwa ruszy w poszukiwaniu za pracą . Ja widzę horor . > mianowany przez Unsutisfied komuch Nie myl komucha z komunistą . Jeden nie myśli kategoriami społecznymi , drugi błądzi i źle myśli w dobrej mierze. Odpowiedz Link Zgłoś
jasio4 Re: Pomarudze na 40% 23.01.03, 21:08 > jesteś w stanie sobie wyobrazić reakcję rynku pracy , > gdy raptownie wg Twojej koncepcji natychmiastowych > zmian dadatkowych 25% społeczeństwa ruszy w poszukiwaniu > za pracą . Ja widzę horor . Oczywiscie. Chodzi o co innego, bijac sie o doplaty takie czy siakie udajemy, ze zmierzamy do rozwiazania problemu a tymczasem problem rosnie. Doplaty chocby byly 150% to tylko mydlenie oczu i czyszczenie swojego sumienia. Zreszta nie jestem ekonomista i moze by sie okazalo, ze lepiej placic zasilki czesci tym ludziom niz na sile utrzymywac kilkuhektarowe gospodarstwa. Kilka razy wspomniales, ze byles w USA. Wskaz mi oplacalna farme ponizej powiedzmy 200h ? Procent ludzi zajmujacych sie rolnictwem: okolo 3% > Nie myl komucha z komunistą . Jeden nie myśli kategoriami społecznymi , drugi > błądzi i źle myśli w dobrej mierze. Dzieki, dzieki. > Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: Pomarudze na 40% 23.01.03, 21:15 > Kilka razy wspomniales, ze byles w USA. Wskaz mi > oplacalna farme ponizej powiedzmy 200h ? Procent ludzi > zajmujacych sie rolnictwem: okolo 3% > Wskaż dwa sąsiadujące stany , wktórym jednemu się dopłaca , a drugiemu nie . Zdajesz sobie sprawę , że nawet gdyby tak było , to na krótki czas . > > > Nie myl komucha z komunistą . Jeden nie myśli > kategoriami społecznymi , drugi > > błądzi i źle myśli w dobrej mierze. > > Dzieki, dzieki. > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yanko Re: Genialny artykuł - 'Polak maruda' IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.03, 04:09 Dla ispana i innych zainteresowanych Wyniki badan Panow Wojciszkego i Baryly (na temat kultury narzekania w Polsce), na ktore powoluje sie autorka, prof. Skarzynska, mozna znalezc m.in. w ksiazce "Zmiany w publicznych zwyczajach jezykowych", red. J. Bralczyk, K. Mosiolek-Klosinska, Warszawa 2001, wyd. przez Rade Jezyka Polskiego PAN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ispan Re: Genialny artykuł - 'Polak maruda' IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 23.01.03, 14:41 Dzięki! może zajrzę po sesji:) Odpowiedz Link Zgłoś