Dodaj do ulubionych

głosuję na Jana Rulewskiego

11.08.06, 10:49
inzynier , człowiek pracy i czynu , zwolennik jednomandatowych okręgów
wyborczych - to mały kroczek do przodu .

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=46710367&a=46731502
lepszy mały kroczek do przodu niż karuzela Jasiakiewicz , Domrowicz ,
i z powrotem "ich Bydgoszcz" z Krzyżanowską .
Obserwuj wątek
    • tlss Re: głosuję na Jana Rulewskiego 11.08.06, 10:52
      Też będę na niego głosował -to jest człowiek przynajmniej z czyms kojarzący się
      w Polsce.
      Dosyc już spadochroniarzy i miernot w naszym mieście.
      • tlss Re: głosuję na Jana Rulewskiego 11.08.06, 10:53
        Z tym że on raczej na prezydenta startowac nie będzie a na radnego z PO.
        • unsatisfied6 ?????????????? 11.08.06, 11:01
          tlss napisała:

> Z tym że on raczej na prezydenta startowac nie będzie a na radnego z PO.

to kto z kandydatów jest za jednomandatowymi okręgami wyborczymi i nie głosował
          za stworzeniem pustostanu po likiwdacji szkoły nr osiem , których kosztami
          utrzymania obarczono najbiedniejszych w Bydgoszczy wpychając ich dzieci
          do przepełnionych 40 osobowych klas ?
          • unsatisfied6 nia ma nikogo ? 11.08.06, 11:24
            unsatisfied6 napisał:

> tlss napisała:
            >
            > > Z tym że on raczej na prezydenta startowac nie będzie a na radnego z PO.
            >
            > to kto z kandydatów jest za jednomandatowymi okręgami wyborczymi i nie
            głosował
            >
            > za stworzeniem pustostanu po likiwdacji szkoły nr osiem , których kosztami
            > utrzymania obarczono najbiedniejszych w Bydgoszczy wpychając ich dzieci
            > do przepełnionych 40 osobowych klas ?
            >
            >

szkoda :(((((((((((((
          • a_creep Re: ?????????????? 11.08.06, 11:38
            > to kto z kandydatów jest za jednomandatowymi okręgami wyborczymi

Podejrzewam, że Piotrowska i Dombrowicz.

> nie głosował za stworzeniem pustostanu po likiwdacji szkoły nr osiem

Nie głosowali chyba tylko ci, którzy głosować nie mogli, czyli Dombrowicz i
            Piotrowska.
            • unsatisfied6 ma skończoną teologię na studiach dziennych czy za 11.08.06, 12:31
              a_creep napisał:

> > to kto z kandydatów jest za jednomandatowymi okręgami wyborczymi
              >
              > Podejrzewam, że Piotrowska i Dombrowicz.
              >
              > > nie głosował za stworzeniem pustostanu po likiwdacji szkoły nr osiem
              >
              > Nie głosowali chyba tylko ci, którzy głosować nie mogli, czyli Dombrowicz i
              > Piotrowska.

T.Piotrowska ma skończoną teologię na studiach dziennych czy zaocznych ?
              • unsatisfied6 nie mogę tej inforamcji tutaj znaleźć 11.08.06, 12:33
                unsatisfied6 napisał:

> a_creep napisał:
                >
                > > > to kto z kandydatów jest za jednomandatowymi okręgami wyborczymi
                > >
                > > Podejrzewam, że Piotrowska i Dombrowicz.
                > >
                > > > nie głosował za stworzeniem pustostanu po likiwdacji szkoły nr osie
                > m
                > >
                > > Nie głosowali chyba tylko ci, którzy głosować nie mogli, czyli Dombrowicz
                > i
                > > Piotrowska.
                >
                > T.Piotrowska ma skończoną teologię na studiach dziennych czy zaocznych ?
                >
                >

pl.wikipedia.org/wiki/Teresa_Piotrowska
                • unsatisfied6 nic z tego nie rozumiem - teolog czy historyk ? 11.08.06, 12:53
                  unsatisfied6 napisał:

> >
                  > > T.Piotrowska ma skończoną teologię na studiach dziennych czy zaocznych ?
                  > >
                  > >
                  >
                  > pl.wikipedia.org/wiki/Teresa_Piotrowska
                  >

www.sejm.gov.pl/poslowie/posel5/293.htm
      • unsatisfied6 po co marnować to co mamy 11.08.06, 10:56
        tlss napisała:

> Też będę na niego głosował -to jest człowiek przynajmniej z czyms kojarzący
        się
        >
        > w Polsce.
        > Dosyc już spadochroniarzy i miernot w naszym mieście.

mamy tak niewiele , po co marnować to co mamy - oddajmy głos na człowieka ,
        który się sprawdził , ma kompetencje i wie co dla Polski i Bydgoszczy dobre .
        • mozilla.org Re: po co marnować to co mamy 11.08.06, 12:39
          > mamy tak niewiele , po co marnować to co mamy - oddajmy głos na człowieka ,
          > który się sprawdził , ma kompetencje i wie co dla Polski i Bydgoszczy dobre .

mam powazne watpliwosci, czy pan rulewski sie sprawdzil jako samorzadowiec, czy
          ma potrzebne kompetencje i nie jestem pewien, czy wie co dla bydgoszczy jest
          dobre... ;) co nie znaczy, ze go nie szanuje za to, co robil ..... 25 lat temu
          • unsatisfied6 więc kto ? podaj kandydata 11.08.06, 12:44
            mozilla.org napisał:

> > mamy tak niewiele , po co marnować to co mamy - oddajmy głos na człowieka
            > ,
            > > który się sprawdził , ma kompetencje i wie co dla Polski i Bydgoszczy dob
            > re .
            >
            > mam powazne watpliwosci, czy pan rulewski sie sprawdzil jako samorzadowiec,
            czy
            > ma potrzebne kompetencje i nie jestem pewien, czy wie co dla bydgoszczy jest
            > dobre... ;) co nie znaczy, ze go nie szanuje za to, co robil ..... 25 lat
            temu
            • unsatisfied6 więc kto ? podaj kandydata 11.08.06, 12:47
              może to wogóle nie ma sensu i komplenta strata czasu ?
            • mozilla.org szczerze? 11.08.06, 12:48
              nie mam pojecia. nie potrafie dopasowac nazwisk potencjalnych kandydatow do
              moich wymagan (a jako wyborca, ktory ceni swoj glos mam prawo takowe stawiac) ;)
              • unsatisfied6 czy byłem nieszczery kiedyś :))) 11.08.06, 12:50
                mozilla.org napisał:

> nie mam pojecia. nie potrafie dopasowac nazwisk potencjalnych kandydatow do
                > moich wymagan (a jako wyborca, ktory ceni swoj glos mam prawo takowe
                stawiac) ;
                > )

jest jakiś kandydat warty uwagi wyborcy , czy mamy wybierać mniejsze zło ?
                • mozilla.org Re: czy byłem nieszczery kiedyś :))) 11.08.06, 12:53
                  > jest jakiś kandydat warty uwagi wyborcy , czy mamy wybierać mniejsze zło ?

odpowiem wylacznie za siebie: skonczy sie pewnie tak, ze przygryzajac usta i
                  robiac grymas na twrzy wybiore mniejsze zlo... ;)

p.s. o co chodzi z ostatnim tytulem twojego postu?
                  • unsatisfied6 Re: czy byłem nieszczery kiedyś :))) 11.08.06, 12:54
                    mozilla.org napisał:

> > jest jakiś kandydat warty uwagi wyborcy , czy mamy wybierać mniejsze zło
                    > ?
                    >
                    > odpowiem wylacznie za siebie: skonczy sie pewnie tak, ze przygryzajac usta i
                    > robiac grymas na twrzy wybiore mniejsze zlo... ;)
                    >
                    > p.s. o co chodzi z ostatnim tytulem twojego postu?

którego ?

tego ?
                    • mozilla.org Re: czy byłem nieszczery kiedyś :))) 11.08.06, 12:56
                      > którego ?
                      >
                      > tego ?

tak
                      • unsatisfied6 o co może mi chodzić ? 11.08.06, 13:03
                        mozilla.org napisał:

> > którego ?
                        > >
                        > > tego ?
                        >
                        > tak

nie mam zielonego pojęcia na kogo głosować ani żadnych rzetelnych informacji
                        na temat kandydatów - nic na temat ich życia studenckiego na przykład , żadnych
                        wypowiedzi kolegów i koleżanek z ławek szkolnych lub pracowników w ich
                        pracy zawodowej przed działalnością polityczną - same sukcesy w samorządach .

nie wiem czy kończyli studia zaocznie - co nie jest wyjątkiem w naszej
                        rzeczywistości w przypadku wielu prominentów polityki i za czasów komuny i
                        nowego ustroju .

mam wybrać lidera woejwództwa dla populacji ok 2000 000 ludzi z bajeczek
                        czy jakiś konkretnych informacji o tych ludziach ?
                        • unsatisfied6 po 10 latach mam zobaczyć ? 11.08.06, 13:08
                          unsatisfied6 napisał:

> nie mam zielonego pojęcia na kogo głosować ani żadnych rzetelnych informacji
                          > na temat kandydatów - nic na temat ich życia studenckiego na przykład ,
                          żadnych
                          > wypowiedzi kolegów i koleżanek z ławek szkolnych lub pracowników w ich
                          > pracy zawodowej przed działalnością polityczną - same sukcesy w samorządach .
                          >
                          > nie wiem czy kończyli studia zaocznie - co nie jest wyjątkiem w naszej
                          > rzeczywistości w przypadku wielu prominentów polityki i za czasów komuny i
                          > nowego ustroju .
                          >
                          > mam wybrać lidera woejwództwa dla populacji ok 2000 000 ludzi z bajeczek
                          > czy jakiś konkretnych informacji o tych ludziach ?
                          >
                          >
                          po 10 latach mam zobaczyć relacje ludzi z krwi i kości o tym kim są , jak w
                          filmie "plusy dodatnie , plusy ujemne " po doświadczeniach tego co zmodelują
                          w "ich Bydgoszczy" ?
                        • unsatisfied6 żadnych relacji kolegów z wojska - nic 11.08.06, 13:12
                          unsatisfied6 napisał:

> mozilla.org napisał:
                          >
                          > > > którego ?
                          > > >
                          > > > tego ?
                          > >
                          > > tak
                          >
                          > nie mam zielonego pojęcia na kogo głosować ani żadnych rzetelnych informacji
                          > na temat kandydatów - nic na temat ich życia studenckiego na przykład ,
                          żadnych
                          > wypowiedzi kolegów i koleżanek z ławek szkolnych lub pracowników w ich
                          > pracy zawodowej przed działalnością polityczną - same sukcesy w samorządach .
                          >
                          > nie wiem czy kończyli studia zaocznie - co nie jest wyjątkiem w naszej
                          > rzeczywistości w przypadku wielu prominentów polityki i za czasów komuny i
                          > nowego ustroju .
                          >
                          > mam wybrać lidera woejwództwa dla populacji ok 2000 000 ludzi z bajeczek
                          > czy jakiś konkretnych informacji o tych ludziach ?
                          >
                          >
                          żadnych relacji kolegów z wojska - nic . byli w wojsku ? nikt nie wie .

mam wybrać kota w worku ?
                          • unsatisfied6 totolotek czy wybory lidera 11.08.06, 13:16
                            unsatisfied6 napisał:

> żadnych relacji kolegów z wojska - nic . byli w wojsku ? nikt nie wie .
                            >
                            > mam wybrać kota w worku ?
                            >
                            >

totolotek czy wybory lidera 400 000 miasta ?
                          • mozilla.org Re: żadnych relacji kolegów z wojska - nic 11.08.06, 13:19
                            > żadnych relacji kolegów z wojska - nic . byli w wojsku ? nikt nie wie .
                            >
                            > mam wybrać kota w worku ?

mnie akurat nie interesuje, czy byli w wojsku, ile pili i z kim na dziewuchy
                            chodzili a bardziej, czy potrafia i chca korzystac z pomocy madrzejszych, czy
                            umieja dobrze odczytac wyzwania przed jakimi stoi nasze miasto, czy umieja
                            zdefiniowac rzeczywiste problemy i znalezc najlepsze z mozliwych rozwizan, czy
                            mentalnie sa przygotowani na walke o kazde euro, zlotowke, czy sa skuteczni,
                            otwarci na obywteli, swiat, czy sa aktywni, zdecydowani itd. itd. itd.
                            • unsatisfied6 na podstawie jakich informacji jesteś w stanie to 11.08.06, 13:33
                              mozilla.org napisał:

> > żadnych relacji kolegów z wojska - nic . byli w wojsku ? nikt nie wie .
                              > >
                              > > mam wybrać kota w worku ?
                              >
                              > mnie akurat nie interesuje, czy byli w wojsku, ile pili i z kim na dziewuchy
                              > chodzili a bardziej, czy potrafia i chca korzystac z pomocy madrzejszych, czy
                              > umieja dobrze odczytac wyzwania przed jakimi stoi nasze miasto, czy umieja
                              > zdefiniowac rzeczywiste problemy i znalezc najlepsze z mozliwych rozwizan, czy
                              > mentalnie sa przygotowani na walke o kazde euro, zlotowke, czy sa skuteczni,
                              > otwarci na obywteli, swiat, czy sa aktywni, zdecydowani itd. itd. itd.

na podstawie jakich informacji jesteś w stanie to ocenić - oceny ich
                              kolegów partyjnych czy opozycji ?
                              • mozilla.org Re: na podstawie jakich informacji jesteś w stani 11.08.06, 13:37
                                na podstawie jakich informacji jesteś w stanie to ocenić - oceny ich
                                > kolegów partyjnych czy opozycji ?

bardziej ufam wlasnemu rozumowi, niz paplaninie kolegow i zaufanych kandydatow ;)
                                • unsatisfied6 cemu ufasz ? 11.08.06, 16:36
                                  mozilla.org napisał:

> na podstawie jakich informacji jesteś w stanie to ocenić - oceny ich
                                  > > kolegów partyjnych czy opozycji ?
                                  >
                                  > bardziej ufam wlasnemu rozumowi, niz paplaninie kolegow i zaufanych
                                  kandydatow
                                  > ;)

ufasz czemu ? intuicji ? uśmiechowi w mediach ? swojej wyobraźni o
                                  kandydacie ?

głosowałeś na L Wałęsę ?
                                • unsatisfied6 na pdst czego jesteś stwierdzić 11.08.06, 16:51
                                  mozilla.org napisał:

> na podstawie jakich informacji jesteś w stanie to ocenić - oceny ich
                                  > > kolegów partyjnych czy opozycji ?
                                  >
                                  > bardziej ufam wlasnemu rozumowi, niz paplaninie kolegow i zaufanych
                                  kandydatow
                                  > ;)

że kandydat ma tylko skończone studia zaoczne - ja bym chciał
                                  zagłosować na kogoś kto ma studia dzienne .

który z kandydatów ma skończone studia dzienne , nie należał do SZSP albo
                                  innych organizacji , które gwarantowały jego dyplom bez względu na włożoną
                                  pracę w osiągnięcie odpowiednich kwalifikacji - możesz to powiedzieć "ufając
                                  własnemu rozumowi" ?
                                  • kanton2 Re:glosuję na Jana Rulewskiego. 11.08.06, 22:25
                                    Popieram.Z tego co słyszałem pana Janka nie tylko PO zaprosiło do współpracy.
    • cep.radca Re: głosuję na Jana Rulewskiego 13.08.06, 00:05
      unsatisfied6 napisał:

> inzynier , człowiek pracy i czynu , zwolennik jednomandatowych okręgów
      > wyborczych - to mały kroczek do przodu .

Radca poczuje się zdradzony. Znajdzie twój adres i obnaży publicznie byś
      zniknął.
    • slavik222 Jednak Domrowicz,tak bedzie dobrze dla Bydgoszczy 13.08.06, 20:11
      Rulewski,to watażka polityczny.Niewątpliwie zasłużony dla Niepodległej Polski.
      Powinien byc senatorem,poniewaz reaguje impulsywnie na wszelkie absurdy.
      Prezydentem musi byc czlowiek stateczny-taki jak D.
      • radca Janek Rulewski wchodzi do Rady Miasta 13.08.06, 20:40
        cytuje wycinek za GP z sobotniego wydania :

Platforma Obywatelska kandydatów na radnych zatwierdzi 28 sierpnia. Dziś
        podajemy nazwiska kilkunastu osób, które powinny znaleźć się listach.

Wystartują m.in.: Jerzy Boniecki (przedsiębiorca), Rafał Bruski (radca
        prawny), Michał Buzalski (przedsiębiorca), Janusz Drozdalski (przedsiębiorca),

Karol Gonczerzewicz (były przewodniczący Młodych Demokratów), Edmund Hartwich
        (przedsiębiorca), Dorota Jakuta (była radna), Grzegorz Kaczmarek (socjolog),
        Łukasz Kowalski (specjalista od funduszy unijnych), Janusz Kutta (dyrektor
        Archiwum Państwowego), Marek Moś (przedsiębiorca), Jan Rulewski
        (współzałożyciel NSZZ "Solidarność"), Zbigniew Sobociński (wicedyrektor
        szpitala im. Biziela), Michał Stasiński (prawnik), Franciszek Sylwanowicz
        (artysta), Olechna Wojtecka (kierownik Kujawsko-Pomorskiego Centrum Edukacji
        Ekologicznej), Maciej Zegarski (politolog).... "
        • rokoman Jan Rulewski na Prezydenta ! 13.08.06, 21:02
          Jan Rulewski to watażka Polityczny? No ,jeśli tak pojmuje się reakcję na
          wszelkie absurdy i ich zwalczanie. Ale co stateczność wspólnego z D ?
          • kanton2 Re: Jan Rulewski na Prezydenta ! 13.08.06, 23:04
            slavik to samozwańczy toruński doradca . Jego idolką jest A. Grześkowiak była
            marszałek senatu. Może ją zaproponuje na prezydenta Bydgoszczy ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka