Dodaj do ulubionych

Filmy na duuużym ekranie

13.09.06, 08:30
Otóż ja polcam "S@motność w sieci" Wiśniewskiego. Wczoraj oglądałam pokaz
przedpremierowy. Siostrze się nie podobało - mówi, że książka lepsza, ale ja
nie zdążyłam przeczytać a film bardzo mnie urzekł. Polecam!
Obserwuj wątek
    • luca28 Re: Filmy na duuużym ekranie 13.09.06, 08:41
      czytałam książkę ale nie zrobiła na mnie wrażenia. Takie czytadło, które raz
      przeczytasz i odłożysz na półkę więcej do niego nie zaglądając.

Ale film chętnie bym obejrzała, bardzo lubie aktorów grających główne role:
      Magdalenę Cielecką i Adrzeja Chyrę warto pójść na film choćby dla nich.
      • ksantypa77 Re: Filmy na duuużym ekranie 13.09.06, 09:23
        Dla mnie to głębszy film, nie w stylu masówki amerykańskiej. Trochę się dłużył,
        ale warto było!
      • loola74 Re: Filmy na duuużym ekranie 16.09.06, 22:25
        Jesli lubisz Cielecką i Chyre to razem grają takze w filmie "Palimpsest"
        Niewolskiego. A "Samotność..." zamierzam obejrzec aby porownac z książką.
        Inny film na ktory czym predzej bym sie wybrala to "Plac Zbawiciela" - mocno
        reklamują (podobnie jak "Samotność w sieci") ale mysle ze warto.
        • luca28 Re: Filmy na duuużym ekranie 18.09.06, 08:25
          ja też chciałam iść na "Plac zbawiciela" moze sie wybierzemy razem
          • loola74 Re: Filmy na duuużym ekranie 18.09.06, 20:18
            ja bardzo chętnie. w najblizszym terminie pasuje mi czwartek 19.30. chyba ze
            masz inne propozycje.
            kto jeszcze jest chętny na "Plac Zbawiciela"?
            • natalya20 Re: Filmy na duuużym ekranie 18.09.06, 22:20
              ja bym byla ale nie mam z kim malego zostawic:(
            • luca28 Re: Filmy na duuużym ekranie 19.09.06, 13:33
              niestety nie moge w czwartek mój małż wyjeżdża na połów dorsza :)))

ale w prszyłym tygodniu chętnie
              • loola74 Re: Filmy na duuużym ekranie 20.09.06, 20:29
                to zaproponuj termin. ja sie chetnie wybiore.
                • luca28 Re: Filmy na duuużym ekranie 21.09.06, 07:35
                  mi pasują od wtorku 26 wszystkie dni wieczorami. Póxniej sprawdze godziny o
                  których ten film puszczają i ci napisze
                • luca28 Re: Filmy na duuużym ekranie 22.09.06, 14:06
                  a co powiesz na termin 26/09/2006 (wtorek) godz. 19:15, jest jeszcze seans o 22
                  ale wolałabym ten o 19.15
                  • loola74 Re: Filmy na duuużym ekranie 22.09.06, 15:03
                    kurcze, ja w przyszłym tygodniu jestem wycieta z wolnego czasu do środy
                    włącznie, od czwartku juz spoko. no i 19.15 mi pasuje bardziej niz 22.00 ;)
                    • luca28 Re: Filmy na duuużym ekranie 22.09.06, 15:13
                      ok to może być czwartek uprzedze małża że mam wjście kontrolowane :)))
                      • loola74 Re: Filmy na duuużym ekranie 22.09.06, 15:16
                        hehehe...

super!
    • jusiadyk Re: Filmy na duuużym ekranie 25.09.06, 21:42
      I byłyście na tym "Placu zZbawiciela"? Myslę, że to chyba wartościowy film ale
      szczerze mówiąc boję sie takich filmów podobnie na przykład jak spektaklu "Czas
      matek" itp. Dlatego pytam czy byłyście i czy można iść bez strachu, że sie
      potem będzie przezywało?
      • luca28 Re: Filmy na duuużym ekranie 26.09.06, 08:06
        idziemy w ten czwartek o 19:15. Chcesz sie dołaczyć???
      • ksantypa77 Re: Filmy na duuużym ekranie 26.09.06, 08:17
        Koleżanka, która miała przyjemność widziec ten film (bądź nieprzyjemność -
        rzecz gustu), powiedziała, że jeśli już nic nie może Cię wkurzyć, zaskoczyć,
        ani bardziej zdołować, to możesz wtedy pójść na "Plac zbawiciela"! To ja
        poczekam na Wasze opinie, sama nie będę tego sprawdzać, dołować się, przeżywać!
        • jusiadyk Re: Filmy na duuużym ekranie 26.09.06, 12:43
          Ja bezpieczniej też poczekam. Lepiej w czwartek babcię odwiedzę, dawno mnie u
          niej nie było.
          • luca28 wrażenia po seansie 29.09.06, 10:46
            ok ochłonełam już nieco i moge opisać swoje wrażenia.

Film jest szokujący dosłownie wgniata w fotel. Jeśli widziałyście "Dług"
            Krauzego i wydawał sie wam szokujący to film "Plac Zbawiciela" szokuje jeszcze
            bardziej. Nie będe opisywać akcji filmu, a le napisze tylko, że to najlepsz
            polski film jaki widziałam i nagrodę w Gdynii dostał bardzo słusznie. Aktorzy
            grali fantastycznie, bardzo wiarygodnie.

Aha jeszcze jedno bardzo uderzyło mnie, że po zakończenu seansu większość
            widowni nie wstała od razu z foteli tylko siedziała jeszcze i po dłuższej
            chwili w milczeniu wychodziła z kina.
            Do dziś kołacze mi sie po głowie pytanie jak można tak upodlić człowieka.
            (wiecej nie napisze przekonajcie sie same )
            • loola74 Re: wrażenia po seansie 29.09.06, 17:56
              ja tez potrzebowalam sporo czasu na otrząsnięcie sie, ochłoniecie, pozbieranie
              sie z szoku. pierwsza ciara strachu (tak, strachu!) przeszła mnie po plecach po
              pierwszych kilkunastu sekundach filmu, a potem poznałam historie ktora nie była
              taka zła żeby nie mogla byc gorsza, o czym przekonywałam sie w kolejnych
              minutach filmu. bo tak naprawde "katastrofy" namnażały sie tam w zastraszającym
              tempie...

naprawde świetna gra aktorska oraz wspaniala muzyka, tworzaca idealne tło tej
              bolesnej opowiesci.

• jenny_xx_ Re: Filmy na duuużym ekranie 29.09.06, 22:09
        mi pierwsze łzy poleciały kiedy bartus skopał zonę, a najgorsze ejst to, że
        każdego dnia tysiące kobiet godzi sie na takie traktowanie i wtedy mysle sobie,
        że mam fory u mojego Boga, że pozwala mi wieść czasem fajny żywocik:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka