polynomial 06.11.01, 15:07 Policja ma pomysł rodem z filmów Barei. Dla odstraszenia kierowców łamiących przepisy, będzie ustawiała makiety...radiowozów! Stasiu! Szkoda, że już Cię nie ma między nami... Polynomial Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewka2001 Re: Bareja rulez! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.11.01, 15:25 A ja uważam , że to ciekawy pomysł. Widziałam coś takiego gdzieś pod zachodnią granicą i to naprawde działa odstraszająco. Poza tym przede wszystkim chodzi o nasze bezpieczeństwo, a każdy kierowca widząc zarys radiowozu z oddali odruchowo zdejmuje noge z gazu. I o to właśnie chodzi !!! Jeździmy za szybko i zbyt niebezpiecznie. Inna sprawa, że policjanci powinni przede wszystkim upominać, a nie od razu walić słone mandaty. Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: Bareja rulez! 06.11.01, 16:57 Co do upominania tak ale w przestepstwach ala niewlaczone swiatla... a makiety sa np. w Niemczech i swietnie zdaja tam egzamin-wiem ze sa to na pewno makiety funkcjonariuszy nie wiem czy tez radiowozow. KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
da.killa Re: Bareja rulez! 06.11.01, 17:00 tyle ze u nas te makiety radiowozow zostana ukradzione w tydzien! da ”mo” killa Odpowiedz Link Zgłoś
ewka2001 Re: Bareja rulez! 06.11.01, 17:22 Więcej wiary w nasze "europejskie" społeczeństwo..... . Ale wciąż się upieram, że jako element odstraszający taka makieta jest idealna. Tym bardziej, że często za taką makietą stoją prawdziwi policjanci. I wtedy.... Odpowiedz Link Zgłoś
polynomial Re: Bareja rulez! 06.11.01, 17:28 Wobec tego proponuje następujące makiety: -lekarza (ba! całego szpitala i przychodni- wszyskie choróbska, jak w przypadku reumatyzmu Szwejka, przestraszą się i uciekną) -górnika, który będzie kopał makietę węgla, -hutnika- wiadomo... -lotnika, aby bronił naszego nieba (w szczególności makiety naszych dzielnych myśliwców dadzą Osamie do myślenia i pierwej sześć razy się zastanowi nim na nas i naszych sojuszników napadnie) -inne struktury z tektury Wracając do tematu, to czy makieta radiowozu nie uleci z porywem silniejszego wiatru? Polynomial p.s "Potiomkinowskie wsie"... zaraz,zaraz... skąd ja to znam?! Odpowiedz Link Zgłoś
da.killa Re: Bareja rulez! 06.11.01, 17:31 a mnie to sie kojarzy z kultem cargo!!! to by nas stawialo w odpowiednim miescu rozwoju cywilizacyjnego.... da ”cargo” killa Odpowiedz Link Zgłoś
da.killa Re: Bareja rulez! 06.11.01, 17:39 prosze bardzo, cytacik z encyklopedii: ”Cargo kulty, cargizm (z hiszpańskiego "cargo" - ładunek, towar), nazwa ruchów religijnych rozwijających się od 2. poł. XIX w. na wyspach Oceanu Spokojnego, zwłaszcza wśród mieszkańców Melanezji. Ich kolebką był prawdopodobnie Irian Zachodni. Łączą tradycyjny kult przodków z wiarą w to, że powrócą oni na rodzinną ziemię wraz z nadejściem nowego porządku, który cechować będzie równość ras czarnej i białej (niektórzy głoszą, że ludzie zamienią się kolorami skóry) oraz obfitość wszelkich dóbr - jako zapowiedź tego traktuje się statki i samoloty przybywające zza morza i przywożące różne wytwory współczesnej cywilizacji. By przygotować się na spodziewany napływ dóbr, krajowcy budują nabrzeża portowe, pasy startowe, lądowiska, magazyny itp.” goscie na tych swoich ”lotniskach” stawiaja ”samoloty” z drewna i trzciny (czy co tam maja) i licza, ze od tego im sie poprawi... da ”makieta” killa Odpowiedz Link Zgłoś
polynomial Re: Bareja rulez! 06.11.01, 17:45 Wow! (Przepraszam!) Oszałamiające, ale coś w tym jest! Odpowiedz Link Zgłoś
ewka2001 Re: Bareja rulez! 06.11.01, 17:45 No i mam świetny pomysł na oszczędności budżetowe - zamiast Sejmu - makiety Pań Posłanek, Panów Posłów. Zamiast Senatu - analogicznie. Premiera można by zostawić realnego. Jakie ogromne pieniądze zostałyby w kasie Państwa !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Omega Re: Bareja rulez! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.11.01, 18:59 Dlaczego piszecie, że policja będzie ustawiała.13 pażdziernika jechałam zachwycać się jesienią w górach i przy drodze na pewno widziałam dwa takie radiowozy.Było to na trasie do Nowego Sącza przez Kielce. Nie pamiętam dokładnie w jakich miejscowościach.Ma to chyba jakiś sens, bo mój mąż dał się nabrać i zwolnił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: Bareja rulez! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.01, 22:16 Ja bym wrócił i dorysował brodę i wąsy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Omega Re: Bareja rulez! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 07.11.01, 21:02 Gość portalu: atomski napisał(a): > Ja bym wrócił i dorysował brodę i wąsy... Planowaliśmy to zrobić w drodze powrotnej, ale bylo już póżno i policjanci poszli chyba spać, a poza tym wracaliśmy inną trasą... Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Bareja rulez! 07.11.01, 21:20 Gość portalu: Omega napisał(a): > Dlaczego piszecie, że policja będzie ustawiała.13 pażdziernika jechałam > zachwycać się jesienią w górach i przy drodze na pewno widziałam dwa takie > radiowozy.Było to na trasie do Nowego Sącza przez Kielce. Nie pamiętam > dokładnie w jakich miejscowościach.Ma to chyba jakiś sens, bo mój mąż dał się > nabrać i zwolnił. Ja tez spotykam takie makiety radiowozow i natychmiast zwalniam. Rowniez widzac za granica-makiety stojacych policjantow-zwalniam. Zastanawialem sie kiedys,ze nikt tego nie uszkodzil i nie porysowal.Widocznie mamy inna mentalnosc ? pozdrawiam radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyzak Re: Bareja rulez! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 07.11.01, 22:01 W niedziele wracałem z Niemiec.W Torzymiu/chyba/ sklejono Poloneza ,który ma udawać samochód policyjny.Mój Boże!!!!!!!!! Turysci jadący autokarami/to widziałem/ zatrzymują sie i robią sobie zdjecia przy tym "cacku". Pmysł ,ale wykonanie do dupy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: Bareja rulez! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 08.11.01, 10:10 Ja też będę sobie robił zdjąecia.Jak już trzeba zwolnić ,to mogę się i zatrzymać. Kupię też sobie spray... ... ja tam zwykle wracam tą samą trasą. Odpowiedz Link Zgłoś