Dodaj do ulubionych

Bareja rulez!

06.11.01, 15:07
Policja ma pomysł rodem z filmów Barei. Dla odstraszenia kierowców łamiących przepisy, będzie ustawiała
makiety...radiowozów!
Stasiu! Szkoda, że już Cię nie ma między nami...
Polynomial
Obserwuj wątek
    • Gość: ewka2001 Re: Bareja rulez! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.11.01, 15:25
      A ja uważam , że to ciekawy pomysł. Widziałam coś takiego gdzieś pod zachodnią
      granicą i to naprawde działa odstraszająco.
      Poza tym przede wszystkim chodzi o nasze bezpieczeństwo, a każdy kierowca
      widząc zarys radiowozu z oddali odruchowo zdejmuje noge z gazu. I o to właśnie
      chodzi !!! Jeździmy za szybko i zbyt niebezpiecznie.
      Inna sprawa, że policjanci powinni przede wszystkim upominać, a nie od razu
      walić słone mandaty.
      • krotoss Re: Bareja rulez! 06.11.01, 16:57
        Co do upominania tak ale w przestepstwach ala niewlaczone swiatla... a makiety
        sa np. w Niemczech i swietnie zdaja tam egzamin-wiem ze sa to na pewno makiety
        funkcjonariuszy nie wiem czy tez radiowozow.

KroTosS
        • da.killa Re: Bareja rulez! 06.11.01, 17:00
          tyle ze u nas te makiety radiowozow zostana ukradzione w tydzien!

da ”mo” killa
          • ewka2001 Re: Bareja rulez! 06.11.01, 17:22
            Więcej wiary w nasze "europejskie" społeczeństwo..... .
            Ale wciąż się upieram, że jako element odstraszający taka makieta jest idealna.
            Tym bardziej, że często za taką makietą stoją prawdziwi policjanci. I wtedy....
    • polynomial Re: Bareja rulez! 06.11.01, 17:28
      Wobec tego proponuje następujące makiety:
      -lekarza (ba! całego szpitala i przychodni- wszyskie choróbska, jak w przypadku reumatyzmu
      Szwejka, przestraszą się i uciekną)
      -górnika, który będzie kopał makietę węgla,
      -hutnika- wiadomo...
      -lotnika, aby bronił naszego nieba (w szczególności makiety naszych dzielnych myśliwców dadzą
      Osamie do myślenia i pierwej sześć razy się zastanowi nim na nas i naszych sojuszników napadnie)
      -inne struktury z tektury
      Wracając do tematu, to czy makieta radiowozu nie uleci z porywem silniejszego wiatru?
      Polynomial

p.s "Potiomkinowskie wsie"... zaraz,zaraz... skąd ja to znam?!
      • da.killa Re: Bareja rulez! 06.11.01, 17:31
        a mnie to sie kojarzy z kultem cargo!!! to by nas stawialo w odpowiednim miescu
        rozwoju cywilizacyjnego....

da ”cargo” killa
        • polynomial Re: Bareja rulez! 06.11.01, 17:34
          A co to znaczy?

Polynomial
          • da.killa Re: Bareja rulez! 06.11.01, 17:39
            prosze bardzo, cytacik z encyklopedii:

”Cargo kulty, cargizm (z hiszpańskiego "cargo" - ładunek, towar), nazwa ruchów
            religijnych rozwijających się od 2. poł. XIX w. na wyspach Oceanu Spokojnego,
            zwłaszcza wśród mieszkańców Melanezji. Ich kolebką był prawdopodobnie Irian
            Zachodni. Łączą tradycyjny kult przodków z wiarą w to, że powrócą oni na
            rodzinną ziemię wraz z nadejściem nowego porządku, który cechować będzie
            równość ras czarnej i białej (niektórzy głoszą, że ludzie zamienią się kolorami
            skóry) oraz obfitość wszelkich dóbr - jako zapowiedź tego traktuje się statki i
            samoloty przybywające zza morza i przywożące różne wytwory współczesnej
            cywilizacji. By przygotować się na spodziewany napływ dóbr, krajowcy budują
            nabrzeża portowe, pasy startowe, lądowiska, magazyny itp.”

goscie na tych swoich ”lotniskach” stawiaja ”samoloty” z drewna i trzciny (czy
            co tam maja) i licza, ze od tego im sie poprawi...

da ”makieta” killa
            • polynomial Re: Bareja rulez! 06.11.01, 17:45
              Wow!
              (Przepraszam!)
              Oszałamiające, ale coś w tym jest!
            • ewka2001 Re: Bareja rulez! 06.11.01, 17:45
              No i mam świetny pomysł na oszczędności budżetowe - zamiast Sejmu - makiety Pań
              Posłanek, Panów Posłów. Zamiast Senatu - analogicznie. Premiera można by
              zostawić realnego. Jakie ogromne pieniądze zostałyby w kasie Państwa !!!!!!
    • Gość: Omega Re: Bareja rulez! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.11.01, 18:59
      Dlaczego piszecie, że policja będzie ustawiała.13 pażdziernika jechałam
      zachwycać się jesienią w górach i przy drodze na pewno widziałam dwa takie
      radiowozy.Było to na trasie do Nowego Sącza przez Kielce. Nie pamiętam
      dokładnie w jakich miejscowościach.Ma to chyba jakiś sens, bo mój mąż dał się
      nabrać i zwolnił.
      • Gość: atomski Re: Bareja rulez! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.01, 22:16
        Ja bym wrócił i dorysował brodę i wąsy...
        • Gość: Omega Re: Bareja rulez! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 07.11.01, 21:02
          Gość portalu: atomski napisał(a):

> Ja bym wrócił i dorysował brodę i wąsy...

Planowaliśmy to zrobić w drodze powrotnej, ale bylo już póżno i policjanci poszli
          chyba spać, a poza tym wracaliśmy inną trasą...

• radca Re: Bareja rulez! 07.11.01, 21:20
        Gość portalu: Omega napisał(a):

> Dlaczego piszecie, że policja będzie ustawiała.13 pażdziernika jechałam
        > zachwycać się jesienią w górach i przy drodze na pewno widziałam dwa takie
        > radiowozy.Było to na trasie do Nowego Sącza przez Kielce. Nie pamiętam
        > dokładnie w jakich miejscowościach.Ma to chyba jakiś sens, bo mój mąż dał się
        > nabrać i zwolnił.

Ja tez spotykam takie makiety radiowozow i natychmiast zwalniam.
        Rowniez widzac za granica-makiety stojacych policjantow-zwalniam.
        Zastanawialem sie kiedys,ze nikt tego nie uszkodzil i nie porysowal.Widocznie
        mamy inna mentalnosc ?

pozdrawiam
        radca
    • Gość: krzyzak Re: Bareja rulez! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 07.11.01, 22:01
      W niedziele wracałem z Niemiec.W Torzymiu/chyba/ sklejono Poloneza ,który ma
      udawać samochód policyjny.Mój Boże!!!!!!!!! Turysci jadący autokarami/to
      widziałem/ zatrzymują sie i robią sobie zdjecia przy tym "cacku".
      Pmysł ,ale wykonanie do dupy
      • Gość: atomski Re: Bareja rulez! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 08.11.01, 10:10
        Ja też będę sobie robił zdjąecia.Jak już trzeba zwolnić ,to mogę się i
        zatrzymać.
        Kupię też sobie spray...
        ... ja tam zwykle wracam tą samą trasą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka