zonc 19.09.06, 17:28 ... w "Expressie" jest wypowiedź Pani Tereski... widzi tam PARK ;\ Załamałem się, że kobieta z kręgu liberałów głosi takie herezje :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
0maniek0 Re: Piotrowska o CH Astoria... 19.09.06, 17:30 Bydgoszcz niestety nie ma porzadnego kandydata na prezydenta :( trzeba bedzie wybrac mniejsze zlo Odpowiedz Link Zgłoś
kanton2 Re: Piotrowska o CH Astoria... 19.09.06, 17:43 p.Tereska jest "liberalną katachetką " to być może dlatego? Jeżeli chodzi o wybór z dotychczasowych kandydatów to zgadam się z OmańkiemO. Odpowiedz Link Zgłoś
kanton2 Re: Piotrowska o CH Astoria... 19.09.06, 18:58 nie wiem jeszcze na kogo zagłosuję , jeszcze jest trochę czasu. Gdyby startował J.Rulewski on byłby wg. mnie najlepszym prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Jan Rulewski 19.09.06, 19:02 kanton2 napisał: > nie wiem jeszcze na kogo zagłosuję , jeszcze jest trochę czasu. > Gdyby startował J.Rulewski on byłby wg. mnie najlepszym prezydentem. - Jan Rulewski to dobry wybor radca Odpowiedz Link Zgłoś
mordkakofana Piotrowska - chce parku :( 19.09.06, 20:27 To co za Piotrowskiej parki mają w miescie powstawac zamiast inwestycji? :( Odpowiedz Link Zgłoś
mac_byd Re: Piotrowska o CH Astoria... 19.09.06, 21:16 Pani Piotrowska chyba na głowę upadła, taki teren na park, przeciez obok jest park! Odpowiedz Link Zgłoś
mordkakofana Re: Piotrowska o CH Astoria... 19.09.06, 21:48 No to masz ci babo placek! Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: Piotrowska o CH Astoria... 19.09.06, 21:50 > ... w "Expressie" jest wypowiedź Pani Tereski... widzi tam PARK ;\ Z takim zrozumieniem tekstu pisanego możesz co najwyżej zostać radnym... > Załamałem się, że kobieta z kręgu liberałów głosi takie herezje :( Boże, a Dombrowicz polubił Kaskadę, a szczególnie reklamy na niej. Poza tym widziałby wszędzie seminaria. I co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
zonc Re: Piotrowska o CH Astoria... 19.09.06, 22:04 Czytaj ramkę, a nie sam tekst ;\ Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: Piotrowska o CH Astoria... 19.09.06, 22:16 > Czytaj ramkę, a nie sam tekst ;\ Mam tylko Internet. Tam jest wypowiedź Piotrowskiej, z której nie wynika, by teraz chciała tam park. Wynika najwyżej tylko to, że nie jest zbyt zorientowana, kto i po co burzył drukarnię. Odpowiedz Link Zgłoś
zonc Re: Piotrowska o CH Astoria... 19.09.06, 22:05 Poza tym nie ma nawet prawa wspominać o marnowaniu takiej dzialki ;\ Teraz tobie fanatyzm przygrzal glowe? ;\ Lubie Tereske, ale te slowa... Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: Piotrowska o CH Astoria... 19.09.06, 22:20 > Poza tym nie ma nawet prawa wspominać o marnowaniu takiej dzialki ;\ Park w centrum miasta to marnowanie działki?! Marnuje się teraz Wyspa. Trochę szkoda okolic Rynku na Kaskadę. Nie wiem, czemu trzymamy blaszane budy na Starówce. Nie rozumiem przekazywania budynków na seminarium. To wszystko Dombrowicz. > Teraz tobie fanatyzm przygrzal glowe? ;\ Ale co ci się w parkach nie podoba? > Lubie Tereske, ale te slowa... Ja za to jej nie lubię, ale czepianie się tych słów... Odpowiedz Link Zgłoś
zonc Re: Piotrowska o CH Astoria... 19.09.06, 22:26 a_creep napisał: > > Poza tym nie ma nawet prawa wspominać o marnowaniu takiej dzialki ;\ > > Park w centrum miasta to marnowanie działki?! Tak... to ulica Gdańska, która powinna posiadać pierzeję!! Wyrwa w takim miejscu jest nam niepotrzebna!!!!!!! > Marnuje się teraz Wyspa. Budowane są kładki... potem reszta remontów. Marnowała się wiele lat, ale idzie ku lepszemu. Chyba, że chcesz ja zabudować? > Trochę szkoda okolic Rynku na Kaskadę. Szkoda... :( Smutne, ze nikt z tym nie umie sobie poradzic ;\ > budy na Starówce. eh :) Nic nie powiem :P >Nie rozumiem przekazywania budynków na seminarium. To wszystk > o Dombrowicz. Czemu nie rozumiesz??? To szkoła... też tam możesz iść ! Wielu mieszkańcom brakowało tutaj siedziby biskupa... Wiem, że po tobie to spływa, ale... większosc obywateli to katolicy. Chcieli jej,a teraz trzeba zadbać też o otoczkę. > Ja za to jej nie lubię, ale czepianie się tych słów Jestem sentymentalny :) Miło było posiedzieć Teresce na kolankach i pośpiewac z nią :))) Czepianie jest zasadne... Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: Piotrowska o CH Astoria... 19.09.06, 22:40 > Tak... to ulica Gdańska, która powinna posiadać pierzeję!! Czyli jesteś za zabudowaniem Pl. Wolności? > Wyrwa w takim miejscu jest nam niepotrzebna!!!!!!! Przecież CH Astoria będzie tworzyć wyrwę. > > Marnuje się teraz Wyspa. > Budowane są kładki... potem reszta remontów. Zrezygnował z pisania wniosków, które były zaplanowane na ten rok. Wiesz czemu? Zrezygnowano z większości prac zaplanowanych na ten rok. Wiesz czemu? Nie zgodzono się na ogródki na Wyspie. Wiesz czemu? > Marnowała się wiele lat, ale idzie ku lepszemu. Piękna latarnia... ;) > Chyba, że chcesz ja zabudować? To ty nie lubisz parków. :P > > Trochę szkoda okolic Rynku na Kaskadę. > Szkoda... :( Smutne, ze nikt z tym nie umie sobie poradzic ;\ Dombrowicz mówił, że bez problemu może sobie poradzić. Widać nie chce. > > budy na Starówce. > eh :) Nic nie powiem :P Powiedz, powiedz. Kto się na nie zgadza? Powiedz, powiedz... > Czemu nie rozumiesz??? To szkoła... też tam możesz iść ! Dombrowicz mówi, o tym, że Starówka ma żyć wieczorem. Jak seminarium się ma do tego przyczynić? Seminarium ma już swoją siedzibę, ale z jakiegoś powodu Dombrowicz postanowił dać im jeszcze sporo milionów budynek. Po co? Jakie są kryteria, żeby dostać od miasta wiele milionów? Ja szukam mieszkania. Chciałbym w kamienicy, najchętniej na Libelta, dajmy na to 150 - 200 m2. Jeśli mi dasz to mieszkanie, to będziesz mógł do mnie przyjść, tak samo, jak do innych swoich znajomych. > Wielu mieszkańcom brakowało tutaj siedziby biskupa... No i biskup jest. Świetnie. Ale jaki ma to związek z oddaniem mu kilkunastu (jeśli nie kilkudziesięciu) milionów złotych? Gdyby nie dostał, to by się wyprowadził?! > Wiem, że po tobie to spływa, ale... większosc obywateli to katolicy. No i? > Chcieli jej,a teraz trzeba zadbać też o otoczkę. Czyli, skoro 20-30% mieszkańców Bydgoszczy chodzi do kościoła, to ile pieniędzy trzeba dać na seminarium? > > Ja za to jej nie lubię, ale czepianie się tych słów > Jestem sentymentalny :) Miło było posiedzieć Teresce na kolankach i pośpiewac z > nią :))) Czepianie jest zasadne... Najlepiej by było w seminarium... :P Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: Piotrowska o CH Astoria... 20.09.06, 06:08 Dla twojej informacji seminarium nie ma obecnie swojej siedziby Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: Piotrowska o CH Astoria... 20.09.06, 08:27 > Dla twojej informacji seminarium nie ma obecnie swojej siedziby To jak nazwać miejsce, w którym się teraz znajdują? Odpowiedz Link Zgłoś
tytt Re: Piotrowska o CH Astoria... 20.09.06, 09:59 a creep czy ja sie zawsze musze z tobą zgadzać? nawet jesli tylko ty masz inne zdanie od calej reszty? :) Odpowiedz Link Zgłoś
zonc cytat... 19.09.06, 22:07 "Po wyburzeniu drukarni można było w tym miejscu urządzić park." Takich pomysl byc nie powinno nigdzie poza PiSem ;\ Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: cytat... 19.09.06, 22:23 > "Po wyburzeniu drukarni można było w tym miejscu urządzić park." Ale nie można było? > Takich pomysl byc nie powinno nigdzie poza PiSem ;\ Park czy nawet pusty placyk w tamtym miejscu byłby i tak bardziej sensowny niż pomysł przekazania budynku na seminarium (mówiąc jednocześnie o ożywianiu Starówki) czy braku zgody na ogródki na Wyspie. :P Odpowiedz Link Zgłoś
0maniek0 Re: cytat... 19.09.06, 22:36 w takim miesjcu park...no no...tereska...jestes "gienialna" Odpowiedz Link Zgłoś
mordkakofana drugi cytat 19.09.06, 22:41 A to kto powiedział: "nowoczesne plomby wśród starej zabudowy sprawdzają się w wielu europejskich miastach"? Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: cytat... 19.09.06, 22:42 > w takim miesjcu park...no no...tereska...jestes "gienialna" Dlaczego park Kazimierza Wielkiego jest ok (no chyba, że nie jest), a gdyby go powiększyć o kilka metrów w stronę Gdańskiej, to już źle? Odpowiedz Link Zgłoś
zonc Re: cytat... 19.09.06, 22:46 Park Kazimierza jest urabanistycznie poprawnie wkomponowany... zaczyna sie placem z majestatycznym gmachem kosciola Piotra i Pawla... a wyrwa nijak wpisujaca sie w miasto??? Po co to komu? Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: cytat... 19.09.06, 22:53 > Po co to komu? Bo komuś się podoba - zamiast sklepu i betonowego placyku, park. Podoba się i już. Ma prawo się podobać i mają prawo mówić, że im się podoba. Podobnie, jak prezydent Dombrowicz ma prawo mówić, że mu się tani klinkier podoba, albo betonowa kostka na Starówce to fajna rzecz, albo, że urzędnicy nie muszą przestrzegać jego zarządzeń. Nie zmusisz wszystkich, by myśleli tak jak ty i to jest dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
0maniek0 Re: cytat... 19.09.06, 23:22 z tym parkiem to ty na serio? czy tak sie wyglupiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
zonc Re: cytat... 19.09.06, 23:27 0maniek0 napisał: > z tym parkiem to ty na serio? czy tak sie wyglupiasz? Wierze z calego serca, ze sie nabija : ) PS. Na kogo oddasz glos??? Kostek, Jasiak, Tapirka, Walkowiak? Odpowiedz Link Zgłoś
0maniek0 Re: cytat... 19.09.06, 23:34 jezeli w ogole pojde to pewnie zaglosuje na kostka :/ Odpowiedz Link Zgłoś
0maniek0 Re: cytat... 19.09.06, 23:36 w takim miesjcu park...no no...tereska...jestes "gienialna" Odpowiedz Link Zgłoś
tytt dlaxczego herezje? 20.09.06, 09:55 zonc napisał: > ... w "Expressie" jest wypowiedź Pani Tereski... widzi tam PARK ;\ > > Załamałem się, że kobieta z kręgu liberałów głosi takie herezje :( mimo,iz jestem zwolennikiem astorii mialem kiedys wizje by tam powstal piekny park, wspolczesny-w bydgoszczy brakuje parkow a juz na pewno nieco wiekszych kompleksow parkowych z fontannami etc.. z punktu widzenia estetyki na pewno byloby nice! a centrum handlowe i tak powstanie za dwa lata w miejsce gorzyckiego vis a vis opery nova! uchylam tym samym rąbka tajemnicy i burze mit o niepowstawaniu wiecej tego typu obiektiow w srodmiesciu! Odpowiedz Link Zgłoś
tytt Re: Piotrowska o CH Astoria... 20.09.06, 09:56 poza tym PO jest tak liberalne jak pis proeuropejskie Odpowiedz Link Zgłoś