Gość: ispan IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 21:00 Nodorf! Czytasz to??? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gulczas87 txt ;-) IP: *.awacom.pl 12.03.03, 21:11 Już kiedyś była o tym mowa, kanał wygląda super, rejs z Nakła przez kanał bo pięknie zachowanych terenach a potem wpłynięcie na Brde która uzyskać ma iluminację.. extra!!! pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: Kanał Bydgoski kandydatem do listy światowego IP: 195.117.125.* 13.03.03, 07:25 Doskonałych pomysłów jest wiele, jednak ich realizacja jest zerowa. Przypomnę tylko pomysł przebudowy Starego Rynku, czy plany zmiany wyglądu ul. Mostowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goral Re: Kanał Bydgoski kandydatem do listy światowego IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 13.03.03, 08:27 Pomysł jest "the best", szkoda tylko, ze Stary Kanał zostal zasypany - to dopiero byłaby atrakcja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fore Re: Kanał Bydgoski kandydatem do listy światowego IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 13.03.03, 10:51 Ano właśnie, już się zastanawiałam, czy miałam omamy, czy naprawdę widziałam gdzieś zdjęcie Kanału przed obecnym Technikum Mechanicznym, czy jak to się teraz nazywa. Tez byłam w szoku, zwłaszcza po zetknięciu się tych dwóch obrazów- woda i asfalt. Ciekawe, że kiedyś (jak jeszcze nie wiedziałm, że tam jest zasypany kanał) miałam sen, żze pływam łódką po asfaltowym Rondzie Grunwaldzkim.:) Prorok, czy co?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JSN Re: Kanał Bydgoski kandydatem do listy światowego IP: *.sng.com.pl 13.03.03, 11:24 To co było zabytkiem i warto było chronić i pielęgnować to już w zasadzie nie istnieje. Zniszczono stary kanał wraz z infrastrukturą, zniszczono tereny przyległe. Te 30 km należałoby zwyczajnie eksploatować, tylko skąd w tym kraju wziąść dobrego gospodarza? Odpowiedz Link Zgłoś
lokator Re: Kanał Bydgoski kandydatem do listy światowego 13.03.03, 12:42 Gość portalu: ispan napisał(a): > Nodorf! Czytasz to??? > :)))) Czy Nodorf, który godnie reprezentuje najlepsze ideały Hakaty, jest Twoim guru? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fore Re: Kanał Bydgoski kandydatem do listy światowego IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 13.03.03, 12:49 lokator napisał: > Gość portalu: ispan napisał(a): > > > Nodorf! Czytasz to??? > > :)))) > > Czy Nodorf, który godnie reprezentuje najlepsze ideały Hakaty, jest Twoim guru? Czy Lokator nie widzi uśmieszków? Jak Lokator trochę tej flagi biało-czerwonej z siebie odwinie, to może zobaczy;) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ispan Re: Kanał Bydgoski kandydatem do listy światowego IP: *.acn.waw.pl 13.03.03, 12:59 lokator napisał: > Gość portalu: ispan napisał(a): > > > Nodorf! Czytasz to??? > > :)))) > > Czy Nodorf, który godnie reprezentuje najlepsze ideały Hakaty, jest Twoim guru? Pierwszy raz pomysł wpisania kanału na listę UNESCO usłyszałem właśnie od Nodorfa. Nie wiem, czy jest to jego własny pomysł, czy może po prostu propagował już zasłyszany. w każdym razie niezmiernie cieszy, że postulat, który co jak co przeszedł przez forum przemilczany, ma szansę realizacji:))) A ten pomysł z flagą też dobry jest:)) Może też doczeka się szansy realizacji? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
nodorf Re: Kanał Bydgoski kandydatem do listy światowego 13.03.03, 17:15 Gość portalu: ispan napisał(a): > Pierwszy raz pomysł wpisania kanału na listę UNESCO usłyszałem właśnie od > Nodorfa. Nie wiem, czy jest to jego własny pomysł, czy może po prostu > propagował już zasłyszany. w każdym razie niezmiernie cieszy, że postulat, > który co jak co przeszedł przez forum przemilczany, ma szansę realizacji:))) Forumowiczki/forumowicze mogą mi zarzucić wiele rzeczy, ale nie to, że zamieszczam cudze idee jako własne, bez podania autorstwa. Ten pomysł wpadł mi do głowy przy okazji kandydatury wrocławskiej Hali Ludowej. Oczywiście nie ręczę, że już wcześniej się gdzies nie pojawił, ale zapewniam, że w tym wypadku nie podałem go z drugiej ręki. Zastanawia natomiast zadziwiająca zbieżność z inicjatywą ratusza. Cóż, jeśli powodzenie starań o wpisanie na listę UNESCO zależy od przypisania sobie przez pana Obremskiego autorstwa cudzego pomysłu, to trudno. W końcu chodzi przede wszystkim o nasze miasto, a nie osobę projektodawcy. I oby włodarze częściej zaglądali na forum, kopiując rozwiązania, które uznają za dobre dla Bydgoszczy, nawet jeśli później określą je jako własne. A może to tylko telepatia. W każdym razie byliśmy na bydgoskim forum Gazety Wyborczej pierwsi i jest to także zasługa tego portalu. Dla zainteresowanych odświeżam wspomniany wątek. Odpowiedz Link Zgłoś