Dodaj do ulubionych

Kanał Bydgoski kandydatem do listy światowego d...

IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 21:00
Nodorf! Czytasz to???
:))))
Obserwuj wątek
    • Gość: ispan ntxt IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 21:00
      • Gość: gulczas87 txt ;-) IP: *.awacom.pl 12.03.03, 21:11
        Już kiedyś była o tym mowa, kanał wygląda super, rejs z Nakła przez kanał bo
        pięknie zachowanych terenach a potem wpłynięcie na Brde która uzyskać ma
        iluminację.. extra!!!

pozdr
        • radca Re: txt ;-) 12.03.03, 21:18
          SUPER :)))

radca
    • Gość: sceptyk Re: Kanał Bydgoski kandydatem do listy światowego IP: 195.117.125.* 13.03.03, 07:25
      Doskonałych pomysłów jest wiele, jednak ich realizacja jest
      zerowa. Przypomnę tylko pomysł przebudowy Starego Rynku, czy
      plany zmiany wyglądu ul. Mostowej.
    • Gość: goral Re: Kanał Bydgoski kandydatem do listy światowego IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 13.03.03, 08:27
      Pomysł jest "the best", szkoda tylko, ze Stary Kanał
      zostal zasypany - to dopiero byłaby atrakcja!!!
      • Gość: Fore Re: Kanał Bydgoski kandydatem do listy światowego IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 13.03.03, 10:51
        Ano właśnie, już się zastanawiałam, czy miałam omamy, czy naprawdę widziałam
        gdzieś zdjęcie Kanału przed obecnym Technikum Mechanicznym, czy jak to się
        teraz nazywa.
        Tez byłam w szoku, zwłaszcza po zetknięciu się tych dwóch obrazów- woda i
        asfalt.
        Ciekawe, że kiedyś (jak jeszcze nie wiedziałm, że tam jest zasypany kanał)
        miałam sen, żze pływam łódką po asfaltowym Rondzie Grunwaldzkim.:)
        Prorok, czy co?:)
    • Gość: JSN Re: Kanał Bydgoski kandydatem do listy światowego IP: *.sng.com.pl 13.03.03, 11:24
      To co było zabytkiem i warto było chronić i pielęgnować to już w
      zasadzie nie istnieje. Zniszczono stary kanał wraz z
      infrastrukturą, zniszczono tereny przyległe. Te 30 km należałoby
      zwyczajnie eksploatować, tylko skąd w tym kraju wziąść dobrego
      gospodarza?
    • lokator Re: Kanał Bydgoski kandydatem do listy światowego 13.03.03, 12:42
      Gość portalu: ispan napisał(a):

> Nodorf! Czytasz to???
      > :))))

Czy Nodorf, który godnie reprezentuje najlepsze ideały Hakaty, jest Twoim guru?
      • Gość: Fore Re: Kanał Bydgoski kandydatem do listy światowego IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 13.03.03, 12:49
        lokator napisał:

> Gość portalu: ispan napisał(a):
        >
        > > Nodorf! Czytasz to???
        > > :))))
        >
        > Czy Nodorf, który godnie reprezentuje najlepsze ideały Hakaty, jest Twoim
        guru?

Czy Lokator nie widzi uśmieszków?
        Jak Lokator trochę tej flagi biało-czerwonej z siebie odwinie, to może zobaczy;)
        pzdr
      • Gość: ispan Re: Kanał Bydgoski kandydatem do listy światowego IP: *.acn.waw.pl 13.03.03, 12:59
        lokator napisał:

> Gość portalu: ispan napisał(a):
        >
        > > Nodorf! Czytasz to???
        > > :))))
        >
        > Czy Nodorf, który godnie reprezentuje najlepsze ideały Hakaty, jest Twoim
        guru?

Pierwszy raz pomysł wpisania kanału na listę UNESCO usłyszałem właśnie od
        Nodorfa. Nie wiem, czy jest to jego własny pomysł, czy może po prostu
        propagował już zasłyszany. w każdym razie niezmiernie cieszy, że postulat,
        który co jak co przeszedł przez forum przemilczany, ma szansę realizacji:)))

A ten pomysł z flagą też dobry jest:)) Może też doczeka się szansy realizacji?
        :)))
        • nodorf Re: Kanał Bydgoski kandydatem do listy światowego 13.03.03, 17:15
          Gość portalu: ispan napisał(a):

> Pierwszy raz pomysł wpisania kanału na listę UNESCO usłyszałem właśnie od
          > Nodorfa. Nie wiem, czy jest to jego własny pomysł, czy może po prostu
          > propagował już zasłyszany. w każdym razie niezmiernie cieszy, że postulat,
          > który co jak co przeszedł przez forum przemilczany, ma szansę realizacji:)))

Forumowiczki/forumowicze mogą mi zarzucić wiele rzeczy, ale nie to, że
          zamieszczam cudze idee jako własne, bez podania autorstwa. Ten pomysł wpadł mi
          do głowy przy okazji kandydatury wrocławskiej Hali Ludowej. Oczywiście nie
          ręczę, że już wcześniej się gdzies nie pojawił, ale zapewniam, że w tym wypadku
          nie podałem go z drugiej ręki. Zastanawia natomiast zadziwiająca zbieżność z
          inicjatywą ratusza. Cóż, jeśli powodzenie starań o wpisanie na listę UNESCO
          zależy od przypisania sobie przez pana Obremskiego autorstwa cudzego pomysłu,
          to trudno. W końcu chodzi przede wszystkim o nasze miasto, a nie osobę
          projektodawcy. I oby włodarze częściej zaglądali na forum, kopiując
          rozwiązania, które uznają za dobre dla Bydgoszczy, nawet jeśli później określą
          je jako własne. A może to tylko telepatia. W każdym razie byliśmy na bydgoskim
          forum Gazety Wyborczej pierwsi i jest to także zasługa tego portalu. Dla
          zainteresowanych odświeżam wspomniany wątek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka