luca28 29.09.06, 10:51 to nowa kawiarnia tylko dla Kobiet, była któraś tam???? jakie wrażenia?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaya77 Re: trzy światy 29.09.06, 11:07 A gdzie ta kawiarnia? Jeszcze o niej nie słyszałam Odpowiedz Link Zgłoś
luca28 Re: trzy światy 29.09.06, 11:10 w dzisiejszej wyborczej w dodatku kulturalnym polecają. Jest na ul. Piotra Skargii (to chyba jest w Śródmieściu) Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: trzy światy 29.09.06, 12:56 Byłam. Idea słuszna, ale realizacja na razie taka sobie. Ale może jak więcej osób będzie odwiedzać, to się rozkręci. Ja miałam zastrzeżenia do kuchni, co w przypadku restauracji chyba nienajlepiej wróży. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_idalki Re: trzy światy 29.09.06, 14:20 No to ja strzelam focha bo to był muj pomysł na kawiarnię <foch i dąs> Odpowiedz Link Zgłoś
luca28 Re: trzy światy 02.10.06, 09:34 pomysł jest fajny ale widze jeszcze jedną lukę do zagospodarowania, może to wykorzytasz. Brakuje w Bydgoszczy miejsca kawiarni, herbaciarni, gdzie można pójść z dzieckiem. Spokojnie wpić kawę z koleżanką, mając pod okiem dzieciaki, które np. bawią się w kąciku zabaw lub z specjalnym pokoju zabaw. Widziałam coś takiego na Słowacji. Była tam kawiarnia przedzielona szybą na część dziecięcą gdzie stały zjeżdżalnie, bujaki i piłki i na część dorosłą gdzie można było zamówić kawę, ciastko, przeczytać gazetę. W restauracjach w Bydgoszczy są jedynie krzesłka dla dzieci a to troche mało, wiadomo przecież , że w takie miejsaca nie idzie sie na 10 minut aby zjeśc obiad lecz siedzi sie troche dłużej a dzieciaki w między czasie roznoszą pół restauracji. Pomyśl może nad tym, spróbuj wykorzystać może pomoc Urzedu Pracy, lub fundusze unijne, które na dobrze napisany projekt dają nawet 80-100% pomocy. Pracownicy z Urzędu Pracy odbywają szkolenia z funduszy na pewno w tym pomogą. Ja też znam kilka adresów firm zajmujących się funduszami, jakby co to pisz na priv. Pozdr i głowa do góry Odpowiedz Link Zgłoś
martha_s Re: trzy światy 03.10.06, 12:24 jest taka kawiarnia w Warszawie. może Kasia pojedziesz, poszpiegujesz i zrobisz coś takiego w Bydzi? :) pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś