Dodaj do ulubionych

Tak kibicuje Bydgoszcz

20.10.06, 19:22
hehe brawo Sławek!! Lechia gra z Kujawiakiem :) Chłopak pamięta dobre czasy w
prawdziwym Zawiszy i wie, ze to to, to lipa
Obserwuj wątek
    • kibic35 SP to nie pochodzi moze z KONINA,co Fordoniaczku? 20.10.06, 19:47
      Fordoniaczku kibolku Astorii i tej 4 ligii a Zawisza SP to niby jaki jest klub
      co? Czy nie ten co został sprowadzony z Konina? Nie przypominasz sobie jak
      powstał skoro jestes takim zacietrzewionym i tutaj i nas tronie Asty?
      Jaka była historia powstania SP? Kogo jest spadkobiercą, kolejny po
      Kaczyńskim,który chce fałszować historię?!
    • mozilla.org Re: Tak kibicuje Bydgoszcz 20.10.06, 19:53
      fordoniak-z napisał:

> hehe brawo Sławek!! Lechia gra z Kujawiakiem :)

w takim razie grubasek nie wie nawet, ze gra w olimpii poznan ;)
      • wrooblas Re: Tak kibicuje Bydgoszcz 20.10.06, 20:44
        Wiesz co palancie, spółka Lechia - Olimpia została zamknięta już dawno! po niej
        zdążyłą być jeszcze spółka z Polonią Gdańsk, teraz to jest tylko Lechia! a co do
        naszych... nie wiem, po co to zamieszanie z policją kamerami itd... moglibyśmy
        narozrabiać to jest pewne, ale, czy oni myślą? to ma być kulturalny mecz bo od
        tego zależy czy będziemy do końca rundy mieli zamknięty stadion
        • mozilla.org Re: Tak kibicuje Bydgoszcz 20.10.06, 21:22
          wrooblas napisał:

> Wiesz co palancie, spółka Lechia - Olimpia została zamknięta już dawno! po niej
          > zdążyłą być jeszcze spółka z Polonią Gdańsk, teraz to jest tylko Lechia!

i uwazasz, ze mozna byc dziewica powtornie? (historie twojego klubu znam dosyc
          dobrze, nie musisz mi jej "wykladac")

• geigers Re: Tak kibicuje Bydgoszcz 20.10.06, 22:07
            Gość najwyraźniej cierpi na rozdwojenie jaźni, a może naczytał się powieści o
            pewnym doktorze, bo najpierw twierdzi, że jego Olimpia/Polonia/Poznań/Gdańsk
            gra z Kujawiakiem, a za chwilę że faworytem do awansu jest Zawisza, a Adam
            Majewski gra w Zawiszy. Może i mięsień już nie szwankuje, ale głowa na pewno.
            • fordoniak-z Re: Tak kibicuje Kujawiak w Bydgoszczy 20.10.06, 22:43
              I co teraz powiecie? Nawet piłkarze widzą ze jestescie udawani hydrolodziarki.
              kazdy normalny to widzi.
              • kibic35 A jak "kibicuje" Koninotwór z SP? 20.10.06, 23:49
                A ty Koninko-nowaku-Spółdzielnio nawet nie odpowiedziałeś na moje proste
                pytanie skad sie wziął twój klubik z 4 czy jakiejs tam ligii?
                Jesteś spedalonym zazdrosnikiem,ze na Zawiszę przychodzi po 5000 ludzi a na
                was 300 osób. Jesteś Koninotworem a nawet tego przyznać nie umiesz człeczku bez
                charakteru
                • fordoniak-z Re: Tak kibicuje Kujawiak w Bydgoszczy 20.10.06, 23:57
                  Jak to śmierdzielu skad sie wzial Zawisza sie pytasz? uznalem to za pytanie
                  jakiegos barana i laika, wiec nie odpowiedzialem. Od 1946 roku cały czas jest
                  kontynuacja tej samej druzyny. upadł WKS, dalej ciagnal to CWZS z podzialem na
                  sekcje-stowarzyszenia. sekcja piłki nożnej to Stowarzyszenie Piłkarskie. co tu
                  jest niezrozumiałe??
                  a propo tego twojego konina, to my nie mamy z tym nic wspolnego. gdy gral w
                  Bydgoszczy konin, my bylismy lige niżej i tam chodzilismy, wiec to juz trzeba
                  byc naprawde nie wiem kim, zeby nie miec o czyms pojecia a tak sie napinac. daj
                  sobie spokoj, pisz o tym o czym masz jakiekolwiek chociaz pojęcie młotku
                  • lokinex Re: 1946 22.10.06, 10:16
                    fordoniak-z napisał:

> Jak to śmierdzielu skad sie wzial Zawisza sie pytasz? uznalem to za pytanie
                    > jakiegos barana i laika, wiec nie odpowiedzialem. Od 1946 roku cały czas jest
                    > kontynuacja tej samej druzyny. upadł WKS, dalej ciagnal to CWZS z podzialem na
                    > sekcje-stowarzyszenia. sekcja piłki nożnej to Stowarzyszenie Piłkarskie. co tu
                    > jest niezrozumiałe??
                    > a propo tego twojego konina, to my nie mamy z tym nic wspolnego. gdy gral w
                    > Bydgoszczy konin, my bylismy lige niżej i tam chodzilismy, wiec to juz trzeba
                    > byc naprawde nie wiem kim, zeby nie miec o czyms pojecia a tak sie napinac. daj
                    >
                    > sobie spokoj, pisz o tym o czym masz jakiekolwiek chociaz pojęcie młotku

>>>Zawisza powstał w Koszalinie i został przeniesiony do Bydgoszczy,więc niekłam.
                    • byzy Re: 1946 23.10.06, 12:02
                      no tak k...a by chciała zostać dziewicą!!!
                      • lokinex Re: 1946 24.10.06, 07:23
                        byzy napisał:

> no tak k...a by chciała zostać dziewicą!!!
                        >>poprostu wymysl cos sam ,potrafisz ?poza ublizaniem?
              • lukahol Re: Tak kibicuje Kujawiak w Bydgoszczy 21.10.06, 13:16
                jezeli normalnosc ma byc wedlog waszych kryteriow to pozwolisz, ze pozostaniemy
                nienormalni w swojej normalnosci
                a tak na marginesie to zawisza sa zagra juz niedlugo prawdopodobnie w orange
                ekstraklasie,a wy "spadkobiercy calej tradycji jedynego prawdziwego zawiszy"
                bedziecie wygrywac walkowerem spotkania wyjazdowe w 4 lub nawet 5 lidze, bo do
                tej patrzac na tabele wcale nie jest wam tak daleko, bo nikt przy zdrowych
                zmyslach nie zaryzykuje rozpieprzenia stadionu przez 200 idiotow z bydgoszczy,
                tylko dlatego, ze cos sie im nie spodobalo w mysl ich zdrowego pojecia idei
                sportu- jedzi i rozpieprz wszystko niezaleznie gdzie i z kim gramy, wynik jest
                sprawa drugorzedna!!!!
                • fordoniak-z Re: Tak kibicuje Kujawiak w Bydgoszczy 21.10.06, 15:09
                  > jezeli normalnosc ma byc wedlog waszych kryteriow to pozwolisz, ze
                  pozostaniemy
                  > nienormalni w swojej normalnosci
                  > a tak na marginesie to zawisza sa zagra juz niedlugo prawdopodobnie w orange
                  > ekstraklasie,a wy "spadkobiercy calej tradycji jedynego prawdziwego zawiszy"
                  > bedziecie wygrywac walkowerem spotkania wyjazdowe w 4 lub nawet 5 lidze

no ale co zrobic, Zawisza Bydgoszcz jest w 4 lidze. prawdziwy kibic na mecze
                  innego klubu chodził nie będzie
                  • lukahol Re: Tak kibicuje Kujawiak w Bydgoszczy 23.10.06, 15:49
                    > no ale co zrobic, Zawisza Bydgoszcz jest w 4 lidze. prawdziwy kibic na mecze
                    > innego klubu chodził nie będzie

PRAWDZIWY KIBIC PRZED MECZEM INNEGO KUBU WYSYPIE GWOZDZIE I SZKLO NA MURAWE!!!
                    PS....PEWNIE SIE SAME WYSYPALY AKURAT WCZORAJ
                • ja_sprite_wy_pragnienie Re: Tak kibicuje Kujawiak w Bydgoszczy 21.10.06, 21:52
                  Tylko dzięki walkowerom wygrywa Zawisza IV ligowy. Wspaniałych ma kiboli. Dzięki nim może awansują do III ligi ?
                  miasta.gazeta.pl/bydgoszcz/1,35591,3695739.html
                  • darek-025 Re: Tak kibicuje Kujawiak w Bydgoszczy 22.10.06, 20:50
                    to i fiuty maja w tej wszawiszy
    • romek456 Re: Tak kibicuje Bydgoszcz 21.10.06, 12:35
      Do jelopow:
      Lechia grajaca obecnie w drugiej lidze, nie jest tym samym klubem, ktorym mial
      fuzje z olimpia, polonia. Lechia, ktora gra obecnie w 2 lidze startowala od
      najnizszej klasy rozgrywkowej i awansowala do 2 ligi przechodzac wszystkie
      etapy rozgrywek. W przeciwienstwie do hydrostwora.
      Cala polska sie z was smieje lapowkarze i zlodzieje.
      • kibic35 Łżesz jak fordoniaczek! 21.10.06, 13:02
        Łżesz jak malo kto(oprócz fordoniaka).Spójrz sobie na historię i kolejną drogę
        tego klubiku po kim przejmowała schedę i jak zdobywała kolejne szczeble. Gdzie
        miejsce ich było w 2001 roku? Po kim przejęli miejsce w tabeli?
        Łżesz a nawet do tego sie nie przyznajesz romuchu jeden!
        • bartodzieje Re: Łżesz jak fordoniaczek! 21.10.06, 14:08
          Nazwy: (1945) Baltia Gdańsk -> (1946) KS Lechia Gdańsk -> (1950) Budowlani
          Gdańsk -> (1955 ?) Budowlany KS Lechia Gdańsk -> (1992) FC Lechia Gdańsk ->
          (1995) Lechia/Olimpia Gdańsk [fuzja z Olimpią Poznań] -> (1996) Lechia Gdańsk ->
          (1998) Lechia/Polonia Gdańsk [fuzja z Polonią Gdańsk] -> (2002) likwidacja;
          (2001) OSP Lechii Gdańsk [utworzenie zespołu seniorów i kontynuacja tradycji KS
          Lechia i BKS Lechia] -> (2003?) OSP Lechia Gdańsk TAKA JEST HISTORIA LECHII
          -LIKWIDACJA BYŁA WIEC powstala lechia ktora jebnela fuzje ale dostala prawa do
          kontynuowania tradycji wiec nie masz racji
      • krysmat Re: Tak kibicuje Bydgoszcz 21.10.06, 18:53
        Ja mam w d---e czy ta lechia jest z5 czy z4 czy z9 ligijest to zespol ktory
        przyjezdza ograc druzyne ktora reprezentuje moje rodzinne miasto i bede
        kibicowal druzynie z mojego miasta.Bede kibicowal druzynie ktora bedzie
        reprezentowac moje miasto w orange .Mam dosc miernoty.Przez takie podejscie
        jakie wy reprezentujecie to wlasnie ja sie smieje i mam w d---e czt smie ja sie
        ze mnie palanty typu Wojciechowski.Wsz protest maja w dupie tez zawodnicy
        ktorzy zrobili najwiekszy wynik w histori tej waszej niby prawdziwej
        Zawiszy .Na trybunach siadaja byli zawodnicy ktorzy wlasnie reprezentowali ten
        klub prawdziwy np.Jarosz Wodkiewicz Modracki.Pasieka jeszcze przed fuzja
        wypowiadal sie ze dobrze jast ze wielka pilka wraca do tego klubu.A tak w ogole
        to wytlumaczcie calej Polsce o co chodzi w waszym konflikcie ze to nie chodzi o
        honor tylko ze Zawisz sa jest spolka akcyjna czyli ma wlasciciela dziala na
        zderowych zasaedach takich jak Legi Wisla Korona.Decydujacy glos nalezy do
        wlascicieli druzyny nie do bandy prostakow ktorzy maja wiekszosc na walnym
        zgromadzeniu Zawiszy sp (4-ligowej).Innymi slowy dostaliscie sie prostaczki do
        jakies tam funkcji w klubie macie wplyw na wszystkie dezyzje strategiczne dla
        klubu np. zablokowaliscie fuzje klubow bo poprostu wlasciciel Zawiszy sa. nie
        pozwolilby aby on wykladal pieniadze a decydujacy glos nalezal do was.Mamicie
        kibicowska Polske ze to honor a to tak naprawde to przykrywka. Ciesze sie ze
        Lechia wylamala sie z debilnego protestu.Mam nadzieja ze za nimi pojda inne
        ekipy.A co do was jeszcze dopoki nie zjednocza sie kibice bydgoscy to przyjazd
        Lechi i innych ekip bedzie powodowal sraczke u was bo uwazacie sie za ekipe ze
        ho ho a tu prosze wasza mobilizacja to ile 300 400 osob a Lechia spodziewany
        przyjazd to ok 1000kibola .Tylko tam nie ma takich debili jak wy tam sa kibice
        jezdzacy za klubem swojego miasta LECHIA GDANSK.AMEN............
        • wiecbork Re: Tak kibicuje Bydgoszcz 21.10.06, 20:23
          Debil
          • krysmat Re: Tak kibicuje Bydgoszcz 21.10.06, 20:36
            Prawda w oczy kole .Kto ma was nienawidziec mieszkancy waszego miasta.Puknij
            sie w glowe zanim wystukasz cos rownie glupiego
            • wiecbork Re: Tak kibicuje Bydgoszcz 21.10.06, 21:46
              Nie chce mi sie z toba polemizowac i komentowac tych bredni ,moze nastepnym
              razem.Ema
              • krysmat Re: Tak kibicuje Bydgoszcz 21.10.06, 22:18
                Pomoge tobie. Mam pytanie dla ciebie.Jak myslisz ilu zawodnikow z 4 ligi
                twojego Zawiszy odeszloby do Zawiszy sa gdyby zlozono im propozycje?Jak
                myslisz zawodnik ktory to zrobil zaluje tego?Czy jego tez nazwiesz hydro cos
                tam .Czy tych wszystkich bylych zawodnikow Zawiszy ktorzy chodza na mecze
                Zawiszy sa tez nazwiesz sprzedawczykami?
                • roeoender1 Re: Tak kibicuje Bydgoszcz 22.10.06, 09:11
                  To prawda że okoliczne wioski wokół Bydgoszczy oddają walkowerem mecze
                  Chemikoninotworowi, bo sie boją najazdu jakichś dzikich hord?
                  • zbalo Re: Zawisza jest jeden 4 ligowy 22.10.06, 12:52
                    boja sie tylko nie wiadomo czego bo ja nie widzialem jak dotad jakichs wielkich
                    dymow i walk z policja. do typa, o ktorym wiecbork napisal debil:
                    Zawisza to ON inteligenice od siedmiu bolesci. chodz sobie na hydrotwor ale nie
                    nazywaj go Zawisza.
                    PS najwiecej do powiedzenia\krytykowania maja ci co najmniej wiedza
                    PS2 Zawisza->3ligowy KP Konin przyjmuje nazwe Zawisza SSA, rownoczesnie sa
                    rezerwy bazujacy na 4ligowym prawdziwym Zawiszy-> Zawisza ssa sie rozpada, my
                    bazujemy na 4 ligowych rezerwach, ktore przez caly czas nalezaly do WKSu->fuzja
                    z chemikiem -
                    w 3lidze gra chemik, w 4 a ptem do 5 spada Zawisza, z ktorym utozsamiaja sie
                    kibice(to tak gwoli sicslosci)->awans z 5 do 4 dzieki kibcom(bo dzieki kmu
                    innemu?)->przejecia 4ligowego Zawiszy przez SP. Jesli nie widzisz tu ciaglosci
                    prawdziwego Zawiszy to jestes idiotom
                    • mac_bakos Re: Zawisza jest jeden 4 ligowy 22.10.06, 23:27
                      Kto tu jest idiotOM ;)

Kiedys i tak dojdzie do porozumienia, ktore wyjdzie bydzi na dobre.
                    • stawm Pochodzenie Zawiszy 23.10.06, 10:05
                      Obecny II ligowiec to nic innego jak Kujawiak Włocławek rok temu.Chory
                      twór.ciekwi mnie gdyby hydro przeniosła drużynę np do TGdańska bo np tam miałaby
                      następne przetargi co byście powiedzieli??
                      Co do SP Zawisza to fakt ,ze jest to kontynuator WKS powstałego w 1946 ale
                      również nie w Bydgoszczy ale w Koszalinie i po paru latach przeniesiony do
                      Bydgoszczy bo w ówczesnym czasie tm był okręg wojskowy.Co do chodzenia na Konin
                      to fakt że kibice obecnego SP nie chodzili na nioego prócz kilku meczy to jest z
                      Polonią Bydgoszcz w III lidze i tam gdzie byli przyjezdni.
                      Hydrobudwa zabija sport.Podobnie było z Astą i co.I to samo spotka Zawisza S.A.
                      za kilka lat
                      • lokinex Re: Pochodzenie Zawiszy 23.10.06, 10:18
                        stawm napisał:

> Obecny II ligowiec to nic innego jak Kujawiak Włocławek rok temu.Chory
                        > twór.ciekwi mnie gdyby hydro przeniosła drużynę np do TGdańska bo np tam miałab
                        > y
                        > następne przetargi co byście powiedzieli??
                        > Co do SP Zawisza to fakt ,ze jest to kontynuator WKS powstałego w 1946 ale
                        > również nie w Bydgoszczy ale w Koszalinie i po paru latach przeniesiony do
                        > Bydgoszczy bo w ówczesnym czasie tm był okręg wojskowy.Co do chodzenia na Konin
                        > to fakt że kibice obecnego SP nie chodzili na nioego prócz kilku meczy to jest
                        > z
                        > Polonią Bydgoszcz w III lidze i tam gdzie byli przyjezdni.
                        > Hydrobudwa zabija sport.Podobnie było z Astą i co.I to samo spotka Zawisza S.A.
                        > za kilka lat

...powielasz moje wątki tyletylko ze Zawisza powstał w Koszalinie <to prawda> i
                        został przeniesiony po kilku miesiącach a nie po kilku latach do Bydzi
                      • roeoender1 Re: Pochodzenie Zawiszy 23.10.06, 14:20
                        Jedyne co zabija sport to zadymy na stadionach, palenie tartanu, bijatyki po
                        wioskach, rozrzucanie szkła na boiskach piłkarskich i tym podobne wyczyny,
                        które akurat nie z Hydrobudową się kojarzą.
                    • byzy Re: Zawisza jest jeden 4 ligowy 23.10.06, 12:15
                      zapomniałeś dodać , że ten zawisza ktory grał w IV lidze, to były rezerwy
                      konina!!! więc SP zawisza to popłuczyny aluminiowe!!!
              • byzy Re: Tak kibicuje Bydgoszcz 23.10.06, 12:07
                co Ty gadasz ja kocham Wiecbork, hehehe
      • darek-025 Re: Tak kibicuje Bydgoszcz 22.10.06, 20:52
        znowu ´´zetka.. zapomniala kto kupowal mecze za 500 zl
        • wiecbork Re: Tak kibicuje Bydgoszcz 22.10.06, 22:44
          Martw sie lepiej o waszych dzialaczy bo juz Klatta zatrzymali.
          • mac_byd Re: Tak kibicuje Bydgoszcz 22.10.06, 22:46
            Oj ta czubkolandia!
            • fordoniak-z Re: Tak kibicuje Kujawiak w Bydgoszczy 23.10.06, 22:53
              nie osmieszajcie Bydgoszczy na cały kraj, tak tu sie wcale nie kibicuje. to
              jest normalny wstyd. wygladacie jak banda przedszkolakow a nie kibice
              piłkarscy. Prawdziwy Zawisza jest w 4 lidze i kazdy to wie.
              • roeoender1 Re: Tak kibicuje Kujawiak w Bydgoszczy 24.10.06, 19:08
                A ty fordoniaczku długo jeszcze będziesz wypłakiwał swoje żale pod newsem o
                świetnej grze Zawiszy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka