profanator 21.10.06, 11:19 czy ktos ma doswiadczenia z tymi uslugami. planuje zakup i jestem ciekawy czy ma to sens. mile widziane opinie (rzetelne!) uzytkownikow. dzieki z góry. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
3ym Re: bezprzewodowy internet era, plus, orange 21.10.06, 16:18 BlueConnect - chodzi koło 18 kilo/sek . Podobno do końca roku wchodzi umts. Orange - podobno umts chodzi na Starym Rynku i w Osielsku. IPlus - jak pytałem kiedy będzie umts w Bydgoszczy to nie potrafi tego okreslić... Odpowiedz Link Zgłoś
monika.bis11 Re: bezprzewodowy internet era, plus, orange 25.10.06, 09:57 Chciałabym poznac opinie osób majacych blue connect. jak to działa, czy warto w to zainwestować, czy lepiej zdecydowac sie na Neostradę? Odpowiedz Link Zgłoś
t.king Re: bezprzewodowy internet era, plus, orange 25.10.06, 10:41 to zależy,czego wymagasz od internetu,jeżeli mobilności - stałego łącza gdziekolwiek będziesz ,to BC to bardzo dobry wybór ,prędkość zależy od posiadanego modemu,tudzież telefonu;no i oczywiście miejsca połączenia z siecią internet ...cena 40 zł netto jest myślę do zaakceptowania i obejmuje wszystkie standardy transmisji danych :) Odpowiedz Link Zgłoś
monika.bis11 Re: bezprzewodowy internet era, plus, orange 25.10.06, 10:56 zależy mi na najnormalniejszym korzystaniu z internetu, głównie przeglądanie stron, gg, skype, żadnych skomlikowanych działań. Zainteresowałam sie bezprzewodowym, bo nie mam i nie chce miec telefonu stacjonarnego, mimo tego że podciągnieta linie telefoniczną. Dowiadywałam sie w Erze i BC kosztuje 120zł miesięcznie, a modem 242zł, żeby móc miec abonament 50zł/mc trzeba wykupic modem za 900zł!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
t.king Re: bezprzewodowy internet era, plus, orange 25.10.06, 11:06 w pierwszym wariancie przez 2lata zapłacisz 3.122 ,a w drugim 2.100:) jeżeli będziesz korzystać w domu (w Bydgoszczy ???)proponuję się wstrzymać do nowego roku ,wtedy telekompromitacja będzie musiała zaoferować internet bez abonamentu telefonicznego ,będzie więc taniej,szybciej i lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
3ym Re: bezprzewodowy internet era, plus, orange 25.10.06, 11:11 BC raczej nie nadaje się do Skype. Tranfer się waha i jest stosunkowo mały. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.bis11 Re: bezprzewodowy internet era, plus, orange 25.10.06, 11:41 Dziękuje, za wszystkie listy. na BC chyba sie nie zdecyduję, bo jednak jest drogi, ale ciekawa oferte ma teraz Plus, tego Iplusa może warto wziąć? czy ktos może ma? Tutaj opłaty sa stosunkowo niższe niż BC. Odpowiedz Link Zgłoś
profanator Re: bezprzewodowy internet era, plus, orange 25.10.06, 12:49 opinie uzytkownikow iplusa sa nienajlepsze. niestabilnosc polaczenia, to glowna wada. umts w plusie nie wiadomo kiedy bedzie. era ma miec do konca roku. iplus w okolicy lotnisko, osowa gora, fordon nie nadaje sie do pracy (www, poczta). do skype edge to nieporozumienie. o ile sie da popisac to na głosowe nie ma co liczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
troll25 Do profanatora 25.10.06, 13:44 Zastanow sie (o ile nie podjales juz decyzji) czy potrzebujesz "stalego" lacza. Ja w domku mam kabel a wszedzie indziej korzystam z SimDaty (prepaid) 100kb kosztuje 3 gr wiec do gadania przez gg, sciagania maili czy ogladania www spokojnie wystarcza... Jeszcze wylaczam sobie obrazki na stronach www (korzystam z netu w palmtopie) i transfer naprawde nie jest duzy... Raz na kwartal 50 pln i jestem mobilny :) Potrzba tylko dobra komorke (EDGE, UMTS) i Bluetooth w obu urzadzeniach. Jesli to ma byc jedyny lacze, ktore bedziesz posiadal to zapomnij o tym co pisalem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
profanator Re: Do profanatora 25.10.06, 15:33 szukam rozwiazania kt mi umozliwi prace w sieci (bez szalenstw - tak jak pisalem wczesiej) w chacie mam 2mega neo wiec do wiekszych robótek styknie. mysle tez nad rozwiazaniem pre paid do palmtopa. co mnie zniecheca do wykrzystywania palma jako modemu? kable, bluetoothy, ładowarki i caly te badziew. mysle, licze, kalkuluje. i wychodzi mi ze najlepiej byloby miec satelitarne łącze przenosne o przepustowosci ze 4mega za 10 zeta rocznie ;-) zniecheca mnie jakikolwiek abonament, umowy itp. jade na tiktaku od 2 lat i nie wychodzi drozej niz jakakolwiek opcja abonamentowa z tzw darmowymi minutami za kt placic trzeba 150 zeta abonentu. dzieki za porade. Odpowiedz Link Zgłoś