Dodaj do ulubionych

bezprzewodowy internet era, plus, orange

21.10.06, 11:19
czy ktos ma doswiadczenia z tymi uslugami. planuje zakup i jestem ciekawy czy
ma to sens. mile widziane opinie (rzetelne!) uzytkownikow. dzieki z góry.
Obserwuj wątek
    • 3ym Re: bezprzewodowy internet era, plus, orange 21.10.06, 16:18
      BlueConnect - chodzi koło 18 kilo/sek . Podobno do końca roku wchodzi umts.
      Orange - podobno umts chodzi na Starym Rynku i w Osielsku.
      IPlus - jak pytałem kiedy będzie umts w Bydgoszczy to nie potrafi tego
      okreslić...
      • monika.bis11 Re: bezprzewodowy internet era, plus, orange 25.10.06, 09:57
        Chciałabym poznac opinie osób majacych blue connect. jak to działa, czy warto w
        to zainwestować, czy lepiej zdecydowac sie na Neostradę?
        • t.king Re: bezprzewodowy internet era, plus, orange 25.10.06, 10:41
          to zależy,czego wymagasz od internetu,jeżeli mobilności - stałego łącza
          gdziekolwiek będziesz ,to BC to bardzo dobry wybór ,prędkość zależy od
          posiadanego modemu,tudzież telefonu;no i oczywiście miejsca połączenia z siecią
          internet ...cena 40 zł netto jest myślę do zaakceptowania i obejmuje wszystkie
          standardy transmisji danych :)
          • monika.bis11 Re: bezprzewodowy internet era, plus, orange 25.10.06, 10:56
            zależy mi na najnormalniejszym korzystaniu z internetu, głównie przeglądanie
            stron, gg, skype, żadnych skomlikowanych działań. Zainteresowałam sie
            bezprzewodowym, bo nie mam i nie chce miec telefonu stacjonarnego, mimo tego że
            podciągnieta linie telefoniczną. Dowiadywałam sie w Erze i BC kosztuje 120zł
            miesięcznie, a modem 242zł, żeby móc miec abonament 50zł/mc trzeba wykupic
            modem za 900zł!!!!
            • t.king Re: bezprzewodowy internet era, plus, orange 25.10.06, 11:06
              w pierwszym wariancie przez 2lata zapłacisz 3.122 ,a w drugim 2.100:)
              jeżeli będziesz korzystać w domu (w Bydgoszczy ???)proponuję się wstrzymać do
              nowego roku ,wtedy telekompromitacja będzie musiała zaoferować internet bez
              abonamentu telefonicznego ,będzie więc taniej,szybciej i lepiej :)
              • 3ym Re: bezprzewodowy internet era, plus, orange 25.10.06, 11:11
                BC raczej nie nadaje się do Skype. Tranfer się waha i jest stosunkowo mały.
                • monika.bis11 Re: bezprzewodowy internet era, plus, orange 25.10.06, 11:41
                  Dziękuje, za wszystkie listy. na BC chyba sie nie zdecyduję, bo jednak jest
                  drogi, ale ciekawa oferte ma teraz Plus, tego Iplusa może warto wziąć? czy ktos
                  może ma? Tutaj opłaty sa stosunkowo niższe niż BC.
                  • profanator Re: bezprzewodowy internet era, plus, orange 25.10.06, 12:49
                    opinie uzytkownikow iplusa sa nienajlepsze. niestabilnosc polaczenia, to glowna
                    wada. umts w plusie nie wiadomo kiedy bedzie. era ma miec do konca roku. iplus w
                    okolicy lotnisko, osowa gora, fordon nie nadaje sie do pracy (www, poczta). do
                    skype edge to nieporozumienie. o ile sie da popisac to na głosowe nie ma co liczyc.
                    • troll25 Do profanatora 25.10.06, 13:44
                      Zastanow sie (o ile nie podjales juz decyzji) czy potrzebujesz "stalego" lacza.
                      Ja w domku mam kabel a wszedzie indziej korzystam z SimDaty (prepaid) 100kb
                      kosztuje 3 gr wiec do gadania przez gg, sciagania maili czy ogladania www
                      spokojnie wystarcza... Jeszcze wylaczam sobie obrazki na stronach www
                      (korzystam z netu w palmtopie) i transfer naprawde nie jest duzy... Raz na
                      kwartal 50 pln i jestem mobilny :)
                      Potrzba tylko dobra komorke (EDGE, UMTS) i Bluetooth w obu urzadzeniach.

Jesli to ma byc jedyny lacze, ktore bedziesz posiadal to zapomnij o tym co
                      pisalem ;)
                      • profanator Re: Do profanatora 25.10.06, 15:33
                        szukam rozwiazania kt mi umozliwi prace w sieci (bez szalenstw - tak jak pisalem
                        wczesiej) w chacie mam 2mega neo wiec do wiekszych robótek styknie. mysle tez
                        nad rozwiazaniem pre paid do palmtopa. co mnie zniecheca do wykrzystywania palma
                        jako modemu? kable, bluetoothy, ładowarki i caly te badziew. mysle, licze,
                        kalkuluje. i wychodzi mi ze najlepiej byloby miec satelitarne łącze przenosne o
                        przepustowosci ze 4mega za 10 zeta rocznie ;-) zniecheca mnie jakikolwiek
                        abonament, umowy itp. jade na tiktaku od 2 lat i nie wychodzi drozej niz
                        jakakolwiek opcja abonamentowa z tzw darmowymi minutami za kt placic trzeba 150
                        zeta abonentu. dzieki za porade.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka