ojro1 24.11.06, 23:47 Macie w sobie jakas manie zbieractwa? (oprocz gromadzenia kazdej wiadomosci na tematem wyborow :-P) Kolekcjonujecie jakies znaczki lub monety, kapsle od butelek i takie rozne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ojro1 Re: Pasja kolekcjonera 24.11.06, 23:48 ojro1 napisała: > na tematem wyborow :-P)< na temat, oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
milech Re: Pasja kolekcjonera 24.11.06, 23:51 Ja zbieram wszelkie informacje i materialy na temat fontanny POTOP jak i jej tworcy prof. Ferdinanda Lepcke. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Pasja kolekcjonera 24.11.06, 23:52 Pasjami lubię zbierać kasztany:) Ale one tak szybko się starzeją:( Odpowiedz Link Zgłoś
milech Re: Pasja kolekcjonera 25.11.06, 00:00 rozczarowana-torunianka napisała: > Pasjami lubię zbierać kasztany:) > Ale one tak szybko się starzeją:( .................................... Mila i zdrowa pasja. W dziecinstwie suszylem kasztany w piekarniku ale po tym zabiego tracily polysk. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Pasja kolekcjonera 25.11.06, 00:02 no właśnie;) te kasztany zachowują się niewdzięcznie. Lepiej zbierać kamyki i muszelki. Ale w tym celu trzeba udać się nad morze;) Odpowiedz Link Zgłoś
ojro1 Re: Pasja kolekcjonera 25.11.06, 00:03 Ja zaborczo gromadze ksiazke (-i?) A.de Saint-Exupery "Maly ksiaze" we wszystkich mozliwych jezykach. Nowym nabytkiem jest wydanie w j.finskim (troche grubsza od innych, bo tak wiele samoglosek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ojro1 Re: Pasja kolekcjonera 25.11.06, 00:13 milech napisał: > To ile masz tych wydan?< Na razie tylko 4 sztuki, ale na pewno "pojde" szybkim tempem, bo mam w sobie pasje, nie tylko zbieracza :-) Na poczatku myslalam, by zbierac tylko w jezykach, ktore znam, ale ograniczyloby to juz na samym poczatku liczbe egzemplarzy do kilku, wiec zamiary rozszerzylam. A Tobie jak idzie z fontanna? Dobrze, ze jest ktos taki jak Ty :-) Odpowiedz Link Zgłoś
milech Re: Pasja kolekcjonera 25.11.06, 00:46 Mam juz dosc sporo ale ciagle za malo. Zadziwiajacym jest jak malo jest do zdobycia w Niemczech. Mam nadzieje ze nasze zbiory powieksza sie w najblizszym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
elodia Re: Rózne rzeczy... 25.11.06, 01:42 Uśmiechy Dobrych ludzi Wrażenia: Ciepłego słońca Srebrzystej gwiazdy Delikatnego deszczu Pachnącego wiatru Szumiącego lasu Pachnącej łąki Różne rzeczy... Ładne wiersze... Dlaczego nie przyszłaś wczoraj ? Czekałam...Czekałam... Mówiłaś, że spotkamy się w naszej kawiarni... Obiecałaś... Cały wieczór siedziałam. Wypiłam 4 czarne kawy. Wchodzili różni ludzie, głośni, ordynarni. Mówili. Pili. Gestykulowali. Przy mnie siadł jakiś szlagon wąsaty w węgierce... A ja byłam taka smutna, smutna... Tak na mnie dziwnie patrzył ten kelner kulawy... Wiesz... On musi mieć dobre serce... Dlaczego nie przyszłaś ? Może jesteś chora ?... (... Na dworze deszcz płacze i płacze Rozwiewny, bezkonturny... ) A może mąż był wczoraj w domu ? ... Jaki on niedelikatny, gruboskórny. Gdyby wiedział jak mi było przykro... Nie mówiłam nic nikomu, A tak bardzo liczyłam, że Cię zobaczę... Dziś pójdę znów, jak będą zapalać latarnie. Będę chodziła i patrzyła w twoje okna, W twoje okna zasłonięte firanką. Zaczną zamykać sklepy, otwierać kawiarnie. Deszcz będzie padał... Będzie kapał z dachów... Przejdzie koło mnie jakiś starszy pan pod parasolem... Spytam się go, dlaczego Cię nie ma... Co robisz ?... Tak bym chciała widzieć... Może wie, a może nie wie, A może tylko nie chce odpowiedzieć ?... Będę chodziła tam i na powrót po ulicy, Taka smutna, jak wczoraj, I liczyła okna w twojej kamienicy... Ulica będzie pusta... Może wejdziesz, może staniesz w oknie W swojej czarnej, taftowej sukience... Zresztą nie wiem czy bym Cię nawet poznała. Wiem tylko, że masz słodkie purpurowe usta I takie wąskie, białe, aksamitne ręce... Dlaczego nie przyszłaś ?... (J.B.) Odpowiedz Link Zgłoś
ojro1 Re: Rózne rzeczy... 26.11.06, 23:49 elodia napisała: ... cudny wiersz!!!! > (J.B.)< Dawno nie czytalam tak pieknej poezji! J.B. - ? Odpowiedz Link Zgłoś
ojro1 Re: Pasja kolekcjonera 25.11.06, 00:08 mac_byd napisał: > Mam pasję, zbieram ojro ;)< ;-)))) Ile ich nazbierales? Odpowiedz Link Zgłoś
ojro1 Re: Pasja kolekcjonera 25.11.06, 00:20 mac_byd napisał: > Za mało, stanowczo za mało!< No, i na tym wlasnie polega pasja - zawsze za malo, zawsze wiecej :-P Odpowiedz Link Zgłoś
zinekk Re: Pasja kolekcjonera 26.11.06, 17:04 ojro1 napisała: > Macie w sobie jakas manie zbieractwa? > (oprocz gromadzenia kazdej wiadomosci > na tematem wyborow :-P) > Kolekcjonujecie jakies znaczki lub > monety, kapsle od butelek i takie rozne? > > > Z kapslami trafiłaś w dziesiątkę. Do niedawna zbierałem wszelkie akcesoria do wyrobów alkoholowych typu: kufle do piwa, otwieracze do butelek. Zbierałem etykietki win, które wypijałem i kazdy kapsel od butelki piwa, którą wypiłem. I mam wór takich kapsli. Obecnie moja pasja kolekcjonerska nie rozwija się, bo gwałtownie ograniczyłem spożycie piwa i wszelkich trunków. Kolekcjonowałem tez kubki, ale nie mam ich dużo. Kilkanaście. Każdy z nich ma swoją historię i jest niezwykły. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rokoman Re: Pasja kolekcjonera 26.11.06, 17:31 Stara prawda to fakt, że: - lat i pracy mamy za dużo, ale: - czasu i pieniędzy mamy za mało! Warto więc oszczędzać / kolekcjonować /, te ie! Odpowiedz Link Zgłoś
ojro1 Re: Pasja kolekcjonera 26.11.06, 21:39 rokoman napisał: > Stara prawda to fakt, że: > - lat i pracy mamy za dużo, > ale: > - czasu i pieniędzy mamy za mało! > Warto więc oszczędzać / kolekcjonować /, > te ie! < Rokoman, cos Ci tutaj ulecialo w kosmos, ale co? Odpowiedz Link Zgłoś
ojro1 Re: Pasja kolekcjonera 26.11.06, 21:44 zinekk napisał: > Z kapslami trafiłaś w dziesiątkę. Do niedawna zbierałem wszelkie akcesoria do > wyrobów alkoholowych typu: kufle do piwa, otwieracze do butelek. Zbierałem > etykietki win, które wypijałem i kazdy kapsel od butelki piwa, którą wypiłem. I > mam wór takich kapsli. Obecnie moja pasja kolekcjonerska nie rozwija się, bo > gwałtownie ograniczyłem spożycie piwa i wszelkich trunków.< I dobrze! Ty lepiej nie zbieraj tych kapsli ;-P > Kolekcjonowałem tez kubki, ale nie mam ich dużo. Kilkanaście. Każdy z nich ma > swoją historię i jest niezwykły.< Dlaczego perfektum? Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Pasja kolekcjonera 28.11.06, 17:35 Ano - przeca mom forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=8259768&s=0 Tako link se dom. Odpowiedz Link Zgłoś