zdrajca1 06.12.06, 19:32 Złodzieju Słaby.Zdychaj z głodu a nie kradnij młodzieży.Czy nie można tego kretyna wyrzucić wreszcie z klubu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bartas1 Re: Finansowy bałagan w Astorii 06.12.06, 21:07 swięte słowa , słabęcki nieudaczny staruch , który trzyma sie koryta , bo nigdzie nie znalazłby pracy Odpowiedz Link Zgłoś
siedemosiem Re: Finansowy bałagan w Astorii 06.12.06, 21:26 ciekawe czy za kilka lat Czarny i Tillinger nie poda se lapy w areszcie na Walach :P Odpowiedz Link Zgłoś
natash_asta Re: Finansowy bałagan w Astorii 06.12.06, 23:42 Płakać się chcę. Ten debil nadal twierdzi że spłaci dług. Wyjście jest jedno: Przkazanie sekcji kosza Novum. Novum przejmuje nazwe Astoria Bydgoszcz. Mamy w końcu normalnych działaczy i za rok bijemy się o awans do 1 ligi. Czy nikt nie ma władzy w tym mieście, żeby Grubas oddał stołek w sekcji kosza? On twierdził że z basenu spłaci w niecału rok 500 000 długu. To zostawmy mu ten basen i niech sobie spłaci ten dług, a za rok niech będzie na jego koncie 500 000. Wali mnie to. Niech zostawi kosza. Bo na dzień dzisiejszy niedość że nie spłaca to jeszcze okrada młodzież. Musi być w Bydgoszczy jeden mocny klub, plan jego powołanie wyżej opisałem. Już dawno byłby stworzony, gdyby słaby oddał sekcje. Ps. Wiem to z pewnego źródła: W ostatnim sezonie w DBL Asta wysłała młodzież na 2 obozy. 2 ligowe Novum na 4. No nikt normalny nie powie mi tu że coś jest nie tak. Bo za hale Novum płaci, a Asta ma ją od miasta za free. Odpowiedz Link Zgłoś
natash_asta Re: Finansowy bałagan w Astorii 06.12.06, 23:45 Ps. Wiem to z pewnego źródła: W ostatnim sezonie w DBL Asta wysłała młodzież na 2 obozy. 2 ligowe Novum na 4. No nikt normalny nie powie mi tu że jest tu wszystko w porządku? Bo za hale Novum płaciło, a Asta ma ją od miasta za free. Nawet każdy kto grał w Ascie, a znam pare takich osob, Słabęckiego określa jednym słowem "złodziej-krętacz". Nawet byli koszykarze woleli powołać własny klub, żeby nie mieć już z nim do czynienia. Niech UM przejży na oczy i zrobi coś bo kosz zniknie z Bydgoszczy tak jak Hokej :/ Odpowiedz Link Zgłoś
kozi65 Re: Finansowy bałagan w Astorii 07.12.06, 11:13 natash to chyba sporadycznie czyta gazety a jej zachwyt nad nowum niewiem skad sie bierze chyba dlatego ze graja tam przystojne chlopaki niech mi pokaze gdzie w nowum jest dobrze na wyjazdy zawodnicy zabieraja swoje kanapki bo pseldo dzialaczy z nowum nie stac zfundowac im obiadu klepia bide jeszcze gorsza od asty nikt tam od poczatku sezonu nie dostal zlamanego grosza nie maja gdzie grac bo z fordonu ich usunieto bo nie placa z wynajecie hali uprosili czarnego zeby zgodzil sie im urzyczyc hali na mecze bo na treningi ich nie stac ten ich trener to jakas pomylka jako zawodnik ok. ale trener niporozumienie tylko czekaja na koniec roku i pocztek nowego jak na zmilowanie bo moze z miasta dostana troche kasy i bedzie na autobus na wyjazy i na koniec pokaz mi chociaz jednego sponsora jakiego zalatwili ci dzialacze niema i nie bezie a wiesz dlaczego bo NIEJAKI ADAM SOROKO WSZYSTKO ROBI ZEBY W BYDZI NIE BYLO BASKETU NA WYSOKIM POZIOMIE NAJWYZEJ 2-3 LIGA I TO SAME DOLY jego wypowiedz w dzisiejszej gazecie siwiadczy o tym ze co zwiazane z basketem to zle a przeciez nie musze chyba tobie przypominac ze jeszcze pol roku temu pan SOROKO byl w zarzadzie astori i tez podejmowal jakies decyzje dobre czy zle to pokarze czas on wola uciec jak szczur z tonacego okretu a teraz SOROKO technik-mechanik znawca sportu wyczynowego pierdzieli farmazony gdyby nie slabedzi to do dzisiaj nie ogladalibysmy estraklasy koszykarskiej a wielu z was nawet by niewiedzialo co to basket na poziomie DBL ja to chociaz pamietam czasy awansu do ligi 1 i 2go oraz rezygnacji z ligi jak prezesem klubu byl E.Warczak notabene prezydent miasta najpier zapoznaj sie dziecino z historia basketu czy innych dyscyplin sportowych i oceniaj takich ludzi jak czarny tylinger sagan bierwagen a potem krytykuj Odpowiedz Link Zgłoś
glasnevin Re: Finansowy bałagan w Astorii 07.12.06, 15:06 kozi65 co ty go czlowieku tak bronisz? karnecik na basen dostales w zamian czy moze inne korzysci od zlodzieja? ogaarnij sie troche bo pachnie prywata, odwidzisz wkrotce swojego plenipotenta na walach. zbieraj na paczke!! Odpowiedz Link Zgłoś
astor00 Re: Finansowy bałagan w Astorii 07.12.06, 13:56 Ufff.....trzeba mieć dużo samozaparcia żeby przebrnąć przez taki tekst.Najdłuższe zdanie jakie przydarzyło mi się przeczytać. Co do meritum - przez przypadek wiem kto jest autorem tego dzieła więc o obiektywizmie mowy nie ma.A zaniedbania panów Rutkowskiego i Słabęckiego są tak ewidentne i rażące że trzeba mieć klapy na oczach jak deska sedesowa, żeby tego nie widzieć. Nudne jest także obarczanie winą władz miasta za nieudolne prowadzenie klubu i rzekome niszczenie basketu. Proszę o jakieś inteligentniejsze alibi gdyż tylko z racji zaangażowania finansowego miasta ten klub jeszcze trwał. Co do Novum , nieprawdą jest że nie nie placiło za salę.Faktem jest jednak że też ''bida piszczy''. Odpowiedz Link Zgłoś
natash_asta Re: Finansowy bałagan w Astorii 07.12.06, 14:20 Więc od początku. - Novum nie ma kasy na na jakiekolwiek pensje dla zawodników z 2 ligi, ale powiedzieli im to przed sezonem. A nie jak słaby po 3 misiącach nie płacenia. I chłopacy z Novum zgodzili się grać na takich zasadach. A dla nich najważniejsze jest szkolenie mlodzieży. A zarząd Asty ostatnim posunięciem pokazał, gdzie ma to szkolenie. - Gdzie spłacanie długów Asty z basenu <lol>? Jak to możliwe że nie dostaną kasy na młodzież, przecież to parodia. Ważne, że na radzie z kolegami, można się nadźgać! To jest cała prawda. I ty osobo siedząca teraz również na ławce trenerskiej obecnej Asty (do Kozi_65) patrząc na ta tragedie, bo jak inaczej nazwać obecną sytuację klubu, bornisz tych pseudo działaczy ?!? Słabęcki to już tyle nakradł, że mu sie w kieszeniach nie mieści zwykłych spodni i musi bokówki sobie kupić! - Novum zostało założone przez osoby w przeszłości związane z Astą. A dlaczego? Bo nikt nie chcę już patrzeć na Słabego. A a propo błagania, to niech Słaby pójdzie i rzuci na tacę w niedzielę, żeby tobie nidługo za KPEC nie kiwał z Wałów. Ps. Obecna sytuacja w Aście jest super! Brak nawet wody na mecze dla zawodników. A tak bronionego przez Ciebie Słabęckiego to w tym sezonie nie wiedziałem na żadnym meczu czy to u nas czy na wyjeździe, a byłem na wszystkich meczach! Zawodnicy tez zresztą go nie wiedzieli! Odpowiedz Link Zgłoś
szekspir1984 Re: Finansowy bałagan w Astorii 07.12.06, 17:21 Mi się tam nawet nie chce myśleć kto to jest Kozi, bo wbijam w takie farmazony. Skoro piszesz, że chłopaki z Novum biorą ze sobą kanapki na droge to uwierz, że drożej kosztują kanapeczki z szyneczką i warzywami, niż woda z biedronki za 50 gr. na którą welki Pan Prezes Nieudacznik nawet nie ma. Zresztą co ma do tego Novum. Liczy się tylko to, że Asta to elita emerytów, jedyną młoda twarzą jest tam Frasz, a cała reszta jest w wieku Eleonory ze Złotopolskich. I jak mogą dobrze zarządzac Klubem takie osoby. Uwierz Kozi, że rozmawiałem już przez lata z graczami Asty, rozpoczynając od sąsiada (brata chłopaczyny co jeździł z nami rónież na wyjazdy) który grał w Astorii, po graczy ze składu teraz, jak i juniorów (rozmawiałem z nimi miesiąc temu) I ZAWSZE TEMAT BYł TEN SAM - HUMORYSTYCZNE PPRZEKOPANIE OGRóDKA U PANA CZARNEGO. Więc nie chodzi mi kto co umie, kto gdzie gra, czy iule ma lat. Liczy się to kto, co stracił, a Słabęcki wylał z Astorię juz dwa razy, nie przygotował dokumentów na rozmowę ze sponsorem, jak przyszedł sponsor to on miał inne spprawy (jak to przeekazał na jeden z koszykarzy grających nadal w DBL), a teraz nawet nie potrafi rozparcelować kasy dla młodzieży. Obawiam się, że tym klubem lepiej by zarządzał ratownik z tego ogrzybiałego basenu, albo praktykant na ratownika. ASTA TO MY, CI JUNIORZY, SSBK I TRENERZY PRACUJąCY Z FRAJER, BO CI PRZY STOłKACH PENSJE DOSTAJą!! Odpowiedz Link Zgłoś
szekspir1984 Re: Finansowy bałagan w Astorii 07.12.06, 17:24 Mi się tam nawet nie chce myśleć kto to jest Kozi, bo wbijam w takie farmazony. Skoro piszesz, że chłopaki z Novum biorą ze sobą kanapki na droge to uwierz, że drożej kosztują kanapeczki z szyneczką i warzywami, niż woda z biedronki za 50 gr. na którą welki Pan Prezes Nieudacznik nawet nie ma. Zresztą co ma do tego Novum. Liczy się tylko to, że Asta to elita emerytów, jedyną młoda twarzą jest tam Frasz, a cała reszta jest w wieku Eleonory ze Złotopolskich. I jak mogą dobrze zarządzac Klubem takie osoby. Uwierz Kozi, że rozmawiałem już przez lata z graczami Asty, rozpoczynając od sąsiada (brata chłopaczyny co jeździł z nami rónież na wyjazdy) który grał w Astorii, po graczy ze składu teraz, jak i juniorów (rozmawiałem z nimi miesiąc temu) I ZAWSZE TEMAT BYł TEN SAM - HUMORYSTYCZNE PPRZEKOPANIE OGRóDKA U PANA CZARNEGO. Więc nie chodzi mi kto co umie, kto gdzie gra, czy iule ma lat. Liczy się to kto, co stracił, a Słabęcki wylał z Astorię juz dwa razy, nie przygotował dokumentów na rozmowę ze sponsorem, jak przyszedł sponsor to on miał inne spprawy (jak to przeekazał na jeden z koszykarzy grających nadal w DBL), a teraz nawet nie potrafi rozparcelować kasy dla młodzieży. Obawiam się, że tym klubem lepiej by zarządzał ratownik z tego ogrzybiałego basenu, albo praktykant na ratownika. ASTA TO MY, CI JUNIORZY, SSBK I TRENERZY PRACUJąCY Z FRAJER, BO CI PRZY STOłKACH PENSJE DOSTAJą!! Odpowiedz Link Zgłoś
kozi65 Re: Finansowy bałagan w Astorii 07.12.06, 22:26 jak myslicie dlaczego miasto zlikwidowalo basket w miescie bo pan soroko wymyslil zaku maty mondo do siatkowki a taka mata to koszt 250tys i co miala sobie lerzec w magazynie i raz na rok wyciagana na lige swiatowa nie bo nie poto wydano tyle kasy zeby to gnilo wiec nalezalo zlikwidowac basket z luczniczki bo koszykarze nie moga na tym grac od tygodnia mata jest juz rozlorzona i nie myslcie ze DBL wroci do bydzi zapomnijcie o tym bo o to zadbal pan soroko a nowum to tylko czeka kiedy dostanie kase z miasta tak samo jak czekala asta i jaka mlodziez w nowum gra pokarzcie mi chociarz jednego reperezanta polski jakiej kolwiek grupy wiekowej albo zeby chociaz zagrali gdzies w finalach mistrzostw polski dla przypomnienia asta w tym sezonie w juniorach starszych zajela 6-miejsce w polsce a nowum? Odpowiedz Link Zgłoś
natash_asta Re: Finansowy bałagan w Astorii 08.12.06, 09:35 A ile lat istnieje Novum, a ile Asta? Myślę że awans po 1-2 latach trenigów chłopaków z gimnazjum w Novum do pierwszej 8 w Polsce jest większym sukcesem, niz cookolwike co zrobił Słaby. Niech pobędziemy z Astą jeszcze tak z 4 lata na tym poziomie co obecnie, to zobaczymy wtedy jak będzie wyglądało trenowanie młodzieży i ilu chętnych będzie to gry w Aście. Jak po 3 miesiącach najlepsi chcą już uciekać bo muszą sobie sami wodę kupować na mecze to faktycznie zasługi Czarnego są prawie takie jak Piłsudzikiego. A ty co tak popierasz Grubasa, pijesz z nim na Radzie czy daję Ci kasę na lewo? Może stawia Ci za kradzione pieniądze, dlatego co? Bo z tego co widziałem to na narty w myślęcinku Cię stać i na seteczkę wódki po tym też! Odpowiedz Link Zgłoś
natash_asta Re: Finansowy bałagan w Astorii 08.12.06, 09:42 Do Kozi65: A ty skończyłeś wogóle jakąś szkołę, bo jakoś ciężko znaleźć jakiś znak interpunkcyjny w twoich wypowiedziach. Może żadnej dlatego tak zależy Ci na posadzie w Aście, bo tam większość pewnie jest takich działaczy. <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
natash_asta Re: Finansowy bałagan w Astorii 08.12.06, 09:51 kozi65 napisał: > jak myslicie dlaczego miasto zlikwidowalo basket w miescie bo pan soroko > wymyslil zaku maty mondo do siatkowki a taka mata to koszt 250tys i co miala > sobie lerzec w magazynie i raz na rok wyciagana na lige swiatowa O to że Asta nie gra w DBL to zadbał Słabęcki. Jego pozyskiwanie sponsorów, przekręty z KPECem i wiele innych które nie zostału jeszcze :> ujawnione. Jak można tak prezentować klub w TV, dziurawe skarpet, golf z kosza PCK i odór z ust jakby mył je raz w roku w wigilię, gdy całuje się z swoim psem, żeby mu przykrości nie zrobić! Jak już jesteś tak blisko z Czarnym to daj mu nieraz tic-tacka, żeby nie odstraszał ludzi od Asty. I już skończmy ta polemikę, bo My wiemy swoje, a Wy macie pełne kieszenie, dlatego nie dojdziemy do wspólnego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
glasnevin Re: Finansowy bałagan w Astorii 08.12.06, 12:03 hehe coz za teoria, nie ma kosza w BDG bo kupiono wykladzine mondo, nono widze ze marnuje sie wybitny talent szpiegowski, proponuje pisac scenariusz do nowego bonda z taka wyobraznia:D z tego koziego 65 to niezly obludnik, chodzi na Novum a tu wylewa pomyje i zrywa winogrona z dupy grubasa. stop dla zaklamanych ludzi i poplecznikow slabeckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
natash_asta Re: Finansowy bałagan w Astorii 08.12.06, 12:51 Do Kozi65: Nasuneło mi się jeszcze jedno pytanko :). Skoro jesteś stryjem osoby Adama Beta i tak narzekasz na Novum, to załatw posadkę swojemu bratankowi/siotrzeńcowi w Aście :D. Tylko tam będziesz musiał mu samemu kupić wodę mineralną, bo już na to nie ma nawet pieniędzy. Ps. Póki w Aście będą takie stare zacofane pryki, to zarządzanie tym klubem będzie wyglądało jak wygląda, czyli brak zarządzania. Złodzieją i oszutom mówimy stanowcze @%#@!%@#! Odpowiedz Link Zgłoś
kozi65 Re: Finansowy bałagan w Astorii 08.12.06, 18:43 czy wy osly wiecie wogole kto to jest Adam Bet? Odpowiedz Link Zgłoś
bartodzieje do kozi65 08.12.06, 19:19 MICHALSKI JEST WYCHOWANKIEM NOVUM KADROWICZEM OBECNIE ZAWODNIKIEM NOVUM WIEC TAK NIE NARZEKAJ:) Odpowiedz Link Zgłoś
kozi65 Re: do kozi65 08.12.06, 20:34 z tego co wiem to Michalski 2-sezony temu zostal sprzedany z 4-tysiace zloty do anwilu i tam dopiero sie przy urlepie chlopak rozwina no chyba ze sie myle kolego bartodzieje a co do Adama Beta to wam powiem ze jest to swietej pamieci bardzo zasluzony bydgoski plywak przez swoje cale zycie zwiazany wlasnie z astoria do dzisiaj w wielu kategoriach wiekowych sa jego rekordy krajowe jak i klubu nie pobite Odpowiedz Link Zgłoś
natash_asta Re: do kozi65 09.12.06, 20:21 A ty to się chyba wyszkoliłeś przy Słabęckim. On tylko potrafi odpowiadać na pytania: sprawa jest w toku, potem, poźniej, staramy się, jesteś bliscy sfinalizowania umowy itd. A ty tego deba jeszcze bronisz, widocznie co nie co dla was jednak jeszcze kaski spływa, chociaż meczy się już nie nagrywa :>! Odpowiedz Link Zgłoś
kozi65 Re: do kozi65 09.12.06, 20:34 przecierz w nowum to graja sami zawodnicy z asty albo z wloclawka tam wychowankowie to tylko lawe grzeja Odpowiedz Link Zgłoś
natash_asta Re: do kozi65 10.12.06, 00:35 Ja o d@#%, a ty o wiatrakch. Każdy post to lizanie d@#% czarnem, może ty służysz w jego gabiecie jak Anna Krawczyk w samoobronie? Przecież Słaby był kiedyś masażystą (ot Polska prezydentem kraju mógłby elektryk, to czemu na szczycie klubu nie może stać masażysta) i może masuje Ci co nie co <lol>, dlatego go tak wychwalasz? Jedno pytanie skoro jest taki wspaniały to nie był jeszcze na, ani jednym meczu Asty? Za wcześnie były czy sam wymienia wodę wiadrami na basenie, żeby jego marzenie o spłaceniu długu za pomocą pełnego obłożenia się ziściły? Ps. A jak mogą grać skoro Novum liczy sobie parę lat i nie ma tam jeszcze ani jednego wychowanka w wieku np. Melona? Czy ty chłopie myślisz wogóle czy tylko stwarzasz pozory. A żeby zniżyć się do poziomu twojej interpunkcji to musiałbym położyć się na ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
natash_asta Re: do kozi65 10.12.06, 21:15 Jakoś dziś Cibie pyszałku Kozi65 nie było widać na ławce trenerskiej Astori. Czyżbyś się skuł ze Słabym na królowce oglądając BNBA? Zero szacunku dla was #%#@%^#$^~! Odpowiedz Link Zgłoś
gosialska5 Bajzel urzędasów udziela sie inwestorom 11.12.06, 14:32 Bajzel urzędasów udziela sie inwestorom Odpowiedz Link Zgłoś
bartlomiejus4 Re: Bajzel urzędasów udziela sie inwestorom 12.12.06, 11:57 Inwestorzy wychodza, jesli nie ma zysku ekonomicznego, a nie z racji urzedu. Niema = odeszli lub spowalniaja. Tak samo IKEA od 4 lat nic nie robi w Fordonie. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny1000 Czy nie można tego kretyna wyrzucić z klubu? 13.12.06, 09:08 zdrajca1 napisała: > Czy nie można tego kretyna wyrzucić wreszcie z klubu. Nie, ktoś za nim stoi ... Odpowiedz Link Zgłoś
0janas01 Re: Czy nie można tego kretyna wyrzucić z klubu? 14.12.06, 08:20 Prosciej byloby zlikwidowac i od zera zaczac tworzyc klub, bo jak sie afery rozlazly, nie tak latwo je ograniczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
derelka Re: Czy nie można tego kretyna wyrzucić z klubu? 14.12.06, 16:17 wystarczy nie chodzic na mecze. Odpowiedz Link Zgłoś
glasnevin Re: Czy nie można tego kretyna wyrzucić z klubu? 16.12.06, 00:07 a co chcesz osiagnac niechodzac na mecze? trzeba pomoc tym chlopakom, juniorom bo im zalezy na tym klubie i grze w kosza. dobrze ze wciaz sa ludzie ktorzy to rozumieja i staraja sie cos zmienic. kozi65 a ty juz przerzuciles siena siatkowke i tam szukasz zeby sie zaczepic:D jedno zrodelko wysycha to weszymy gdzie indziej... Odpowiedz Link Zgłoś
relatywista Pomoc tak, ale nie przymykac oko na takie afery!!! 18.12.06, 08:41 Pomoc tak, ale nie przymykac oko na takie afery!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bartlomiejus4 Re: Pomoc tak, ale nie przymykac oko na takie afe 19.12.06, 14:08 Jestem przeciwnikiem wspierania prywatnych przedsiewziec z publicznej kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
kanton2 Re: Pomoc tak, ale nie przymykac oko na takie afe 19.12.06, 14:12 powiedział spamerek bartłomieus szybko biegnąc do Bydgoszczy z piliczkami czerwonymi jak dupa pawiana. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny1000 Re: Pomoc tak, ale nie przymykac oko na takie afe 19.12.06, 14:14 chyba jestes chory z tym tropieniem kanton. Odpowiedz Link Zgłoś
pantwardowski1 Re: Pomoc tak, ale nie przymykac oko na takie afe 20.12.06, 14:16 bartlomiejus4 napisał: > Jestem przeciwnikiem wspierania prywatnych przedsiewziec z publicznej kasy. Tego chyba zabrania nawet ustawa? Odpowiedz Link Zgłoś
jaca515 Re: Czy nie można tego kretyna wyrzucić z klubu? 15.12.06, 14:44 0janas01 napisał: > Prosciej byloby zlikwidowac i od zera zaczac tworzyc klub, bo jak sie afery > rozlazly, nie tak latwo je ograniczyc. Sld jest winne wszelkim aferom. Odpowiedz Link Zgłoś
pomeranus1 Mlodziez nie majac sportu -demoralizuje sie!!!! 21.12.06, 09:16 Mlodziez nie majac sportu -demoralizuje sie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kanton2 Re: Mlodziez nie majac sportu -demoralizuje sie!! 21.12.06, 10:03 widać to na przykłdzie Torunia który jest pustynią sportową.Młodzież do tego stopnia jest zdemoralizowana że opluwa turystów przed domem w którym /podobno - bo dokładnie nie wiadomo/ urodził się M. Kopernik. Odpowiedz Link Zgłoś