bromberg1 21.12.06, 17:16 i jak w tym mieście ma być lepiej www.express.bydgoski.pl/look/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=2&NrIssue=480&NrSection=1&NrArticle=52196&IdTag=85 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yonas5 Re: Nepotyzm w Ratuszu 21.12.06, 17:43 Człowiek od lobbingu - radio pik Jan Rulewski, legendarny działacz "Solidarności", będzie pracował w Urzędzie Miasta w Bydgoszczy. Informacje potwierdził prezydent Konstanty Dombrowicz. Na razie nie wiadomo kiedy dokładnie Rulewski zostanie zatrudniony. Jedno jest pewne, jego osoba ma pomóc w promocji miasta. ------------------------------------------------------------------------- Skoro nie ma dla niego zajęcia, a płacić trzeba (poparł Dombrowicza w II turze) to chociaż dać mus strój bałwana, niech zalobbuje na starym rynku, może w końcu oprócz inwestorów i zima przestanie nas omijać, na święta. Odpowiedz Link Zgłoś
kotonek Zmiany kadrowe 21.12.06, 19:21 Czepiać się mozna do wszystkiego. Że się Dombrowicz pozbył Nowaka, to sie nie dziwię! Co do Wilniewczyc - nie mam zdania, osobiscie nie znam. Że zrobił kosmetyczną (procentowo) wymianę stanowisk, to i cóż takiego? - obsadził kilka etatów ludźmi do których ma zaufanie, to też rozumiem. A co do J. Rulewskiego - to skąd ten cynizm? Rulewski 10 lat posłował, ma doświadczenie i nazwisko, które w kraju i w Europie jest znane lepiej niż wszystkie pozostałe w bydgoskim samorządzie. Dombrowicz straciłby dużą szansę, gdyby tego nie wykorzystał. A ty, jonas5, troche sie zastanów nad kalibrem słów jakich używasz. Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: Zmiany kadrowe 21.12.06, 19:24 Rulewski znany w Europie?Hm tylko ktorej Odpowiedz Link Zgłoś
yonas5 Re: Zmiany kadrowe 21.12.06, 23:00 Ja się nigdy nie czepiam, natomiast co do Nowaka to chyba wiesz i nie muszę tego pisać, więc czego tu się czepiać? Nie pasuje to przy koalicji Pis. Wilniewczycowa? niedługo będzie miała swoją prezesurę także też nie masz co ją żałować. Jeśli jednak twierdzisz, że ok jest obsadzanie niekompetentych miernot na stanowiskach, tylko dla tego że popierali kandydata na prezydenta lub działali w jego komitecie, to ja się z Tobą nigdy nie zgodzę, mam nadzieję że kiedyś, jak będziesz poszukiwał pracy i przejdziesz grono ludzi z wyboru i zostaniesz Ty i ten ktoś - poplecznik i wybiorą jego, dlatego że ma znajomości - to wówczas może zrozumiesz jak dziś się mylisz. Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: miernoty 21.12.06, 18:03 Retkowski dyrektor wydzialu inicjatyw europejskich to szok facet okazal sie niekompetentny na poprzednim stanowisku i teraz dostaje posade dyrektora.No ale coz jaki prezydent tacy wspolpracownicy .MIERNOTY I NIEKOMPETENTNI Odpowiedz Link Zgłoś
bydgostiaa Re: miernoty 21.12.06, 22:22 A Ty, w jakiej dziedzinie jesteś kompetentny? W rzucaniu błotem na odległość sieci internetowej? No i w poprawianiu sobie samooceny poprzez szykanowanie, Nie musisz dziękować za to uznanie - splendory jeszcze spadną na Twoje, jakże zaszczytne czoło. Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: miernoty 21.12.06, 22:39 Jakie szykanowanie ?Ja stwierdzam fakty jakie sa Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: miernoty 22.12.06, 21:10 Dla mnie czarne nie jest biale a biale nie jest czarne i tyle w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: miernoty 21.12.06, 22:43 Albo sie pytasz albo stwierdzasz.Zdecyduj sie Odpowiedz Link Zgłoś
bydgostiaa Re: miernoty 22.12.06, 21:00 Pytanie retoryczne - mówi ci to coś? STWIERDZAM, że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zet Re: Nepotyzm w Ratuszu 21.12.06, 19:31 Dobra. A kto z tych osób jest krewnym Dombrowicza? Odpowiedz Link Zgłoś
facet.36 Re: Nepotyzm w Ratuszu 21.12.06, 22:27 ka_zet sądzę że autorowi tego watku chodziło bardziej o nepotyzm "polityczny" a nie dosłowny - czyli stołeczki dla kolegów z zaufanych dwóch partii oraz członków jego komitetu wyborczego...a tak szczerze to ciemność widzę ciemność przed naszy miastem... Odpowiedz Link Zgłoś