historykii 30.12.06, 07:22 Panowie( i Panie) rozwińcie temat i ukażcie " niewiernym" prawdziwe oblicze " układów". Ja musże jechać. Pozdrawiam i życzę Szczęsliwego Nowego Roku! >>>forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=54485245 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rokoman Re: Do reformatorów Wojewody Tokarczuka! 30.12.06, 09:18 Witam Cię historykii! Od razu zapytuję skąd w tytule b.Wojewoda Teodor Tokarczuk ? Jak tam z Twoją złamaną nogą, wierzę ,że już się dobrze goi? W razie potrzeby służę pomocą specjalistyczną. Ale ad rem: Adama Michnika poznałem przed laty mieszkając vis a vis na Mokotowskiej w Warszawie. Rodzina Michnikow przyjaźniła się wtedy z sąsiadami, którzy szefowali Urzędowi d/s Kontroli Publikacji i Widowisk w w Polskim Radio i TVP. Zreszta Ich serdeczną przyjaciółką była agentka UB i potem SB niejaka Irena Dziedzic. Wszyscy to tzw < żydokomuna > , która przyszła rządzić Polską z Moskwy z II Armią WP. Działalniość tej całej grupy została zakłócona wypadkami w 68r. i wznieconą przez Moczara i Gomułkę antyżydowską "hecą". Dla polski miało to zarówno negatywne, jak i pozytywne efekty. Jak można więc żądać od Michnika zmiany poglądów, charakteru, sposobu postępowania. Książka Rafała Ziemkiewicza obnażą wszystkie znane nam od lat sprawy / powinna być włączona do lektury podstawowej /. Walka z Solidarnością, po próbie zawłaszczenia haseł i znaku, wojna przeciwko racji, walka z prawicą w każdej postaci, wspieranie lewicy, a obecnie zajadłe atakowanie PIS i Kaczyńskich w każdej formie to przejaw działalności tzw Gazety Wybo/ió/rczej. Wszystko to po każdym względem i w każdej postaci jest przejawem antypolskości prezentowanej przez Adama Michnika przez całe życie !!! Przypomnę przyrodniego brata,żyjącego spokojnie w Szwecji, UB owca i kata Polaków. No i " wpadka " z " utopieniem " Lwa Rywina , pobratymca w wierzei przekonaniach. Pozdrawiam sercecznie ! Odpowiedz Link Zgłoś
rokoman Re: Do reformatorów Wojewody Tokarczuka! 30.12.06, 09:22 Oczywiście ma być < wojna przeciwko racji > związana z ujawnionymi agentami SB, dziennikarzami pracującymi nadal w Gazeciw Wybo/ió/rczej, zwanej także Judezeitung. Odpowiedz Link Zgłoś
rokoman Re: Do reformatorów Wojewody Tokarczuka! 30.12.06, 09:24 Dlaczego zlustrowanie nie przechodzi, to już chyba tajemnica Admina! Odpowiedz Link Zgłoś
historykii Re: Do reformatorów Wojewody Tokarczuka! 30.12.06, 16:48 Bo z b. Wojewodę A. Tokarczuka ceniłem i cenię-pomimo, że On poza PIS-em(...). Co do nogi-złamanej( w dówch miejscach,a na domiar złego -równolegle. Specjaliści mówią , ze to zły znak...)- czy tak chrupnęło, czy rozmawialismy- na konferencji w UMK z okazji stanu wojennego(...)? Pozdrawiam i zyczę dobrego, szczęsliwego Nowego Roku! Odpowiedz Link Zgłoś
rokoman Re: Do reformatorów Wojewody Tokarczuka! 30.12.06, 18:21 Niestety, w trakcie ostatniego naszego spotkania T.T.stwierdził, że wycofał się już z polityki. Mam nadzieję, że nie definitywnie. Złamanie, jak to opisujesz, rzeczywiście fatalne. Musisz zadbać o swoje kości . Pij mleko < białe Wapń >, polecam. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rokoman Re: Do reformatorów Wojewody Tokarczuka! 30.12.06, 18:29 Na konferencji w UMK nie byłem.W tym czasie uczestniczyłem w Warszawie w Konferencji < Stan wojenny - spojrzenie po 25 latach >, organizowanej przez Instytut "S".Dyskusja była rzeczowa i publicznie pokazywana.Potem w IPN w otwarciu wystawy < Twarze bezpieki >. Jak się spotkamy na kolejnym Forum, to sobie porozmawiamy. W Nowym Roku 2007 życzę Tobie wzajemnie zdrowia, realizacji zamierzeń i planów a także rzeczowych i konstruktywnych dyskusji na Forum. Odpowiedz Link Zgłoś
temida3 Re: Do reformatorów Wojewody Tokarczuka! 07.01.07, 08:40 Przed spotkaniem 16-tego, -proszę przeczytaj w POMORSKIEJ art. pt. "150 odkurzonych spraw"! TO BYŁ WIELOLETNI HORROR dla setek poszkodowanych- w tym mojej skromnej osoby, którego "włocławsko-lipnowscy stróże prawa", nie chcieli zapoznać( a moze inne zwązki ważyły...?) -ze staranną wnikliwością faktycznych stróżów prawa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
historykii Re: Do reformatorów Wojewody Tokarczuka! 02.01.07, 13:50 Temat " rzeka" -czyli "Michnikowszczyzna", Rafał Ziemkiewicz napisał pod moje zamówienie(...). Musimy ten temat przypomnieć tym wszystkim " modym wilczkom", co to nie znaja smaczku walki, a dzis zakładają togi sędziowskie i chcą wydawać wyroki na tych z PRL-u, jednocześnie mówić nam, co dobre a co złe(...). Dlaczego kieruję do reformatorów b. Wojewody A. Tokarczuka? Dlatego, że to za Jego wojewodowania w naszym regionie zaczęła " pukać do drzwi "psiznesmenom i oszustom royalowskim" -SPRAWIEDLIWOŚĆ! Czy nie pamietacie Bydgoszczanie, czy warto jest jeszcze raz przypomnieć to, za co polegliśmy- my uczciwi -prawi reformatorzy I szej SOLIDARNOŚCI, ktorym " dołki kopali ci , którym " michnikowszczyzna" była "katechizmem", dla ktorych nawet wprowadzano moratoria(...)? IN FRAUDEM LEGIS"(!!!) Ja pamiętam tamte wydarzenia( byłem w drużynie Pana Wojewody...)jak i inne- związane bezpośrednio z moją drogą przez..., krzyżackie doły". Zaczęło sie jeszcze za schyłkowego PRL-u- w Płocku, a potem w Czersku. Bedę więc przypominał o tych " w majestacie prawa" moratoriach Premiera J.K Bieleckiego(...) , o tych " zapłatach na okres 6 ciu miesięcy" dla " psiznesmena z Borów Tucholskich"( podczas gdy ZPD Czersk musiał płacić w ciągu miesiąca), o tych niekończących się i UMARZANYCH postępowaniach prokuratorskich ( wobec " braci leśnych" z RDLP Toruń...) i o tym wszystkim co nazywa się " DOJENIEM BUDŻETU" lub załatwianiem " pod stołem" ( pamiętacie jak " psiznesmen z Borów Tucholskich " [proponował mi we wrześniu '92 r -SAMIOCHÓD za odstąpienie drewna - z tzw puli dla ZPD Czersk) , ktore w dobie III R.P było -przynajmiej nienapiętnowane przez Wyborczą! Pójdę dalej- na "teatr krajowej sceny- PSIZNESMEŃSKIEJ". Opisywałem także-drogi i zawirowaNia niejakiego" szczuna"( spod Poznania- P.B....go) co się zwał doradcą 2 Premierów III R.P.( Pawlaka i Oleksego). To " spiritus movens" wszystkich przekrętów w dobie III ciej(...). Osobiście znałem tego czlowieka( kończyliśmy tę samą uczelnię). Wiem z kim się " prowadzał" -już w czasie studiów, wiem co robił w końcówce PRL- u( po jego ojcu przejmowaliśmy w '84 z moim Dyrektorem LZD w M. Goslinie)i znam skalę SZKÓD JAKIE WYRZĄDZIŁ" obywatelom III R.P.-wprost( także poczytajcie WPROST, jest o nim dziesiatki art.)pozyczając od nich pieniądze na DOMKI KANADYJSKIE(...). Oszukał w sposób perfidny i łajdacki od początku(...)wtedy ok. 40 tys obywateli. Wiem także na ile " mogłem popłynąć -bedąc dyr. ZPD Czersk, gdybym poszedł na współpracę z ich DREWBUDEM(zaiste proponowali wyjątkowo korzystne dla mnie - prywatnie warunki... ) Chcieli od nas kupować ca 100-150 tys M2 " materiałów podłogowych" w roku( jesień '90 r). Na koniec wiem także, ze u schyłku PRL-u na salony wprowadzali go " reformatorzy ówczesnej PZPR"( z A . Bronikowskim ( z tvp)i grupa związana z późniejszym Posłem, Ministrem etc.etc. J. Szmajdzińskim. Kto jeszcze zapytacie? "Pożyjom i usłyszym" (...). Dlaczego taki " szczun-oszust" mógł funkcjonować w III R.P dokonując OSZUSTW NA ŁACZNĄ KWOTE 1,1 MILIARDA ZŁ(!!!)? Dlaczego po I szym oszustwie ok 40 tys obywateli( DREWBUDU "rewiry"), mógł zostać doradcą 2 Premierów? Dlaczego jeszcze po tych " rewelacyjnie dojących skarb państwa" doradczych pracAch- już po '97 (gdzie z hukiem wyrzucił go kolejny Premier-W. Cimoszewicz) uzyskał zgodę na prowadenie BANKU(...)w 1998 r? Kto na to pozwolł? Czyż wówczas nie rządził " duet" profesorski tak hołubiony przez A. Michnika- L. Balcerowicz i A Gronkiewicz Waltz? Gdzie była WYB(...)RCZA? Gdzie był Pan, Panie Michnik? Po dwóch lataCH -po tym jak założył BANK poszła w III R.P kolejna sensacyjna wieść; o tym samym -"szczunie spod Poznania": BANK jest winien depozytariuszom wkąłdów( oszczędzającym obywatelom w BANKU) kolejne 550 MILIONÓW ZŁ!!! Po kolejnych 2 latach od kolejnej TERAPII-SZOKU, który W każdym normalnym kraju byłby nie do powtórzenia(!), ten sam " szczun" udzielał wywiadu WYB( ...) RCZEJ- czytałem -polecam Wam Polacy!!! W archiwum powinien być! PS Panie Rafale- dzięki-wielkie dzięki za to kompendium wiedzy o III RP. Odpowiedz Link Zgłoś
rokoman do temidy3 07.01.07, 10:47 Spotkamy się 16 stycznia! Już zarezerwowałem wolny czas. Bądż razem z historykiim. Przy dobrej kawie można bardziej szczegółowo wyjaśnić opinie. Pozdrawiam serdecznie. Ciekawi mnie , jak przyjałeś dzisiejsze wiadomości z Watykanu i Warszawy. Dla mnie to dobry dzień Kościoła .Głoszenie Prawdy to podstawowa rola jego sług! Odpowiedz Link Zgłoś