Dodaj do ulubionych

Do reformatorów Wojewody Tokarczuka!

30.12.06, 07:22
Panowie( i Panie) rozwińcie temat i ukażcie " niewiernym" prawdziwe
oblicze " układów". Ja musże jechać. Pozdrawiam i życzę Szczęsliwego Nowego
Roku!
>>>forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=54485245
Obserwuj wątek
    • rokoman Re: Do reformatorów Wojewody Tokarczuka! 30.12.06, 09:18
      Witam Cię historykii! Od razu zapytuję skąd w tytule b.Wojewoda Teodor
      Tokarczuk ? Jak tam z Twoją złamaną nogą, wierzę ,że już się dobrze goi? W
      razie potrzeby służę pomocą specjalistyczną. Ale ad rem:
      Adama Michnika poznałem przed laty mieszkając vis a vis na Mokotowskiej w
      Warszawie. Rodzina Michnikow przyjaźniła się wtedy z sąsiadami, którzy
      szefowali Urzędowi d/s Kontroli Publikacji i Widowisk w w Polskim Radio i TVP.
      Zreszta Ich serdeczną przyjaciółką była agentka UB i potem SB niejaka Irena
      Dziedzic. Wszyscy to tzw < żydokomuna > , która przyszła rządzić Polską z
      Moskwy z II Armią WP. Działalniość tej całej grupy została zakłócona wypadkami
      w 68r. i wznieconą przez Moczara i Gomułkę antyżydowską "hecą". Dla polski
      miało to zarówno negatywne, jak i pozytywne efekty.
      Jak można więc żądać od Michnika zmiany poglądów, charakteru, sposobu
      postępowania. Książka Rafała Ziemkiewicza obnażą wszystkie znane nam od lat
      sprawy / powinna być włączona do lektury podstawowej /. Walka z Solidarnością,
      po próbie zawłaszczenia haseł i znaku, wojna przeciwko racji, walka z
      prawicą w każdej postaci, wspieranie lewicy, a obecnie zajadłe atakowanie PIS i
      Kaczyńskich w każdej formie to przejaw działalności tzw Gazety Wybo/ió/rczej.
      Wszystko to po każdym względem i w każdej postaci jest przejawem antypolskości
      prezentowanej przez Adama Michnika przez całe życie !!! Przypomnę przyrodniego
      brata,żyjącego spokojnie w Szwecji, UB owca i kata Polaków. No i " wpadka " z "
      utopieniem " Lwa Rywina , pobratymca w wierzei przekonaniach. Pozdrawiam
      sercecznie !
      • rokoman Re: Do reformatorów Wojewody Tokarczuka! 30.12.06, 09:22
        Oczywiście ma być < wojna przeciwko racji > związana z ujawnionymi
        agentami SB, dziennikarzami pracującymi nadal w Gazeciw Wybo/ió/rczej, zwanej
        także Judezeitung.
        • rokoman Re: Do reformatorów Wojewody Tokarczuka! 30.12.06, 09:24
          Dlaczego zlustrowanie nie przechodzi, to już chyba tajemnica Admina!
      • historykii Re: Do reformatorów Wojewody Tokarczuka! 30.12.06, 16:48
        Bo z b. Wojewodę A. Tokarczuka ceniłem i cenię-pomimo, że On poza PIS-em(...).
        Co do nogi-złamanej( w dówch miejscach,a na domiar złego -równolegle.
        Specjaliści mówią , ze to zły znak...)- czy tak chrupnęło, czy rozmawialismy-
        na konferencji w UMK z okazji stanu wojennego(...)?
        Pozdrawiam i zyczę dobrego, szczęsliwego Nowego Roku!
        • rokoman Re: Do reformatorów Wojewody Tokarczuka! 30.12.06, 18:21
          Niestety, w trakcie ostatniego naszego spotkania T.T.stwierdził, że wycofał się
          już z polityki. Mam nadzieję, że nie definitywnie. Złamanie, jak to opisujesz,
          rzeczywiście fatalne. Musisz zadbać o swoje kości . Pij mleko < białe Wapń >,
          polecam. Pzdr.
          • rokoman Re: Do reformatorów Wojewody Tokarczuka! 30.12.06, 18:29
            Na konferencji w UMK nie byłem.W tym czasie uczestniczyłem w Warszawie w
            Konferencji < Stan wojenny - spojrzenie po 25 latach >, organizowanej przez
            Instytut "S".Dyskusja była rzeczowa i publicznie pokazywana.Potem w IPN w
            otwarciu wystawy < Twarze bezpieki >. Jak się spotkamy na kolejnym Forum, to
            sobie porozmawiamy. W Nowym Roku 2007 życzę Tobie wzajemnie zdrowia, realizacji
            zamierzeń i planów a także rzeczowych i konstruktywnych dyskusji na Forum.
            • temida3 Re: Do reformatorów Wojewody Tokarczuka! 07.01.07, 08:40
              Przed spotkaniem 16-tego, -proszę przeczytaj w POMORSKIEJ art. pt.
              "150 odkurzonych spraw"!
              TO BYŁ WIELOLETNI HORROR dla setek poszkodowanych- w tym mojej skromnej osoby,
              którego "włocławsko-lipnowscy stróże prawa", nie chcieli zapoznać( a moze inne
              zwązki ważyły...?) -ze staranną wnikliwością faktycznych stróżów prawa!!!
    • historykii Re: Do reformatorów Wojewody Tokarczuka! 02.01.07, 13:50
      Temat " rzeka" -czyli "Michnikowszczyzna",
      Rafał Ziemkiewicz napisał pod moje zamówienie(...).
      Musimy ten temat przypomnieć tym wszystkim " modym wilczkom", co to nie znaja
      smaczku walki, a dzis zakładają togi sędziowskie i chcą wydawać wyroki na tych
      z PRL-u, jednocześnie mówić nam, co dobre a co złe(...).
      Dlaczego kieruję do reformatorów b. Wojewody A. Tokarczuka?
      Dlatego, że to za Jego wojewodowania w naszym regionie zaczęła
      " pukać do drzwi "psiznesmenom i oszustom royalowskim" -SPRAWIEDLIWOŚĆ!
      Czy nie pamietacie Bydgoszczanie, czy warto jest jeszcze raz przypomnieć to, za
      co polegliśmy- my uczciwi -prawi reformatorzy I szej SOLIDARNOŚCI,
      ktorym " dołki kopali ci , którym " michnikowszczyzna" była "katechizmem", dla
      ktorych nawet wprowadzano moratoria(...)?
      IN FRAUDEM LEGIS"(!!!)
      Ja pamiętam tamte wydarzenia( byłem w drużynie Pana Wojewody...)jak i inne-
      związane bezpośrednio z moją drogą przez..., krzyżackie doły".
      Zaczęło sie jeszcze za schyłkowego PRL-u- w Płocku, a potem w Czersku.
      Bedę więc przypominał o tych " w majestacie prawa" moratoriach Premiera J.K
      Bieleckiego(...) , o tych " zapłatach na okres 6 ciu miesięcy" dla "
      psiznesmena z Borów Tucholskich"( podczas gdy ZPD Czersk musiał płacić w ciągu
      miesiąca), o tych niekończących się i UMARZANYCH postępowaniach prokuratorskich
      ( wobec " braci leśnych" z RDLP Toruń...) i o tym wszystkim co nazywa się "
      DOJENIEM BUDŻETU" lub załatwianiem " pod stołem" ( pamiętacie jak " psiznesmen
      z Borów Tucholskich " [proponował mi we wrześniu '92 r -SAMIOCHÓD za
      odstąpienie drewna - z tzw puli dla ZPD Czersk) , ktore w dobie III R.P było
      -przynajmiej nienapiętnowane przez Wyborczą!
      Pójdę dalej- na "teatr krajowej sceny- PSIZNESMEŃSKIEJ".
      Opisywałem także-drogi i zawirowaNia niejakiego" szczuna"( spod Poznania-
      P.B....go) co się zwał doradcą 2 Premierów III R.P.( Pawlaka i Oleksego).
      To " spiritus movens" wszystkich przekrętów w dobie III ciej(...).
      Osobiście znałem tego czlowieka( kończyliśmy tę samą uczelnię).
      Wiem z kim się " prowadzał" -już w czasie studiów, wiem co robił w końcówce PRL-
      u( po jego ojcu przejmowaliśmy w '84 z moim Dyrektorem LZD w M. Goslinie)i znam
      skalę SZKÓD JAKIE WYRZĄDZIŁ" obywatelom III R.P.-wprost( także poczytajcie
      WPROST, jest o nim dziesiatki art.)pozyczając od nich pieniądze na DOMKI
      KANADYJSKIE(...). Oszukał w sposób perfidny i łajdacki od początku(...)wtedy
      ok. 40 tys obywateli.
      Wiem także na ile " mogłem popłynąć -bedąc dyr. ZPD Czersk, gdybym poszedł na
      współpracę z ich DREWBUDEM(zaiste proponowali wyjątkowo korzystne dla mnie -
      prywatnie warunki... ) Chcieli od nas kupować ca 100-150 tys M2 " materiałów
      podłogowych" w roku( jesień '90 r).
      Na koniec wiem także, ze u schyłku PRL-u na salony wprowadzali go "
      reformatorzy ówczesnej PZPR"( z A . Bronikowskim ( z tvp)i grupa związana z
      późniejszym Posłem, Ministrem etc.etc. J. Szmajdzińskim.
      Kto jeszcze zapytacie?
      "Pożyjom i usłyszym" (...).
      Dlaczego taki " szczun-oszust" mógł funkcjonować w III R.P dokonując OSZUSTW
      NA ŁACZNĄ KWOTE 1,1 MILIARDA ZŁ(!!!)?
      Dlaczego po I szym oszustwie ok 40 tys obywateli( DREWBUDU "rewiry"), mógł
      zostać doradcą 2 Premierów?
      Dlaczego jeszcze po tych " rewelacyjnie dojących skarb państwa" doradczych
      pracAch- już po '97 (gdzie z hukiem wyrzucił go kolejny Premier-W. Cimoszewicz)
      uzyskał zgodę na prowadenie BANKU(...)w 1998 r?
      Kto na to pozwolł?
      Czyż wówczas nie rządził " duet" profesorski tak hołubiony przez A. Michnika-
      L. Balcerowicz i A Gronkiewicz Waltz?
      Gdzie była WYB(...)RCZA?
      Gdzie był Pan, Panie Michnik?
      Po dwóch lataCH -po tym jak założył BANK poszła w III R.P kolejna sensacyjna
      wieść; o tym samym -"szczunie spod Poznania":
      BANK jest winien depozytariuszom wkąłdów( oszczędzającym obywatelom w BANKU)
      kolejne 550 MILIONÓW ZŁ!!!
      Po kolejnych 2 latach od kolejnej TERAPII-SZOKU, który W każdym normalnym
      kraju byłby nie do powtórzenia(!), ten sam " szczun" udzielał wywiadu WYB( ...)
      RCZEJ- czytałem -polecam Wam Polacy!!!
      W archiwum powinien być!
      PS
      Panie Rafale- dzięki-wielkie dzięki za to kompendium wiedzy o III RP.
      • rokoman do temidy3 07.01.07, 10:47
        Spotkamy się 16 stycznia! Już zarezerwowałem wolny czas. Bądż razem z
        historykiim. Przy dobrej kawie można bardziej szczegółowo wyjaśnić opinie.
        Pozdrawiam serdecznie. Ciekawi mnie , jak przyjałeś dzisiejsze wiadomości z
        Watykanu i Warszawy. Dla mnie to dobry dzień Kościoła .Głoszenie Prawdy to
        podstawowa rola jego sług!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka