Dodaj do ulubionych

poje....na pogoda :(((

05.04.03, 19:34
normalnie nie wiem co zrobic tej pogodzie. ten dzisiejszy snieg i wiatr to bylo juz przegiecie. niech sie w koncu okresli: jeszcz troche zimy czy juz wiosna, a nie plonne nadzieje robi :(((
Obserwuj wątek
    • radca " kwiecien plecien...." 05.04.03, 19:50
      Tutaj to samo.Byla kiedys juz wspaniala wiosenna pogoda.Sloneczko bardzo silnie
      grzalo.Wystawilem nawet stol i krzesla ogrodowe na taras.Porozsadzalem
      tuje,zaczalem kopac dzialke pod zasianie trawy,az tu nagle....
      Zimno nadeszlo,wiatry i wogole pogoda " pod psem " ( nie obrazajac pieskow :)

" KWIECIEN PLECIEN,BO PRZEPLATA - TROCHE ZIMY,TROCHE LATA "

radca
      • Gość: zonc Re: ' kwiecien plecien....' IP: *.awacom.pl 05.04.03, 21:02
        Można wiele rzeczy robić... pooglądać TV, kolejny 8547237 odcinek jakiegoś
        serialu, pogadać z kolegami na GG!!!! Po mailować, posłuchać muzy... a tak
        serio to też się wkurzyłem, miałem chcęć w kosza wyjść pograć a tu... klapa...
        jeszcze niech żużel jutro odwołają.... ;-(

cze pozdr
    • Gość: ispan Re: poje....na pogoda :((( IP: *.acn.waw.pl 05.04.03, 21:17
      Przynajmniej motywacja do nauki wzrosła. Zawsze coś się nadrobi:)

pozdrawiam
      • Gość: Europejka Re: poje....na pogoda :((( IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.04.03, 21:55
        W Monachium to samo! Bylo kilka pieknych dni wiosennych, ale znow zima wrocila;
        wiatr hula, snieg pada, zimno, durno i nie ma komu w m... dac! (skad to cytat?)
        Przy takiej pogodzie to tylko pod kocyk i czytac! A o motywacji do czegokolwiek
        innego, przynajmniej u mnie, nie ma mowy! Mnie sie nic nie chce! Chandra dusi..
        i trzeba poczekac na lepsza pogode.....
        pozdrawiam
        • radca Re: poje....na pogoda :((( 05.04.03, 22:07
          Obecnie szaleje potworna wichura.Leje deszcz i jest prawdziwa zawierucha.
          Wiatr jest tak duzy,ze wywraca - co tylko moze (((: Oczywiscie straszny ziab.

pozdrowienia serdeczne i gorace
          z zimnej " kasztanii "

radca
          • Gość: Europejka Re: poje....na pogoda :((( IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.04.03, 22:42
            radca napisał:

> Obecnie szaleje potworna wichura.Leje deszcz i jest prawdziwa zawierucha.
            > Wiatr jest tak duzy,ze wywraca - co tylko moze (((: Oczywiscie straszny ziab.
            >
            > pozdrowienia serdeczne i gorace
            > z zimnej " kasztanii "
            >
            > radca

Radco, nie wychodz z domu!:-))
            pozdrowienia z mroznego Monachium
    • ivica Re: poje....na pogoda :((( 05.04.03, 22:10
      pani Zimo naprawde jestes najsilniejsza i zime twe serce. Nic se nie robisz z naszych uczyc i zdrowia.

Oddam córkę (której jeszcze nie mam :-)) ) za żonę i pół królewstwa dla tego kto będzie potrafił zimę przegnać :-))

pzdr.
      • radca Re: poje....na pogoda :((( 05.04.03, 22:17
        Kiedy tylko pojawiaja sie takie zimna - zajadam czosnek.
        Idealny jest rowniez czosnek drobno posiekany.Wrzucony do kubka i zalany
        goracym mlekiem.Wypic duszkiem - poki jeszcze mleko gorace.

:)))))))))

pozdrowienia

radca
        • Gość: Europejka Re: poje....na pogoda :((( IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.04.03, 22:44
          radca napisał:

> Kiedy tylko pojawiaja sie takie zimna - zajadam czosnek.
          > Idealny jest rowniez czosnek drobno posiekany.Wrzucony do kubka i zalany
          > goracym mlekiem.Wypic duszkiem - poki jeszcze mleko gorace.
          >
          > :)))))))))
          >
          > pozdrowienia
          >
          > radca

Tym bardziej nie wychodz z domu, bo zapachem jeszcze kogo powalisz!:-)))))))
          pozdr.
          • radca Re: poje....na pogoda :((( 05.04.03, 22:49
            Gość portalu: Europejka napisał(a):

> Tym bardziej nie wychodz z domu, bo zapachem jeszcze kogo powalisz!:-)))))))
            > pozdr.

- :))))))

pzdr.
            radca
      • Gość: Europejka Re: poje....na pogoda :((( IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.04.03, 22:47
        ivica napisał:

> pani Zimo naprawde jestes najsilniejsza i zime twe serce. Nic se nie robisz z
        n
        > aszych uczyc i zdrowia.
        >
        > Oddam córkę (której jeszcze nie mam :-)) ) za żonę i pół królewstwa dla tego
        kt
        > o będzie potrafił zimę przegnać :-))
        >
        > pzdr.

Ein Königreich für den Frühling!
        A naprawde oddalbys wlasna corke......?? Moze dlatego, ze jej nie masz:-)))
        pozdr.
        • ivica Re: poje....na pogoda :((( 05.04.03, 22:49
          tobie na wychowanie :))))

chetnie

pzdr.
          • Gość: Europejka Re: poje....na pogoda :((( IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.04.03, 22:55
            ivica napisał:

> tobie na wychowanie :))))
            >
            > chetnie
            >
            >
            > pzdr.

A nie boisz sie, ze ja moge zgermanizowac?!
            pozdr.
            • ivica Re: poje....na pogoda :((( 05.04.03, 22:59

> ivica napisał:
              > > tobie na wychowanie :))))
              > > chetnie
              > > pzdr.
              > A nie boisz sie, ze ja moge zgermanizowac?!
              > pozdr.

a masz takie ciągoty?? moze ten adres IP to jednak prawda i masz jakies alterego ??

:))))))))))))
              • Gość: Europejka Re: poje....na pogoda :((( IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.04.03, 23:04
                ivica napisał:

> Gość portalu: Europejka napisał(a):
                >
                > > ivica napisał:
                > > > tobie na wychowanie :))))
                > > > chetnie
                > > > pzdr.
                > > A nie boisz sie, ze ja moge zgermanizowac?!
                > > pozdr.
                >
                > a masz takie ciągoty?? moze ten adres IP to jednak prawda i masz jakies
                altereg
                > o ??
                >
                > :))))))))))))

Nie, z tym klonem to juz sie wyjasnilo! A ciagoty mam, ale w odwrotnym kierunku;
                moj pies i moje koty (3) byly dwujezyczne, to ja je nauczylam polskiego!
                A teraz kupie koze i tez ja po polsku beczec naucze!
                pozdr.
                • ivica Re: poje....na pogoda :((( 05.04.03, 23:10
                  niedlugo bedziesz miala zwierzyniec porownywalny z tym Villaski :))))
                  prawdziwa animalka z ciebie.

PS:nie moge sie doczekac na maila zwrotnego. Mam nadzieje ze bedzie dlugi :))
                  • Gość: Europejka Re: poje....na pogoda :((( IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.04.03, 23:21
                    ivica napisał:

> niedlugo bedziesz miala zwierzyniec porownywalny z tym Villaski :))))
                    > prawdziwa animalka z ciebie.
                    >
                    > PS:nie moge sie doczekac na maila zwrotnego. Mam nadzieje ze bedzie dlugi :))

Zobaczysz, czytac ci sie odechce! Prawdziwa epistola, ale napisze jutro, bo
                    dzisiaj zaraz spac ide. Codziennie czytam w lozku, zanim zasne ok. 1 godziny
                    (jestem prawdziwym molem ksiazkowym!);uwielbiam ksiazki historyczne, a z
                    literatury T.Manna, T.Bernharda, K.Hamsuna..........oj wszystkich nie wymienie,
                    bo miejsca nie starczy! A do sniadanka czytam "Pana Tadeusza" A ty co czytasz?

Uwielbiam i kocham zwierzeta i bez nich nie potrafie zyc! Musze miec
                    jakies "futro" kolo siebie, bron Boze na sobie! Nigdy! Mam bzika na punkcie
                    zwierzat!
                    Obecnie nie mam "nic", bo mieszkam w wynajetym mieszkaniu i zabroniono mi, ale
                    za 2 tygodnie preprowadzam sie do wlasnego domu i wtedy nikt mi nie bedzie
                    gadal, co moge, a czego nie, i natychmiast wezme jakies futro ze schroniska!
                    pozdr.
                    • ivica Re: poje....na pogoda :((( 05.04.03, 23:31
                      ooo ja tez uwielbiam czytac. widze ze jest temat na nastepny dlugi list :))

pzdr. i przyjemnych snow zycze
                      • Gość: Europejka Re: poje....na pogoda :((( IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.04.03, 23:51
                        ivica napisał:

> ooo ja tez uwielbiam czytac. widze ze jest temat na nastepny dlugi list :))
                        >
                        > pzdr. i przyjemnych snow zycze

vice versa! Udaje sie w objecia Morfeusza.
                        pozdr.
                • radca Re: poje....na pogoda :((( 05.04.03, 23:18

> moj pies i moje koty (3) byly dwujezyczne, to ja je nauczylam polskiego!
                  > A teraz kupie koze i tez ja po polsku beczec naucze!
                  > pozdr.

- ja mam dwa psy,lecz mowie do nich tylko po polsku :)
                  Austriacy moga mowic do nich - co chca i nic :) Psy biora tylko na wyczucie.

pozdr.
                  radca
                  • Gość: Europejka Re: poje....na pogoda :((( IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.04.03, 23:27
                    radca napisał:

>
                    > > moj pies i moje koty (3) byly dwujezyczne, to ja je nauczylam polskiego!
                    > > A teraz kupie koze i tez ja po polsku beczec naucze!
                    > > pozdr.
                    >
                    > - ja mam dwa psy,lecz mowie do nich tylko po polsku :)
                    > Austriacy moga mowic do nich - co chca i nic :) Psy biora tylko na
                    wyczucie.

Moje zwierzeta byly dwujezyczne, bo moj maz jest Niemcem: ja po polsku, a on po
                    niemiecku do nich mowil. Ale kiedys sie usmialam, bo szedl sobie "niemiecki"
                    kot, ja go zaraz zagadnelam po polsku, a on strasznie na mnie fuknal!!:-))))
                    Jakie masz psy? Poglaskaj je ode mnie, prosze.

pozdrawiam

• radca Re: poje....na pogoda :((( 05.04.03, 23:40

> radca napisał:
                      >
                      > > Gość portalu: Europejka napisał(a):
                      > >
                      > > > moj pies i moje koty (3) byly dwujezyczne, to ja je nauczylam polskie
                      > go!
                      > > > A teraz kupie koze i tez ja po polsku beczec naucze!
                      > > > pozdr.
                      > >
                      > > - ja mam dwa psy,lecz mowie do nich tylko po polsku :)
                      > > Austriacy moga mowic do nich - co chca i nic :) Psy biora tylko na
                      > wyczucie.
                      >
                      >
                      > Moje zwierzeta byly dwujezyczne, bo moj maz jest Niemcem: ja po polsku, a on
                      po
                      >
                      > niemiecku do nich mowil. Ale kiedys sie usmialam, bo szedl sobie "niemiecki"
                      > kot, ja go zaraz zagadnelam po polsku, a on strasznie na mnie fuknal!!:-))))
                      > Jakie masz psy? Poglaskaj je ode mnie, prosze.
                      >
                      > pozdrawiam
                      >

- nie wiem jaka to rasa :) No... ale ten kot - to wesoly :)

pozdr.
                      radca

ps. pamietam jak kiedys wynajmowalem mieszkanie - to tez bylo napisane
                      w Umowie,ze " zadnych zwierzat domowych nie wolno miec w mieszkaniu ".
                      Dlatego szukalem wlasnego domu z ogrodem,by miec swobode i byc "u siebie " :)

ps. pokazali w TV-POLONIA ,ze jedna kobieta w POlsce ma 7 malych dzikow w
                      mieszkaniu na 7 pietrze. :))))
                      • Gość: Europejka Re: poje....na pogoda :((( IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.04.03, 23:49
                        radca napisał:

>
                        > > radca napisał:
                        > >
                        > > > Gość portalu: Europejka napisał(a):
                        > > >
                        > > > > moj pies i moje koty (3) byly dwujezyczne, to ja je nauczylam po
                        > lskie
                        > > go!
                        > > > > A teraz kupie koze i tez ja po polsku beczec naucze!
                        > > > > pozdr.
                        > > >
                        > > > - ja mam dwa psy,lecz mowie do nich tylko po polsku :)
                        > > > Austriacy moga mowic do nich - co chca i nic :) Psy biora tylko na
                        >
                        > > wyczucie.
                        > >
                        > >
                        > > Moje zwierzeta byly dwujezyczne, bo moj maz jest Niemcem: ja po polsku, a
                        > on
                        > po
                        > >
                        > > niemiecku do nich mowil. Ale kiedys sie usmialam, bo szedl sobie "niemieck
                        > i"
                        > > kot, ja go zaraz zagadnelam po polsku, a on strasznie na mnie fuknal!!:-))
                        > ))
                        > > Jakie masz psy? Poglaskaj je ode mnie, prosze.
                        > >
                        > > pozdrawiam
                        > >
                        >
                        > - nie wiem jaka to rasa :) No... ale ten kot - to wesoly :)
                        >
                        > pozdr.
                        > radca
                        >
                        > ps. pamietam jak kiedys wynajmowalem mieszkanie - to tez bylo napisane
                        > w Umowie,ze " zadnych zwierzat domowych nie wolno miec w mieszkaniu ".
                        > Dlatego szukalem wlasnego domu z ogrodem,by miec swobode i byc "u
                        siebie " :
                        > )
                        >
                        > ps. pokazali w TV-POLONIA ,ze jedna kobieta w POlsce ma 7 malych dzikow w
                        > mieszkaniu na 7 pietrze. :))))

Z tego samego powodu kupilismy dom, bo ja chce wziac jakiegos pieska ze
                        schroniska, moze nawet pojade po niego do Bydgoszczy, mysle, ze tam pieski sa w
                        wiekszej potrzebie, niz tutaj, nie wiem moze sie myle. Za 2 tygodnie czeka nas
                        przeprowadzka, ale w koncu do wlasnego domu! Bede mogla pomoc chociaz jednemu
                        porzuconemu psiakowi!
                        Jak ona radzi sobie z tymi 7 dzikami, a jeszcze jak dorosna!? A poza tym one
                        przeciez nie sa "Stubenrein", moze biegaja z pampersami?:-))
                        Tutaj tez ludzie chodza ze swinkami na spacer, na smyczy:-))
                        pozdrawiam
                        • ivica Re: poje....na pogoda :((( 05.04.03, 23:54
                          to kiedy parapetowa i czy bedziesz miala tyle miejsca by nas wszystkich przenocowac :))))
                          • Gość: Europejka Re: poje....na pogoda :((( IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.04.03, 00:00
                            ivica napisał:

> to kiedy parapetowa i czy bedziesz miala tyle miejsca by nas wszystkich
                            przenoc
                            > owac :))))

A "w ilu" przyjedziecie? W domu jest 6 pokoi + pokoj "sportowy" w piwnicy.
                            Jak wezmiecie swoja posciel i nie macie wersalskich wymagan:-))
                            pozdr.
                            • ivica Re: poje....na pogoda :((( 06.04.03, 00:05
                              no wiesz kilka osob z forum jest z Bydgoszczy ktos mieszka w Austrii.

swoja droga to powazna propozycja wiec sie zastanow :)))
                        • radca Re: poje....na pogoda :((( 05.04.03, 23:56
                          Mozesz nawet wziasc pieska ze schroniska w Bydgoszczy.Z przewiezieniem przez
                          granice nie ma problemu.Wystarczy szczepienie oraz zaswiadczenie badan od
                          weterynarza.Na Osowej Gorze w schronisku maja zaszczepione pieski.
                          Na ul. Nakielskiej otrzymalem zaswiadczenie:Nie wiem ak to jest obecnie.
                          Ja zalatwialem to 10 lat temu :)))

Obecne psy - to austriackie.Austriackie psy w polskiej rodzinie.
                          Zostaly przyniesione kiedys " na zajaca " :))) jako podarunek.

pzdr.
                          radca
                          • Gość: Europejka Re: poje....na pogoda :((( IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.04.03, 00:05
                            radca napisał:

> Mozesz nawet wziasc pieska ze schroniska w Bydgoszczy.Z przewiezieniem przez
                            > granice nie ma problemu.Wystarczy szczepienie oraz zaswiadczenie badan od
                            > weterynarza.Na Osowej Gorze w schronisku maja zaszczepione pieski.
                            > Na ul. Nakielskiej otrzymalem zaswiadczenie:Nie wiem ak to jest obecnie.
                            > Ja zalatwialem to 10 lat temu :)))
                            >
                            > Obecne psy - to austriackie.Austriackie psy w polskiej rodzinie.
                            > Zostaly przyniesione kiedys " na zajaca " :))) jako podarunek.
                            >
                            > pzdr.

Ze szczepieniem nie ma problemu, moge pojsc do weterynarza i zaszczepic.
                            Zawioze tez przy okazji jedzonko dla biedaczkow, ale wejsc tam musi moj maz, bo
                            jakbym je wszystkie zobaczyla, to serce by mi peklo!!!
                            Zazdroszcze ci, ze masz teraz u boku te pieski!
                            pozdrawiam

• radca Re: poje....na pogoda :((( 06.04.03, 00:08
                              Tak,jest fajnie jak sa dwa :)))

radca
                            • Gość: Europejka Panowie! Dobranoc! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.04.03, 00:10
                          • Gość: zonc Re: fa....na pogoda :((( IP: *.awacom.pl 06.04.03, 11:32
                            Obecne psy - to austriackie.Austriackie psy w polskiej rodzinie.
                            Zostaly przyniesione kiedys " na zajaca " :))) jako podarunek.

Oj radco "na zonca" się mówi nie na zająca... ;-))) A Europejce o swqoich
                            pieskach nic nie gadajcie bo ja się pochwaliłem i chce mi go zwinąć ;-)
                            Pamiętaj Ania ja sie bede bronił ;-) ... czekam z giwerą w oknie bo chcą
                            mnie "załatwić" i jak przyjdziesz po MOJĄ Psotke to też oberwiesz ;-)

cze pozdr dla guru w szczególności ;-) buhaha
                            • ivica Re: fa....na pogoda :((( 06.04.03, 11:45
                              a masz pozwolenie na splowe ??

:))
                              • Gość: zonc Re: fa....na pogoda :((( IP: *.awacom.pl 06.04.03, 11:52
                                Szzegółów się czepiasz... ważne żę umiem strzelać a o pozwolenie to sie nie
                                martw... ;-) ... sprawi ci to różnice czy oberwiesz z giwery z pozwoleniem czy
                                bez...

cze pozdr ;-)

PS. Niewiedziałem żę pistolety na wode wymagają takiego pozwolenia ;-)
                            • Gość: Europejka Re: fa....na pogoda :((( IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.04.03, 14:18
                              Gość portalu: zonc napisał(a):

> Obecne psy - to austriackie.Austriackie psy w polskiej rodzinie.
                              > Zostaly przyniesione kiedys " na zajaca " :))) jako podarunek.
                              >
                              > Oj radco "na zonca" się mówi nie na zająca... ;-))) A Europejce o swqoich
                              > pieskach nic nie gadajcie bo ja się pochwaliłem i chce mi go zwinąć ;-)
                              > Pamiętaj Ania ja sie bede bronił ;-) ... czekam z giwerą w oknie bo chcą
                              > mnie "załatwić" i jak przyjdziesz po MOJĄ Psotke to też oberwiesz ;-)
                              >
                              >
                              > cze pozdr dla guru w szczególności ;-) buhaha

Zonczek! Ty czyba nie myslisz, ze sie nadsatwie jako tarcza,.......podstepem
                              wezme Psotke i nawet nie bedziesz wiedzial kiedy!
                              pozdr.

P.S. A ty uwazaj, bo ja naczytalam sie A.Christie i na ciebie tez cos znajde!:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka