ivica 05.04.03, 19:34 normalnie nie wiem co zrobic tej pogodzie. ten dzisiejszy snieg i wiatr to bylo juz przegiecie. niech sie w koncu okresli: jeszcz troche zimy czy juz wiosna, a nie plonne nadzieje robi :((( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
radca " kwiecien plecien...." 05.04.03, 19:50 Tutaj to samo.Byla kiedys juz wspaniala wiosenna pogoda.Sloneczko bardzo silnie grzalo.Wystawilem nawet stol i krzesla ogrodowe na taras.Porozsadzalem tuje,zaczalem kopac dzialke pod zasianie trawy,az tu nagle.... Zimno nadeszlo,wiatry i wogole pogoda " pod psem " ( nie obrazajac pieskow :) " KWIECIEN PLECIEN,BO PRZEPLATA - TROCHE ZIMY,TROCHE LATA " radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonc Re: ' kwiecien plecien....' IP: *.awacom.pl 05.04.03, 21:02 Można wiele rzeczy robić... pooglądać TV, kolejny 8547237 odcinek jakiegoś serialu, pogadać z kolegami na GG!!!! Po mailować, posłuchać muzy... a tak serio to też się wkurzyłem, miałem chcęć w kosza wyjść pograć a tu... klapa... jeszcze niech żużel jutro odwołają.... ;-( cze pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ispan Re: poje....na pogoda :((( IP: *.acn.waw.pl 05.04.03, 21:17 Przynajmniej motywacja do nauki wzrosła. Zawsze coś się nadrobi:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejka Re: poje....na pogoda :((( IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.04.03, 21:55 W Monachium to samo! Bylo kilka pieknych dni wiosennych, ale znow zima wrocila; wiatr hula, snieg pada, zimno, durno i nie ma komu w m... dac! (skad to cytat?) Przy takiej pogodzie to tylko pod kocyk i czytac! A o motywacji do czegokolwiek innego, przynajmniej u mnie, nie ma mowy! Mnie sie nic nie chce! Chandra dusi.. i trzeba poczekac na lepsza pogode..... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: poje....na pogoda :((( 05.04.03, 22:07 Obecnie szaleje potworna wichura.Leje deszcz i jest prawdziwa zawierucha. Wiatr jest tak duzy,ze wywraca - co tylko moze (((: Oczywiscie straszny ziab. pozdrowienia serdeczne i gorace z zimnej " kasztanii " radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejka Re: poje....na pogoda :((( IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.04.03, 22:42 radca napisał: > Obecnie szaleje potworna wichura.Leje deszcz i jest prawdziwa zawierucha. > Wiatr jest tak duzy,ze wywraca - co tylko moze (((: Oczywiscie straszny ziab. > > pozdrowienia serdeczne i gorace > z zimnej " kasztanii " > > radca Radco, nie wychodz z domu!:-)) pozdrowienia z mroznego Monachium Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: poje....na pogoda :((( 05.04.03, 22:10 pani Zimo naprawde jestes najsilniejsza i zime twe serce. Nic se nie robisz z naszych uczyc i zdrowia. Oddam córkę (której jeszcze nie mam :-)) ) za żonę i pół królewstwa dla tego kto będzie potrafił zimę przegnać :-)) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: poje....na pogoda :((( 05.04.03, 22:17 Kiedy tylko pojawiaja sie takie zimna - zajadam czosnek. Idealny jest rowniez czosnek drobno posiekany.Wrzucony do kubka i zalany goracym mlekiem.Wypic duszkiem - poki jeszcze mleko gorace. :))))))))) pozdrowienia radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejka Re: poje....na pogoda :((( IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.04.03, 22:44 radca napisał: > Kiedy tylko pojawiaja sie takie zimna - zajadam czosnek. > Idealny jest rowniez czosnek drobno posiekany.Wrzucony do kubka i zalany > goracym mlekiem.Wypic duszkiem - poki jeszcze mleko gorace. > > :))))))))) > > pozdrowienia > > radca Tym bardziej nie wychodz z domu, bo zapachem jeszcze kogo powalisz!:-))))))) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: poje....na pogoda :((( 05.04.03, 22:49 Gość portalu: Europejka napisał(a): > Tym bardziej nie wychodz z domu, bo zapachem jeszcze kogo powalisz!:-))))))) > pozdr. - :)))))) pzdr. radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejka Re: poje....na pogoda :((( IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.04.03, 22:47 ivica napisał: > pani Zimo naprawde jestes najsilniejsza i zime twe serce. Nic se nie robisz z n > aszych uczyc i zdrowia. > > Oddam córkę (której jeszcze nie mam :-)) ) za żonę i pół królewstwa dla tego kt > o będzie potrafił zimę przegnać :-)) > > pzdr. Ein Königreich für den Frühling! A naprawde oddalbys wlasna corke......?? Moze dlatego, ze jej nie masz:-))) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: poje....na pogoda :((( 05.04.03, 22:49 tobie na wychowanie :)))) chetnie pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejka Re: poje....na pogoda :((( IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.04.03, 22:55 ivica napisał: > tobie na wychowanie :)))) > > chetnie > > > pzdr. A nie boisz sie, ze ja moge zgermanizowac?! pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: poje....na pogoda :((( 05.04.03, 22:59 Gość portalu: Europejka napisał(a): > ivica napisał: > > tobie na wychowanie :)))) > > chetnie > > pzdr. > A nie boisz sie, ze ja moge zgermanizowac?! > pozdr. a masz takie ciągoty?? moze ten adres IP to jednak prawda i masz jakies alterego ?? :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejka Re: poje....na pogoda :((( IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.04.03, 23:04 ivica napisał: > Gość portalu: Europejka napisał(a): > > > ivica napisał: > > > tobie na wychowanie :)))) > > > chetnie > > > pzdr. > > A nie boisz sie, ze ja moge zgermanizowac?! > > pozdr. > > a masz takie ciągoty?? moze ten adres IP to jednak prawda i masz jakies altereg > o ?? > > :)))))))))))) Nie, z tym klonem to juz sie wyjasnilo! A ciagoty mam, ale w odwrotnym kierunku; moj pies i moje koty (3) byly dwujezyczne, to ja je nauczylam polskiego! A teraz kupie koze i tez ja po polsku beczec naucze! pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: poje....na pogoda :((( 05.04.03, 23:10 niedlugo bedziesz miala zwierzyniec porownywalny z tym Villaski :)))) prawdziwa animalka z ciebie. PS:nie moge sie doczekac na maila zwrotnego. Mam nadzieje ze bedzie dlugi :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejka Re: poje....na pogoda :((( IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.04.03, 23:21 ivica napisał: > niedlugo bedziesz miala zwierzyniec porownywalny z tym Villaski :)))) > prawdziwa animalka z ciebie. > > PS:nie moge sie doczekac na maila zwrotnego. Mam nadzieje ze bedzie dlugi :)) Zobaczysz, czytac ci sie odechce! Prawdziwa epistola, ale napisze jutro, bo dzisiaj zaraz spac ide. Codziennie czytam w lozku, zanim zasne ok. 1 godziny (jestem prawdziwym molem ksiazkowym!);uwielbiam ksiazki historyczne, a z literatury T.Manna, T.Bernharda, K.Hamsuna..........oj wszystkich nie wymienie, bo miejsca nie starczy! A do sniadanka czytam "Pana Tadeusza" A ty co czytasz? Uwielbiam i kocham zwierzeta i bez nich nie potrafie zyc! Musze miec jakies "futro" kolo siebie, bron Boze na sobie! Nigdy! Mam bzika na punkcie zwierzat! Obecnie nie mam "nic", bo mieszkam w wynajetym mieszkaniu i zabroniono mi, ale za 2 tygodnie preprowadzam sie do wlasnego domu i wtedy nikt mi nie bedzie gadal, co moge, a czego nie, i natychmiast wezme jakies futro ze schroniska! pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: poje....na pogoda :((( 05.04.03, 23:31 ooo ja tez uwielbiam czytac. widze ze jest temat na nastepny dlugi list :)) pzdr. i przyjemnych snow zycze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejka Re: poje....na pogoda :((( IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.04.03, 23:51 ivica napisał: > ooo ja tez uwielbiam czytac. widze ze jest temat na nastepny dlugi list :)) > > pzdr. i przyjemnych snow zycze vice versa! Udaje sie w objecia Morfeusza. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: poje....na pogoda :((( 05.04.03, 23:18 Gość portalu: Europejka napisał(a): > moj pies i moje koty (3) byly dwujezyczne, to ja je nauczylam polskiego! > A teraz kupie koze i tez ja po polsku beczec naucze! > pozdr. - ja mam dwa psy,lecz mowie do nich tylko po polsku :) Austriacy moga mowic do nich - co chca i nic :) Psy biora tylko na wyczucie. pozdr. radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejka Re: poje....na pogoda :((( IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.04.03, 23:27 radca napisał: > Gość portalu: Europejka napisał(a): > > > moj pies i moje koty (3) byly dwujezyczne, to ja je nauczylam polskiego! > > A teraz kupie koze i tez ja po polsku beczec naucze! > > pozdr. > > - ja mam dwa psy,lecz mowie do nich tylko po polsku :) > Austriacy moga mowic do nich - co chca i nic :) Psy biora tylko na wyczucie. Moje zwierzeta byly dwujezyczne, bo moj maz jest Niemcem: ja po polsku, a on po niemiecku do nich mowil. Ale kiedys sie usmialam, bo szedl sobie "niemiecki" kot, ja go zaraz zagadnelam po polsku, a on strasznie na mnie fuknal!!:-)))) Jakie masz psy? Poglaskaj je ode mnie, prosze. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: poje....na pogoda :((( 05.04.03, 23:40 Gość portalu: Europejka napisał(a): > radca napisał: > > > Gość portalu: Europejka napisał(a): > > > > > moj pies i moje koty (3) byly dwujezyczne, to ja je nauczylam polskie > go! > > > A teraz kupie koze i tez ja po polsku beczec naucze! > > > pozdr. > > > > - ja mam dwa psy,lecz mowie do nich tylko po polsku :) > > Austriacy moga mowic do nich - co chca i nic :) Psy biora tylko na > wyczucie. > > > Moje zwierzeta byly dwujezyczne, bo moj maz jest Niemcem: ja po polsku, a on po > > niemiecku do nich mowil. Ale kiedys sie usmialam, bo szedl sobie "niemiecki" > kot, ja go zaraz zagadnelam po polsku, a on strasznie na mnie fuknal!!:-)))) > Jakie masz psy? Poglaskaj je ode mnie, prosze. > > pozdrawiam > - nie wiem jaka to rasa :) No... ale ten kot - to wesoly :) pozdr. radca ps. pamietam jak kiedys wynajmowalem mieszkanie - to tez bylo napisane w Umowie,ze " zadnych zwierzat domowych nie wolno miec w mieszkaniu ". Dlatego szukalem wlasnego domu z ogrodem,by miec swobode i byc "u siebie " :) ps. pokazali w TV-POLONIA ,ze jedna kobieta w POlsce ma 7 malych dzikow w mieszkaniu na 7 pietrze. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejka Re: poje....na pogoda :((( IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.04.03, 23:49 radca napisał: > Gość portalu: Europejka napisał(a): > > > radca napisał: > > > > > Gość portalu: Europejka napisał(a): > > > > > > > moj pies i moje koty (3) byly dwujezyczne, to ja je nauczylam po > lskie > > go! > > > > A teraz kupie koze i tez ja po polsku beczec naucze! > > > > pozdr. > > > > > > - ja mam dwa psy,lecz mowie do nich tylko po polsku :) > > > Austriacy moga mowic do nich - co chca i nic :) Psy biora tylko na > > > wyczucie. > > > > > > Moje zwierzeta byly dwujezyczne, bo moj maz jest Niemcem: ja po polsku, a > on > po > > > > niemiecku do nich mowil. Ale kiedys sie usmialam, bo szedl sobie "niemieck > i" > > kot, ja go zaraz zagadnelam po polsku, a on strasznie na mnie fuknal!!:-)) > )) > > Jakie masz psy? Poglaskaj je ode mnie, prosze. > > > > pozdrawiam > > > > - nie wiem jaka to rasa :) No... ale ten kot - to wesoly :) > > pozdr. > radca > > ps. pamietam jak kiedys wynajmowalem mieszkanie - to tez bylo napisane > w Umowie,ze " zadnych zwierzat domowych nie wolno miec w mieszkaniu ". > Dlatego szukalem wlasnego domu z ogrodem,by miec swobode i byc "u siebie " : > ) > > ps. pokazali w TV-POLONIA ,ze jedna kobieta w POlsce ma 7 malych dzikow w > mieszkaniu na 7 pietrze. :)))) Z tego samego powodu kupilismy dom, bo ja chce wziac jakiegos pieska ze schroniska, moze nawet pojade po niego do Bydgoszczy, mysle, ze tam pieski sa w wiekszej potrzebie, niz tutaj, nie wiem moze sie myle. Za 2 tygodnie czeka nas przeprowadzka, ale w koncu do wlasnego domu! Bede mogla pomoc chociaz jednemu porzuconemu psiakowi! Jak ona radzi sobie z tymi 7 dzikami, a jeszcze jak dorosna!? A poza tym one przeciez nie sa "Stubenrein", moze biegaja z pampersami?:-)) Tutaj tez ludzie chodza ze swinkami na spacer, na smyczy:-)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: poje....na pogoda :((( 05.04.03, 23:54 to kiedy parapetowa i czy bedziesz miala tyle miejsca by nas wszystkich przenocowac :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejka Re: poje....na pogoda :((( IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.04.03, 00:00 ivica napisał: > to kiedy parapetowa i czy bedziesz miala tyle miejsca by nas wszystkich przenoc > owac :)))) A "w ilu" przyjedziecie? W domu jest 6 pokoi + pokoj "sportowy" w piwnicy. Jak wezmiecie swoja posciel i nie macie wersalskich wymagan:-)) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: poje....na pogoda :((( 06.04.03, 00:05 no wiesz kilka osob z forum jest z Bydgoszczy ktos mieszka w Austrii. swoja droga to powazna propozycja wiec sie zastanow :))) Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: poje....na pogoda :((( 05.04.03, 23:56 Mozesz nawet wziasc pieska ze schroniska w Bydgoszczy.Z przewiezieniem przez granice nie ma problemu.Wystarczy szczepienie oraz zaswiadczenie badan od weterynarza.Na Osowej Gorze w schronisku maja zaszczepione pieski. Na ul. Nakielskiej otrzymalem zaswiadczenie:Nie wiem ak to jest obecnie. Ja zalatwialem to 10 lat temu :))) Obecne psy - to austriackie.Austriackie psy w polskiej rodzinie. Zostaly przyniesione kiedys " na zajaca " :))) jako podarunek. pzdr. radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejka Re: poje....na pogoda :((( IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.04.03, 00:05 radca napisał: > Mozesz nawet wziasc pieska ze schroniska w Bydgoszczy.Z przewiezieniem przez > granice nie ma problemu.Wystarczy szczepienie oraz zaswiadczenie badan od > weterynarza.Na Osowej Gorze w schronisku maja zaszczepione pieski. > Na ul. Nakielskiej otrzymalem zaswiadczenie:Nie wiem ak to jest obecnie. > Ja zalatwialem to 10 lat temu :))) > > Obecne psy - to austriackie.Austriackie psy w polskiej rodzinie. > Zostaly przyniesione kiedys " na zajaca " :))) jako podarunek. > > pzdr. Ze szczepieniem nie ma problemu, moge pojsc do weterynarza i zaszczepic. Zawioze tez przy okazji jedzonko dla biedaczkow, ale wejsc tam musi moj maz, bo jakbym je wszystkie zobaczyla, to serce by mi peklo!!! Zazdroszcze ci, ze masz teraz u boku te pieski! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: poje....na pogoda :((( 06.04.03, 00:08 Tak,jest fajnie jak sa dwa :))) radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonc Re: fa....na pogoda :((( IP: *.awacom.pl 06.04.03, 11:32 Obecne psy - to austriackie.Austriackie psy w polskiej rodzinie. Zostaly przyniesione kiedys " na zajaca " :))) jako podarunek. Oj radco "na zonca" się mówi nie na zająca... ;-))) A Europejce o swqoich pieskach nic nie gadajcie bo ja się pochwaliłem i chce mi go zwinąć ;-) Pamiętaj Ania ja sie bede bronił ;-) ... czekam z giwerą w oknie bo chcą mnie "załatwić" i jak przyjdziesz po MOJĄ Psotke to też oberwiesz ;-) cze pozdr dla guru w szczególności ;-) buhaha Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: fa....na pogoda :((( 06.04.03, 11:45 a masz pozwolenie na splowe ?? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonc Re: fa....na pogoda :((( IP: *.awacom.pl 06.04.03, 11:52 Szzegółów się czepiasz... ważne żę umiem strzelać a o pozwolenie to sie nie martw... ;-) ... sprawi ci to różnice czy oberwiesz z giwery z pozwoleniem czy bez... cze pozdr ;-) PS. Niewiedziałem żę pistolety na wode wymagają takiego pozwolenia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejka Re: fa....na pogoda :((( IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.04.03, 14:18 Gość portalu: zonc napisał(a): > Obecne psy - to austriackie.Austriackie psy w polskiej rodzinie. > Zostaly przyniesione kiedys " na zajaca " :))) jako podarunek. > > Oj radco "na zonca" się mówi nie na zająca... ;-))) A Europejce o swqoich > pieskach nic nie gadajcie bo ja się pochwaliłem i chce mi go zwinąć ;-) > Pamiętaj Ania ja sie bede bronił ;-) ... czekam z giwerą w oknie bo chcą > mnie "załatwić" i jak przyjdziesz po MOJĄ Psotke to też oberwiesz ;-) > > > cze pozdr dla guru w szczególności ;-) buhaha Zonczek! Ty czyba nie myslisz, ze sie nadsatwie jako tarcza,.......podstepem wezme Psotke i nawet nie bedziesz wiedzial kiedy! pozdr. P.S. A ty uwazaj, bo ja naczytalam sie A.Christie i na ciebie tez cos znajde!:-) Odpowiedz Link Zgłoś